Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Προσλήψεις εκπαιδευτικών

Στην ανακοίνωση 26 θέσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ενιαίου πίνακα Γενικής Εκπαίδευσης, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012, προέβη το υπουργείο Παιδείας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Τα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθηκαν χθες για τη σύνθεση του νέου ΔΣ στο Επιμελητήριο Ημαθίας, έχουν ως εξής:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2011

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη δίνη της οικονομικής κρίσης

Ένα από τα "θύματα" της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα είναι και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχει θεραπεία, ικανή να το κρατήσει στη ζωή και, αν είναι δυνατό, να το αναβαθμίσει κιόλας, επιτυγχάνοντας και
εξοικονόμηση δαπανών; Ποια ήταν η κατάσταση στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα μέχρι χθες; Πού θα έπρεπε να πάει αύριο, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν μέσα από την ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη δίνη της οικονομικής

Το καυτό μοντέλο που έγινε εθελόντρια στο γραφείο της Ντόρας [βίντεο+εικόνες]


Μια απόφοιτος του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου η οποία εξασκήσει τις ικανότητές της στη δημοσιογραφία ως εθελόντρια στο γραφείο τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Πρόκειται για τη Μαρία Βολανάκη, η οποία έγινε γνωστή από το πέρασμα της σε νυχτερινές πίστες, αλλά και από τις καυτές φωτογραφίσεις.

Άμυλο και καρκίνος του μαστού

Μεγάλη η επίδραση των υδατανθράκων στην επανεμφάνιση της νόσου

Νέα έρευνα αναφέρει ότι η αύξηση της πρόσληψης υδατανθράκων σχετίζεται με υψηλότερο ποσοστό υποτροπής του καρκίνου στο μαστό, σε γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο.

Το άμυλο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό στα ευρήματα, σύμφωνα με την Jennifer Emond, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο. Δήλωσε ότι γυναίκες που αύξησαν την πρόληψη αμύλου, σε ένα χρόνο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες υποτροπής.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: Ούτε ΠΑΣΟΚ πλας ούτε ΠΑΣΟΚ μπας κλας...


Σε συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το σήμερα και το αύριο του Κινήματος μίλησε το Σάββατο 10/12 ο Επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για επιβολή στελεχών στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ,αλλά και για πολιτικάντιδες που αναδείχτηκαν μέσα απο το κόμμα.

Απάντησε έξυπνα και… προσελήφθη!



Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο: «Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άνδρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητό σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».

Που βρίσκεται ο επίγειος παράδεισος;;;


Ο επίγειος παράδεισος του φλερτ είναι τα ελληνικά νησιά! Αυτό απεφάνθησαν 8.000 Αυστραλές που έλαβαν μέρος στο διαδικτυακό διαγωνισμό της ιστοσελίδας www.lastminute.com.au. Από την ίδια δημοσκόπηση προέκυψε ότι καλύτερος προορισμός:
- για "πραγματικό έρωτα" είναι.

Ζητά παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου


Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων. Με άρθρο της στην προσωπική της ιστοσελίδα τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει (τουλάχιστον από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση) την επιλογή ανασχηματισμού, στελέχωσης της κυβέρνησής του, χωρίς

Συνέντευξη σοκ του Νότη Σφακιανάκη - Τι λέει για Παπαδήμο, Διαμαντοπούλου

Συνέντευξη σοκ του Νότη Σφακιανάκη - Τι λέει για Παπαδήμο, Διαμαντοπούλου
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο
σάιτ tralala.gr Κάποια στιγμή των ρωτούν οι δημοσιογράφοι Θάνος Κωτσιόπουλος - Σοφία Μπεκιάρη και Ριάνα Κουράκου για τον Λευτέρη Πανατζή την Άντζελα Δημητρίου,Ρουβά κλπ. Και εκείνος απαντά:

Αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά πολύ λιγότερο επιβλαβείς

Συμμαχία ΟΠΑΠ - Κόκκαλη για τη μεγάλη δουλειά των κρατικών λαχείων!

Συμμαχία ΟΠΑΠ - Κόκκαλη για τη μεγάλη δουλειά των κρατικών λαχείων!
Ισχυρός παίκτης με μια συμμαχία αντιπάλων προκύπτει στο

διαγωνισμό χορήγησης της αποκλειστικής άδειας 12ετούς λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Πιθανότατα  ο ΟΠΑΠ θα διεκδικήσει την άδεια μέσω κοινού σχήματος στο οποίο θα συμμετάσχουν η Intralot, η Lottomatica και η θυγατρική της, Gtech.
Ο ΟΠΑΠ συνεργάζεται λοιπόν με τους δύο ισχυρότερους παρόχους τεχνολογίας για τυχερά παιχνίδια διεθνώς.

Παραιτούνται των αποζημιώσεων


Παραιτούνται, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αρκετοί εκ των πρώην και συνταξιούχων βουλευτών, που διεκδικούν μέσω αγωγώναναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης έχουν παραιτηθεί οι Μιχάλης Λιάπης, Λεωνίδας Τζανής και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, ενώ με ανακοίνωσή του και ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να παραιτηθεί κάθε αξίωσης.

Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο των υδάτων του Θερμαϊκού


Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης δρομολογείται από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του κεντρικού δήμου.
Για την υλοποίησή του έχει εξασφαλιστεί χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από τοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Ενόχληση στη ΝΔ από την παρέμβαση Στεφανόπουλου


Ενόχληση στη ΝΔ από την παρέμβαση Στεφανόπουλου
«Κατάπληκτος» από το περιεχόμενο της παρέμβασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που χθες ζήτησε παράταση του βίου της κυβέρνησης, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, εκδηλώνοντας και επιφανειακά αυτό που έως χθες στη Νέα Δημοκρατία καταγραφόταν έως ενόχληση.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος, καταλόγισε στο εντός Βουλής πολιτικό τοπίο αναντιστοιχία με τη βούληση του λαού και εκτίμησε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

Παραιτήθηκε ο Μπίστης με βολές για «μονάρχες» και στελέχη


Παραιτήθηκε ο Μπίστης με βολές για «μονάρχες» και στελέχη
Για μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο το πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου που καταλογίζει ευθύνες τόσο στο περιβάλλον Παπανδρέου όσο και στα πρωτοκλασάτα στελέχη.
Αποχώρησε μετά από μία και πλέον δεκαετία συνεργασίας ο Νίκος Μπίστης από το ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε και επισήμως με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το κόμμα εγκατέλειψε τον σύγχρονο και φιλοευρωπαϊκό αριστερό χώρο, τον οποίο είχε συσπειρώσει ο Κώστας Σημίτης επί πρωθυπουργίας του.

Και στο brand name θα γράφει... Ελλάς. Ενας brand strategist και ένας διαφημιστής συμβουλεύουν πώς πρέπει να προωθηθεί το προϊόν «Ελλάδα» εξοβελίζοντας την «Greek salad» και άλλα στερεότυπα


Τι είν' η πατρίδα μας; Εκτός από τις εναλλακτικές απαντήσεις που έδινε ο ίδιος ο Ιωάννης Πολέμης - μην είν' οι κάμποι, μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά, ο ήλιος της που χρυσολάμπει... -, η Ελλάδα τον καιρό της κρίσης είναι το επίκεντρο μιας ρητορικής διαμάχης. Από τη μια, η έξωση από την ευρωζώνη. Από την άλλη, η συναισθηματική στήριξη για τον φιλάσθενο ευρωπαϊκό Νότο. Το πρόσφατο μπαράζ των ευρωπαϊκών δημοσιευμάτων έβγαζε τίτλους για μέρες - με τη «Μεγάλη παρεξήγηση» (Le grand malentendu) του «Monde» να κλέβει τις εντυπώσεις.

Το άγχος του Λουκά, το δίλημμα του Βαγγέλη



Μία κοινή πρόκληση αντιμετωπίζουν αυτή την εβδομάδα πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών: το ενδεχόμενο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα. Ο πρώτος αντιδρά ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους. Ο δεύτερος αναρωτιέται μέχρι που μπορεί να το τραβήξει, χωρίς να διαλύσει το ηγετικό του προφίλ.

Τροποποίηση του εκλογικού νόμου ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης υπογράφει την ανακοίνωση

Διακομματική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ζητούν με παρέμβάση τους στελέχη και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μ. Όθωνας, Ι. Δριβελέγκας, Θ. Μωραϊτης και Σ. Ξυνίδης. 

Το αίτημα τους αφορά το κομμάτι του νόμου που αναφέρεται στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι δύσκολο να εκλεγεί κάποιος «αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι». Οι υπογράφοντες στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν τα εξής: 

117 πρώην βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ


Αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές. Οι πρώτες αγωγές έχουν κατατεθεί και αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
  Οι πρώην / συνταξιούχοι βουλευτές έχουν δικαίωμα βάσει του νόμου να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα, όμως όταν πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε στη Βουλή η αξίωσή τους, πολλοί είχαν σπεύσει να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Σαν Σήμερα...





12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γεγονότα

1820: Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.
1862: Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Κάιρο» βυθίζεται στον ποταμό «Γιαζού». Είναι το πρώτο πλοίο που βυθίζεται από νάρκη. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Μαζική διαδήλωση από… ζόμπι στους δρόμους της Πόλης του Μεξικό


Οι υπολογισμοί μιλάνε για περισσότερα από 9.000 ζόμπι,τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στις 26 Νοεμβρίου του 2011 στην Πόλη του Μεξικό.
 Δεν πρόκεται ,σαφώς, για αληθινά ζόμπι, αλλά για ανθρώπους που παρευρεθήκαν στους δρόμους της πόλης, ντυμένοι ζόμπι, με σκοπό να σπάσουν (όπως και καταφέραν) το προηγούμενο ρεκό Guinness, όπως δήλωσε άλλωστε ένας από τους διοργανωτές.

Φαντάσματα προκαλούν… λιποθυμίες σε μαθητές



Μαθητές σε εστία της επαρχίας Phu Yen στo Βιετνάμ ισχυρίζονται ότι οι τουαλέτες του κτιρίου είναι στοιχειωμένες και ότι υπάρχουν φαντάσματα.

Ο Phan Van Tho, επικεφαλής των εστιών, επιβεβαίωσε ότι πολλοί μαθητές έχουν λιποθυμήσει ή έχουν πανικοβληθεί τον τελευταίο μήνα, από άγνωστες όμως μέχρι στιγμής αιτίες.
«Η χρονική στιγμή που συνήθως οι μαθητές συμπεριφέρονταν παράξενα ήταν μεταξύ 8 και 11 μ.μ., σχεδόν κάθε βράδι», είπε ο Tho.

Ανεξήγητα σημάδια στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ



Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα.

 
Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.
Τα σχήματα έχουν μήκος μισού μέτρου, ενώ το βάθος του χαράγματος στην πέτρα είναι 5 εκατοστών.
Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει χωρίς εξηγήσεις μπροστά στο εύρημα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν υποθέσεις.

Επέζησε από χιονοστιβάδα πίνοντας μπύρες


Χιονοστιβάδα
Ένας οδηγός φορτηγού κατάφερε να επιβιώσει, όταν προσέκρουσε το όχημά του εν μέσω χιονιού. Οι μπύρες που είχε μαζί του, αποδείχθηκαν σωτήριες.
Ένας άνδρας από την Αλάσκα, ο οποίος τράκαρε με το φορτηγό του και παγιδεύτηκε μέσα σε χιονοστιβάδα, κατάφερε να επιζήσει με ένα πραγματικά ανορθόδοξο τρόπο. Για τρεις μέρες έπινε από τα κουτάκια μπύρας που έτυχε να έχει μαζί του, μέχρι να έρθει προς διάσωσή του μία ομάδα εντοπισμού.

Η ταχύτητα… μετράει


Φαγητό
Πόσες φορές έχετε ακούσει την συμβουλή «να τρως αργά και να μασάς πολλές φορές το φαγητό σου»; Αν και συνήθως στόχος της είναι η καλύτερη πέψη της τροφής, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στην διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.