Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αμέτρητες οι εκκρεμότητες στο υπουργείο Υγείας


Είτε γίνει αλλαγή υπουργού Υγείας με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης είτε όχι, οι εκκρεμότητες στο χώρο της.Υγείας παραμένουν, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις της τρόικας για άμεσες αλλαγές στο σύστημα.

Νοσοκομεία που υπολειτουργούν. Χρέη σε δυσθεώρητα ύψη. Κλινικές και νοσοκομεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν από

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το πλαίσιο του εορτασμού για το 2012



 
  
Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το πλαίσιο του εορτασμού για το 2012
Το πλαίσιο του εορτασμού το 2012 των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.


Ο
δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι να γίνουν πράγματα που θα βάλουν τη Θεσσαλονίκη σε άλλη τροχιά.

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup- Δηλώσεις Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

«Το Eurogroup υποδέχτηκε πολύ θερμά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδίως την απόφαση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με αποστολή την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα

Καλώς ή κακώς η ζωή μας εξαρτάται από τα χρήματα σε μεγάλο βαθμό. Όλα στρέφονται γύρω από αυτό και κάνουμε τα πάντα για να έχουμε και να τα αυξήσουμε όσο γίνεται αυτή την εποχή.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 πιο παράξενες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με το χρήμα για να δούμε αν όντως επαληθεύονται

ΗΠΑ: Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης



 
  
ΗΠΑ: Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης
Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές (48%) του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια γίνονται πιο συχνά στόχος με το 56% να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών.

Στο β΄ γύρο αδειοδότησης της ΑΟΖ προχωρά η Κύπρος




Στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της ΑΟΖ αναμένεται ότι θα προχωρήσει η Κύπρος εντός των επόμενων εβδομάδων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.
Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, που συναντήθηκε με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού «για να ανακοινωθεί σύντομα ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης, δηλαδή ο διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και νομίζω ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινωθεί».

Φωτόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί»



 
  
Φωτόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί»
«Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου, κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σαρκοζί, του Όλι Ρέν, που δεν είναι οι σωτήρες μας αλλά εκμεταλλευτές μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος μιλώντας στο γενικό συμβούλιο της ΓΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «μια συγκυβέρνηση που

"Άτυχος" κέρδισε 254 εκατομμύρια δολάρια και έχασε το δελτίο!


"Άτυχος" κέρδισε 254 εκατομμύρια δολάρια και έχασε το δελτίο!

«Την μέρα που γεννήθηκε σχολνάγανε οι μοίρες», αυτό το στιχάκι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός άνδρα από το Κονέκτικατ, ο οποίος «τράβηξε» τον πρώτο αριθμό του λαχείου κερδίζοντας  254 εκατομμύρια δολάρια σε Τζακ Ποτ του Powerball και έχασε το δελτίο!!!

Τώρα δεν μπορεί να εισπράξει ούτε cent δίχως την κατάθεση του πρωτοτύπου. Στην περίπτωση που λεει πράγματι την αλήθεια θα πρέπει να χτυπάει αλύπητα το κεφάλι του στο τοίχο...ξανά και ξανά.

Ο Πούτιν κατά των "αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων"


Ο Πούτιν κατά των

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτινεπέκρινε σήμερα τη στάση των «αλαζονικώνπαγκόσμιων δυνάμεων» που υποστήριξαν τις εξεγέρσεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, μιλώντας από την Πετρούπολη σε Κινέζους και Ιρανούς αξιωματούχους.  

«Αυτές οι αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει τα προηγούμενα καθεστώτα στη Βόρεια Αφρική και, κάτι που είναι περίεργο, οι ίδιες χώρες υποστήριξαν τις επαναστάσεις που ανέτρεψαν αυτά τα καθεστώτα», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, στη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). 

Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για Λουκά Παπαδήμο



Πολύ κοντά σε ένα οριστικό «όχι» της Νέας Δημοκρατίας για την ανάληψη του αξιώματος του πρωθυπουργού από τον κ. Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται η συνεχιζόμενη διμερής διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.

Ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα, ωστόσο δεν έχει γνωστό αν έχει συνομιλήσει ήδη με τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Διχογνωμία στη ΝΔ για τη στάση έναντι της συγκυβέρνησης


Διχογνωμία στη ΝΔ για τη στάση έναντι της συγκυβέρνησης

Διχογνωμία φέρεται να επικρατεί στη ΝΔ για την «επαμφοτερίζουσα» στάση που έχει επιλέξει η ηγεσία της έναντι της συγκυβέρνησης. Παρά την  συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο αρχηγός της ΝΔ ήταν ολοφάνερο  από σήμερα το πρωί κιόλας,  ότι  επιχειρεί  να θέσει «αστερίσκους» και να εμφανίσει σαν ψήφο «ανοχής»  το «ναι» της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Πιθανή  αιτία οι αντιδράσεις των περισσότερο «σκληροπυρηνικών», οι οποίοι μάλιστα πρόσκεινται στον ίδιο.

Σε κλοιό πιέσεων η Ιταλία


Συνεχείς είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην Ιταλία για την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εν μέσω μάλιστα πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα και ενώ το κόστος δανεισμού του ιταλικού Δημοσίου κατέρριψε νέο ρεκόρ, φτάνοντας στο 6,543%. Πάντως, διαψεύδονται οι φήμες για παραίτηση Μπερλουσκόνι.
«Είναι ουσιώδες η ιταλική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο δημοσιονομικό τομέα, και να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών του Eurogroup.

Οι εμπορικές δίαιτες είναι πιο αποτελεσματικές!


Οι εμπορικές δίαιτες είναι πιο αποτελεσματικές!
Αν ετοιμάζεστε να ακολουθήσετε ένα ατομικό πρόγραμμα διατροφής, πρέπει να το σκεφτείτε καλά, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμπορικές δίαιτες αδυνατίσματος (τύπου Weight Watchers) είναι πιο αποτελεσματικές και λιγότερο ακριβές σε σύγκριση με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα υπό την εποπτεία εκπαιδευμένου προσωπικού.

Energy drink για το Facebook


Πόσο πολύ «εξαντλείστε» από τις «υποχρεώσεις» σας στο Facebook; Like, comments, share και λοιπές ομορφιές... μία κούραση την προκαλούν η αλήθεια. Μην χασμουριέστε, όμως, το Facedrink θα σας δώσει την «ενέργεια» που χρειάζεστε για να αντακριθείτε στα «δύσκολα» αυτά καθημερινά σας «καθήκοντα».
Με το concept που προαναφέραμε -που μια πρωτοτυπία την έχει η αλήθεια- διαφημίζουν οι δημιουργοί του «Facedrink» το νέο τους προϊόν, ένα energy drink με «κοινωνικό» χαρακτήρα.

Τρία νέα στοιχεία προστίθενται στον Περιοδικό Πίνακα


O περιοδικός πίνακας συνεχίζει να μεγαλώνει

Τρία νέα ονόματα θα πρέπει να γνωρίζουν από εδώ και πέρα οι μαθητές όταν θα κληθούν να μάθουν τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων. Η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) κατέληξε στα ονόματα που θα λάβουν τρία χημικά στοιχεία που δημιουργήθηκαν εργαστηριακά πριν από μερικά χρόνια και αναφέρονταν μέχρι σήμερα με τον ατομικό αριθμό τους. Κοπερνίκιο, ρεντγκένιο και νταρμστάντιο είναι τα τρία νέα στοιχεία.

Καρδιολογική Διημερίδα στο Κιλκίς 18-19 Νοεμβρίου 2011

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Ειδικά Καρδιολογικά θέματα στην κλινική πράξη” θα φιλοξενήσει η πόλη του Κιλκίς στις 18-19 Νοεμβρίου 2011. Η διημερίδα που έχει τη στήριξη της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς, πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Εξελίξεις στην Καρδιολογία 2011”, τις οποίες διοργανώνει το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.  

Ιfo: Προς το συμφέρον της Ελλάδας να επιστρέψει στη δραχμή




Τη θέση του για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή επανέλαβε ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) Χανς Βέρνερ Ζιν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την οικονομική της υγεία όσο βρίσκεται στο ευρώ.
Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο Ζιν υποστήριξε ότι αυτό που οι πολιτικοί αποκαλούν «διάσωση» δεν πρόκειται να σώσει την

Οι όροι για τις άδειες εκμετάλλευσης γεωθερμικού δυναμικού από τους αγρότες

Οι όροι για τις άδειες εκμετάλλευσης γεωθερμικού δυναμικού από τους αγρότες
Καθορίστηκαν οι ειδικότεροι όροι της
άδειας διανομής θερμικής ενέργειας από εκμετάλλευση γεωθερμικού δυναμικού χαμηλής θερμοκρασίας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με όσα ορίζει η απόφαση:

Πορτογάλος και... επισήμως ο Βιεϊρίνια


  
Πορτογάλος και... επισήμως ο Βιεϊρίνια
Υπό τον φόβο να χάσουν τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που καιρό τώρα βρισκόταν στο στόχαστρο της ελληνικής ομοσπονδίας, οι Πορτογάλοι του έδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι τον υπολογίζουν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΟΛΙ ΡΕΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ EUROGROUP

Συνάντηση με τον Επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν είχε ο υπουργός ΟικονομικώνΕυάγγελος Βενιζέλος στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έγινε «μια θετική και παραγωγική συζήτηση, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων στην Ελλάδα». 

Το απόγευμα στην Αθήνα ο Παπαδήμος



Στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας προσγειώνεται στην Αθήνα το αεροπλάνο που μεταφέρει τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει την πρωθυπουργία έρχεται από το εξωτερικό, προφανώς για να συμμετάσχει σε συσκέψεις, καθορίζοντας τους υπουργούς τους οποίους επιθυμεί να τοποθετήσει.

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Το αουτσάιντερ


Νικηφόρος Διαμαντούρος: Το αουτσάιντερ
Ως η δεύτερη ισχυρότερη λύση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας θεωρείται ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος υπηρετεί εδώ και 8 χρόνια στο Στρασβούργο ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με αρμοδιότητα τη διερεύνηση καταγγελιών κακοδιοίκησης στα όργανα και στους οργανισμούς της Ε.Ε.

Φιγιόν: Ευχαριστώ τους Έλληνες πολιτικούς



Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα αποτελεί «μια εξαιρετική λύση» και συνεχάρη τους Έλληνες πολιτικούς.

Στη διάρκεια παρουσίασης στον Τύπο ενός νέου προγράμματος λιτότητας στην Γαλλία και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Αθήνα, ο Γάλλος πρωθυπουργός απάντησε:

Γ. Καρατζαφέρης: Από το ολότελα, καλή και αυτή η λύση


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, με τρεις προϋποθέσεις

«Ζητήσαμε κυβέρνηση εθνική σωτηρίας. Προκύπτει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο. 

«Από το ολότελα και αυτή η λύση είναι καλή», είπε. 

«Εγώ είχα ένα ρόλο, να τους φέρω κοντά. Θα είμαστε θεατές, ακροατές και παρόντες στις εξελίξεις» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης. 

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση


Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση και βεβαίως το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Το μεσημέρι της Δευτέρας Α. Μέρκελ και Γ. Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατα τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους ώστε η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι λένε τα ξένα ΜΜΕ



Δραματικές οι εξελίξεις  στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που αναμεταδίδει το αμερικανικό Marketwatch ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδέχεται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες ώρες!

Σαμαράς: "Η κυβέρνηση αυτή είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου"


Σαμαράς: "Η κυβέρνηση αυτή είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου"
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΝΔ, με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος, για να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η αποσταθεροποίηση της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ, στην οποία, όπως είπε, οδηγούσαν οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου, τον οδήγησαν στη απόφαση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Παπανδρέου.

Παπαδήμος: δεν θα γίνω Ζολώτας


Παρότι η συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου θεωρείται δεδομένη από τους περισσότερους, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «παίζει» και το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, (Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής), ως εναλλακτική λύση. Αιτία το γεγονός ότι  ο κ. Παπαδήμος έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για το σχήμα της νέας κυβέρνησης και τον τρόπο λήψης αποφάσεων, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει… Ζολώτας.

Συμφώνησαν στις 6 από τις 7 αναγκαίες ενέργειες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Συμφώνησαν στις 6 από τις 7 αναγκαίες ενέργειες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Στα 6 απο τα 7 σημεία (για τα οποία σας ενημέρωσε αναλυτικά χθες στο star.gr) τα βρήκαν οι δύο αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν συνυπογράφει το έβδομο σημείο, που αφορά στην εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου πακέτου.
Επίσης, συζήτηση για τις φορολογικές αλλαγές και για την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής δεν έγινε, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2012 δεν θα έχει και πολύ σχέση με το προσχέδιο. Στο τελικό σχέδιο θα πρέπει να περιληφθούν οι επιπτώσεις του PSI plus.

"Ανακούφιση" των ξένων για την κυβέρνηση συνεργασίας



Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες, sites και τηλεοπτικοί σταθμοί δούλευαν με φρενήρεις ρυθμούς από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά ότι συμφωνούν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τη σχεδόν 2ωρη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το βράδυ της Κυριακής.
 

Μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης θα λάβει η Κύπρος



Την ανάγκη λήψης νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης υποστήριξε ο διοικητής της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, αμέσως μετά τη διπλή υποβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's. 

Ο οίκος υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο χρέος της Κύπρου σε Baa3, με αρνητικό ορίζοντα, σπρώχνοντας τη διαβάθμιση της Κύπρου στα όρια του "non-investment grade", δηλαδή junk. 

Το παρασκήνιο πίσω από την ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα


Το παρασκήνιο πίσω από την ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα


Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική επίτευξη της συμφωνίας για κυβέρνηση συνεργασίας άρχισε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου έπαιρνε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και ο Αντ. Σαμαράς απέρριπτε την πρόταση του Πρωθυπουργού ζητώντας ως «μόνη λύση» τις εκλογές, όλοι μιλούσαν για ναυάγιο. Η χώρα βρίσκονταν στον μπροστά από τον γκρεμό, με το ένα πόδι στον... αέρα και έτοιμο να βρεθεί και το άλλο εκεί για την ελεύθερη πτώση.

Το μεσημέρι η χώρα θα έχει νεο πρωθυπουργό



 Τηλεφωνική ή κατ' ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - 19 Φεβρουαρίου η πιο πιθανή ημερομηνία για εκλογές - Επιμένουν οι πληροφορίες για Λουκά Παπαδήμο - Από νωρίς το πρωί στο γραφείο του στην Βουλή ο κ.Παπανδρέου


Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουν οι έλληνες το όνομα του πρωθυπουργού ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σε ιστορικές αποφάσεις αλλά και σε εκλογές.

Καρατζαφέρης: "Χαιρετίζω το προσύμφωνο Παπανδρέου - Σαμαρά"


Καρατζαφέρης: "Χαιρετίζω το προσύμφωνο Παπανδρέου - Σαμαρά"
«Δίκωπος πλεύση, δίμιτος πλέξη. Χαιρετίζω το προσύμφωνο Παπανδρέου-Σαμαρά. Αναμένω να δω και τα "ψιλά γράμματα" της συμφωνίας. Περαιτέρω καθυστέρηση, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα με την Ευρώπη». δήλωσε στο Mega o Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια στη 1:30 μ.μ

Η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Παπανδρέου


Η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Παπανδρέου
Νέα δεδομένα και νέες ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να παραιτείται από πρωθυπουργός αλλά δεν έχει εκδηλώσει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.
Τυπικά, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 41), πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας. Στις 12 Νοεμβρίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του κ. Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος, έχοντας βγει νικητής στην εσωκομματική κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ντ. Μπακογιάννη: Θετικότατη εξέλιξη η κυβέρνηση συνεργασίας


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

Η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια θετικότατη εξέλιξη δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. 

Είπε πως η ώρα της αλήθειας δεν επιτρέπει διπλές γλώσσες, ούτε «ναι μεν αλλά», ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και η Ελλάδα να στείλει ένα μήνυμα στειρότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λέγοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. 

Λουκάς Παπαδήμος: Το προφίλ του πιθανού νέου πρωθυπουργού


Λουκάς Παπαδήμος: Το προφίλ του πιθανού νέου πρωθυπουργού
Την ώρα που η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.
Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη διεθνούς βεληνεκούς, στο πρόσωπο του οποίου οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και οι διεθνείς αγορές βλέπουν τον άνθρωπο που θα προσφέρει αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε η χώρα: κλίμα σταθερότητας και ανάκτηση αξιοπιστίας.

Πώς φτάσαμε στην ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα


Πώς φτάσαμε στην ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα
Από σαράντα κύματα πέρασε το ιστορικής σημασίας ραντεβού Παπούλια - Παπανδρέου - Σαμαρά μέχρις ότου αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί η πραγματοποίησή του.
Τη συνάντηση των τριών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ζήτησε τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΟΛΩΤΑ.Η «διδακτική» εμπειρία της οικουμενικής


Ο πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς (από αριστερά) Κ. Μητσοτάκη, Χ. Φλωράκη και Α. Παπανδρέου
Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης συμφωνούσαν στις 22 Φεβρουαρίου του 1989 να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα σχημάτιζε ο ακαδημαϊκός Ξενοφών Ζολώτας. Ογδόντα ημέρες αργότερα το σχήμα θα κατέρρεε υπό το βάρος της παραλυτικής ακυβερνησίας που το σημάδεψε

Στην ιστορική περίοδο των 37 χρόνων της Μεταπολίτευσης μόνο μία φορά συναντήθηκαν σε κυβερνητικό σχήμα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Συνέβη στην οικουμενική κυβέρνηση του διαπρεπούς ακαδημαϊκού και οικονομολόγου Ξενοφώντα Ζολώτα.

Σαν Σήμερα...


7 Νοεμβρίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1185: Ο στρατηγός Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμόνα. Οι τελευταίοι, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης, εκινούντο εναντίον της Κωνσταντινούπολης.

Ηλ. Μόσιαλος: Νίκησε η Ελλάδα

Ηλ. Μόσιαλος: Νίκησε η ΕλλάδαΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε σε άτυπη ενημέρωση που είχε με δημοσιογράφους, τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό και το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών η 19η Φεβρουαρίου

Καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών η 19η Φεβρουαρίου Στην 19η Φεβρουαρίου  φέρονται να συμφώνησαν τα δύο επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, σε σύσκεψη που τελείωσε πριν από λίγο στο γραφείο του κυρίου Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα.

Σύσκεψη στο γραφείο του Βενιζέλου

Σύσκεψη στο γραφείο του Βενιζέλου Μετά την συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο για την συγκρότηση κυβέρνησης, αναμένεται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στελέχη των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.