Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το προσφυγικό στο τραπέζι της συζήτησης Δούρου-Γιούνκερ

rena dourouΗ περιφερειάρχης Ρένα Δούρου συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, σε σχέση κυρίως με τη δράση της περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, κατά τη συνάντηση η

Δίπλα δίπλα Σημίτης - Στουρνάρας Στην εκδήλωση του e- kyklos για το PSI

Δίπλα δίπλα Σημίτης - Στουρνάρας Στην εκδήλωση του e – kyklos, του think tank που έχει ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του

Τι πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο και το ΚΙΔΗΣΟ

Στην άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επι της ουσίας να συναντηθεί στην πρωτοβουλία με τις αλλες κινήσεις για την ενοποίηση της κεντροαριστεράς , αποφαίνονται  στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  μετά και την ανακοινωση του ΚΙΔΗΣΟ που αντιδρούσε στη δημοσιοποίηση των στελεχών της επιτροπής που θα συζητήσει τις πιθανότητες ενοποίησης του κεντροαριστερού χώρου.

Πωλείται το 49% της ΔΕΗ

Πωλείται το 49% της ΔΕΗΝα και μια συνάντηση με τους δανειστές που κατέληξε σε συμφωνία. Μπορεί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης να έφυγαν, τα ξημερώματα από το ξενοδοχείο Χίλτον με άδεια χέρια, δεν συνέβη το ίδιο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη που είδε το κουαρτέτο το πρωί της Τρίτης

Τζ. Σόρος: Στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή

Τζ. Σόρος: Στην Ελλάδα εκτυλίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή"Σήμα κινδύνου" στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκπέμπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, προειδοποιώντας την ότι κινδυνεύει με ... ξαφνικό θάνατο εάν δεν συμφωνήσει σε μία τεράστια ένεση ρευστότητας για να διορθώσει το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.
Σε κείμενό του για το New York Review of Books, ο

Εσπευσμένα στο Παρίσι αύριο ο Τσίπρας - Αναβάλλεται η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων

Στο Παρίσι -μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς- μεταβαίνει εσπευσμένα αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλειστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τόσο το Στρασβούργο όσο και τις

Χρεωστικές κάρτες : Με ρυθμούς-ρεκόρ αυξήθηκε η χρήση τους στην Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIΙδιαίτερα μεγάλη αύξηση γνωρίζει ο αριθμός συναλλαγών χρεωστικών καρτών για πραγματοποίηση αγορών στην χώρα μας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Visa Hellas, η αύξηση της χρήσης χρεωστικών καρτών το 2015 φτάνει το 83% σε σχέση με το 2014, από πλευράς

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για εξελίξεις και πρόωρες εκλογές, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για εξελίξεις και πρόωρες εκλογές, μετά το ναυάγιο της συμφωνίαςΣτηλώνει τα πόδια η κυβέρνηση και έστειλε την αξιολόγηση στα βράχια, αφού αρνείται να πάρει τα επώδυνα μέτρα που απαιτούνται για ασφαλιστικό, περικοπές στις δαπάνες και μείωση του κράτους και ρίχνει την ευθύνη στους δανειστές.
Το κουαρτέτο των δανειστών αποχώρησε άπρακτο από την Αθήνα, την Τρίτη, χωρίς

Αντώνης Σαουλίδης : ΚΕΠ των φτωχών …με το φτωχό τους το μυαλό

Διανύουμε αναμφίβολα περίοδο πρωτοφανών κενών ουσίας αλλαγών. Μία περίοδο “πυροτεχνημάτων” για τις εντυπώσεις και μόνο. Δυστυχώς η ανικανότητα των κυβερνώντων και σε ζητήματα ακόμη της κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.
Οι πολύφερνες μεταρρυθμίσεις, οι φρέσκιες ιδέες,

Δήμαρχος Παιονίας: Μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει η εκκένωση της Ειδομένης

"Το θέμα είναι να μην έχουμε εν καιρώ θύματα, γιατί η τοπική κοινωνία μεταλλάσσεται. Από ανθρωπιά που δείχνει τόσο καιρό τώρα, έχουμε την αγανάκτηση και τον φόβο", δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης.

"Είδαμε τα τελευταία γεγονότα και με τις ΜΚΟ που έχουν ξεφυτρώσει και

Ο Μητσοτάκης ζητάει επιπλέον λεφτά από τους βουλευτές

Με επιστολή που υπογράφει ο Κώστας Τσιάρας ανακοινώθηκε στους βουλευτές του κόμματος ότι αυξάνεται τοι ποσοστό της παρακράτησης από  τη βουλευτική αποζημίωση υπέρ του κόμματος. Το ποσοστό πλέον ανέρχεται σε 15% και πρόκειται για μία αλλαγή που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των οικονομικών του κόμματος.
Δείτε την επιστολή:

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

Κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, του ΕΤΕΑ(Φιλελλήνων 13 - 15) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΛΑΕ. Στην πρόσοψη του κτιρίου
έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό με σύνθημα: «Οποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

Χρηστίδης: Σε οιαδήποτε σοβαρή Κυβέρνηση ο Τόσκας θα είχε αποπεμφθεί

Χρηστίδης: Σε οιαδήποτε σοβαρή Κυβέρνηση ο Τόσκας θα είχε αποπεμφθείΟ εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, εξαπέλυσε επίθεση στα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ΝίκοςΤόσκας.
«Ο κ. Τόσκας και πάλι προκαλεί με τις σημερινές δηλώσεις

Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κυβέρνηση: Το «αύριο κλείνουμε συμφωνία» έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διδάχθηκε ως φαίνεται από την καταστροφική εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού. Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος, χωρίς στρατηγική, χωρίς σχέδιο αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δραματικοί τόνοι από τον Σούλτς: Η ΕΕ κινδυνεύει να καταρρεύσει

Δραματικοί τόνοι από τον Σούλτς: Η ΕΕ κινδυνεύει να καταρρεύσει«Βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο. Η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς συνολικά, είτε πρόκειται εθνικούς είτε για ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί».
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

ΚΚΕ: Προκλητική κυβερνητική κοροϊδία ότι υπάρχει το καλό μνημόνιο της ΕΕ και το κακό του ΔΝΤ

«Η πορεία των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν είναι αγωνία του λαού, αφού αυτό θα σημάνει αυτόματα νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες του, νέα προνόμια για το κεφάλαιο».
Αυτό τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις

Πάγκαλος: Στην Ελλάδα οι 25ρηδες έχουν μεταπτυχιακά, ο πρωθυπουργός ξέρει μόνο από καταλήψεις

Πάγκαλος: Στην Ελλάδα οι 25ρηδες έχουν μεταπτυχιακά, ο πρωθυπουργός ξέρει μόνο από καταλήψειςΓια τις σπουδές του Αλέξη Τσίπρα, τις διαπραγματεύσεις αλλά και για τον ρόλο των αλληλέγγυων στην Ειδομένη μίλησε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των σπουδών του Αλέξη Τσίπρα. Είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει οι πολιτικοί, όχι κατ’ ανάγκην,

Άννα Διαμαντοπούλου: «Πράξη άμεσου εθνικού συμφέροντος και ανάγκης η πιστοποίηση των ΜΚΟ από την κυβέρνηση»

«Αυτό που συνέβη στην Ειδομένη θα μπορούσε να καταλήξει σε πολεμική σύρραξη.» δήλωσε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Αναλυτικά είπε:

Τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες τα 3 εκατ. ευρώ

pappasΣτα 3 εκατ. ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπραττούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Έως την Παρασκευή αναμένεται η δημοσίευση προς δημόσια διαβούλευση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Τα Σκόπια απαντούν με διάβημα κατά της Ελλάδας

Nikola PoposkiΤο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι προχώρησε, χθες, σε διάβημα προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, ως απάντηση στα προφορικά διαβήματα του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι οι δυνάμεις

Το ΚΙΝΗΜΑ ζητά εξηγήσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την Επιτροπή Διαλόγου Κεντροαριστεράς!

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών«Oύτε το ΚΙΝΗΜΑ, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την Πρόεδρο