Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Παπανδρέου : Ξέρω οτι πάω κόντρα στο ρεύμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου, άνοιξε με ομιλία του τις εργασίες Συνεδρίου της Royal Bank of Scotland, στο Λονδίνο, με θέμα την κρίση και τις επιπτώσεις της αλλά με έμφαση στις προοπτικές για την Ευρώπη.
Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις ανατολικά και νότια της Ευρώπης. Τις

Στοιχεία για το ΣΔΟΕ ζητάει το Ποτάμι από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το Ποτάμι» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες μια σημαντική επισήμανση. Ζήτησε να μην χρησιμοποιηθούν οι φορολογικοί μηχανισμοί για

Σε θέση- κλειδί η Εύα Καϊλή

Δια βοής εκλέχτηκε Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ η ευρωβουλευτής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑ) στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εύα Καϊλή, κατά τη

Σαμαράς προς Ερντογάν για Κυπριακό: «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πραγματικής διαφοράς»

«Λοιπόν κ. Πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς», απάντησε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν όταν η συζήτηση περιστράφηκε στο θέμα της Κύπρου.
Για την Κύπρο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις

Ύμνος για τα ελληνικά λευκά κρασιά σε καναδική εφημερίδα

Ύμνο στα ελληνικά λευκά κρασιά κάνει το περιοδικό Ottawa Magazine (τεύχος Σεπτεμβρίου 2014, το οποίο κυκλοφόρησε επίσης ως ένθετο της εφημερίδας Ottawa Citizen).
Ο γνωστός οινοκριτικός David Lawrason, ο οποίος δηλώνει ότι είχε πολλές αμφιβολίες για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, πείσθηκε για τη νέα εξαιρετική παραγωγή λευκών κρασιών κατά την

Στενός φίλος του πρωθυπουργού ο νέος υποδιοικητής της ΤτΕ...

O Γιάννης Μουρμούρας, οικονομικός σύμβουλος και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναλαμβάνει υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Το γενικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον διορισμό του Ιωάννη Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή, η οποία παραμένει κενή

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνήγορου του Καταναλωτή

Με καθυστέρηση λίγων μηνών εγκρίθηκε από τη Βουλή η τοποθέτηση του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Υπέρ του διορισμού του τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παρών ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.
Ο πρώην βουλευτής και πρώην γραμματέας της ΝΔ επιλέχθηκε από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και η έγκριση

Τι σημαίνουν για την τσέπη μας οι αποφάσεις Ντράγκι

Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι αποφάσεις της ΕΚΤ; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που τίθεται την επομένη των αποφάσεων που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι. Ποια είναι τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τους δανειολήπτες, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. 
Tα οφέλη για τους δανειολήπτες

Τι έμαθε ο Τσίπρας από την επίσκεψη στο ΣΔΟΕ

Με διττό στόχο πήγε χθες στον ΣΔΟΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Αφενός να υπογραμμίσει την αδυναμία -από πολιτική σκοπιμότητα, όπως υποστήριξε- της κυβέρνησης να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, την οποία η Κουμουνδούρου υπολογίζει σε 15 δισ. ευρώ το χρόνο.
Ενας από τους λογους που πήγε χθες στον ΣΔΟΕ ο πρόεδρος του

Μπουτάρης: Η ΔΕΘ χρειάζεται νέα ταυτότητα -Εχει καταντήσει πλατφόρμα εξαγγελιών για πολιτικούς

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας για τη ΔΕΘ είπε πως πρέπει να αποκτήσει μία νέα ταυτότητα αφού «έχει καταντήσει η έκθεση μια ευκαιρία για τους πολιτικούς να κάνουν τις εξαγγελίες τους, να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια στην καθιερωμένη επίσκεψη».
Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» σημείωσε ότι η μίση Θεσσαλονίκη είναι

Εκτακτη σύνοδος των δανειστών για το χρέος στην Ουάσιγκτον

Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου.
Την πληροφορία που μετέδωσε πρώτος ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές.

Σκληρή κόντρα υπουργείου Μεταφορών- ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απαντά το υπουργείο Μεταφορών στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωση του χαρακτήρισε «διαρκές σκάνδαλο»τη λειτουργία του ΟΑΣΘ, επικαλούμενος τις συνεχείς επιδοτήσεις προς τον οργανισμό από το κράτος.
Ειδικότερα το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Eίναι τόσο ακατανόητο το μένος του

Mιχάλης Καρχιμάκης : Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ ζητά πρωτοβουλίες ως προς την αναδιανομή πόρων και φόρων

Ως προς την αναδιανομή πόρων και φόρων:

1. Άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής, ιδιωτικής και δημόσιας.
Το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια. Η πρόσφατη εξέλιξη, με την παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ και ουσιαστικά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το λάθος του

ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤ. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010!

Μακρά περίοδο στασιμότητας για την ελληνική οικονομία με υψηλή ανεργία και νέα ελλείμματα στο Ασφαλιστικό σταδιακά από το 2016 και μετά, προβλέπει ύστερα από την πενταετή κρίση και την απώλεια εισοδημάτων 45 δισ. ευρώ και σχεδόν 1 εκατ. θέσεων εργασίας το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. «Αν δεν αλλάξει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, η ελληνική οικονομία θα

ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΤΡΑΓΚΙ

Τα... σπουδαία του Οκτωβρίου αναμένουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να εκτιμήσουν τις συνέπειες των εξαγγελιών Ντράγκι στην ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς τότε θα ανοίξει τα... χαρτιά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγορών τιτλοποιημένων δανείων (ABS).
Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ABS αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ,

Γκάλης: Μπράβο στα παιδιά της Εθνικής

Αναλυτικά όσα έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:
«Και πάλι η αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων θα κρατήσει ψηλά το γόητρο της χώρας μας!

Μπράβο στα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας αλλά και στο προπονητικό τιμ που κατάφεραν να πετύχουν και μάλιστα αήττητοι τον αρχικό τους στόχο που ήταν η πρωτιά του ομίλου τους.

ΝΑΤΟ: Το μεταναστευτικό ρεύμα από Αφγανιστάν στην παρέμβαση Σαμαρά

Ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν έκανε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συμβάλλει στην σταθεροποίηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα

Σε ποιους δήμους μπορεί να στηθούν ξανά κάλπες -Εχουν κατατεθεί ενστάσεις

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και ήδη έχουν ορκιστεί οι νέες περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, σε ορισμένους Δήμους υπάρχει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να στηθούν ξανά κάλπες. Και αυτό γιατί από κάποιοι από τους ηττημένους συνδυασμούς έχουν προσφύγει στη

Εξελίξεις για το ελληνικό χρέος: Εκτακτη σύσκεψη των δανειστών για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν αναφορικά με το ελληνικό χρέος το φθινόπωρο, καθώς, το Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των δανειστών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο

Ο Κ. Σκανδαλίδης ερωτάται αν φτιάξει νέο κόμμα ο Γ. Παπανδρέου

Το ερώτημα πώς θα αντιμετώπιζε ένα ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσαν στον Κώστα Σκανδαλίδη στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega πριν από λίγο.
Χωρίς να διστάσει, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ 41 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2013...

* Μισθωτοί και αυτοπασχολούμενοι έχασαν 43 δις  και γύρισαν στην εποχή του 1984.
* Υψηλή θα διατηρηθεί η ανεργία (το 2020 θα κυμαίνεται 22%-23%)
* Κατά 43 δις μειώθηκαν οι πραγματικοί μισθοί των ελλήνων  2010- 2014 ενώ η αγοραστική τους δύναμη συρρικνώθηκε  κάτω

Σύντομη συνομιλία μεταξύ Σαμαρά – Μέρκελ

Σύντομη συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας.
Η  συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη, όπως αυτή που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ