Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ''ΠΝΙΓΕΙ'' 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Το στοίχημα είναι να βγουν από τη φτώχεια 20 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το 2020, τόνισε οΒέλγος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Frédéric Daerden, ενημερώνοντας την Ευρωβουλή για τα αποτελέσματα του πρώτου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας κατά της Φτώχειας

Τους έδωσε ονομαστικά ο Βενιζέλος

Δ. Κ.
Λάτρης της λατινικής ο πανούργος υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος, άρπαξε αμέσως τη στιγμή (Carpe Diem) του απολογισμού που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για τους μνηστήρες της «πράσινης εξουσίας».

"Παγώνουν" από αύριο οι συμβάσεις των γιατρών με όλα τα ταμεία

Στην αναστολή όλων των συμβάσεων με όλα τα ταμεία προχωρά από αύριο και έως τις 22 Δεκεμβρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα..
οι γιατροί της Θεσσαλονίκης θα απέχουν και από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "οι πρόσφατες, απαράδεκτες αντί-ιατρικές δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κυρίου Βουδούρη, σηματοδοτούν την αδιανόητη νοοτροπία εκείνων που

Ενημερωτικά σεμινάρια σε αγρότες για παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο!

Κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων σε αγρότες ξεκινάει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωσή τους για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο.
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν από

Καρχιμάκης:η ΝΔ και ο κ. Μιχελάκης επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες


Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. για το πόθεν έσχες των βουλευτών έδωσε σήμερα ο 
Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης λέγοντας τα εξής:

Επειδή η ΝΔ και ο κ. Μιχελάκης επιχειρούν να δημιουργήσουν  εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και στο ζήτημα του πόθεν έσχες των πολιτικών τους θυμίζουμε:

Απάντηση Βενιζέλου σε Ελευθεροτυπία και Τεγοπούλου

Απάντηση Βενιζέλου σε Ελευθεροτυπία και Τεγοπούλου
Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της
εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”(διαβάστε σχετικό άρθρο), o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ειλικρινά, αδυνατώ να αντιληφθώ τη λογική του σημερινού κεντρικού θέματος της “Ελευθεροτυπίας” και την αιτία για την οποία στρέφεται –για μία ακόμη φορά- προσωπικά εναντίον μου.

Ποικιλία απόψεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα του Κινήματος



«Εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε, και αυτό ισχύει τώρα για εμάς στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα.

    «Στις εκλογές πρέπει να πάμε με όσο το δυνατόν καινούργια εικόνα. Και αυτή αφορά από την ηγεσία, τις πολιτικές θέσεις, τις συμμαχίες, ό,τι μπορούμε περισσότερο»

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Χριστόφια


Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Χριστόφια
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρώτος ενημέρωσε το δεύτερο για τα όσα διημείφθησαν στις συνομιλίες του με τον Αντιπρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν.

Μύδροι Λιάνη κατά Παπανδρέου - Καστανίδη- Πως τον χαρακτήρισε;

Μύδροι Λιάνη κατά Παπανδρέου - Καστανίδη- Πως τον χαρακτήρισε;
Το ΠΑΣΟΚ δεν απειλείται με διάσπαση, αλλά με

τριχοτόμηση, ίσως και κάτι περισσότερο, παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και επιτέθηκε τόσο στο Χ. Καστανίδη, όσο και στο Μ. Χρυσοχοΐδη για τη στάση τους.
Μιλώντας στον Real FM, o κ. Λιάνης χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη ως την «πιο τραγική ομολογία

«Μάστιγα» η ανεργία για τους Έλληνες γιατρούς


Με την ανεργία είναι αντιμέτωποι πλέον και οι γιατροί, καθώς ένας στους τέσσερις είναι είτε άνεργος είτε υποαπασχολείται, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μέρα δύο γιατροί μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

KATAΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ 17 ΕΦΟΡΙΕΣ

Στην κατάργηση 17 εφοριών στην περιφέρεια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του, σύμφωνα με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.Μέχρι σήμερα έχουν ήδη κλείσει 19 εφορίες και στόχος είναι όταν  ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών να παραμείνει μία ΔΟΥ ανά νομό, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μεταφορά μαθητών και... δικαιολόγηση απουσιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 13.00 το Περιφερειακό Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198,  Θεσσαλονίκη). Μεταξύ των θεμάτων;...
της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Δέν το ήξερες..



Οι μισοί περίπου από αυτούς που κάθονται 27 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μια οθόνη Η/Υ, πάσχουν από μία τουλάχιστον διαταραχή προσωπικότητας!


Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10.000 φορές γρηγορότερο από το φυσιολογικό!


Οι Μεσσήνιοι, όταν καινε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν τον περιορισμό του πόνου!

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη «δεύτερης Γης»


Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη "δεύτερης Γης"
Ο Kepler-22b, θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς, σύμφωνα με τη NASA. Τι έχουν δείξει οι έρευνες μέχρι στιγμής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το δίδυμο αδερφάκι της Γης.
Η NASA ανακοίνωσε ότι ο πλανήτης Kepler-22b, οποίος εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια, είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Γη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.

Déjà vu: Στο ίδιο έργο θεατές


Déjà vu
Αποκτήσαμε μία καλή εικόνα του τι είναι το déjà vu στην ταινία Matrix, όταν οι μηχανές κατάφεραν να «μπουν στο σύστημα» και να το επηρεάσουν. Το φαινόμενο, όμως, εκτός από «θέμα» για έργα επιστημονικής φαντασίας, είναι άκρως αληθινό και επίσημες έρευνες δείχνουν ότι έχει συμβεί στο 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Λογοτεχνικά έργα του παρελθόντος, άλλωστε, μαρτυρούν πως δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο.

Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα


Τα 10 πιο ανεξήγητα φαινόμενα (10)
Όσα δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη…

Πακέτο έξι μέτρων για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων


Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης

Πακέτο έξι μέτρων για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ανακοίνωσε την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις τράπεζες περιλαμβάνει:

Μανιάτης: Η εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου σε βάθος 20ετίας


Μανιάτης: Η εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου σε βάθος 20ετίας

«Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι αύριο, του χρόνου ή τον μεθεπόμενο χρόνο, μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσδοκά πολλά δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων», δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, ενημερώνοντας σχετικά τις επιτροπές Εξωτερικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Στο ναδίρ η «δημοφιλία» του ευρώ στη Σουηδία


Ο σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ

Στο ναδίρ έχει βυθιστεί η «δημοφιλία» του ευρώ στη Σουηδία... «Θα περάσει πολύς καιρός έως ότου η Σουηδία κάνει αίτηση για ένταξη στο ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άντερς Μποργκ, καθώς οι Σουηδοί πολίτες φαίνεται έχουν θορυβηθεί από την κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η υποστήριξη των Σουηδών για υιοθέτηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου έπεσε σε επίπεδα ρεκόρ το Νοέμβριο.

Ο δεκάλογος του... παντρεμένου!

Για όσους διστάζουν να παντρευτούν, λέμε ότι πρέπει να μην το σκέφτονται… Να παντρευτούν αμέσως! Αρκεί να έχουν πάντα υπ' όψιν τους τον δεκάλογο του επιτυχημένου… παντρεμένου:

1. Αν βρεις μια καλή σύζυγο, θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν βρεις μια κακή σύζυγο, θα γίνεις φιλόσοφος!


2. Υπάρχει τρόπος για να θυμάσαι πάντα τα γενέθλιά της: να τα ξεχάσεις μία φορά!

Aπο αυτην ,"διδαχτηκαν" ολες!



Για πολλούς ήταν το μοντέλο που κατάφερε να σπάσει τα ταμπού στην συντηριτική κοινωνία της Αμερικής τη δεκαετία του 50′. Όμως, η Betty Page δεν ήταν μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα ήταν μια γυναίκα που... γνώρισε την τη γέννηση της, τη βιομηχανίας του πορνό και έφερε την επανάσταση στο σεξ, κερδίζοντας με την αξία της τον τίτλο της «Πρώτης Αφέντρας» στην ιστορία του σύγχρονου σεξ, αφού κατάφερε να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια!


Σταθερά στο πλευρό των Σκοπίων η Αγκυρα


Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, εξέφρασε η Αγκυρα.
Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του ΔΔΧ περί παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Ελλάδα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την την ελπίδα ότι «η εν λόγω απόφαση θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" περί ενσωμάτωσης στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα αποτελέσει στήριγμα σε νομική βάση»

Παρουσίαση των εορταστικών δράσεων της Θεσσαλονίκης

Την «Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους», τις χριστουγεννιάτικες δράσεις και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης, θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αύριο στις

Εκλογές το 2013 με αλλαγή στις εκλογικές περιφέρειες πρότεινε ο Μόσιαλος

Εκλογές το 2013 με αλλαγή στις εκλογικές περιφέρειες πρότεινε ο Μόσιαλος
«Τον Ιούνιο υπήρχαν προϋποθέσεις για συγκυβέρνηση, πόσω

μάλλον τώρα» πρόσθεσε. "Τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα και δυσθεώρητα και είχαν διαπιστωθεί πολύ καιρό πριν, έγινε πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για συγκυβέρνηση, τότε δεν τέθηκαν θέματα υπονόμευσης αλλά τέθηκε η αναγκαιότητα» παρατήρησε.

Tο πρώτο βιονικό μάτι για τους τυφλούς

Tο πρώτο βιονικό μάτι για τους τυφλούς
Αρχικά οι δοκιμές θα γίνουν σε ανθρώπους που παρουσιάζουν ολική
τύφλωση καθώς η συσκευή είναι κατάλληλη μόνο για τέτοιου είδους περιπτώσεις, όμως με την συνέχιση των ερευνών η συσκευή θα λειτουργεί αποτελεσματικά και για άτομα με χαμηλή όραση.

"Συλλογικές διαδικασίες βάσης χωρίς αναβολές στο ΠΑΣΟΚ"


Την ανάγκη για «συλλογικές διαδικασίες βάσης σύντομα και χωρίς αναβολές» στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Κάνει έκκληση, επίσης, να κρατηθεί ο εσωκομματικός

Γεωργοπεριβαλλοντικές επιδοτήσεις ύψους 35 εκατ. €


Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δράσης 2.1 «Προστασία των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών» για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της

Πόλεμο στη Μεσόγειο, βλέπουν τα διεθνή μέσα


Τα τύμπανα του πολέμου χτύπησαν ήδη στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που μεταδίδουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ιράν και της Συρίας, στο διάστημα μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου. Σε δημοσίευμα της ισραηλινής

ΗΠΑ: Η ΚΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ

Η Κίνα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να αφουγκράζεται την ανάγκη των Ηνωμένων Πολιτειών για πλήρη διαφάνεια, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Με κάθε σεβασμό στην Κίνα, οι Κινέζοι έχουν το δικαίωμα να

Τον έφαγαν τα πιράνχας μέσα σε ποτάμι


Τον έφαγαν τα πιράνχας μέσα σε ποτάμι

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας νεαρός σε ποτάμι στη βορειοανατολική Βολιβία όταν δέχτηκε επίθεση από πιράχνας, μετέδωσε το βρετανικό Skynews.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 18χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν πήδηξε από ένα κανό στη Ροζάριο ντελ Γιάτα, 644 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Λα Παθ. Στη συνέχεια αφού δέχτηκε επίθεση από πιράνχας, βγήκε αιμόφυρτος στις όχθες του ποταμού όπου και πέθανε από αιμορραγία.

Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΩΝ. Δύο... πεντάδες στη ΝΔ


οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα εσωκομματική ομάδα, αν και διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις με τον Aντ. Σαμαρά, δεν τον είχαν ενημερώσει για τη συνάντησή τους
Μετά τη δημιουργία και δεύτερης εσωκομματικής ομάδας, η ΝΔ «οδεύει» προς τις κάλπες έχοντας σοβαρά προβλήματα
Θέσεις, εν όψει μιας ιδεολογικής και πολιτικής μάχης που έχει ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό της ΝΔ και θα κορυφωθεί λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές, λαμβάνουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αίνιγμα οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου



Μπέρδεψε πολλούς η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αφού όχι απλά δεν επιβεβαίωσε τοις πληροφορίες για αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά έδωσε την αίσθηση ότι προετοιμάζει το έδαφος για παραμονή του σε αυτή.

Η παρέμβαση αυτή έγινε δεκτή εντός του ΠΑΣΟΚ με ανάμικτα συναισθήματα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, που πιστεύουν ότι οι διαδικασίες διαδοχής θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου, αλλά τώρα δεν είναι βέβαιοι για τίποτα.

Ο Γκρουέφσκι θέλει να ξαναγράψει την ελληνική Ιστορία


Ως «μάννα εξ ουρανού» ήρθαν για την Ελλάδα οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, ο οποίος κατηγόρησε τον Νικολά Γκρουέφσκι ότι προσπαθεί να «ξαναγράψει την ελληνική ιστορία» και επιχειρεί να συνδέσει την αρχαία Μακεδονία με τη σλαβική.
Την ώρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων πανηγυρίζει για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και προσπαθεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την απόφαση προκειμένου να προωθήσει την ένταξη της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε, οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στο «Radio Free Europe», προκαλούν αίσθηση.

Με 258 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012


O Λουκάς Παπαδήμος

Με 258 "ναι" και 41 "όχι" υπερψηφιστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο κρατικος προϋπολογισμός του 2012. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν συνολικά 299 βουλευτές.

Τις δαπάνες του υπουργείου Ανάπτυξης υπερψήφισαν 256 βουλευτές, καταψήφισαν 41, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Δημητρουλόπουλος και Αντωνακόπουλος,  ψηφισαν "παρών", επειδή στα κονδύλια του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται οι κωδικοί για τους πυρόπληκτους.

Σαν Σήμερα...


7 Δεκεμβριου

Γεγονότα

1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.
1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση τουαλληλοαφορισμού.