Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το ΣτΕ δικαίωσε τις Energa και Hellas Power

Το ΣτΕ δικαίωσε τις Energa και Hellas PowerΔεκτή έγινε η άιτηση των εταιριών Energa Power Trading και Hellas Power από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ακυρώνει την υπουργική απόφαση που επέβαλε τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τα έτη 2009-2010-2011, παρότι ο ΔΕΣΜΗΕ διέγραψε από τα μητρώα προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας τις δύο εταιρείες και η Ρυθιστική Αρχή Ενέργειας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάκληση των αδειών τους.

Διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου για την αρτηριακή υπέρταση στην Έδεσσα

Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώνεται στην Έδεσσα από την Εταιρία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας και το Δήμο Έδεσσας, με τίτλο «Αρτηριακή Υπέρταση. Σχέση με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, Αντιμετώπιση στην κλινική πράξη».
Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο

Ψήφισμα της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ

Ψήφισμα με το οποίο ζητείται η απόσυρση του σχεδίου νόμου που έδωσε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και προτείνεται προς την ΚΕΔΕ η πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Παραιτήθηκε ο Νίκος Παπανδρέου! Τι αναφέρει στη δήλωσή του


Από το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) παραιτήθηκε

ο Νίκος Παπανδρέου. Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου παραιτήθηκε λόγω των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ μεταξύ άλλων στην επιστολή του αναφέρει:  «Νιώθω ότι στην χρονική περίοδο, όπου το ΠΑΣΟΚ άρχισε την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, η θέση που κατέχω πρέπει να μείνει κενή, στη διάθεση των

Βάζουν βουλγαρικές πινακίδες για να μην πληρώνουν φόρους


Όχι που ο Έλληνας δε θα έβρισκε τρόπο να φοροδιαφεύγει… Αν κάτι στο οποίο αυτός ο τόπος διακρίνεται διαχρονικά έχοντας μεγάλες «επιτυχίες» στο ενεργητικό του, είναι η τέχνη του να παρακάμπτει νόμους που δεν τον συμφέρουν. Αυτή την ικανότητα φαίνεται πως αξιοποίησε και

Κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 όλα τα σχολεία του δήμου Κιλκίς

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με απόφαση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, κλειστοί θα είναι και όλοι

Τέλος η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ

Την άρση της νομιμότητας και των προνομίων στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ελεγκτές της τρόικας
έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα και αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους

Γ. Βαρουφάκης: Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη χρεοκοπία μας

Είναι εγκληματικό να πάρουμε αυτό το δάνειο με τις συγκεκριμένες συνθήκες, δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Γ. Βαρουφάκης: Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τη χρεοκοπία μας

«Δεν πτωχεύει μία χώρα. Μόνο μία επιχείρηση πτωχεύει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Real Fm», προσθέτοντας ότι οι δανειστές φοβούνται περισσότερο από εμάς την χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το μόνο σοβαρό θέμα αφορά την προστασία του τραπεζικού συστήματος, που απειλείται με κατάρρευση αν η ΕΚΤ σταματήσει να παρέχει ρευστότητα

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Αυτήν την ώρα συναντάται με υπουργούς και στελέχη του κόμματος στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συσκέπτεται αυτή την ώρα στην Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος Χρήστο Πρωτόπαπα, τον εκπρόσωπο Τύπου του

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου- Κουτρουμάνη- τρόικα

Ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά μετά τις 17.00, η συνάντηση του υπουγού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τους εκπροσώπους της τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Ζαλοκώστα, αναφορικά με τα εργασιακά.

Μάθετε τα πάντα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό!


"Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: ΜΒΑ, Finance, Marketing, Management, HR" είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο 

Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου). Tην εκδήλωση διοργανώνει το γραφείο Συμβούλων Εκπαίδευσης "Admitted" και θα διαρκέσει από τις 17:00 έως και τις 22:00. Θα συζητηθούν:

Η «στηριξη» απεβιωσε εν τη γεννεσει της!



Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τον Γιώργο Φλωρίδη είχε πρόσφατα ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε στέκι του κέντρου της Αθήνας. Η επαφή των δυο φίλων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα,  και μάλιστα συζητήθηκε και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Φλωρίδης θα στήριζε τον κ. Λοβέρδο στη επιδίωξή του να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Όταν, όμως, στην τελευταία τους συνάντηση προέκυψε το νέο δεδομένο της σύμπραξης

Φώτης Κουβέλης: "Δεν είμαι σύμφωνος με την επιστροφή στη δραχμή"


Φώτης Κουβέλης: "Δεν είμαι σύμφωνος με την επιστροφή στη δραχμή" : Η υπογραφή του νέου μνημονίου θα φέρει

Η υπογραφή του νέου μνημονίου θα φέρει "χτύπημα σε βάρος των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και νέα ύφεση" δήλωσε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατηγόρησε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου ότι συζήτησαν για την κρίση με λογιστικούς και όχι πολιτικούς όρους, ενώ κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί απολύτως με τα σενάρια που θέλουν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Ειδικός τραπεζικός λογαριασμός «θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία»


Ειδικός τραπεζικός λογαριασμός «θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία». Τι προτείνουν Μέρκλε και Σαρκοζί. Συμφωνεί ο Γιούνκερ
Τη δημιουργία ενός δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού από τον οποίο θα γίνεται η αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους επεξεργάζονται Γαλλία και Γερμανία, σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. 
Η ιδέα προβλέπει ότι στο λογαριασμό αυτό θα πηγαίνει απ’ ευθείας ένα μέρος των φορολογικών εσόδων ή των εισπράξεων από αποκρατικοποιήσεις. Τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν, έτσι, στην αποπληρωμή του χρέους. Έτσι, οι δανειστές μας θα γνωρίζουν πως το χρέος εξυπηρετείται και η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Sheryl K. Sandberg: H επόμενη δισεκα-τομμυριούχος του Facebook



Εβδομήντα δύο ώρες πριν από τη μεγάλη στιγμή του Facebook, η Sheryl Κ. Sandberg βρισκόταν στην άλλη πλευρά του πλανήτη, συχρωτιζόμενη με τύπους σαν τον Bill Gates και τον Αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu. 

Ναι, η κα Sandberg είναι η νούμερο 2 μετά τον Mark Zuckerberg, μας υπενθυμίζουν οι New York Times. Και, ναι, αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα γίνει η γυναίκα των 1,6 δισ. δολαρίων. Την Τετάρτη, το Facebook κατέθεσε αίτηση για δημόσια εγγραφή με μία συμφωνία που, κατά πάσα πιθανότητα, θα το ανάγει αυτόματα σε μία από τις πιο πολύτιμες επιχειρήσεις στον πλανήτη. 

Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ"


Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη εκτίμησε ότι οι άλλες χώρες θα πρέπει και πάλι να επενδύσουν "αδιανόητα" κεφάλαια για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος.
"Όλοι ξέρουν ότι το τέλος του ευρώ θα σημαίνει το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης", υπογράμμισε, υποστηρίζοντας πως το ευρώ θα επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης χρέους.

Α. Τσίπρας: Να παίξουμε το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας


Ο Αλέξης Τσίπρας

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, και οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα• το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» δήλωσε, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μπεγλίτης: "Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα"


Μπεγλίτης: "Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα" : Αυτό που φοβούνται όλοι, επιβεβαίωσε με μία δήλωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης. Απλά και καθαρά ο κ Μπεγλίτης μας είπε

Αυτό που φοβούνται όλοι, επιβεβαίωσε με μία δήλωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης. Απλά και καθαρά ο κ Μπεγλίτης μας είπε ότι τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα.

«Δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα· να πούμε την αλήθεια στο λαό έρχονται τα ειδικά μισθολόγια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ολέθριο λάθος που μας εκθέτει σε 150.000 χρήστες!


Μήπως τελικά δεν έχετε πάρει όλες τις..
. απαραίτητες προφυλάξεις στο Facebook;Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω σε αυτό το θέμα, που τα αποτελέσματά της κανείς δεν τα φανταζόταν, δημοσιεύει το τεχνολογικό site Gizmodo.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Pew, αν δεν χειριστούμε σωστά τις ρυθμίσεις ασφαλείας του profile μας είμαστε εκτεθειμένοι σε πάρα πολύ κόσμο.Και για να μιλήσουμε σε αριθμούς, συγκεκριμένα περίπου 150.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να βλέπουν την κάθε μας κίνηση!

Σκέψεις Βενιζέλου - Λοβέρδου για συγκυβέρνηση με Σαμαρά



Να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά εάν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αλλά δεν διασφαλίζει αυτοδυναμία, έχουν συναποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. 

Προϋπόθεση αποτελεί ο κ. Βενιζέλος να έχει εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να μετέχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ελάχιστα μέλη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε δευτερεύουσες θέσεις. 

«Με ποιον πάλευε ο Αντώνης;»


«Με ποιον πάλευε ο Αντώνης;»
Κάτι το προχωρημένο της ώρας, κάτι η ένταση και η κρισιμότητα της κατάστασης, κάτι ο προσωπικός χαρακτήρας της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, δεν ήθελε και πολύ για να... εκραγεί ο Ευ. Βενιζέλος, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Στο στόχαστρο του Ευ. Βενιζέλου βρέθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η διαπραγματευτική... δεινότητα του Αντ. Σαμαρά!

Τελική απόφαση για τα επώδυνα μέτρα λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί



Λίγες ώρες θα έχουν στη διάθεσή τους για να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν ή όχι τις απαιτήσεις της τρόικας για τα επώδυνα μέτρα οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 12:00 αναμένεται να βρίσκεται στα γραφεία τους το τελικό κείμενο για το μίνι Μνημόνιο, επί του οποίου θα πρέπει να δώσουν απάντηση, εν όψει της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, που χρονικά τοποθετείται αργά το απόγευμα. 

Έστησε φονική παγίδα στα παιδιά του

Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα τους βρισκόταν η 28χρονή  Susan Powell την μέρα της εξαφάνισής της. Αυτό ισχυρίστηκαν οι γιοι της για το μοιραίο εκείνο βράδυ και.... τους στοίχισε τη ζωή.
Αμέσως μετά την εξαφάνιση της 28χρονής το 2009, ο Josh είχε χάσει την επιμέλεια των δύο του παιδιών τα οποία όμως τα έβλεπε με την παρουσία κοινωνικών λειτουργών.
Την Κυριακή "παγίδευσε" το σπίτι του στην πόλη West Valley στη Γιούτα, το οποίο άρπαξε φωτιά. Αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα δυο αγόρια του αλλά και ο ίδιος.

Μέρκελ και Σαρκοζί κρατούν αμείωτη την πίεση


Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί καλούν την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα να εφαρμόσουν τo πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και προτείνουν έναν ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση του χρέους

Σαν Σήμερα...


7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
1863: Στρατιωτική στάση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Μεσοβασιλείας, εξαιτίας της κυβερνητικής κρίσης. (Φεβρουαριανά)
1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ενας «Βλάχος» στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας υπεύθυνος της DEA


Ενας «Βλάχος» στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών
Την θέση υπεύθυνου ερευνών στην Eλλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ανέλαβε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης  Ραχωβίτσας. Ο 57χρονος απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ανάμεσα σε περίπου δέκα υποψηφίους για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης, σε σχετική διαδικασία που προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Σε ποιά γλώσσα συναντάμε για πρώτη φορά τη λέξη "οργασμός"!


Υπάρχει ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπινου οργασμού ή ήταν πάντα ίδιος; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να απντήσει ο δημοσιογράφο Τζόναθαν Μαργκόλις στο βιβλίο του με τίτλο "Η απόκρυφη ιστορία του οργασμού", στο οποίο μας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και σε ποια γλώσσα συναντάμε για πρώτη φορά την λέξη "οργασμός"!
Έχει αλλάξει ο οργασμός στη διάρκεια των αιώνων;
  Σύμφωνα με το βιβλίο, ο οργασμός υπάρχει στα 100.000 χρόνια περίπου που τα ανθρώπινα όντα θεωρούνται "πολιτισμένα", αλλά δεν ήταν πάντα ίδιος, αφού επηρεαζόταν τόσο από τις κοινωνικές εξελίξεις όσο και από τις ανθρώπινες ορμόνες.

20 σημαντικές αλήθειες για τη ζωή!



Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε κάποιες αλήθειες για τη ζωή, λίγες ή πολλές δεν έχει σημασία, αφού ποτέ δεν είναι αρκετές! 
Άλλωστε ο καθένας σχηματίζει και μια δική του άποψη για τα πράγματα βάσει των εμπειριών του σε αυτόν το μάταιο κόσμο που ζει, αδιαφορώντας πολλές φορές για την πραγματική αλήθεια. Δεν είναι κακό, πάντως, να μάθουμε μερικές ακόμη! Μπορεί και να αλλάξουμε άποψη για πολλά στερεότυπα

Λογισμικό εντοπίζει το ψέμα, ακριβώς τη στιγμή που λέγεται!



Πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχε ένας επιστημονικός τρόπος να εντοπίζετε όσους προσπαθούν να σας ξεγελάσουν λέγοντας σας ψέματα;

 Αυτό σκέφτηκαν αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία Nemesysco, ανέπτυξαν ένα νέο λογισμικό το οποίο αναλύει την φωνή του ατόμου την ώρα που μιλάει και μπορεί να διαπιστώνει αν λέει την αλήθεια ή ψεύδεται!

Βενιζέλος: "Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι Λερναία Ύδρα"

Ο Ε. Βενιζέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σκληρές τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα συνεχίζονται και είναι προφανές ότι ασκείται πολύ μεγάλη
πίεση απέναντι στη χώρα, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δραματικό και οξύ δίλημμα. Διότι η

Δεν έπεισαν οι ομιλητές του ΥΠΕΚΑ στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η πολυαναμενόμενη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα μεταλλεία, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ. Στο Συνεδριακό Κέντρο όπου έγινε η ημερίδα, δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα από τον κόσμο που ήρθε να ενημερωθεί αλλά κυρίως να διαμαρτυρηθεί και να αντιτεθεί όχι απλά στη δημιουργία