Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Mε μαντινάδα οι ευχές του Μιχάλη Καρχιμάκη για το 2016

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΘΑΣΕ
ΧΑΡΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ
ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΡΥΣΗ.
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕ ΧΡΟΝΕ ΤΣΙ ΧΑΡΕΣ
ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΣΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ

Ερντογάν: Η Γερμανία του Χίτλερ είχε επιτυχημένο προεδρικό σύστημα

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, παρουσιάζοντας τη Γερμανία του Χίτλερ ως παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν εκτελεστικό προεδρικό σύστημα είναι συμβατό με

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση... 100 δόσεων

Απαισιόδοξοι είναι οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη για το 2016, καθώς δεν βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα μπορέσει να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της με την τρόικα και την κοινωνία. Για την ακρίβεια στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές. Γιατί ο πρωθυπουργός το

Toυ Γ. Λακόπουλου : Μεϊμαράκης –Μητσοτάκης: Eίναι ντέρμπι;

Ένας παλιός πολιτικός συντάκτης έλεγε ότι στη δημοσιογραφία εμπειρία είναι όσα δεν ξέρεις, να τα αντιλαμβάνεσαι. Με αυτή την εμπειρική προσέγγιση, λοιπόν, το μυθιστόρημα των εκλογών στη  ΝΔ είναι σχετικά ευανάγνωστο. Ας το ξεφυλλίσουμε στα σύντομα.
Η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στην κανονική ημερομηνία

Νύχτα τρόμου στη Γερμανία υπο την απειλεί τρομοκρατικής επίθεσης

Δύο σταθμούς τρένων εκκένωσε η αστυνομία στο Μόναχο, μετά από "πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες" από τις μυστικές υπηρεσίες φιλικής χώρας ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις στην πόλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν σε

Τα πρωτοχρονιάτικα «κάλαντα» της Ζωής στο Twitter

Tα ...πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους πρώην συντρόφους της είπε με τον δικό της, αιχμηρό τρόπο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε: 

To Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη για τους «λαϊκιστές της εξουσίας»

«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι' αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας» έγραψε στο  πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που δημοσίευσε στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ...

Σε άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά 
σημειώνει: «Πήγαμε πολλά βήματα πίσω τη χρονιά που φεύγει. Η χώρα συγκρούστηκε με τους φυσικούς της εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, βρέθηκε απομονωμένη διεθνώς. Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους θετικούς δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε, να κλείσει την πέμπτη

Στάχτη 5άστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι -Ενας νεκρός και 14 τραυματίες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το ξενοδοχείο The Address Downtown στο Ντουμπάι, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις αρχές, είναι ένας νεκρός και 14 ελαφρά τραυματίες. 
Οι αρχές αναφέρουν πως ο θάνατος ενός ανθρώπου προήλθε από καρδιακή προσβολή

Αλέξης Τσίπρας: Ανάπτυξη και ανασυγκρότηση το 2016

Στο Πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα, χαρακτήρισε το 2016 ως «το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης» αλλά παραπέμπει στο 2020 προκειμένου αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.
Αναφερόμενος στις προκλήσεις του νέου έτους απαριθμεί την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης, την