Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πακέτο-μαμούθ για τη στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας λόγω πανδημίας

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει "άνευ προηγουμένου ...Πακέτο στήριξης της ιαπωνικής οικονομίας όσο το 20% του ΑΕΠ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών συνεπειών που προκάλεσε το πλήγμα της πανδημίας.

Το πείραμα της Δανίας: Ξεκινά να χαλαρώνει την καραντίνα -Ανοίγει σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας



Σχέδια άμεσης χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της καραντίνας για τον κορωνοϊό εξετάζει η Δανία.Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Δανίας θα ξανανοίξει κέντρα ημερήσιας φροντίδας και σχολεία για τους μαθητές της πρώτης έως της πέμπτης τάξης Δημοτικού στις 15 Απριλίου, αν οι αριθμοί των

Κορονοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας και ζήτησε από τον Ντομινίκ Ράαμπ να εκτελεί χρέη του, καθώς τα συμπτώματα του κορονοϊού επιμένουν και είναι ιδιαίτερα έντονα.

Του Μιχάλη Καρχιμακη : Η παγκόσμια οικονομία ακινητοποιείται ,η χρεοκοπία αφορά όλους ,ολα απο την αρχή.


Αυτό που εχει συμβεί με την πανδημία ειναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα.Πέρα απο το θέμα της προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας που ειναι η μέγιστη προτεραιότητα ,και προέχει όλων των άλλων αγαθών ως το ανώτερο και σημαντικότερο, την παρούσα στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε και

Της Κατερίνα Διαμαντοπούλου : Είναι η ώρα για παραγωγή, μεταποίηση, εξαγωγές

Παραιτήθηκε η Κατερίνα Διαμαντοπούλου από την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚΗ Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Policy Advisor στην «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» αναλύει, στο παρακάτω άρθρο, γιατί η χώρα μας πρέπει να δώσει ώθηση στην παραγωγή, την μεταποίηση και τις εξαγωγές.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 79 οι νεκροί, 6 σε μία μέρα – 20 νέα κρούσματα, συνολικά 1.755

Κορωνοϊός: 79 νεκροί, 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά - Ειδήσεις ...
Οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τους 79 με 6 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μία μέρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας είναι 20 και το 

Εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Υγείας το πρώτο Ρωσικό τεστ γρήγορης διάγνωσης του κορωνοϊού

Το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας και παρέχει την δυνατότητα με την χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού να γίνεται η διάγνωση του κορωνοϊού μέσα

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα καταβληθούν



Από την Παρασκευή 24 Απριλίου έως την Τρίτη 5 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου 2020. Αναλυτικά:
-Ο ΟΑΕΕ ,ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Παρασκευή,

Θεσσαλονίκη: Διαγράφονται τα πρόστιμα σε άστεγους μετά τις αντιδράσει

Έδωσαν πρόστιμα σε αστέγους για άσκοπη μετακίνησηΤην άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την επιβολή προστίμων σε άστεγους λόγω "άσκοπης μετακίνησης".

Τσίπρας: Αυτό είναι το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι – Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορονοϊό

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο άμεσων παρεμβάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας που πλήττεται αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτά είναι τα μέτρα που θα λάμβανε το κόμμα του εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επτά προτάσεις για την προστασία της οικονομίας

Εφτά προτάσεις για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στην κρίση καταθέτει για πολιτικό διάλογο το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μηδενίζει τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς αρκετά από αυτά ήταν και δικές του εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Χρέη στην εφορία: "Παράθυρο" για νέα έκτακτη ρύθμιση

Την επανάληψη των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους για τον Μάιο και τον Ιούνιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο τέλος της κρίσης οι αναβαλλόμενες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης.

Κορονοϊός: Ο Μητσοτάκης υπέρ της πρότασης Μόσιαλου - Η ΕΕ να αποκτήσει πατέντες για τεστ και εμβόλια

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστηρίζει την πρόταση Μόσιαλου για την απόκτηση από την ΕΕ πατεντών για τεστ ανίχνευσης και εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συζήτησης περί της διαχείρισης της κρίσης λόγω της πανδημίας κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Live Εικόνα: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι»

Live Εικόνα: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι»Πακέτο οικονομικών μέτρων ανακοινώνει ο Αλέξης Τσίπρας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Τι υπογραμμίζουν τα στελέχη της
Κουμουνδούρου.«Μένουμε Όρθιοι: Συνεχίζουμε μετά την πανδημία. Μη μαζεύουμε πάλι συντρίμμια.

Νίκος Κοτζιάς : Στατιστικές και Τεστ, Προπαγάνδα και ψέματα

Ο αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα έχει ως προς τον Covid-19 την καλύτερη κατάσταση στον κόσμο! Με βάση αυτή την «εικόνα», συμπεραίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η ελληνική κυβέρνηση πράττει καλά και εκείνος ως καθηγητής ιατρικής δικαιώνεται έναντι όλων των συναδέλφων του διεθνώς. 

Άννα Διαμαντοπούλου για Κ. Πιερρακάκη: Έκανε ένα ψηφιακό θαύμα μέσα σε δέκα ημέρες

Εύσημα στον Κυριάκο Πιερρακάκη για το «ψηφιακό θαύμα» που ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι συνεργάτες του επιτέλεσαν εντός δέκα ημερών, υπό συνθήκες πίεσης, έδωσε η επικεφαλής του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου.

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις λίγες ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο καθώς επιμένουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού, δέκα ημέρες μετά τη διάγνωση.