Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Την πρώτη της συνεδρίαση θα έχει την Πέμπτη το μεσημέρι, στα Γραφεία της Ιπποκράτους, η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποτελείται από 76 στελέχη.

Στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ συμμετέχουν η Κοινοβουλευτική

Το μηχάνημα που κατασκευάζει ολόκληρους... δρόμους!


Το μηχάνημα που κατασκευάζει ολόκληρους... δρόμους!
Το μηχάνημα που κατασκευάζει πέτρινους δρόμους και πεζοδρόμια χωρίς κόπο...
Μπορεί να μην είναι εντελώς αυτόματο, καθώς χρειάζεται η ανθρώπινη επέμβαση για να τοποθετούνται τα τούβλα, όμως όλη η σκληρή δουλειά γίνεται από το σούπερ μηχάνημα.

4 οικιακά προϊόντα ένοχα για καρκίνο


«Ζουν» μαζί μας καθημερινά και όμως θεωρούνται ένοχα για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή το Αλτσχάιμερ. 
Δείτε, ποια είναι αυτά τα επικίνδυνα προϊόντα που μας περιβάλλουν και κάντε τη ζωή σας πιο «πράσινη» και πιο ασφαλή:

Εκπληκτικές εικόνες! 9 εγκαταλελειμμένα νησιά που ο χρόνος έχει σταματήσει!


Η Σπιναλόγκα δεν είναι το μοναδικό νησί στον κόσμο, που ενώ κάποτε είτε απλά κατοικούνταν η χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς λόγους και που τελικά για διάφορους λόγους -όπως φυσικές οι καταστροφές- οδήγησε τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν.

Έφαγαν τους φίλους τους για να ζήσουν!


Για κανιβαλισμό κατηγορούνται δύο ψαράδες από τη Σιβηρία, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί μαζί με δύο συντρόφους τους, τον Αύγουστο. 
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα οι δύο άνδρες φέρονται να έφαγαν τους φίλους τους, προκειμένου να επιβιώσουν. 

Δωρεάν νοσηλεία και εξετάσεις για 300.000 ανέργους μέσω ΕΣΠΑ

Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα 3 χρόνια περίπου 300.000 άνεργοι

και ανασφάλιστοι, χάρη στην αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ  με την ονομασία"εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης".
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο και τους  γενικούς γραμματείς Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και

Οριστικοποίησε ο Αρειος Πάγος την ποινή του Π. Ψωμιάδη

Οριστικοποίησε ο 'Αρειος Πάγος σήμερα την ποινή της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, του τέως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
Ο τέως περιφερειάρχης το περασμένο έτος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της

Έρευνα ΣΟΚ για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια


Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν…196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι…το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. 

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τις «απειλές» των εορτών!

Χτύπημα στο καρτέλ του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πώς έκλεβαν τους πολίτες


Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, σχετικά με την εξάρθρωση τριών συμμοριών που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων με εικονικά τιμολόγια και παραστατικά, στην περιοχή της Αττικής.
Μετά από έρευνα μηνών συνελήφθησαν 10 Έλληνες από 24 έως 81 ετών για φορολογικά και τελωνειακά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, οι πράξεις των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα το κράτος να χάσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το σπήλαιο που ρίχνει φως στο μύθο του Κάτω Κόσμου


Ο αρχαιοελληνικός μύθος για τον Κάτω Κόσμο του Άδη προέρχεται πιθανότατα από ένα σπήλαιο που βρίσκεται στον κόλπο του Διρού, στη Μάνη.

Πρόκειται για το σπήλαιο «Αλεπότρυπα», το οποίο οι αρχαιολόγοι εξερευνούν τις τελευταίες δεκαετίες, φέρνοντας στο φως σημαντικά ευρήματα, ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται μάλιστα 9.000 χρόνια πριν, δηλαδή λίγο μετά την παλαιολιθική εποχή.

Tα δικαιώματα του οδηγού σε αστυνομικό έλεγχο


Η αστυνόμευση και η τήρηση της τάξης είναι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τον πολίτη. Ωστόσο, είναι σαφή και διακριτά τα όρια... για το που τελειώνει η δράση της Αστυνομίας και ξεκινά η αυθαιρεσία.


Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Η τήρηση του ΚΟΚ, της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει καλή τη πίστει, αλλά κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν γι’ αυτό. Με την αρμόζουσα συμπεριφορά αστυνομικού-οδηγού, αυτή η όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία καθίσταται μια απλή 5λεπτη υπόθεση ρουτίνας. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται εκατέρωθεν. 

Πες μου πού μένεις, να σου πω πόσο θα ζήσεις


Ένας αποκαλυπτικός χάρτης, που καταδεικνύει...
τις δραματικές διαφορές στο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αναρτημένος στον ιστότοπο World Factbook της CIA.
Βάσει του χάρτη, η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι το Μονακό, 89,68 χρόνια, και εκείνη με το μικρότερο το Τσαντ, που οι κάτοικοί του ζουν κατά μέσο όρο μόλις 48,69 χρόνια. Ουσιαστικά, ο χάρτης αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες όπου είναι αναπτυγμένο το δημόσιο σύστημα υγείας έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Deutsche Bank: Θησαυρός ύψους 427 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης


Σε 427 δισ. ευρώ ανέρχεται η αποτίμηση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με υπολογιαμούς της Deutsche Bank, η οποία ταυτόχρονα ανοίγει και επίσημα συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα συγκεκριμένα αποθέματα υδρογονανθράκων που ελέγχει η Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα αξίζει τον πλήρη σεβασμό της Γερμανίας»Υπέρ της χώρας μας η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας


«Η Ελλάδα αξίζει τον πλήρη σεβασμό της Γερμανίας»
H γεωργία είναι ένας σημαντικός τομέας ανάπτυξης και παρέχει πολλές δυνατότητες για την παραγωγή και δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, δήλωσε η υπουργός Διατροφής και Γεωργίας της Γερμανίας Ίλζε Άιγκνερ, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), συμπλήρωσε, «θα είμαστε συμπαραστάτες της Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη των δομών μιας ποιοτικής γεωργίας».

«Το καπιταλιστικό σύστημα και στην Ελλάδα και παντού είναι σάπιο»

Για «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και στην Ελλάδα και παντού», κάνει λόγο, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, με αφορμή την ετήσια έκθεση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια».

Παπαδόπουλος: Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να έχει φόροεισπρακτικό χαρακτήρα


Tο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση δεν πρέπει να έχει φόροεισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος Εκπρόσωπος τύπου ΔΗΜΑΡ. 

Σχολίασε ότι αν θέλουν να μην γίνουν πασαλείμματα, πρέπει να δοθεί στοιχειωδώς λίγος χρόνος. 

Τσίπρας: Η διαφθορά είναι το οξυγόνο των κομμάτων που κυβερνούν


Tόνισε ότι η χώρα μας έχει πέσει 16 θέσεις όσον αφορά τη διαφθορά και είναι στην ίδια θέση με την Κολομβία
Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι το οξυγόνο των κομμάτων που κυβερνούν και είναι και η αιτία της κρίσης, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος σε έκθεση της διεθνούς διαφάνειας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα μας έχει πέσει 16 θέσεις όσον αφορά τη διαφθορά και είναι στην ίδια θέση με την Κολομβία. 

Έρχονται οι... «Γιατροί με Σύνορα» από την Χρυσή Αυγή


Έρχονται οι... «Γιατροί με Σύνορα» από την Χρυσή Αυγή
Μαζική είναι η αποδοκιμασία της κίνησης της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει στη δημιουργία οργάνωσης με την ονομασία «Γιατροί με σύνορα», οι οποίοι θα εξυπηρετούν μόνο Έλληνες πολίτες.
Την καταδίκη του για αυτήν την κίνηση εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει πως «ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη.

Ο τύπος της Τετάρτης 5/12/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 214 δισ. ευρώ τα κέρδη της Ελλάδας
Η εφημερίδα γράφει ότι «η λύση για το ελληνικό χρέος δεν θα έρθει εξ ουρανού... αλλά από την Deutsche Bank Ειδικότερα, βάσει γεωλογικών μελετών η παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Φρανκφούρτη αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αεριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος για ότι μας συμβεί


Κασιδιάρης: Ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος για ότι μας συμβεί
Με αφορμή τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, καθιστώντας τον υπεύθυνο για ότι τους συμβεί.
Συγκεκριμένα ο  εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής είπε:
"Ο πρωθυπουργός της χώρας από εδώ και πέρα θα είναι υπεύθυνος για ότι μας συμβεί γιατί συμφώνησε να μας αφαιρεθεί η φρουρά των αστυνομικών αν και ξέρει ότι είμαστε στόχος τρομοκρατών" είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Περιβαλλοντική ημερίδα στην Κερκίνη Σερρών


Κεντρική Μακεδονία Περιβαλλοντική ημερίδα στην Κερκίνη Σερρών
«Περιβαλλοντική εκπαίδευση και προστατευόμενες περιοχές» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στο Ξενοδοχείο Ερωδιός, στο Λιθότοπο, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί.

Βέροια: “Η οικογένεια υπό την επήρεια αλκοόλ”


Κεντρική Μακεδονία Βέροια: “Η οικογένεια υπό την επήρεια αλκοόλ”
“Η οικογένεια υπό την επήρεια αλκοόλ” είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο  Σύλλογος “Πρωτοβουλία για το Παιδί» την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στην Αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας,


Το πρόγραμμα:

Συγκέντρωση Τροφίμων στο Λιτόχωρο


Κεντρική Μακεδονία Συγκέντρωση Τροφίμων στο Λιτόχωρο
Ενόψει εορτών Χριστουγέννων και νέου έτους, η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον τοπικό φιλόπτωχο σύλλογο «Αγία Μαρίνα» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση τροφίμων.


Γι αυτό, καλεί όσες συνδημότισσες και όσους συνδημότες έχουν ακόμα έστω και λίγες οικονομικές δυνατότητες, να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στα γραφεία της κοινότητας, στο δημαρχείο Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, (δίπλα στο ΚΕΠ).

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Δημήτρης Καρύδης ως υπεύθυνος Επικοινωνίας


ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Δημήτρης Καρύδης ως υπεύθυνος Επικοινωνίας
Και επίσημα ανακοινώνεται σήμερα από την Ιπποκράτους ο ορισμός του πρώην βουλευτή Δημήτρη Καρύδη, ως υπεύθυνου Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Real.gr.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καθήκοντα Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καρύδης».

Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν» τα σενάρια περί φόρου 45% σε εισοδήματα άνω 25.000


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς
Σε πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για επιβολή φορολογικής κλίμακας της τάξης του 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ προέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Είναι ενάντια στις αρχές, είναι ενάντια στις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη, δεν είμαι εναντίον της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας μάλιστα πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών βαρών που έχουν επωμισθεί τα μεσαία στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Λαφαζάνης: Ας μη βιάζονται να μοιράσουν υπουργεία στο ΣΥΡΙΖΑ


Λαφαζάνης: Ας μη βιάζονται να μοιράσουν υπουργεία στο ΣΥΡΙΖΑ
Σχεδόν καθημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως πλέον το κόμμα είναι ενωμένο, ισχυρό και έτοιμο να κυβερνήσει. Αυτό έλεγε και χθες ένας στενός συνεργάτης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης προορίζεται για ένα από τα πιο ισχυρά υπουργεία.

Λοβέρδος: Δεν επεδίωκα διαγραφή


Λοβέρδος: Δεν επεδίωκα διαγραφή
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και εκ των ιδρυτών της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. αναφέρθηκε στη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε:«Δεν επεδίωκα διαγραφή. Επεδίωκα και επιδιώκω, γιατί όλα αυτά έχουν περάσει στο παρελθόν, όσο κι αν μου φαίνεται η επόμενη ημέρα κάπως παράξενη καθώς δεν έχει περάσει και πολύς χρόνος, ενώ έχουν περάσει 20 χρόνια που έχω συνδέσει τη ζωή μου όχι απλώς το όνομά μου με το ΠΑΣΟΚ. Δική μου επιδίωξη είναι να μιλήσουμε στο 100% του ελληνικού λαού. Δεν επεδίωκα τη διαγραφή μου. Επεδίωκα να επικοινωνήσουμε με το 100% του ελληνικού λαού».

Χίος σε Τατσόπουλο: "Άμα σε πετύχω, θα σε λιανίσω στο ξύλο!"


Χίος σε Τατσόπουλο: "Άμα σε πετύχω, θα σε λιανίσω στο ξύλο!"
Μια νέα κόντρα άνοιξε ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο facebook καταφέρθηκε εναντίον του Στέφανου Χίου: «Ενα από τα πιο σπαρταριστά θεάματα των τελευταίων ημερών ήταν να παρακολουθείς αυτή τη σκατοσακούλα, τον Στέφανο Χίο, να σκίζει τα ιμάτιά του και να ωρύεται για τη... χυδαιότητα με την οποία εκφραζόμαστε εγώ και ο... Κασιδιάρης. Να 'σαι καλά, βρε Στέφανε. Δεν μου έμεινε άντερο».

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε δασκάλα που στόλιζε δέντρο


Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε δασκάλα που στόλιζε δέντρο
Ένα απίστευτα τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα πρωι Τετάρτης στπ 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας.
Μία 40χρονη δασκάλα, έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να στολίσει την τάξη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η δασκάλα έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και σκοτώθηκε ακαριαία.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η Διαθεσιμότητα


Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η Διαθεσιμότητα
Τελικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση, υλοποιώντας τις προειδοποιήσεις  που είχε απευθύνει με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία από τους δήμους, εκδίδει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Με την πράξη αυτή θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες. 

Στουρνάρας: Μου προτάθηκε να βάλω φόρο 2.000 σε κάθε επαγγελματία


Στουρνάρας: Μου προτάθηκε να βάλω φόρο 2.000 σε κάθε επαγγελματία
Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, επί παντός επιστητού και χαρακτήρισε απρόσεκτες και αστήρικτες τις διαρροές για το νέο φορολογικό στον Τύπο. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η τρόικα του έχει ζητήσει απολύσεις στο Δημόσιο.

Στο ίδιο επίπεδο διαφθοράς Ελλάδα και Κολομβία


Στο ίδιο επίπεδο διαφθοράς Ελλάδα και Κολομβία
Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει όλον τον κόσμο και να πλήττει στην ευρωζώνη τις χώρες με τα σημαντικότερα προβλήματα-ειδικά την Ελλάδα και την Ιταλία-των οποίων η θέση υποβαθμίστηκε, τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η οργάνωση διαπιστώνει πως "η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο" και επισημαίνει το "απογοητευτικό" επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη του ευρώ "στις χώρες που πλήττονται περισσότερο" από την οικονομική κρίση.

Προ «λουκέτου» 4.000 φαρμακεία!


Τραγική κατάσταση για τα φαρμακεία της χώρας αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος παρουσίασε πανελλαδική έρευνα της ΜΑRC, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η οικονομική κρίση... 

Μειώθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων στην Ευρώπη


Μειώθηκαν κατά 3% το 2011 οι πωλήσεις βιβλίων ευρωπαϊκών εκδοτικών οίκων, φτάνοντας τα 22,8 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 23,5 δισ. ευρώ το 2010, σύμφωνα με μια έρευνα της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εκδοτών (FEE). 


Αναγνωρίστε τα σημάδια της κατάθλιψης στα παιδιά


Η κατάθλιψη δεν αφορά μόνο τους ενήλικες, καθώς μπορεί να προσβάλλει παιδιά και εφήβους, επισημαίνει η Γερμανική Εταιρεία για το Παιδί και την Εφηβική Ψυχιατρική, Ψυχοσωματική και Ψυχοθεραπεία (DGKJP). Είναι λοιπόν σημαντικό οι γονείς να μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της νόσου, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.