Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Βουλγαρία θα δώσει αγροτική γη σε αλλοδαπούς

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Plamen Oresharski επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης αγοράς αγροτικής γης για τους αλλοδαπούς, και δεν πρόκειται να διατηρήσει το μέτρο αυτό μετά την λήξη της προθεσμίας που έχει συμφωνηθεί κατά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε με την ευκαιρία της

Νίκη της Ελλάδας στη μάχη της φέτας

Νίκη στα σημεία σημειώθηκε στη μάχη της φέτας που είχε ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όταν κατατέθηκε προς έγκριση η σύμβαση Ε.Ε.-Καναδά και στο αρχικό της κείμενο έδινε τη δυνατότητα στις βιομηχανίες του Καναδά να χρησιμοποιούν το όνομα "φέτα" σε τυριά αυτού του τύπου.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για τη φέτα, απευθείας ανάμεσα στον

Στη Βουλή ο Βενιζέλος για να απαντήσει σε Τσίπρα-Αβραμόπουλο

Σήκωσε το γάντι ο Βαγγέλης...
Το γάντι που του έριξε το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση εξεταστικής φαίνεται πως σηκώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ενημερώθηκαν πριν από λίγο οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα μιλήσει για όλα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρχική πρόθεση του κ. Βενιζέλου ήταν να μιλήσει μόνο για την τροπολογία που αφορά στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή. Τα όσα είπε ωστόσο το πρωί ο κ. Τσίπρας για

Κοινή στάση έναντι ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων από Ελλάδα-Βουλγαρία

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου-Κρ. ΒιγκενίνΗ προώθηση της διμερούς συνεργασίας, τα ενεργειακά ζητήματα, η λαθρομετανάστευση, αλλά και η στάση των δύο χωρών έναντι της ΠΓΔΜ, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν -σε πολύ καλό κλίμα- τη συζήτηση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κριστιάν Βιγκενίν, που επισκέπτεται την Αθήνα.

Η Ιταλία μειώνει τους φόρους για να «ζεστάνει» την οικονομία

Περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων, πάγωμα μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μείωση φόρων για να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ενέκρινε οριστικά τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 και ολόκληρο το κείμενο εστάλη ήδη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Βρυξέλλες.

Σε δύσκολη θέση ο Προβόπουλος – Ξεκινά έλεγχος για το deal Proton και Πειραιώς;

Την υπόθεση της Proton Bank και την εμπλοκή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου στη συμφωνία μεταξύ της πρώτης και της Τράπεζας Πειραιώς θίγει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Σε μια εποχή που κεντρικοί τραπεζίτες όπως ο Μπεν Μπερνάνκι της FED κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομική σκηνή λίγοι είναι αυτοί που έχουν τόση δύναμη όπως ο Γιώργος Προβόπουλος, ο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της Δημοκρατικής Παράταξης




Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου, στις 10.30π.μ. δίνουμε ραντεβού ελπίδας, συστράτευσης και αγώνα.
Συναντιόμαστε για να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις, προκειμένου να ξαναδώσουμε νόημα και περιεχόμενο στη Μεγάλη Δημοκρατική  Παράταξη.
Συναντιόμαστε όσοι δεν βολεύονται στην υποταγή, στην απαξίωση των αρχών μας, στη ταύτιση με την Συντήρηση. Όσοι δεν αποδέχονται τον ευτελισμό των αξιών που μας ενέπνευσαν και μας καθοδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αθλητικα Λ. Παπαδόπουλος: Με εξιτάρει να παίξω στον ΑΡΗ

Ο ΑΡΗΣ στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, ωστόσο αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν πως θα βάλει τέλος στη μεγάλη καριέρα του μόλις στα 32 του χρόνια.
Ο λόγος για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος παρότι δεν φόρεσε ποτέ του την κίτρινη φανέλα, σε συνέντευξη του τόνισε ότι θα ήταν πρόκληση γι αυτόν να αγωνιστεί στον

ΣΤΟ 65% ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...

...ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Στο 65% από το 10% που ήταν πριν από 2,5 χρόνια, εκτινάχθηκε το ποσοστό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ Επίσης σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ, όπως τονίζεται αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την

Μπέρδεψε τα υπουργεία με τα υποβρύχια...

Ένα σαρδάμ που έκανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύοντας τα υποβρύχια με τα υπουργεία ήταν αρκετό για να προκαλέσει γέλια στην αίθουσα της Ολομέλειας.
«Κρατάει ενέχυρο 4 ετοιμοπαράδοτα...υπουργεία ... έεεε υποβρύχια ηθελα να πω...» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σαφά, αποκαλύπτοντας

ΠΑΣΟΚ για Καλλικράτη: δεν πρόκειται να στηρίξουμε αποσπασματικές ρυθμίσεις

Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που διαχρονικά προώθησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον διοικητικό και θεσμικό «χάρτη» της χώρας (Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, Αυτοδιοικητικός Κώδικας, Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, Καποδίστριας, Καλλικράτης, μεταφορά του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης από το επίπεδο του Νομού στην αιρετή

Συγχωνεύονται 60 Ασφαλιστικά Ταμεία

Νέο ασφαλιστικό κύμα με 8 μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους. Οι μειώσεις θα είναι έως και 20%. Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο

Αποχώρηση-βόμβα 35 στελεχών από τους ΑΝΕΛ!..


Με επιστολή τους 35 στελέχη των ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός από τους υπογράφοντες ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το κόμμα και καμία επίσης διάθεση να τους μεταπείσουν.
Μετά από αυτήν την κίνηση τα πράγματα για τους ΑΝΕΛ δυσκολεύουν αρκετά στη Α' Αθήνας ενώ οι 35 ανακοινώνουν ότι δημιουργούν νέο κόμμα.

Αυτά είναι τα 35 ονόματα:

Σκάνδαλο με τα εφάπαξ υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ

Μεγάλο σκάνδαλο με την απονομή του εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους αποκαλύπτεται έπειτα από καταγγελίες από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
Όπως δείχνουν τα πρώτα δειγματοληπτικά στοιχεία σε 280 περιπτώσεις κάποιοι φρόντισαν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και κατάφεραν έτσι να πάρουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που

Απέφυγαν το δημοσιονομικό γκρεμό οι ΗΠΑ

Σε συμφωνία κατέληξαν στο παρά πέντε, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, πάνω στο σχέδιο για τον ομαλό περιορισμό του χρέους και τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το χρέος ήταν η 17η Οκτωβρίου.

Σημίτης για Πρόεδρος Δημοκρατίας;

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την άνοιξη του 2015, στοχεύει ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με συνομιλητές του. Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός στοχεύει και στη δικαίωση της πρωθυπουργικής του θητείας το διάστημα 1996-2004, όπως προκύπτει και από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του

Βενιζέλος: Όχι σε νέα μέτρα...

Μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτησή του πως αν στις συζητήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας που αναμένονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες δεν υπάρξει πρόοδος τότε η ελληνική κύβέρνηση

ΠΑΣΟΚ Θεασσαλονίκης : Kαταγγέλει τον Υπουργό Υγείας



Έχουμε παρακολουθήσει σε επανειλημμένες συζητήσεις τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, να δεσμεύεται και μάλιστα με στοιχηματικού χαρακτήρα εκφράσεις, για την τοποθέτηση των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα νοσοκομεία, σε άλλα νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας όπου εργάζονταν.  Με έκπληξη διαπιστώσαμε με την έκδοση του ΦΕΚ τοποθέτησής

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους βραβευθέντες από το ΥπΑΑΤ επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες και επιχειρηματίες




Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο  Τσαυτάρη, μαζί με τους βραβευθέντες επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες, εκπροσώπους Συνεταιρισμών και επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου,  στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τους:

Η «Πρωτοβουλία Β» για την ενιαία ισχυρή κεντροαριστερά

Ανακοίνωση εξέδωσε η πολιτική κίνηση «Πρωτοβουλία Β΄» και χαιρετίζει το «κείμενο των 58» το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δίνει νέα μεγάλη ώθηση και δυναμική στον κοινό σκοπό, ενώ θεωρεί ότι το όλο εγχείρημα θα κριθεί στην πράξη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της κίνησης αναφέρει:

Νεο αντάρτικο απο 60 βουλευτές της ΝΔ στον Γ. Στουρνάρα για τα αγροτεμάχια

Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με άδικες και αβάσταχτες φορολογίες, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, 60 βουλευτές της ΝΔ.
Οι 60 βουλευτές, ανάμεσα τους και η Ντόρα Μπακογιάννη, που κατέθεσαν την ερώτηση ενόψει της κατάρτισης του τελικού νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014, χαρακτηρίζουν υπερβολική την φορολογική επιβάρυνση στα

Αγριες αλλαγές σε συντάξεις εφάπαξ και συγχωνεύσεις ταμείων

Νέο ασφαλιστικό κύμα με 8 μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να φέρουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα εφάπαξ με την αλλαγή στον υπολογισμό τους. Οι μειώσεις θα είναι έως και 20%. Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου.