Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Λούλης: Χαρακτηρίζει άτολμο τον Καραμανλή, λαϊκιστή τον Σαμαρά

Λούλης: Χαρακτηρίζει άτολμο τον Καραμανλή, λαϊκιστή τον Σαμαρά
Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο «Ο δρόμος προς την άβυσσο», στο οποίο ο Κ.Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Στα δώδεκα κεφάλαιά του, όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Ούτε ένας τίτλος Δημοσίου ακάλυπτος» «Στοπ» στην αναδιάρθρωση από Βενιζέλο, Σόιμπλε και Ρεν


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου η τετ-α-τετ συνάντηση Βενιζέλου-Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον. Το κλίμα, όπως μεταφέρεται, ήταν θετικό, παρά το βαρύ κλίμα δυσπιστίας και τα σενάρια χρεοκοπίας εις βάρος της χώρας μας, που διαρρέουν.

Πρώτο κόμμα στα γκάλοπ οι αναποφάσιστοι και όσοι ψηφίσουν λευκό ή άκυρο

Πρώτο κόμμα στα γκάλοπ οι αναποφάσιστοι και όσοι ψηφίσουν λευκό ή άκυρο
Σε δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 5,8%, ωστόσο τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά αφού η ΝΔ έχει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ μόλις 15,5%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με  7,4% και στην τέταρτη θέση σκαρφαλώνει ο ΛΑΟΣ με 5,6%.

Ζητούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση «όσοι δεν αντέχουν»


Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία θέτουν θέμα παραίτησης για όποιους είτε δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, είτε θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους προσωπικούς τους προσανατολισμούς, απέστειλαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Οδυσσέα Βουδούρη, βουλευτή Μεσσηνίας και τον Θανάση Οικονόμου, βουλευτή Ιωαννίνων.

Θεσσαλονίκη: Συζήτηση για την ανάπλαση της παραλίας


Εκδήλωση με θέμα «Πόλη και Παραλία», με αφορμή το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μέχρι τον Λευκό Πύργο, οργανώνει η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη», την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Τη σχέση της πόλης με την παραλία θα συζητήσουν ο μελετητή

«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε ντόμινο»

Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία τάχθηκε η Μέρκελ

Τη συμμετοχή της κυβέρνησής της στις διεθνείς προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τη χρεοκοπία, υπερασπίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ απαντώντας έτσι στην εσωκομματική κριτική που έχει δεχτεί για το θέμα.

Τάση η Κόμμα το ερώτημα για τους πάλε ποτέ εκσυγχρονιστές


Σα να μην πέρασε μια μέρα από τις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ του Κώστα Σημίτη οι εκσυγχρονιστές έχουν στα σκαριά νέο όμιλο. Επικεφαλής των διεργασιών είναι ο Γιώργος Φλωρίδης και τα οργανωτικά έχει αναλάβει ο Λευτέρης Κατσικαρέλης. Κάνουν συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και μαζεύουν απόψεις. Να κάνουμε

«Χρειάζεται αναβάθμιση η Ρωμαϊκή Αγορά»

Στην ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Αφορμή, η ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου Ανθής Σαλαγκούδη από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναφέρθηκε σε δημοσίευμα για υποβάθμιση της περιοχής της Ρωμαϊκής Αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι 10 τρόποι για να είναι ευτυχισμένος ένας άντρας …



Βγαλμένοι από τη ζωή…


1. Είναι σημαντικό να έχεις μία γυναίκα που βοηθάει στο σπίτι

Η «αμαρτωλή» διαδρομή της σοκολάτας

  
Η «αμαρτωλή» διαδρομή της σοκολάτας
Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι η σοκολάτα που όλοι απολαμβάνουμε, προέρχεται  από τα χέρια παιδιών που εργάζονται ως σκλάβοι, αποτελεί όμως μια θλιβερή πραγματικότητα. Στην Ακτή Ελεφαντοστού και στις άλλες χώρες που παράγουν κακάο, περίπου 100.000 παιδιά, παρά τη θέλησή τους, δουλεύουν στα

Μείον 10.000 υπάλληλοι στους ΟΤΑ

Με 10.000 λιγότερους εργαζόμενους θα λειτουργούν από τη νέα χρονιά οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 10% και έτσι από τους 100.000 υπαλλήλους, τη νέα χρονιά θα φύγουν οι 10.000. Όπως είπε ο υφυπουργός οι 10.000 εργαζόμενοι θα είναι με πάσης

Αναλαμβάνει χρέη πρωθυπουργού μετά τις προεδρικές του 2012

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νυν πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα αναλάβει χρέη πρωθυπουργού μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν, ο οποίος σήμερα κατέχει την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι είναι τιμή του να τον προτείνει

Ισραηλινά αεροσκάφη στην Ανδραβίδα!

Ισραηλινά αεροσκάφη στην Ανδραβίδα!
Sha

Περίπου 10, πλήρως εξοπλισμένα, αεροσκάφη της Ισραηλινής Αεροπορίας «φιλοξενούνται», σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν άσκηση που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο

Mέσα Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τις καταθέσεις εξωτερικού


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει η κυβέρνηση στα χέρια της τα στοιχεία από τις τράπεζες για τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό το 2009, ενώ έως τις 30 Οκτωβρίου θα έχει τα αντίστοιχα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2010 και έως τις 15 Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2011.

Handlesblatt: Οικονομολόγος ανεβάζει στα 7 τρισ. το χρέος της Γερμανίας Θεωρεί ότι πρέπει να προστεθούν 5 τρισ. από τις μελλοντικές υποχρεώσεις των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων


Handlesblatt: Οικονομολόγος ανεβάζει στα 7 τρισ. το χρέος της Γερμανίας



 
 Στο τριπλάσιο υπολογίζει -με αμφιλεγόμενη μέθοδο- το γερμανικό χρέος ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Μπερντ Ράφελχουσεν, υποστηρίζοντας πως στα δύο τρισ. ευρώ πρέπει να προστεθούν και άλλα 5 τρισ. ευρώ που αφορούν τις μελλοντικές υποχρεώσεις των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Επίθεση Καρχιμάκη στη ΝΔ για τις προσλήψεις στο δημόσιο


Απάντηση Καρχιμάκη στις αντιδράσεις για την εφεδρεία

Για την πραγματοποίηση αναξιοκρατικών προσλήψεων που επιβάρυναν το Δημόσιο κατηγορεί τη ΝΔ, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία και την αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Όπως είπε ο Μ.Καρχιμάκης, «η ΝΔ, ισχυρίζεται εδώ και χρόνια, ότι οι προσλήψεις που έκανε

Σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο παίζεται το μέλλον του ελληνικού χρέους


  
Σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο παίζεται το μέλλον του ελληνικού χρέους
Εν μέσω αινιγματικών δηλώσεων σεναρίων περί ελληνικής χρεοκοπίας και χειρισμών του ελληνικού χρέους, κομβικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν στην ετήσια σύνοδό του του στην Ουάσινγκτον και του

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου


Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου Tρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αγόρασαν οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί "Τοτάλ" και "Γκαζ ντε Φρανς".


Το κόστος των σεισμικών δεδομένων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ για την

Μείωση τη έντασης ζήτησε ο Λαμπρινίδης από τον Νταβούτογλου


  
Μείωση τη έντασης ζήτησε ο Λαμπρινίδης από τον Νταβούτογλου
Θέματα της περιοχής και των διμερών σχέσεων συζήτησαν στην 40λεπτη αποψινή συνάντησή τους στην έδρα του ΟΗΕ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Σταύρος Λαμπρινίδης και Αχμέτ Νταβούτογλου, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις και ενέργειες που έχουν γίνει από την τουρκική πλευρά το τελευταίο διάστημα, ο κ. Λαμπρινίδης, σύμφωνα με διπλωματικές...

Αρνούνται να πληρώσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θράκης

Την άρνηση τους να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά καθώς και το τέλος ακίνητης περιουσίας, εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Θράκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Εδώ και δύο χρόνια, οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, υφίστανται μια πρωτοφανή επίθεση που στοχεύει στο εισόδημα και την...

Απο Δευτέρα νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ!

Από Δευτέρα ξεκινούν οι διεργασίες για τον ορισμό νέας διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η αποχώρηση του Βασίλη Φλωρίδη, τα πνεύματα στον Δικέφαλο
ηρέμησαν και οι εξελίξεις αναμένονται μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εκτός από τους Ζαγοράκη-Βρύζα, θέση στο νέο Δ.Σ θα κατέχει και ο Γιώργος Σαχπατζίδης ή μέλος της οικογένειάς του.
Ο σημερινός πρόεδρος, Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένεται να ανοίξει την πόρτα σε...

Παγωμάρα στον Άρη: Έξι μήνες έξω ο Σηφάκης


Εγχειρίστηκε στο Βέλγιο

Ο Μιχάλης Σηφάκης υποβλήθηκε χτες το βράδυ σε εγχείρηση για να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα σε χόνδρο του γονάτου και, πλέον, τίθεται εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες!

Ο Κρητικός πορτιέρο ήταν δεδομένο πως έπρεπε να λάβει μια απόφαση και την πήρε επί βελγικού εδάφους. Το πρόβλημά του διορθώθηκε, αλλά πλέον χάνει...

Χρυσοχοΐδης: «Απόφαση της κυβέρνησης να νικηθεί η κρίση»

  
Χρυσοχοΐδης: «Απόφαση της κυβέρνησης να νικηθεί η κρίση»
«Είναι ανυποχώρητη απόφαση της κυβέρνησης να νικηθεί η κρίση» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια του δείπνου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το πολυσυνέδριο Capital + Vision.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι από μια ρηχή ανάπτυξη πρέπει να πάμε στην πραγματική ανάπτυξη, να φτιάξουμε, όπως είπε, μια...