Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος και το ποσοστό του Ανδρέα Παπανδρέου το '74

Ο Βενιζέλος και το ποσοστό του Ανδρέα Παπανδρέου το '74



«Είναι πρόκληση για μένα να ξεκινάω από το ποσοστό που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Wall Street Journal:«Έτσι απέτυχε το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα»



Υπό τον τίτλο: «Έτσι απέτυχε το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα», η εφημερίδα Wall Street Journal κάνει μία αναδρομή στο πως ξεκίνησε η ελληνική κρίση μέχρι τις πρόσφατες εκλογές επισημαίνοντας ορισμένους από τους λόγους αποτυχίας του σχεδίου διάσωσης της χώρας. 

Επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους - Πουθενά οι λέξεις ακύρωση ή κατάργηση του μνημονίου



Μιλάει για τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων στις εκλογές, κάτι που όπως αναφέρει απονομιμοποιεί το μνημόνιο.


Tελικά, χωρίς τις δηλώσεις μετάνοιας του Σαμαρά και Βενιζέλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρτίν Σουλτς, και με κοινοποίηση τοιν πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Κουβέλης - Βενιζέλος τα "βρήκαν" για την οικουμενική


Κουβέλης - Βενιζέλος τα "βρήκαν" για την οικουμενική : Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά το  τέλος της συνάντησης του με τον κ. Βενιζέλο δήλωσε τα εξής:  «Οδεύουμε
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του με τον κ. Βενιζέλο δήλωσε τα εξής:

«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Ερχεται η ώρα της αλήθειας για όλους. Προτείνουμε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης που θα έχει συγκεκριμένους στόχους. 

Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει:  

ΚΚΕ: Νέες εκλογές άμεσα


Άμεση προσφυγή στις κάλπες, «για να σταματήσει η κοροϊδία» των διερευνητικών εντολών, ζήτησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας «να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος, ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».
Υπογράμμισε ότι «δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή -μετά και από την τραγελαφική εικόνα της εβδομάδας των εκλογών, όπου το κάθε κόμμα προσπαθούσε να χαϊδέψει αυτιά, να εμφανιστεί ως αγωνιστής διαπραγματευτής- να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ο Σαμαράς πρόβλημα για την κεντροδεξιά


Την ανάγκη να κυβερνηθεί άμεσα η χώρα, επεσήμανε ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ, Στέφανος Μάνος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ενώ κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά οτι βιάστηκε να κάνει εκλογές και ήταν αυτός που έδιωξε τον Π. Καμμένο και τη Ν. Μπακογιάννη από τη ΝΔ.  
Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια για ζυμώσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς, ο κ. Μάνος, ανέφερε πως υπάρχουν τα περιθώρια της ανάγκης, τονίζοντας ότι αν η ΝΔ άλλαζε σε βάθος, τότε θα υπήρχε μια προοπτική να γίνει κάτι.

Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το Μνημόνιο;


Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το Μνημόνιο;
Το ερώτημα απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες ολόκληρη την Ελλάδα. Η υπόσχεση των κομμάτων που συγκροτούν το λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο» ότι μπορούν να καταγγείλουν το μνημόνιο και τα όσα αυτό προβλέπει, εγείρουν μια σειρά από ερωτήματα. Πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Πως θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις αφού η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμμα ακόμη και σήμερα; Θα επαρκούν τα έσοδα του κράτους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις;

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος, αποκλειστικά για άνδρες: Λήψη έξτρα τεστοστερόνης!


H έξτρα λήψη τεστοστερόνης, σταθερά, για χρόνια, βοηθά στην απώλεια βάρους, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ενδεχομένως, με αυτόν τον τρόπο, να αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ή κάποιας μορφής καρδιοπάθειας.
Ανδρες με χαμηλή ποσότητα τεστοστερόνης, οι οποίοι έπαιρναν έξτρα ποσότητα της ορμόνης κάθε 12 εβδομάδες, έχασαν κατά μέσο όρο 16 κιλά μέσα σε μία πενταετία, διάστημα που χρειάστηκε για να επανέλθει η συγκεκριμένη ορμόνη τους σε φυσιολογικό επίπεδο.

Τεστ: Πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook;


Τεστ: Πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook; : Ξέρετε πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook; Κάντε το τεστ και θα δείτε!
Προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στην φημισμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν
Ξέρετε πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook; Κάντε το τεστ και θα δείτε!


Προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στην φημισμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν (UiB) δημιούργησαν ένα τεστ, ικανό να σημάνει το «καμπανάκι» του κινδύνου.

Πώς να μην χύνετε τον καφέ σας περπατώντας.Το μυστικό της μεταφοράς της γεμάτης κούπας αποκαλύπτουν οι επιστήμονες


Πώς να μην χύνετε τον καφέ σας περπατώντας
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είναι τελικά τόσο δύσκολο να μεταφέρει κανείς μια κούπα γεμάτη καφέ χωρίς να χύσει το περιεχόμενό της; Νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του βηματισμού, της κούπας και του υγρού περιεχομένου της, συνήθως οδηγούν στην εκτόξευση του τελευταίου κατά την πραγματοποίηση του έβδομου ή δέκατου βήματος.  


Η πρωτότυπη μελέτη έρχεται από τους φυσικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCSB), οι οποίοι αποφάσισαν να εξετάσουν την επιστήμη του… κυματισμού του καφέ.

Απαγόρευσαν την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής


Χωρίς site έχει μείνει η Χρυσή Αυγή, καθώς η πλατφόρμα WordPress, όπου φιλοξενείτο το blog της οργάνωσης, αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, λόγω παραβίασης των όρων χρήσης, όπως αναγράφεται σχετικά.


Η εν λόγω σελίδα λειτουργούσε ως ο επίσημος ιστότοπος του κόμματος- εκεί υπήρχαν οι θέσεις, οι ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα από την εφημερίδα της οργάνωσης.

Ένας στους έξη καρκίνους είναι κολλητικός


Ο καρκίνος που κάθε χρόνο θα εμφανιστεί σε περίπου 2.000.000 ανθρώπους, σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχει προκληθεί από μολύνσεις από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο. Αυτές οι μολύνσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και τουλάχιστον το 16%, όσων θα εμφανίσουν καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο (οι 2.000.000 άνθρωποι δηλαδή) να μην νοσήσει.


Στον Βενιζέλο η 3η διερευνητική

Στον Βενιζέλο η 3η διερευνητική
Τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευ. Βενιζέλος.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο τρίτος κατά σειρά πολιτικός αρχηγός ο οποίος λαμβάνει τη διερευνητική εντολή, μετά τους κ.κ.Σαμαρά και Τσίπρα, οι προσπάθειες των οποίων για σχηματισμό κυβέρνησης δεν καρποφόρησαν.

Σκληρή επίθεση Κουβέλη σε Τσίπρα:"Μπορούσες να φτιάξεις κυβέρνηση και δεν την έφτιαξες"


Όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι στον χώρο που κινούνται διεκδικούν ενόψει των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.


Ο Φώτης Κουβέλης επιτέθηκε σήμερα με σκληρά λόγια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος που πριν από 2 ημέρες του είπε "προχώρα αλέξη σε στηρίζω" σήμερα του ρίχνει την ευθυνη για το ναυάγιο της διερευνητικής εντολής.

BNP Paribas: Ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει;


Οι επιπτώσεις μιας εξόδου από το ευρώ για την Ελλάδα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολες, και να πλήξουν εξίσου και την υπόλοιπη νομισματική ένωση, αναφέρει σε report της η BNP Paribas.


Όπως επισημαίνει, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει 20%, ίσως και περισσότερο, ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί 40%-50%, το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί υψηλότερα του 200%.

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Φέτος θα μπουν στα πανεπιστήμια περίπου 4% περισσότεροι εισακτέοι σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποφοίτων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 77.000 άτομα.


 Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).

Βενιζέλος: Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ


Βενιζέλος: Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ : Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το
Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης, είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένη πρόταση προς Μπακογιάννη, Μάνο και Καρατζαφέρη σχεδιάζει ο Αντ.Σαμαράς


Εντολή να επανέλθει ο μηχανισμός της ΝΔ σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος προχώρησε σε τρεις κινήσεις που εντάσσονται στις προετοιμασίες του κόμματος για νέα αναμέτρηση στις κάλπες. 


Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν Τα Νέα, προχώρησε σε δημόσιο κάλεσμα προς πρώην στελέχη της ΝΔ για μια προεκλογική σύμπραξη με στόχο τη συγκρότηση ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου που θα εγγυάται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, κλιμάκωσε την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και ενίσχυσε την επιτελική ομάδα της ΝΔ, που θα διαμορφώνει σε καθημερινή βάση τη στρατηγική του κόμματος.

Στο ευρώ υπό προθεσμία τελεί από σήμερα η Ελλάδα...


Στο ευρώ υπό προθεσμία τελεί από σήμερα η Ελλάδα καθώς οι δανειστές αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις πιέσεις, επιδιώκοντας το σχηματισμό κυβέρνησης και την συνέχιση της εκτέλεσης του μνημονίου.


Ήδη στα πλαίσια της συνεδρίασης του ΔΣ του EFSF αλλά και σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Βερολίνου, Βρυξελλών, Λουξεμβούργου και Ελσίνκι που είχαν κυβερνητικά και κοινοτικά στελέχη κυριάρχησε η τάση του «ας πάρουμε τα μέτρα μας».

Στον Κ. Παπούλια επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας


«Λυπάμαι κύριε πρόεδρε σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού». Αυτό απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει.

Ούμπιντες: Θέλω να συνεχίσω στον Άρη

Την ώρα που αρκετοί περισσότεροι παίκτες του Άρη αποχωρούν από την ομάδα λόγω των δυσκολιών και των χρημάτων που τους οφείλονται, υπάρχει και
κάποιος που ξεκαθαρίζει ότι θέλει ναν μείνει. Η παρουσία του Χαβιέρ Ουμπίντες ήταν από τα λίγα καλά στη φετινή σεζόν των κιτρίνων. Ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ΑΡΗ και δείχνει διατεθειμένος να κάνει λίγες μέρες ακόμη υπομονή: «Δεν έγινε κάποια συνάντηση με τη

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση, αποκτά νόημα η διερευνητική εντολή που θα πάρω αύριο


Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση, αποκτά νόημα η διερευνητική εντολή που θα πάρω αύριο
«Αποκτά νόημα και περιεχόμενο η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο»,  δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ξεκαθάρισε ότι
στην «παρούσα φάση κατέστη κατανοητό ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση».