Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πέθανε o Τζόζεφ Λάουρι, μορφή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε χθες ο Τζόζεφ Λάουρι, μορφή του κινήματος για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960, συναγωνιστής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Κορωνοϊός -Εκκληση για την Ελλάδα: 5.000 γιατροί καλούν την ΕΕ να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των προσφύγων

Πάνω από 5.000 γιατροί από χώρες της Ευρώπης έχουν απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις και στην ΕΕ να διασφαλίσουν επειγόντως την ασφάλεια των προσφύγων και των μεταναστών στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά, λόγω κορωνοϊού, προειδοποιώντας για επικείμενη ιατρική καταστροφή.

Διακόπτονται οι πτήσεις από και προς Γερμανία και Ολλανδία

Τη διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνέχεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση

Κορονοϊός-Μακρόν: Δεν θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση χωρίς ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

«Δεν θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση χωρίς μια ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διάλεξε να στείλει αυτό το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους μέσω τριών μεγάλων ιταλικών εφημερίδων: Corriere de la Serra, La Stampa και La Repubblica.

Έδειξε το δρόμο: Το οικονομικό πακέτο- μαμούθ των Δανών για να νικήσουν την ύφεση λόγω κορωνοϊού

Έδειξε το δρόμο: Το οικονομικό πακέτο- μαμούθ των Δανών για να νικήσουν την ύφεση λόγω κορωνοϊού
Η μίνι τηλε-διάσκεψη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τελειώσει, με το κεντρικό θέμα να είναι φυσικά η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά όχι μόνο σε επίπεδο ανθρώπων. Σημαντικό χώρο κατέχει και η αντιμετώπιση της οικονομικής κατρακύλας.

Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα, 1.061 συνολικά

Στους 32 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Χαρίτσης: «Να κηρύξουμε πόλεμο στην οικονομική κρίση και την κοινωνική ανασφάλεια που μας απειλεί»

Την σημασία του να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόν τονίζει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Χαρίτσης.Συγκεκριμένα,  ανέφερε: «Αν είμαστε όντως σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο και στην οικονομική κρίση και την κοινωνική ανασφάλεια που μας απειλεί. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση εμπαίζει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας

Ανδρουλάκης για συνέδριο ΠαΣοΚ : Δεν είναι αντάξιο της ιστορίας ...«Η κυβέρνηση εμπαίζει το επιστημονικό προσωπικό», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής τους ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης  Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται ως +πολίτες δεύτερης κατηγορίας.καθώς θεωρείται από τους αρμόδιους Υπουργούς ότι σε αυτή την οικονομική συγκυρία, προέχει η δήθεν κατάρτισή τους έναντι

Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομ. καθηγητής Γενετικής: Έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο RNA ιοί όπως είναι ο κορονοϊός.



Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, πρώην υπουργός Γεωργίας και Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει στη συνέντευξη που ακολουθεί πως πριν δύο με τρία χρόνια το περιοδικό Nature δημοσίευσε έρευνα Κινέζων επιστημόνων οι οποίοι κατασκεύασαν εργαστηριακά

Κορωνοϊός – Κίνα: Θα αυξήσει το έλλειμμα για να στηρίξει την οικονομία της

Η Κίνα θα διευρύνει το δημόσιο έλλειμμά της και θα εκδώσει ειδικά ομόλογα για να στηρίξει την οικονομία της, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

0 Αποκλεισμένοι στο Λονδίνο: Είμαστε σε τραγική κατάσταση και κανείς δεν ενδιαφέρεται

02.jpgΜε κρεβάτι τις βαλίτσες τους και προσκέφαλο πετσέτες και ό,τι άλλο έχουν στα υπάρχοντα τους πέρασαν και την αποψινή νύχτα οι 73 Έλληνες που παραμένουν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο Σάντσετ του Λονδίνου.

Τσίπρας: "Γιατροί και νοσηλευτές οι ήρωες της ημέρας"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει φόρο τιμής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους "ήρωες της σημερινής ημέρας" και ζητά έμπρακτη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κορωνοϊός: Πέντε προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συνδυασμό παρεμβάσεων και ενεργειών για να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεσματικότερα και να περιοριστούν οι επιπτώσεις.Στηρίζοντας την προσπάθεια με εποικοδομητική κριτική και χρήσιμες προτάσεις όπως η ολοκληρωμένη πρόταση για την υπηρεσία

Κουτσούμπας: "Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου, υπό τον τίτλο «Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων» και υπότιτλο «Για να αντιμετωπίσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το αύριο» υπογραμμίζει ότι «το περιεχόμενο της παρέμβασης

ΣΥΡΙΖΑ: "Καλωσορίζουμε την Νέα Δημοκρατία στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος"

Τι ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την υποδοχή από την κυβέρνηση, της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ."Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η

Ο Κόντε προειδοποιεί την Μέρκελ: Βοήθησε, αλλιώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν έχει λόγο ύπαρξης



Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα ll Sole 24 Ore, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση «να μην διαπράξει τραγικά λάθη» αντιμετωπίζοντας τον κορωνοϊό, διαφορετικά «ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του».