Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Γιατί ο Βαρουφάκης βλέπει εκλογές

«Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο. Δε θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επέβαλλε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή. Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: "Πολιτιστική τζιχάντ η απόφαση για την Αγία Σοφία"

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος Πολιτιστική τζιχάντ», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος την επιλογή Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος, στο πλαίσιο παρέμβασής του στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Ιμάμογλου εναντίον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ερντογάν και Εκρέμ ΙμάμογλουΓια την τύχη των τζαμιών ανά τον κόσμο ανησυχεί ο Εκρέμ Ιμάμογλου έπειτα από την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.Παράλληλα, διερωτάται τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο που ο Τούρκος Πρόεδρος τασσόταν ενάντια στο άνοιγμα του μνημείου για μουσουλμανική προσευχή επειδή θα κινδύνευαν τα τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Νίκος Αναστασιάδης

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Νίκος Αναστασιάδης- Η τουρκική ...Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΚΙΝΑΛ: Μετακλητοί το 37% του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΚΙΝΑΛ: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο» - Κορυφαίο στέλεχος σχολιάζει τις ...«Η κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη περιφρονεί προκλητικά την αξιοκρατία και την ισότητα των ευκαιριών», σύμφωνα με καταγγελία του ΚΙΝΑΛ η οποία αναφέρει πως «το μισό προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα αποτελείται από μετακλητούς».

Τζανακόπουλος: Ρουσφέτι Χαρδαλιά οι 28 μετακλητοί σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας

«Η ΝΔ έχει σπάσει ρεκόρ προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων, σε κριτήρια προσλήψεων και σε ύψος αποδοχών», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος. Αιχμηρή ήταν η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την τροπολογία για την Πολιτική Προστασία.

Γεννηματά για κορονοϊό: Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι μετά την άρση του lockdown η κυβέρνηση είχε εκπέμψει σήμα χαλαρότητας.Πυρά κατά της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που πήρε για «τον κορονοϊό στη δεύτερη φάση», εξαπολύει με δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Παραιτούνται 3 στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του ΚΙΝΑΛ: “Αιχμές” στην ηγεσία του κόμματος

Επιστολή παραίτησης υπέβαλλαν τρια στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐας.

Κορωνοϊός: Να υποβάλλονται σε έλεγχο οι κάτοικοι του Κιλκίς που πηγαίνουν καθημερινά στη Β. Μακεδονία ζητά ο αντιπεριφερειάρχης


Έκκληση προς τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, απευθύνει με γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Δημόσια συγγνώμη Πιερρακάκη στους πολίτες για την ταλαιπωρία χρόνων εξαιτίας της γραφειοκρατίας

«Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση πλευρών της Δημόσιας Διοίκησης».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαγορεύουν μεν τα πανηγύρια, αλλά ανοίγουν πτήσεις από χώρες με έξαρση κορωνοϊού

Για αλαλούμ κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού.Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ καθυστερημένα απαγορεύει τα πανηγύρια, παράλληλα ανοίγει τα σύνορα σε χώρες που έχουν υψηλή διασπορά του ιού.

Δικαίωση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS: Ακυρώθηκε η ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη, παίζει στο Champions League

undefinedΗ Μάντσεστερ Σίτι δικαιώθηκε στην προσφυγή της στο CAS κατά της ποινής που της είχε επιβάλει η UEFA.Έτσι, θα μπορεί να δώσει κανονικότατα το «παρών» στο Champions League τα επόμενα χρόνια!

Απαγορεύονται τα πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Γιάννης Μαγκριώτης : Μόνο η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η Χάγη θα αποτρέψουν την σύγκρουση


Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα τετελεσμένα της Τουρκίας εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Ο Ερντογάν έχει διατυπώσει εδώ και χρόνια μια αναθεωρητική στρατηγική με βάση το Νεοθωμανικό δόγμα Νταβούτογλου και το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας. 

Του ΧΑΡΗ ΤΣΙΟΚΑ : Το σύμβολο της Αγίας Σοφίας το θέλει λάφυρο ο Σουλτάνος ..‬έστω και τώρα είναι η ώρα από τις κραυγές διαμαρτυρίας η διεθνής κοινότητα με ενεργό παρουσία της χώρας να ενεργοποιήσει μέτρα πολιτικής αντιμετώπισης



Στις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις που συντελουνται η Τουρκία δείχνει προετοιμασμένη να ερμηνεύει τις αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων και να διεκδικει το μέγιστο όφελος εκμεταλλευόμενη τη ρευστότητα του υπό διαμορφωση νέου πολυπολικού κόσμου !