Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Γιάννης Μαγκριώτης: : Ο φόβος του κορωνοιού φεύγει, ο φόβος της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης έρχεται, ποιες πολιτικές επιλογές υπάρχουν;

Η εποχή του φόβου από τον κορωνοιό και του εγκλεισμού των πολιτών φεύγει, έστω και με δειλά βήματα. Μαζί φεύγει και η κουρτίνα που έκρυβε την πραγματικότητα, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνία.

Μινεάπολη: Κύμα οργής και βίαιες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία Φλόιντ

Μινεάπολη: Κύμα οργής και βίαιες διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία Φλόιντ | tovima.gr
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Μινεάπολη μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του, με επεισόδια να έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την πόλη.

Τζανακόπουλος: Η διάταξη της ΝΔ κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών

«Αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών για τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες», καταγγέλει ο Δ. Τζανακόπουλος.

Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Αγγλικά από το Νηπιαγωγείο, αλλαγές στις Πανελλαδικές -Τα 15 βασικά σημεία

Δομικές αλλαγές σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο έως και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι επιστήμονες κρούουν το καμπανάκι στους καπνιστές για τον κορονοϊό

Τα κύρια ευρήματα της μελέτης για τη χρήση καπνού και τη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet Respiratory Medicine, στις 25 Μαΐου, συνοψίζουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής

Ποιοι λαμβάνουν το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ

Έκτακτο επίδομα από 100 ευρώ έως 300 ευρώ θα δοθεί σήμερα σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ( πρώην ΚΕΑ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Θετική εξέλιξη η πρόταση της Κομισιόν αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας

“Είναι μία θετική εξέλιξη. Αυτό που λέμε είναι όμως ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, δεν χρειάζονται πρώιμοι πανηγυρισμοί γιατί η συγκεκριμένη πρόταση είναι μία αφετηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ακολουθήσει μία σειρά διαπραγματεύσεων μέχρι να φτάσουμε σε έναν τελικό συμβιβασμό που ελπίζουμε να είναι θετικός και προωθητικός. 

Αυτές είναι οι 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε τουρίστες από 15 Ιουνίου

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, "ανοίγουν τα σύνορα" για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού, "διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών