Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

WEB TV ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ : Ώρα Μηδέν για τον Πλανήτη..



WEB TV ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ  -  ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ :  Ώρα Μηδέν  για τον Πλανήτη..

Κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, αύριο οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με μείωση 50% των παραγωγών σε κάθε κλάδο.

Σοκ στην Ιταλία: 627 νεκροί σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό!

Σοκ προκαλεί ο νέος απολογισμός νεκρών και κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία.Ειδικότερα ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους 4.032 ενώ τα κρούσματα συνολικά, μέχρι αυτή την ώρα, είναι 47.021. 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΚΚΕ για κορωνοϊό: Επιτάξτε άμεσα τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Στην άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς καμία χρονοτριβή επιμένει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.
Μάλιστα ο Περισσός επικαλείται προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τα αιτήματα και τις προτάσεις των συνδικαλιστών γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη ανευθυνότητας ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια

«Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.προειδοποιεί ότι «αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Κορωνοϊός: Πώς κατάφερε η Γερμανία με πάνω από 12.000 κρούσματα να έχει μόνο 28 νεκρούς

Μπορεί η Γερμανία να είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αλλά εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ο χαμηλός αριθμός των θανάτων σε σχέση με εκείνο των κρουσμάτων στη χώρα.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ενημερώνει καθημερινά για την πορεία εφαρμογής των μέτρων



«Η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία εφαρμογής των μέτρων, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και συμβάλλει στην τόνωση της εμπιστοσύνης και του ηθικού», σημειώνει η Φώφη Γεννηματά

Ξεκινά η καταβολή της ενίσχυσης 2,8 εκατ. ευρώ προς τους καλλιεργητές βιομηχανικής τομάτας

Την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης προς τους καλλιεργητές βιομηχανικής τομάτας ενέκρινε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με τα χρήματα να ξεκινούν ήδη να καταβάλλονται στους δικαιούχους.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 3 νεκροί σε μία μέρα, 31 νέα κρούσματα και σύνολο 495 – 20 διασωληνωμένοι

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα είναι 31 και συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι 495.
Ογδόντα τέσσερις εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι.

Το μήνυμα της Ευρώπης στον Ταγίπ Ερντογάν: Ναι σε συμφωνία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών

Το «παζάρι» με την Άγκυρα θα είναι μακρύ και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό. Μέρκελ και Μακρόν αντικαθιστούν κατ΄ ουσίαν στις διαπραγματεύσεις την ΕΕ

Σαντορίνη: Εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε το νησί

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρη τη Σαντορίνη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς προκάλεσε το δυνατό αυτό ήχο.
Μυστήριο επικρατεί στη Σαντορίνη με τον θόρυβο που αναστάτωσε τους νησιώτες, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κορονοϊός: Έρχονται διευκολύνσεις για την πληρωμή του ρεύματος - Τι εξετάζεται για τις εκπτώσεις

Διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό και μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες περιλαμβάνονται στα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος τα οποία συζητιούνται μεταξύ του υπουργείου

Κορονοϊός: Οι πέντε κρατικές ενισχύσεις που επιτρέπει εκτάκτως η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε «προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις», δίνοντας μεγάλη ευελιξία στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις οικονομίες τους, λόγω της έξαρσης της νόσου COVID-19. Το προσωρινό πλαίσιο το οποίο προστίθεται στα άλλα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας «επιτρέπει στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν επαρκή ρευστότητα για τις

Συντάξεις Απριλίου: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες πληρωμής τους

Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Απριλίου προκειμένου να αποφευχθεί και ο συνωστισμός στις τράπεζες.

Τουρκία: Απομακρύνει μετανάστες και πρόσφυγες από τα σύνορα με την Ελλάδα

Απομακρύνονται σήμερα οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, έπειτα από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλείσει τα σύνορα λόγω του κορονοϊού. Έτσι, επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη από την Αδριανούπολη και τον Έβρο. 

Κορωνοϊός: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά -Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού.

Ιερώνυμος: Να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε εκκλησίες

Το δικό του μήνυμα για την εξάπλωση του κορωνοϊού έστειλε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει ότι: «από την πρώτη στιγμή που χτύπησε την πόρτα της χώρας μας αυτή η ασύμμετρη παγκόσμια απειλή της πανδημίας του

Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, έφυγε από τη ζωή ένας 80χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος και είχε διαγνωστεί με τον φονικό ιό.

Δημήτρης Ευαγγελινός : "Θα πρέπει ως ιατρική κοινότητα να πειθαρχούμε στις συστάσεις του ΕΟΔΥ"



Μήνυμα του πρώην αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής
Την προσοχή των λειτουργών της υγείας αναφορικά με τους χειρισμούς που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού εφιστά ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής και Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου (Δ.Π.Θ) Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δημήτρης Ευαγγελινός.

Νίκος Ανδρουλάκης για ποσοτική χαλάρωση: Περιφρονούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι μιλούν για επιτυχία της κυβέρνησης

«Θα κριθούμε όλοι μας σε αυτούς τους κρίσιμους μήνες που θα περάσει η Ευρώπη και η Ελλάδα για τον κορωνοϊό. Πρέπει να έχουμε υπευθυνότητα, ταπεινότητα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να περάσει ο Ελληνικός λαός όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αυτή την παγκόσμια περιπέτεια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιχάλης Καρχιμάκης : ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

"Όσοι αισχροκερδούν ,μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση,διαπράττουν έγκλημα".
Αυτή είναι η διαπίστωση Κάποιων κυβερνητικών στελεχών στο δημόσιο λόγο τους.