Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το νέο εκλογικό σύστημα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το νέο εκλογικό σύστημα που εξετάζει η κυβέρνησηΤις αλλαγές που εξετάζονται προκειμένου να συνταχθεί ένας νέος εκλογικός νόμος που θα επαναφέρει στις κάλπες «το 40% των νέων ανθρώπων που τώρα αποστρέφει το πρόσωπό του από την πολιτική», παρέθεσε ο Παν. Κουρουμπλής.
«O εκλογικός νόμος που είχαμε, είναι ένα πολιτικό έκτρωμα και πρέπει ν' αλλάξει ... Έτσι όπως είναι

Φορο-σοκ με ενιαία κλίμακα - Αλλαγές και στην έκτακτη εισφορά

Νέες δυσάρεστες εκπλήξεις προκύπτουν για φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα από δύο πηγές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα εισοδήματα αυτά θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με τη νέα κλίμακα των υψηλότερων συντελεστών, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τερατώδεις κατά περίπτωση επιβαρύνσεις.

Προς «βελούδινη» αποχώρηση Μουζάλα - Οι λύσεις που μελετά ο Αλέξης Τσίπρας

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)Λύση στο πρόβλημα «Μουζάλα» που ανέκυψε μετά την εμμονή του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω της αστοχίας του σε συνέντευξη να αποκαλέσει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός είχε αποφύγει τις πιέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι θα

Ειδομένη: Κούρδοι γιόρτασαν την άνοιξη με χορούς και ελληνικές σημαίες

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Τραγούδι, χορός, συνθήματα και μια μεγάλη φωτιά στο κέντρο ενός χωραφιού ήταν η αρχή των εορτασμών του Νεβρόζ το βράδυ της Κυριακής στην Ειδομένη.
Στις 21 Μαρτίου, οι Κούρδοι γιορτάζουν την εαρινή ισημερία, το Νεβρόζ, που είναι

ΔΗΜ.ΑΡ.: Λέμε ΝΑΙ σε ανοιχτό διάλογο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει άμεσα πανελλαδική δομή, όργανα και να μην είναι μόνο υπόθεση κορυφής».
Μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που έχει δρομολογήσει η

Θετικό το Ποτάμι και ανοιχτό στο διάλογο αλλά με αστερίσκους – Διαβάστε την επιστολή Θεοδωράκη

Πιστός στην αρχική του τοποθέτηση για τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Πρωτοβουλίας, η οποία θα οδηγήσει τις διαδικασίες. και θα ενώσει τα κόμματα, τις κινήσεις και τους φορείς, οι οποίοι μπορούν δημιουργήσουν το νέο και μεγάλο, παραμένει ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στη σύλληψη δύο αντρών ηλικίας 24 και 51 ετών σε περιοχή της Πέλλας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο 24χρονος προχθές τα

Γ. Μπουτάρης: Οι πρόσφυγες μπορούν να γίνουν οι δικοί μας Εβραίοι αν το θέλουν κι αν το θέλουμε

Χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς Μπιργκενάου απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 
"Κάθε γενιά έχει το δικό της στοίχημα αλληλευγύης να κερδίσει. Πριν από 63 χρόνια μια γενιά Γερμανών σε αυτή εδώ την πόλη έχασε το δικό της και μια γενιά Ελλήνων χριστιανών φοβήθηκε να πάρει θέση. Σήμερα μια

Πάνος Σκουρλέτης: Ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ δεν έχει κλείσει

«Πολιτικά αστείο» χαρακτηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα και υποστηρίζει ότι ο κύκλος συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ δεν έχει κλείσει.

Η ΝΔ ετοιμάζεται και για εκλογές λόγω...ατυχήματος

Τη φθορά που προκαλείται εις βάρος της κυβέρνησης στα ανοικτά μέτωπα αυτής της περιόδου αναμένει να εισπράξει η ΝΔ καθώς εκτιμά ότι έχει αρχίσει η παλιννόστηση μέρους των ψηφοφόρων της που στις προηγούμενες εκλογές υποστήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τα όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο ζήτημα της

Ξαναχτύπησε ο Κουρουμπλής: Νταχάου η Ειδομένη αλλά τα Διαβατά...Χίλτον

ksanaxtupise-o-kouroumplis-ntaxaou-i-eidomeni-alla-ta-diabataxiltonΝταχάου η Ειδομένη αλλά τα Διαβατά τα κάναμε... Χίλτον σε 12 μέρες δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για τους τούρκους ελεγκτές στα νησιά.  

Θα περιοριστεί η εθνική μας κυριαρχία;   

Ποτάμι: Παρουσιάζει τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση

Τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση παρουσιάζει το Ποτάμι σε μια ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, αύριο στις 13.00.
Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν 14 προτάσεις για την προώθηση των

Αποστόλου: Σε βάθος πενταετίας η επιστροφή των αγροτικών επιδοτήσεων

apostolou euaggelosΜιλώντας στο MEGA Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενημέρωσε πως η επιστροφή των 215 εκατ. του λεγόμενου πακέτου Χατζηγάκη θα γίνει σε βάθος 5ετίας.
Μιλώντας στο Μέγκα τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και κατάφερε να μειώσει το ποσό από 421 εκατ. σε 215

Βενιζέλος: Η πραγματική συμφωνία της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό

Αντιμέτωπη μία αλυσίδα πολύ σοβαρών προβλημάτων, για αόριστο χρόνο, θα βρεθεί η χώρα μας, μετά από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την προσφυγική κρίση, εκτιμά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναλύει το τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συμφωνία, όπως και τα ανθρωπιστικά, θεσμικά και ασφάλειας

Άννα Διαμαντοπούλου : «Εθνικολαϊκισμός και Σοσιαλδημοκρατική Αμηχανία»

Ο αριστερός λαϊκισμός υπερασπίζεται τους φτωχούς με “εχθρό” τον νεοφιλελευθερισμό και ο δεξιός λαϊκισμός υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα με “εχθρό” τον ισλαμισμό ή την  ξενοφοβία. Κοινό στοιχείο το μίσος προς τους αντιπάλους.
Τα παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Ευρώπης χάνουν δυνάμεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, μη μπορώντας να διατηρήσουν την

Παπανδρέου: Είμαστε χρήσιμοι μόνο αν λέμε αλήθειες

«Για να είμαστε όμως αξιόπιστοι και χρήσιμοι για τη χώρα, πρέπει να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, πρέπει να λέμε αλήθειες», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνάντηση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ το μεσημέρι.
Εξήγησε την απάντηση που έστειλε αμέσως στην

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι«Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό για το υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επτά μήνες μετά να ζητά ξανά εκλογές. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο». Αυτό τονίζει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα

Γεννηματά: Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα

Γεννηματά: Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμαΈχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διαμορφώσουμε μαζί με όλες τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, τη μεγάλη συμμαχία