Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ενισχύσεις 60 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους-αγρότες – Πότε καταβάλλονται

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα καταβληθούν σε κτηνοτρόφους και παραγωγούς συνδεδεμένες ενισχύσεις περίπου 60 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, λόγω των ειδικών αναγκών που έχουν προκύψει από την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να ενισχύσει τους

Χαρίτσης: Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup



«Εξοργιστικά κατώτερη των περιστάσεων", χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και πρόσθεσε ότι "τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με δηλώσεις ανακούφισης από την κυβέρνηση".

Συνεργασία Google - Apple κατά του κορωνοϊού: Το κινητό θα σε ειδοποιεί αν ήρθες σε επαφή με κρούσμα

Apple και Google ανακοίνωσαν την Παρασκευή μια ευρείας κλίμακας συνεργασία για την δημιουργία εργαλείων που θα βοηθούν στην παρακολούθηση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός, 91 τα θύματα -Ανδρας 47 ετών

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στους 91, καθώς κατέληξε σήμερα ένας 47χρονος άνδρας.O άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σήμερα το απόγευμα και πλέον τα θύματα είναι 91. Ο 47χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου με υποκείμενα νοσήματα

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Ομπρέλα προστασίας για 8.500 μακροχρόνια άνεργους 55-67 ετών

Aυξάνονται οι θέσεις εργασίας καθώς και η επιδότηση που προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών ομάδψν σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο των επιπτώσεων της πανδημίας.

Πασχαλινό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων - Πότε αρχίζει να ισχύει

Tι ισχύει με το πασχαλινό ωράριο: Πώς θα λειτουργούν τα ...

Πασχαλινό ωράριο αρχίζει να ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) από την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ. έως τις 20.00 το απόγευμα.

Κορωνοϊός: 56 νέα κρούσματα, 90 θύματα στην Ελλάδα -77 σε κρίσιμη κατάσταση

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς σε συνέντευξη ΤύπουΟλοκληρώθηκε η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, όπου και ανακοινώθηκε ότι τα θύματα είναι πλέον 90 από τον φονικό ιό.

Μελέτη: Τρεις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού εξαπλώθηκαν στον κόσμο

Ανακατασκευάστηκαν τα πρώιμα εξελικτικά «μονοπάτια»του κορονοϊού (Covid-19), καθώς η λοίμωξη εξαπλώθηκε από το Γουχάν της Κίνας προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.Με την ανάλυση των πρώτων 160 πλήρων γονιδιωμάτων του ιού από ασθενείς, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η μετάλλαξη του ιού που

Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Κάθε 20 χρόνια θα ξεσπά μια επιδημία σαν τον κορονοϊό

Τo όνομα του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει συνδεθεί αρκετές φορές με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αφού συχνά αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτή τη φορά, μίλησε στους Financial Times μέσω Skype για τον κορονοϊό και δήλωσε ότι αυτή η πανδημία είναι το «μεγαλύτερο

Κορονοϊός: Οι ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη είναι ό,τι πιο δυστοπικό θα δούμε σήμερα

Εικόνες που σε καιρό ειρήνης δεν περίμενε κανείς ότι θα αντικρίζαμε, ειδικά στον Δυτικό Κόσμο. Εικόνες που από το βράδυ της Πέμπτης 9/4 κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα δυστοπικό και αποκρουστικό συναίσθημα, μαζί.

Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές - Το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος (vid) | Plus ...Το πράσινο φως από τους ειδικούς για τους Πανελλαδικές εξετάσεις περιμένει το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο ήδη επεξεργάζεται σενάρια με πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Τέτοια που, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, θα δημιουργήσουν ένα πρωτοφανές σκηνικό: εξέταση σε ένα μάθημα από μία μόνο

Μέχρι 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σχολεία έως τις 10 Μαΐου | ΕΛΛΑΔΑ ...Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ, αργότερα σήμερα, Παρασκευή, με την οποία αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών

ΜέΡΑ 25: Οι «9» πούλησαν το ευρωομόλογο

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Eurogroup εκφράζει το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωσή του επικρίνοντας ταυτόχρονα και τους ηγέτες των εννιά χωρών του νότου που «πούλησαν το ευρωομόλογο».

Τσίπρας: "Η κυβέρνηση κρύφτηκε και σώπασε στο Eurogroup"





Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του Eurogroup και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να αξιοποιήσει το μαξιλάρι ασφαλείας ως ασπίδα της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων,

Γεννηματά για Eurogroup: "Συμβιβασμός ανάσας, χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη"

«Συμβιβασμός ανάσας, χωρίς αλλαγή πορείας για την Ευρώπη. Τα τρία μέτρα που αποφάσισε το χθεσινό Eurogroup εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες για την κρίση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ένωσης», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

ΚΚΕ για Eurogroup: Θα κληθούμε να πληρώσουμε και την κρίση του κορονοϊού με νέα σκληρά μέτρα

«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η αντιπαράθεση αυτών των ημερών δεν ήταν για το συμφέρον των λαών, αλλά για το πώς θα επιμεριστούν τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών. 

Eurogroup: Τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας ή πώς κέρδισαν πάλι οι Γερμανοί

BHMAΤα μέτρα που υιοθετήθηκαν στο Eurogroup αφορούν δάνεια και κανένα μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις. Πρόκειται για όχι και τόσο ελκυστικά εργαλεία για χώρες με υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα. Η ντρίμπλα των Βορείων και ο προσωρινός συμβιβασμός

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» : Σε ένα πρωτοφανές ολίσθημα υποσχέσεων άνευ αντικρίσματος προς τους προέδρους των επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπέπεσαν ο Περιφερειάρχης κ. Α. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κ. Γιουτίκας.

Σε ένα πρωτοφανές ολίσθημα υποσχέσεων άνευ αντικρίσματος προς τους προέδρους των επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπέπεσαν ο Περιφερειάρχης κ. Α. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κ. Γιουτίκας.

Τσίπρας: Αδιανόητο να καλούμε τους πολίτες να μένουν σπίτι τους και να τα βγάζουμε στο σφυρί

Περιοδεία Α. Τσίπρα στη Θεσσαλία | kontranews.grΜε ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξςη Τσίπρας, σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία. «Να έρθει στη Βουλή να ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή - Όσα πρέπει να ξέρετε

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι σχεδιάζεται μέχρι το Σάββατο (11/04) ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ανοίξει την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Eurogroup: Κατέληξαν σε συμφωνία οι 27 -Το κρίσιμο σημείο για τον ESM

Σε συμφωνία κατέληξαν οι «27» του Eurogroup σε μια τηλεδιάσκεψη-εξπρές η οποία ωστόσο είχε αναβληθεί τέσσερις φορές.Σύμφωνα με το ανεπίσημο κείμενο οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση: