Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ : ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ.ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.!!! ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ,ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΞΙΕΣ , ΙΔΑΝΙΚΑ.KAI KAΛΟΣΥΝΗ.

Στους ελέφαντες ίσως κρύβεται η θεραπεία του καρκίνου

Στους ελέφαντες ίσως να κρύβεται το μυστικό για την καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου, σύμφωνα με μια ανακάλυψη αμερικανών ερευνητών.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου προσπάθησαν να αναπτύσσουν στο ερώτημα γιατί οι

Λεβέντης : Θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Τσίπρας δεν αγνοούσε τη επιστολή μου

Απογοητευμένος από την στάση του πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την τοποθέτηση του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,
Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως ο Αλέξη Τσίπρας αγνόησε την επιστολή του με εννέα σημεία, τα οποία αν είχαν γίνει δεκτά, θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε.

Παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ -Την αρχή έκανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας

Αναταραχή επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ήδη παραιτήθηκε ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης, ενώ σκέψεις για ανάλογη κίνηση κάνουν και άλλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την παραίτησή του υπέβαλλε ο αναπληρωτής γενικός

Κουτσούμπας: Το 36% των εκλογών δεν αποτελεί έγκριση των μνημονιακών πολιτικών σας

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την τοποθέτηση του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
«Κύριε πρωθυπουργέ δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% των εκλογών ως έγκριση των μνημονιακών πολιτικών που θα εφαρμόσετε. Επίσης θα πρέπει να καταλάβετε πως είναι δικαίωμα των κομμάτων της

Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην στον πρωθυπουργό.
«Το συνολικό κόστος της γραφειοκρατίας υπολογίζεται σε 14 δις – δηλαδή σχεδόν το 7% του ΑΕΠ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Γεννηματά: Παραμύθι το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτηση της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για ακόμη ένα παραμύθι σχολιάζοντας το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Κάνοντας λόγο για γενικότητες και ψέλλισμα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 αποτελεί μία φοροκαταιγίδα, καθώς η

Καταστάσεις ανάρτησης πληρωμής μετά ενστάσεων της δράσης «Βιολογική Γεωργία»

Ανακοινώνεται ότι από 6-10-2015 έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς οι καταστάσεις ανάρτησης πληρωμής μετά ενστάσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του πρώτου έτους (2012) εφαρμογής.

Διευκρινίζουμε ότι, δεδομένου των τροποποιήσεων που υπήρξαν στο μηχανογραφικό

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ : Η πληγή της εκπαίδευσης

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πιστοποίησε με τον πιο εμφαντικό τρόπο την αποτυχία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ο κ. Τσίπρας διδάχθηκε επί σειρά ετών αγγλικά στο δημόσιο σχολείο, έκανε πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, παρ' όλα αυτά δυσκολευόταν να κρατήσει τη συζήτηση και να κατανοήσει απλές έννοιες. Δεν είναι ο μόνος. Η πλειονότητα των Ελλήνων δεν μαθαίνει ξένες γλώσσες στο σχολείο αλλά στα

Πρόσκληση της ΕΡΤ για διεξαγωγή debate στη Ν.Δ. ενόψει εσωκομματικών εκλογών

Πρόσκληση προς τους υποψήφιους πρoέδρους της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή debate φέρεται να απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, εν όψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.
Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σε μία πρώτη αντίδραση,

Λεβέντης: Δεν θέλω το γραφείο Μητσοτάκη, είναι γκαντέμης

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αποκάλυψε το τι είπε, όταν στη Βουλή, το έδωσαν προσωρινά το γραφείο του Μητσοτάκη.
Σε ερώτηση του Γ. Παπαδάκη, αν έχει γραφείο στη βουλή, του απάντησε: «Θέλουν να με βάλουν σε ένα γραφείο του Μητσοτάκη. Λέω, είναι

Ρεκόρ συμμετοχών με 21.000 δρομείς στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Συνολικά 20.506 δρομείς θα πλημμυρίσουν τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων.
Οι δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας, ανέρχονται σε 18.506. Σε αυτούς θα προστεθούν άλλοι 2.000 συμμετέχοντες της... τελευταίας στιγμής,

Προκηρύχθηκαν 33 θέσεις εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Λιμένων Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ανακοίνωσε με προκήρυξή του την πρόσληψη 33 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΟΛΘ Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον

Λαφαζάνης: «Θλιβερό το θέαμά του Τσίπρα»

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή την χθεσινή του τοποθέτηση για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τουλάχιστον θλιβερό» το θέαμα ενός πρωθυπουργού «ο οποίος, αντί να ανακοινώνει ευθέως στις προγραμματικές

Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα στη Βουλή - Ψηφίζονται την άλλη εβδομάδα

Την επιλογή να φέρει όλα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου με ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί από τη Βουλή την άλλη εβδομάδα, έκανε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση.
Την προαναγγελία έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση επιβάλλεται

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Η μεταλλαξη του Τσιπρα άρχισε αμέσως, μετά τις επαναληπτικες εκλογές του 2012. Η πρώτη σαφής ένδειξη, ήταν το ταξίδι στο Τέξας. Η δεύτερη, "Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" και η τρίτη, η υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Ενδιάμεσα είχε πάντα παλινδρομησεις ,ανάλογα με τις εσωκομματικες, ή τις γενικότερες εξελίξεις.
Οι χθεσινές προγραμματικες δηλώσεις αποκάλυψαν ,ότι δεν

Γεννηματά: Ο Τσίπρας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα

Επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τόσο για την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όσο και για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του στη Λέσβο.
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για παρουσίαση μιας

Ιερώνυμος: Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι αλλά και εχθροί εντός των τειχών, θέλουν να αλλοιώσουν την ελληνική κοινωνία

«Πύρινα» μηνύματα κατά Ευρωπαίων αλλά και κυβερνώντων, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή το επεισόδιο με το μάθημα των Θρησκευτικών.
«Φαινόμενα, όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος

«Μαλλιά-κουβάρια» στη Βουλή: «Φιλαράκο, αλλού αυτά!» - «Αντε φύγε από δω ρε αλήτη!»

Με βαριές εκφράσεις συνοδεύτηκε η δεύτερη ημέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επετέθη κατά της κυβέρνησης: «Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν σας την δίνουμε γιατί είστε ψεύτες. Δεν είστε πολιτικά

Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Ντόρα-Κυριάκος

Οτι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα στηρίξει τον αδελφό της στην κούρσα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστό.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες τους. Οτι θα κάθονταν ωστόσο σε εντελώς ξεχωριστά έδρανα