Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βαρουφάκης:”Το πατριωτικό και ευρωπαϊκό καθήκον μας είναι να οδηγήσουμε το PSI+ σε ναυάγιο”

Γιάνης Βαρουφάκης
Όλοι αγωνιούν για το PSI+. Εύχονται να πάει καλά, να ανακουφιστεί έτσι το ελληνικό δημόσιο χρέος, να πάρουμε πάλι την «δόση» μας και τον Μάρτιο να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα ώστε να «σωθεί» άλλη μια φορά η χώρα.

Σοβαρή η κατάσταση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Θύμα τροχαίου έπεσε λίγο μετά τις 19:00, ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τον κ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.O σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα και ξαφνικά παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν εκτός υπηρεσίας.

Λοβέρδος: Γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία


Λοβέρδος: Γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία
 
  

Με γιατρούς συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα προς τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι η έλλειψη προσωπικού αποτελεί

Έκτακτη συνάντηση Παπαδήμου – Βενιζέλου


Έκτακτη συνάντηση Παπαδήμου – Βενιζέλου
 
  

Οι επαφές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με φόντο αυτές, προγραμματίστηκε για απόψε στις 22.00 έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr.

Πρόστιμο «μαμούθ» στα Carrefour- Καμπάνα σε «Καστελόριζο» και «Μύλο» και σε άλλες 125 επιχειρήσεις



Πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος. Ο ΕΦΕΤ επέβαλε το πρόστιμο εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της εταιρείας στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών - ακατάλληλων τροφίμων! Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ κάνει λόγο για μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους 
προηγούμενους ελέγχους. 

Η "Κατάρα" των 27



Είναι μερικές μόνο από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις star, που δεν κατάφεραν να υπερβούν το «μαγικό» ή «καταραμένο» 27.
Σαν ένας αριθμός – ορόσημο, σαν μια γέφυρα που έπρεπε να διαβούν και εκείνοι δεν μπόρεσαν... Άνθρωποι νέοι, όλο δημιουργικότητα και ζωντάνια, απόλυτοι star, που στο διάβα τους προκαλούσαν πανικό και μαζική υστερία, εισπράττοντας δόξα και αποθέωση, και όμως δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση.

Θράσος καταλογίζει στον Μ. Χρυσοχοΐδη η ΝΔ


Θράσος και ανευθυνότητα καταλόγισε στον Μ. Χρυσοχοΐδη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, με αιχμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι «δεν διάβασε το Μνημόνιο, γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις».
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώνουν ότι «πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούν με την τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή».

Μια πόλη βυθισμένη στον φόβο…



Οι 34 από τους συνολικά 53 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας. 

 Οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τις 300.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Εντυπωσιακό ξενοδοχείο αεροπλανοφόρο


Εντυπωσιακό ξενοδοχείο αεροπλανοφόρο (1)
Το Σοβιετικό αεροπλανοφόρο «Kiev», το οποίο έχει αποσυρθεί, μετατράπηκε εξ ολοκλήρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κίνα. Τώρα οι επισκέπτες του μπορούν να χαλαρώνουν σε αυτό το πρωτότυπο κατάλυμα, ενώ παράλληλα μπορούν να περιηγηθούν σε αυτό, να δουν τα όπλα και να διασκεδάσουν παρακολουθώντας ένα σόου με Πειρατές.

Μερικά επαγγέλματα ανθούν παρά την κρίση

Στους 27.500 οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες που έχασαν τη δουλειά τους

Οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), που έχασαν τη δουλειά τους το 2011, βάσει έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του ΒΕΘ υπολογίζονται σε περίπου 27.500, δηλαδή όσο ο πληθυσμός μιας μικρής πόλης

Επίσημη παραλία γυμνιστών στη Σκόπελο

Με εισήγηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, η παραλία Βελανιό στη Σκόπελο πρόκειται σύντομα να χαρακτηριστεί επίσημα, παραλία γυμνιστών.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχέλη «με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών που θέλουν να χαρούν το νησί μας αλλά και να σεβαστούμε την επιθυμία όσων διαφωνούν ή

Σε κρίση οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας

Σε κρίση οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας
 
Την τουρκική οργή προκάλεσε η απόφαση της γαλικής γερουσίας για την ποινικοποίηση της γενοκτονίας των Αρμενίων
Με ψήφους 127 υπέρ και 86 κατά, το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι πλέον νόμος του γαλλικού κράτος και το μόνο που χρειάζεται είναι η υπογραφή του Νικολά Σαρκοζί για να αποκτήσει τυπική ισχύ.

Καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις Energa - Hellas Power

Ολοκληρώθηκε η καταγγελία σύμβασης και η διαγραφή από το μητρώο της αγοράς των εταιρειών Energa και Hellas Power, όπως γνωστοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ.

Οι δύο εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ενέργεια τους 200 χιλιάδες πελάτες τους, οι οποίοι από απόψε τα μεσάνυχτα και χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη κίνηση εκ μέρους των καταναλωτών θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούνται κανονικά από τη Δ.Ε.Η., που θα λειτουργήσει ως τελευταίο καταφύγιο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου
300.000 ευρώ,

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη του υπό κατασκευή ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη του υπό κατασκευή ΣΜΑ στην ΕυκαρπίαΚατάληψη στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή της Ευκαρπίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν από το πρωί κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Δέλτα

Ο Γιώργος Γλώσσης εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Δέλτα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Νικόλαου Γουτίκα, σε
ηλικία 67 ετών από ανακοπή καρδιάς.
Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Δέλτα, συγκέντρωσε την πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία της ειδικής συνεδρίασης των δημοτικών συμβούλων του

Καρχιμάκης στον Καραμπέρη: Έχεις σχέση με τοκογλυφία; - Θλίβομαι που το ακούω!


  
Καρχιμάκης στον Καραμπέρη: Έχεις σχέση με τοκογλυφία; - Θλίβομαι που το ακούω!
Απίστευτοι διάλογοι διαμείφθηκαν στη Βουλή όταν ο εγκέφαλος της σπείρας των τοκογλύφων Μάρκος Καραμπέρης, κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι η φήμη για εμπλοκή του σε υποθέσεις τοκογλυφίας, είχε φτάσει ως την Κρήτη και μάλιστα το 2008, άσχετα αν κάποιοι (Θεσσαλονικείς) προσποιούνται ακόμα και σήμερα ότι δεν είχαν ακούσει τίποτα

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Για δύσκολες αλλά ιστορικές σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες πρέπει όλοι να δεσμευτούν έκανε λόγο πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος
Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά κυρίως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να δεσμευτούν

Απεβίωσε η Etta James


Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της blues η Etta James.

Εδώ και δύο χρόνια η Etta Jamesζούσε κυριολεκτικά στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. Αρχές της χρονιάς της είχε διαγνωστεί λευχαιμία και οι γιατροί είχαν ανακοινώσει πως η τραγουδίστρια δεν είχε πολλές ελπίδες.

Ελέφαντες θρηνούν για το χαμό νεογέννητου (photo gallery)


Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες μιας αγέλης ελεφάντων που θρηνεί για το χαμό της νεογέννητης ελεφαντίνας με το όνομαLola, που γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια και έχασε τη μάχη σε ηλικία τριών μηνών.
Η Lola επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς πέθανε κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων.

You Tube: 4 δισ. προβολές video καθημερινά



Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ιστοσελίδα You Tubeπροβάλλει καθημερινά 4 δισεκατομμύρια videos, αριθμός κατά 25% αυξημένος σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η μέτρηση αυτή αφορά όλα τα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες, ενώ η εταιρεία υπολογίζει ότι καθημερινά φορτώνεται υλικό 60 ωρών το λεπτό, έναντι 48 τον περασμένο Μάιο.

Σαμαράς: Εκλογές το αργότερο έως 8 Απριλίου


Σαμαράς: Εκλογές το αργότερο έως 8 Απριλίου
Τη διενέργεια εκλογών αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και πάντως όχι μετά τις 8 Απριλίου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους, το PSI, θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου.

Στις 21 Μαΐου οι πανελλήνιες


Οριστικοποιήθηκε για τις 21 Μαΐου η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών Εξετάσεων, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας, υπό την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα Βαθμολογικά Κέντρα θα είναι τα ίδια με πέρυσι, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα Εξεταστικά Κέντρα, κυρίως εκεί που υπάρχουν λόγοι υποψήφιοι.

Καμία πρόοδος στο Κυπριακό



Ελληνοκυπριακή πηγή, θέλοντας να σκιαγραφήσει το τι έγινε στη χθεσινή πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στο GreenTree του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, είπε ότι «έγινε συζήτηση για συντήρηση», επισημαίνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρουσίασαν κάποιες ιδέες, αλλά δεν σημειώθηκε καμία σύγκλιση και «τα πράγματα δεν προχωρούν».

Αποδοκίμασαν τον Kώστα Σημίτη σε ομιλία του στο Βερολίνο


Αποδοκίμασαν τον Kώστα Σημίτη σε ομιλία του στο Βερολίνο
Με πλακάτ τα οποία είχαν πάνω το σήμα της Siemens υποδέχτηκε ομάδα νεαρών τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Παίρνοντας τον λόγο εκπρόσωπός τους, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα", καθώς, όπως είπε, "έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό".

Το Quidditch κατακτά την Οξφόρδη


Το Quidditch το γνωρίσαμε σαν ένα φανταστικό παιχνίδι, το οποίο έπαιζαν στο Hogwarts ο Χάρι Πότερ και οι υπόλοιποι «φοιτητές» του. Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όμως, μπορεί κανείς να δει παίκτες του Quidditch εν δράσει, αφού με πρωτοβουλία φοιτητών του πανεπιστημίου διεξάγονται τουρνουά του «αθλήματος» αυτού!

Σε ανήλικους ανήκουν τα δύο πτώματα στο Λαγκαδά!



Η έρευνα του ιατροδικαστή, αποκάλυψε τα χειρότερα...
Ότι δηλαδή, ο άνδρας και η γυναίκα που βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από μπάζα σε ρέμα, ήταν ανήλικοι. Δύο νέοι άνθρωποι που κάποιος ή κάποιοι θέλησαν να βγάλουν από τη μέση.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο νεαρός άντρας είχε τραύματα στο κεφάλι, πιθανόν από όπλο, και κακώσεις στο θώρακα.
Σύμφωνα με το Έθνος, κακώσεις είχε και η γυναίκα, το σώμα της οποίας βρέθηκε φαγωμένο από σκυλιά...

Γιούνκερ: Στόχος ένα επιτόκιο κάτω του 3,5 %


Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι η ολοκλήρωση του PSI θα πρέπει να προηγηθεί της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση. Και στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η Αθήνα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της. «Είναι προφανές ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας». Πρώτα θα πρέπει οι Έλληνες να σημειώσουν πρόοδο, «πριν ασχοληθούμε σοβαρά με την ολοκλήρωση του νέου πακέτου βοήθειας», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Ο Έλληνας που πούλησε το ελληνικό λάδι 82 Ευρώ το κιλό


Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».

Αναβίωσε το Κουρμπάνι στο Αρκοχώρι Νάουσας


Κεντρική Μακεδονία Αναβίωσε το Κουρμπάνι στο Αρκοχώρι Νάουσας

Και φέτος αναβίωσε το ανδροκρατούμενο έθιμο Κουρμπάνι στο Αρκοχώρι. Και ήταν όλοι εκεί παρά το κρύο. Πολύς κόσμος, που απόλαυσε την υπέροχη κοτόσουπα και τη πεντανόστιμη κρεμμυδόσουπα που παρασκεύασαν από τις 4 τα χαράματα τα μέλη της επιτροπής με επικεφαλής τους αρχιμάγειρες.

Θύμα ληστείας οδηγός σε φανάρι της Μ.Αλεξάνδρου


Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (22.30) στη Θεσσαλονίκη 73χρονος οδηγός, σε φανάρι στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.
Ο άτυχος οδηγός είχε σταματήσει στον ερυθρό σηματοδότη, όταν δύο άτομα ακινητοποίησαν το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαινε, κλείνοντας του το δρόμο με το ΙΧ τους και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Το "πατριωτικό" ψηφοδέλτιο



Νέα στοιχεία προκύπτουν για τις «ιερές» σχέσεις των πολιτικών της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ. με τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει ένα εξαιρετικά φιλικό στιγμιότυπο μεταξύ του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκου Βελόπουλου με τον Δημήτρη Λαμπάκη, φερόμενο ως αρχηγό ενός εκ των τεσσάρων κλάδων του δικτύου των τοκογλύφων.

Σαν Σήμερα...


24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1827: Δύναμη από 2.000 έλληνες ατάκτους και 400 τακτικούς, υπό τους Ιωάννη Νοταρά, Δημήτριο Καλλέργη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα άγγλο φιλέλληνα Θωμά Γκόρντον, μεταφέρεται με πλοία από τη Σαλαμίνα στην Καστέλα του Πειραιά, την οποία και οχυρώνει, και αρχίζει να πολιορκεί την ισχυρή τουρκική φρουρά που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος. Από τη θάλασσα ενισχύουν το ατμοκίνητο πλοίο Καρτερία, 3 μπρίκια, 5 κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία.

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στους επικριτές

Να απαντήσει στους επικριτές του επιχείρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης:
«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά».