Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αν η φωτιά ήταν νερό…


B266FD58E84793C50532D7E72A363415

Έχετε ποτέ φανταστεί την εικόνα της φωτιάς να μετατρέπεται σε νερό; Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε τις παρακάτω φωτογραφίες το σκέφτηκε και κατάφερε να παράξει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για φωτιά γεμίσανε …υγρασία.

Οι πιο περίεργοι τάφοι του κόσμου!


tombs
H φυσική φθορά που οδηγεί στον θάνατο είναι από τα πράγματα που κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει. Είναι άραγε η θνητή μας φύση που μας κάνει να βρίσκουμε μακάβρια θέματα ελκυστικά, αφήνοντας παρακαταθήκη μια σειρά από μετά θάνατον εξαλλοσύνες;
Όπως κι αν έχει το πράγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν φεύγουν έτσι «απλά»!

Σιδηροδρομικά ταξίδια-εμπειρίες ζωής


Ακόμη κι αν δεν παρέχουν όλες τις ανέσεις και απαιτούν αρκετό από το χρόνο σας, τα παρακάτω σιδηροδρομικά ταξίδια ανά τον κόσμο, προσφέρουν ανεπανάληπτες εμπειρίες, περιηγήσεις σε μαγευτικά τοπία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, στις άκρες του κόσμου.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος!



Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Επάγγελμα της ζωής μου...Ποιο άραγε μπορεί να είναι αυτό; Και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα υπό τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες να επιλέξουμε τη δουλειά που θα μας κάνει ευτυχισμένους και παράλληλα θα μας παρέχει όλα τα εφόδια για να ζούμε με άνεση και αξιοπρέπεια;

Οι πρώτες σε προτίμηση πανεπιστημιακές σχολές με βάση τα μηχανογραφικά και τη θέση ενδιαφέροντος σε αυτά, είναι η Νομική, τα τμήματα Ψυχολογίας, τα Παιδαγωγικά, η Ιατρική, oι Πολυτεχνικές Σχολές, η Λογιστική, η Φυσικοθεραπεία, η Εργοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, τμήματα Μηχανολογίας, Μαιευτικής, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

Εγκλήματα στο όνομα της... αγάπης!


Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν ικανοποιητικά τα συναισθήματά τους και αφήνονται στην παραφορά της στιγμής! 
Η συναισθηματική ένταση, η ψυχική ορμή και η ερωτική έξαψη είναι που οδηγούν στα εγκλήματα πάθους, με τον όρο να έχει χρησιμοποιηθεί δικαστικά με «ύπουλο» τρόπο, σχηματίζοντας μια δικονομική κουλτούρα που επιτρέπει στον άντρα -συνήθως- που σκότωσε τη γυναίκα του να τη γλιτώνει από το παράθυρο: «Τη σκότωσα, δεν ήταν ωστόσο δικό μου λάθος, γιατί αυτή διατηρούσε παράνομο δεσμό»...

Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος


Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος
Με το όνομά του να εμπλέκεται ακόμα και στις παπικές προφητείες του Αγίου Μαλαχία(!), ο περίφημος «μάντης» φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα. 
Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς προφητείες όπως η πρόβλεψη της ατομικής βόμβας, η προσεδάφιση στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, ακόμα και «σύλληψη» ονομάτων όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ! 
Τα «είδε» όμως όλα αυτά ο Νοστράδαμος ή μήπως πρόκειται για ανασυγκροτήσεις προφητειών κατόπιν εορτής από τους μελετητές του; 

10 Διάσημα Φιλιά στην Ιστορία της Τέχνης


Στον απόηχο της γιορτής των ερωτευμένων, το DZN προσπερνάει καρδούλες, δώρα και λουλούδια και δράττεται της ευκαιρίας να θυμηθεί δέκα από τα πιο διάσημα και σημαντικά φιλιά στον κόσμο των τεχνών.


Νέες ανακαλύψεις για το ναυάγιο των Αντικυθήρων


navagio_antikithiron_498009508.jpg
Το περίφημο ναυάγιο στα Αντικύθηρα, στο οποίο ανακαλύφθηκε ο διάσημος υπολογιστής των Αντικυθήρων, μπορεί να κρύβει και άλλους μηχανισμούς παρόμοιους με τον περίτεχνο αστρικό υπολογιστή.

Ομάδα αρχαιολόγων δήλωσε ότι το καράβι είναι διπλάσιο σε μέγεθος απ’ ότι υπολογιζόταν και ότι περιέχει πολλά άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε νέες ανακαλύψεις.

Γιατί ερωτευόμαστε; Επιστημονική εξήγηση


Γιατί ερωτευόμαστε; Επιστημονική εξήγηση
Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που μας κάνει να ερωτευόμαστε και γιατί πολλές φορές επιλέγουμε το λάθος  άνθρωπο. Ο έρωτας είναι θέμα χημείας, μοιάζει πολύ με τον… εθισμό στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Αποδεικνύεται και από επιστημονική έρευνα.
Όπως αναφέρει το healthyliving.gr ο καθηγητής Νευροαισθητικής Σεμίρ Ζέκι από το Εργαστήριο Νευροβιολογίας του University College στο Λονδίνο και ο δρ Αντρέας Μπάρτελς ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογικής Κυβερνητικής Μαξ Πλανκ στη Γερμανία – επέλεξαν 70 φρεσκοερωτευμένους εθελοντές, για να εξετάσουν τον εγκέφαλό τους.

Απόψε αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη γη!


Απόψε αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη γη!
Ένας αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός απόψε το βράδυ από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.

Φωτογραφία της χρονιάς τα δύο νεκρά αδέλφια


Φωτογραφία της χρονιάς τα δύο νεκρά αδέλφια
Το πρώτο βραβείο World Press Photo of the Year 2012 για την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς κέρδισε η συγκλονιστική φωτογραφία του Σουηδού Paul Hansen.

Η εικόνα τραβήχτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 στη Γάζα και απαθανατίζει τη μεταφορά του τρίχρονου Muhammad και του δίχρονου αδελφού του Suhaib Hijazi, που σκοτώθηκαν στο σπίτι τους από ισραηλινή βομβιστική επίθεση.

Από ίνδαλμα ... δολοφόνος σε μια στιγμή


Από ίδαλμα ... δολοφόνος σε μια στιγμή
Από ίδαλμα των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου ... δολοφόνος μέσα σε λίγα λεπτά! Ο λόγος για τον Όσκαρ Πιστόριους που αφαίρεσε τη ζωή της πανέμορφης φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ.


Το δικαστήριο του απήγγειλε κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, με τον 27χρονο αθλητή να βάζει τα κλάματα, αλλά να μην μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη του και να ζητάει προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Μέχρι τότε θα είναι στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του Μπρούκλιν, της Νοτίου Αφρικής.

Βιβλική καταστροφή από βροχή μετεωριτών στη Ρωσία


Βιβλική καταστροφή από βροχή μετεωριτών στη Ρωσία
Βιβλική καταστροφή θυμίζουν οι εικόνες μετά την βροχή των μετεωριτών που προκάλεσαν βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας.

Όπως αναφέρει, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι νεότερες πληροφορίες μιλούν για τρεις να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Αναφορές θέλουν επίσης να υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ.

Κύκλωμα ορθοπεδικών εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ


Κύκλωμα ορθοπεδικών εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκανε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών- ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ανακοινώθηκε σήμερα.

Τσίπρας: Οι βλακείες πληρώνονται Παναγιώτη!


Τσίπρας: Οι βλακείες πληρώνονται Παναγιώτη!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με υπονοούμενα και βέλη είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα μπλόκα των αγροτών στη Νίκαια.

Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο κούρεμα του χρέους


Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο κούρεμα του χρέους
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το «λάθος» του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της, για νέο «κούρεμα» του χρέους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ετοιμάζουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια στους 8 για τα επεισόδια στον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, θα δικαστούν οι οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια που είχαν γίνει στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο ΣΜΑ
στην Ευκαρπία. Για το λόγο αυτό το Δίκτυο 50 Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
"Τη Δευτέρα 18-2-2013, στις 9 το πρωί δικάζονται στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 8 συμπολίτες μας (μεταξύ αυτών

1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ...

Σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων οφειλετών, προχώρησαν μέσα στο 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Πρόκειται για την ενεργοποίηση του νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που είχαν το προηγούμενο έτος φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, για τα οποία δεσμεύτηκαν ή κατασχέθηκαν, ποσά και αξίες, αντίστοιχου ύψους.