Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Όλα όσα κρύβονται πίσω από τον..."αριθμό 7"!!!


Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός!!!

Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε…
7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!





Υπέρ του πολυνομοσχεδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Τολμηρή κίνηση» χαρακτηρίζει την διαγραφή Λυμπερόπουλου και ζητά να έχει συνέχεια

Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του πολυνομοσχεδίου τοποθετείται ο βουλευτής της ΝΔ Κυρίακος Μητσοτάκης . Σε συνέντευξη του ο βουλευτής σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «στο παρελθόν είχαμε μέχρι στιγμής πολλές φραστικές διαφοροποιήσεις, αλλά στο τέλος δεν είχαμε ουσιαστικές αποκλίσεις στην ψηφοφορία. Εκτιμώ ότι για μια άλλη φορά θα γίνει το ίδιο.

Κομήτης απείλησε με καταστροφή τη Γη το 1883;


Το 1883 όταν οι ειδικοί είδαν τη φωτογραφία, θεώρησαν πως επρόκειτο για UFO. Ωστόσο, ύστερα από προσεκτική μελέτη, σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το 1883 ένας τεράστιος κομήτης έφθασε πολύ κοντά στο να καταστρέψει τη Γη, όπως ακριβώς και ο κομήτης που επέφερε το τέλος των δεινόσαυρων.

Ο Μεξικανός αστρονόμος José Banilla ήταν εκείνος που παρουσίασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, όπου ένα αντικείμενο περνά μπροστά από τον ήλιο στις 12 Αυγούστου 1883. 

Συνάντηση Παπούλια - Βενιζέλου την Τρίτη


Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, έχει προγραμματιστεί για τις 13.30 το μεσημέρι.

O καπνός από τις εστίες μαγειρέματος «σκοτώνει περισσότερους από ό,τι η ελονοσία»

O μισός πληθυσμός της Γης μαγειρεύει με ρυπογόνες εστίες μέσα στο σπίτι
Οι πρωτόγονες εστίες μαγειρέματος που χρησιμοποιεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός του κόσμου εκπέμπουν καπνό που σκοτώνει δύο εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, περισσότερους από ό,τι η ελονοσία, προειδοποιεί μελέτη στο περιοδικό Science.

Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν για το μαγείρεμα καυσόξυλα, κάρβουνο ή ακόμα και κοπριά. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν φίλτρα ή απορροφητήρες και ο καπνός παραμένει μέσα στο σπίτι.

«Όχι» στο άρθρο 37 για τις κλαδικές από τη Λούκα Κατσέλη


  
«Όχι» στο άρθρο 37 για τις κλαδικές από τη Λούκα Κατσέλη
Καταψήφισε το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις η Λούκα Κατσέλη, επιμένοντας στη θέση της για αλλαγές στο νομοσχέδιο.


Η κυρία Κατσέλη υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή απ’ αυτές που ζητούσε.

Γράμματα στο 1%


Υπάρχει ένας διαδικτυακός τόπος που μπορείτε να αφήσετε ένα μήνυμα στο 1% που συνεχίζει ακάθεκτο, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων,  να συσσωρεύει τον πλούτο του κόσμου. Η διεύθυνσή του είναι:http://posts.occupytheboardroom.org/
Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά μηνύματα που έχουν αφήσει κάποιοι χρήστες στο γραμματοκιβώτιό του.
Η Σάρον Μασκντόναλντ από το Σέφιλντ έγραψε ένα μήνυμα με τίτλο “Η απελπισία του 99% της χώρας”.

Οι προτάσεις Φραγγίδη προς τον πρωθυπουργό για έργα του νομού Κιλκίς


4
Μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας στις 3 Οκτωβρίου, ζητήθηκε από αυτούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πιο σημαντικά έργα ανά Υπουργείο στο νομό τους που πρέπει να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν .
Η εισήγηση του Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για τις προτεραιότητες των έργων στο νομό μας έχει ως εξής:

Νέοι αρχηγοί σε Αστυνομία & Πυροσβεστική

Mε απόφαση του ΚΥΣΕA και μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.
Επίσης, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού,

Η Βούλα Τεκτονίδου στη θέση του Θωμά Ρομπόπουλου

Η Βούλα Τεκτονίδου θα είναι η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α Θεσσαλονίκης μετά την παραίτηση του Θωμά Ρομποόπουλου. Η  κ. Τεκτονίδου,  είπε:
«Μίλησα με τον κ. Ρομπόπουλο και του ζήτησα να ξανασκεφτεί διπλά το θέμα της παραίτησής του. Διαπίστωσα ωστόσο ότι ήταν αποφασισμένος».
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών ήταν τα εξής:

Ο ΦΕΛΕΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ!

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
Τελικά απαντήθηκε το ερώτημα γιατί φεύγει ο Φελέκης από τον Κόσμο του Επενδυτή. Κάναμε το τηλεφωνικό ρεπορτάζ και βγάλαμε την είδηση. Η στενή σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου (παλαιότερα ήταν λογογράφος του) τον οδηγεί στην Αγία Παρασκευή. Η είδηση της ημέρας. Ο Φελέκης πηγαίνει στην θέση του Λάμπη

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Θωμάς Ρομπόπουλος


Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε ολιγόλιπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή εξηγεί σε επιστολή του η οποία έχει ως εξής:

“Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα” λέει Ιταλός αναρχικός για τα επεισόδια στη Ρώμη


Η Ρώμη έζησε το “Σάββατο της τρέλας” τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων χρόνων και οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.



Κουκουλοφόροι μπήκαν στην πορεία των Ιταλών Αγανακτισμένων καιέκαναν την “αιώνια πόλη” αγνώριστη. Έκαψαν αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες, επιτέθηκαν σε τράπεζες και εκκλησίες, κατέστρεψαν πεζοδρόμιο. Περισσότερα από 130 άτομα τραυματίστηκαν.

“Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα” λέει ανώνυμα στην εφημερίδα La Repubblica 30χρονος αναρχικός που συμμετείχε στα επεισόδια του Σαββάτου.

Κουβέλης: «Το κείμενο των "3" φανερώνει το βαθύ ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ»


  
Κουβέλης:  «Το κείμενο των
Το άρθρο –παρέμβαση των Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, δείχνει το βαθύ ρήγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, οι τρεις υπουργοί ετοιμάζονται για την  «ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ»

Θύμα κανίβαλων Γερμανός τουρίστας;


Μέρος οστών και οδοντοστοιχίας κατάφεραν να βρουν οι αστυνομικοί, όταν η σύντροφος του 40χρονου Γερμανού ταξιδιώτη κατήγγειλε τη μυστηριώδη εξαφάνισή του και υπέδειξε ως ένοχο τον οδηγό του, ο οποίος σύμφωνα με τη μαρτυρία της τη βίασε ενώ πρώτα είχε σκοτώσει τον άνδρα της.

Από το 2008 ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο ο Γερμανός σύμβουλος επιχειρήσεων μαζί με τη σύντροφό του. Στη σελίδα του στο Facebook έγραφε στα ενδιαφέροντά του ό,τι έχει σχέση με δραστηριότητες πάνω και κάτω από το νερό: ιστιοπλοΐα, κατάδυση, σέρφινγκ, γουίντσερφινγκ, κίτινγκ, κιτσέρφινγκ κ.λπ.

Συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά αύριο το βράδυ


  
Συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά αύριο το βράδυ
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα έχει αύριο το απόγευμα στις 19:00 ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Μάρκος Μπόλαρης για την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης του Οκτώβρη του 1941.





Δήλωση Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκου Μπόλαρη για την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης του Οκτώβρη του 1941.



Υπάρχουν γεγονότα για τα οποία ο χρόνος δεν μπορεί να μειώσει την ένταση των συναισθημάτων που τα συνοδεύουν μέσα από τη βιωμένη εμπειρία και τη συλλογική μνήμη. Τα Κερδύλλια έχουν  αναδειχθεί σε τόπο μνήμης της νεότερης ιστορίας μας από το δραματικό γεγονός της

12 συνηθισμένοι σωματικοί «μπελάδες» εξηγούνται


12 συνηθισμένοι σωματικοί «μπελάδες» εξηγούνται (1)
Μας συμβαίνουν αν όχι καθημερινά, σίγουρα πολύ συχνά, αλλά τα προσπερνάμε καθώς τα θεωρούμε υπερβολικά… ασήμαντα. Οι περίεργες μικροανωμαλίες που υπομένει ο οργανισμός μας όπως ο λόξυγκας, το χασμουρητό, οι κράμπες, οι άφθες και το βούλωμα των αφτιών ωστόσο μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικές και να αποτελούν σημάδια για πιο σοβαρά προβλήματα. Μάθετε πώς προκαλούνται δώδεκα τέτοια συνηθισμένα σωματικά προβλήματα, τι μπορούν να σημαίνουν για την υγεία σας και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Ο Έλληνας που έγινε εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας

Η ζωή του Λευκάδιου Χερν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία από κάποιο χολιγουντιανό στούντιο. Οταν ο πατέρας του πήρε μετάθεση από το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα Επτανήσων για τις Δυτικές Ινδίες, ο Λευκάδιος ήταν έξι ετών και με τη μητέρα του πήγαν στο Δουβλίνο για να ζήσουν με τους γονείς του άνδρα της.

Εκείνη όμως δεν άντεξε τη συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να καταλήξει φιλοξενούμενη της μοναδικής συγγενούς, μιας θείας που έδειχνε συμπάθεια για τη Ρόζα και τους γιους της. Λίγο αργότερα ο Κάρολος Χερν εκμεταλλεύτηκε έναν νόμο της πατρίδας του σύμφωνα με τον οποίο δεν

Shopping στο κέντρο της γης


Shopping στο κέντρο της γης (1)
Μια πρωτοποριακή πρόταση ταράζει τα δεδομένα της αρχιτεκτονικής στη Λατινική Αμερική….
Ουρανοξύστη προς τα… κάτω ετοιμάζουν στο Μεξικό. Αφού ο νόμος δεν επιτρέπει σε κανένα κτίριο να ξεπερνά σε ύψος τα οκτώ πατώματα, αποφασίστηκε τελικά ο πολυπόθητος ουρανοξύστης που ήθελαν οι ντόπιοι του Μέξικο Σίτι να κοσμεί το κέντρο της πόλης να γίνει «εδαφοξύστης», να χτιστεί δηλαδή μέσα στη γη και όχι πάνω σε αυτήν.

Ελληνικά μαχητικά μετασταθμεύουν στο Ισραήλ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, καθώς τον επόμενο μήνα μοίρα ελληνικών μαχητικών θα μετασταθμεύσει για 6 ημέρες σε πολεμικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, στο πλαίσιο κοινής άσκησης που θα γίνει το διάστημα 13 - 18 Νοέμβρη 2011. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που ελληνικά μαχητικά μετασταθμεύουν και παίρνουν μέρος σε άσκηση πολεμικής προετοιμασίας στη Μέση Ανατολή.

Οι ιοί κρύβονται πίσω απο τον καρκίνο


Οι ιοί μπορεί βρίσκονται πίσω από το 40% των καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών του εγκεφάλου και της λευχαιμίας, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία. Εάν το εύρημα αυτό επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμο για προληπτικούς εμβολιασμούς εναντίον

Ταμείο Κοινωνικής Εξισορρόπησης για ευπαθείς ομάδες


Τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Εξισορρόπησης για τις ευπαθείς ομάδες που υφίστανται τις πιο σκληρές συνέπειες της δημοσιονομικής πολιτικής, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται, όπως είπε, από το κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να καταθέσει αύριο στη Βουλή λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις λίστες:

Συνελήφθη 46χρονος στο Προμαχώνα Σερρών για παράνομη εισαγωγή, οπλοκατοχή πιστολίων κρότου – αερίου και πυρομαχικών

Συνελήφθη, χθες (16/10) το απόγευμα στον Προμαχώνα - Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας 46χρονος, διότι είχε εισάγει στη χώρα πιστόλια κρότου – αερίου, φυσίγγια και μεταλλικούς εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπιστώθηκε ότι είχε εισάγει από τη Βουλγαρία και κατείχε παράνομα:

Δεκάδες έργα-μαϊμού και στο Κιλκίς


Σύμφωνα με πρώην νομαρχιακούς συμβούλους αλλά και με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι στη διάθεση της «Θ», πολλά από τα έργα τα οποία πληρώθηκαν δεν εκτελέστηκαν καν. Δεκάδες άλλα έσπασαν σε εκατοντάδες μικρότερα, για να δοθούν σε «ημετέρους» μέσω της αμφιλεγόμενης και διάτρητης διαδικασίας των πρόχειρων διαγωνισμών. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ οι σχετικές καταγγελίες υποβλήθηκαν στη δικαιοσύνη αλλά και σε υπουργούς της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και σε

«Η κρισιμότερη εβδομάδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη»


Με τον Παπούλια συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στη σκιά των σεναρίων διαδοχής

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι «η κρισιμότερη για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

"Προτιμώ μια κυβέρνηση τούβλων από μια κυβέρνηση σκουπιδιών"

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά ή μια κυβέρνηση συνεργασίας ή εκλογές και εξηγεί γιατί η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει νέες συμμαχίες πέραν της Δύσης. 

Βαρυσήμαντη δήλωση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κάνει μέσω του Νewsit o Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "η Ελλάδα δε μπορεί να προχωρήσει άλλο με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Είναι αναιμική, είναι μια κυβέρνηση ανύπαρκτη η οποία αδυνατεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Εχουμε δύο λύσεις.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Η έκπτωση αφορά. οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και η σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «το ποσό που προκύπτει από την

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο από τον Βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη


Την προσοχή του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τις κλαδικές ΣΣΕ και την αναθεώρησή του, πριν την ψήφιση του νόμου, ζήτησε με επιστολή του ο βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης, επισημαίνοντας πως η αναστολή του θεσμού της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων δεν έχει επίπτωση, στην δημοσιονομική εξυγίανση.
Ο κ Τζελέπης, στην επιστολή του ζητά να μη ανασταλεί η εφαρμογή, για δύο χρόνια, των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους εργαζόμενους στη βάση του ευρωπαϊκού νομικού και κοινωνικού κεκτημένου, αναλύοντας στη συνέχεια το σχετικό σκεπτικό.

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΛΚΙΣ
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ενόψει της συμμετοχής του κλάδου στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19 Οκτωβρίου 2011, κατά την σημερινή συνεδρίασή του, διερμηνεύοντας την έντονη αντίδρασή του εμπορικού κόσμου του Νομού, αλλά και της εμπορικής τάξης γενικότερα ομόφωνα αποφάσισε:
  1. Εκφράζει την απογοήτευση, αγανάκτηση και απόγνωση του εμπορικού κόσμου για τα νέα σκληρά, δυσβάστακτα και αιματηρά, στην κυριολεξία, μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, υπακούοντας χωρίς καμιά αντίδραση στις εντολές της Τρόικας.

Υπο κατάληψη και το Δικαστικό Μέγαρο

Στην κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου προχώρησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης. Η κατάληψη θα διαρκέσει έως τις 10.00 το πρωί και θα επαναληφθεί
αύριο Τρίτη καθώς και την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Οι δίκες θα ξεκινούν, κατόπιν συνεννόησης με τους δικαστές μετά τις 10:00.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Αντιδρά η Γερμανία για την πώληση 4 φρεγατών της Γαλλίας στην Ελλάδα


Αντιδρά η Γερμανία για την πώληση 4 φρεγατών της Γαλλίας στην Ελλάδα
Έντονες επικρίσεις στη συμφωνία για την πώληση δύο έως τεσσάρων φρεγατών, που φέρονται να έχουν κλείσει Γαλλία και Ελλάδα, ασκεί η γερμανική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Στην παρούσα φάση το μόνο που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολεμικά πλοία», δηλώνει ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξοπλισμών Κλάους Μπάρτελ.

Σε συνέντευξή του προς την Frankfurter Rundschau, ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής τοποθετείται σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, που θέλει το Παρίσι να σχεδιάζει να παραδώσει δύο έως και τέσσερις νέες φρεγάτες στο ελληνικό Ναυτικό. 

Προεκλογικό κλίμα και γκρίνιες στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Άκρως προεκλογικό είναι το κλίμα στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Εν ενεργεία βουλευτές και πολιτευτές έχουν ξεκινήσει τον αγώνα του σταυρού, ενώ ορισμένοι από τους δεύτερους κατηγορούνται ότι τα μέσα.
που χρησιμοποιούν δεν είναι απολύτως θεμιτά. Στο στόχαστρο βουλευτών αλλά και άλλων στελεχών που εκτιμούν ότι θα είναι στη «γαλάζια» λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης έχουν μπει δύο

Ο τουρκικός στρατός πίσω από τους λαθρομετανάστες


Τεράστιο πολιτικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εγείρει η αναφορά των ελληνικών συνοριακών δυνάμεων, που αποκαλύπτει ανάμιξη του τουρκικού στρατού στην προώθηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα στοιχεία των ελληνικών αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη στα χέρια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, μέλη του οποίου είναι εγκατεστημένα εδώ και δύο χρόνια στον Έβρο.

Κ. Καραμανλής: «Όχι σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή πρώην πρωθυπουργών»


Κατηγορηματικά αντίθετος σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής και τάσσεται «υπέρ εκλογών εδώ και τώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, τονίζει στους συνομιλητές του ότι η μόνη λύση για να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη που θα απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα, είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών, ακόμη κι αν από αυτές δεν υπάρξει αυτοδυναμία. 

Φυγάς ο Αδόλφος Χίτλερ;


Μέχρι σήμερα οι ιστορικοί θεωρούσαν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο το 1945. Ωστόσο οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου ισχυρίζονται ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε διαφύγει στην Αργεντινή και ζούσε ελεύθερος μέχρι τον θάνατό του το 1962.

Όπως δημοσίευσε η Sun, οι συγγραφείς διατείνονται ότι βρήκαν αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ μαζί με τη σύντροφό του Εύα Μπράουν διέφυγαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής, καθώς δεν υπάρχουν ιατροδικαστικά στοιχεία ότι οι δυο τους αυτοκτόνησαν, ενώ αντιθέτως υπάρχουν «συναρπαστικές» μαρτυρίες Αργεντίνων ότι το ζευγάρι ζούσε εκεί.

Μιχελάκης: "Έχει ξεκινήσει η μάχη της διαδοχής"

Μιχελάκης: "Έχει ξεκινήσει η μάχη της διαδοχής"
Την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία των τριών κορυφαίων υπουργών απευθύνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κι όχι στην κοινωνία διατύπωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει ξεκινήσει μια μάχη διαδοχής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «θυμίζει την κίνηση των "4"».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως είναι φανερό ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει και τώρα ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλο».

Γιώργος για την... μέθοδο των «τριών»: Ούτε κρύο ούτε ζέστη!

  
Γιώργος για την... μέθοδο των «τριών»: Ούτε κρύο ούτε ζέστη!
Η επιστολή την οποία δημοσίευσαν οι τρεις Υπουργοί χθες στο διαδίκτυο είναι προφανές οτι απο την μία επισκίασαν την συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά το μήνυμα το οποίο ήθελε αν στείλει ο Πρωθυπουργός και από την άλλη ο κ. Παπανδρέου να μην ενοχλείται να εμφανίζεται οτι αυτός είναι αυτός που εν τέλη ενέκρινε την κίνηση αυτή.

Ιδρύει κόμμα ο Φλωρίδης;


Την προαναγγελία ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού, εντός ολίγων εβδομάδων, από τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Φλωρίδη κάνει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλωρίδης αποφάσισε το καλοκαίρι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, την παραμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, συμβιβαζόμενος ουσιαστικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ομάδα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έθεταν ανοιχτά θέμα ηγεσίας.

Οι τέσσερις που έγιναν τρεις και........η ΤΡΟΙΚΑ


Του Γ. Παναγιωτακόπουλου, 
μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Στις εξετάσεις για την επιλογή των εκπροσώπων της Τρόικα στην Ελλάδα, οι τρεις Υπουργοί με τη χθεσινή τους παρέμβαση παίρνουν άριστα!  Η προσχηματική αγωνία των τριών δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια τους να ηγηθούν της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, με επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα. Γιατί πίσω από την επίθεση κατά των

Ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε σύμφωνα με νέα έρευνα
Μία νέα βιογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που βασίστηκε σε δεκαετή έρευνα αποκαλύπτει ότι ο Βαν Γκογκ σκοτώθηκε από χαλασμένο όπλο, με το οποίο έπαιζαν δύο έφηβοι και για να τους «καλύψει» άφησε να εννοηθεί ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Οι συγγραφείς της νέας βιογραφίας του μεγάλου ζωγράφου, Στίβεν Ναϊφέ και Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ μαζί με 20 ερευνητές και μεταφραστές μελέτησαν επί 10 χρόνια αρχεία που περιείχαν στοιχεία για το θάνατο του Βαν Γκογκ σε ηλικία 37 ετών το 1890 και δημιούργησαν μία βάση δεδομένων 28.000 σελίδων για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι : «ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοκτόνησε».

Στη Βιέννη προς άγραν επενδύσεων


Βαλίτσες για την αυστριακή πρωτεύουσα ετοίμασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, καθώς σήμερα έχει σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της αυστριακής κυβέρνησης, διεθνών οργανισμών και επιχειρηματικούς φορείς.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο υπουργός για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προς την Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, την ενίσχυση της ρευστότητας στη χώρα μας, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Καρατζαφέρης: "Δεν μπορεί να μένει άλλο απαθής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Καρατζαφέρης: "Δεν μπορεί να μένει άλλο απαθής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας"
"Πιστεύω ότι θα ακούσω κάτι από τα χείλη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να μένει άλλο απαθής", είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην "Κοινωνία Ώρα Mega". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέμεινε στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον Κάρολο Παπούλια.

Όπως είπε, αυτές τις "ζοφερές" ώρες πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες. "Δεν θα υποδείξω εγώ ποιες". "Πρέπει να συμβάλει για να βγούμε από το λήθαργο" είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Παπούλια. Απαντώντας στο ενδεχόμενο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών είπε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει "ατζέντα και προετοιμασία".

Σαν Σήμερα...


17 Οκτωβρίου
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος
  • Γεγονoτα
1864: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
1933: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φτάνει στην Αμερική ως πολιτικός πρόσφυγας από τη ναζιστική Γερμανία.
1937: Τα τρίδυμα ανιψάκια του Ντόναλντ Ντακ -Χιούι, Λιούι, Ντιούι- εμφανίζονται για πρώτη φορά σε κόμικς.

Τους βγήκε απ΄ τα… αριστερά ο Βενιζέλος


Σε αντίθεση με το Μαξίμου που δηλώνει ενοχλημένο από την – επικοινωνιακού χαρακτήρα – κίνηση της τριάδας των υπουργών ο Ευάγγελος Βενιζέλος δια της μεγαλοψυχίας του, προσπαθεί να τους «ξεδοντιάσει». Με ανακοίνωσή του ο κατά πολλούς επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι «είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού