Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές-Δόθηκε εντολή σε τράπεζες για έκδοση ομολόγου

Εντολή σε διεθνείς τράπεζες για 3ετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο έδωσε η Ελλάδα.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνεται ότι η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Πως σχολίασε η… Αλέκα Παπαρήγα την πανωλεθρία της Βραζιλίας από τη Γερμανία

Ποιος άκουσε την Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή για το Μουντιάλ και την ταπεινωτική λύση της Βραζιλίας και δεν εντυπωσιάστηκε. «Τι πράγμα ήταν αυτό ρε παιδιά;», έλεγε σε πολιτικοδημοσιογραφικό πηγαδάκι στο καφενείο και πρόσθεσε: «Άφησα για πέντε λεπτά την τηλεόραση και το 2-0 έγινε 5-0».
Σύμφωνα με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του

Οδυσσέα0ς Κωνσταντινόπουλος : Νέα προγράμματα κατάρτισης 8.200 ανέργων -Εγκρίθηκε κονδύλι 54,4 εκατ. ευρώ

Μετά από συνεννόηση με τη πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους νέους.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει συνολικό προϋπολογισμό € 40 εκατ. και αφορά στην κατάρτιση

Κώστας Μαμέλης : ΜΟΥΝΤΙΑΛ



Μέρες Μουντιάλ, καλά περνάμε, χορτάσαμε μπάλα (πίτσες, μπύρες, ντελιβεράδες), το σύστημα καλά μας κρατεί καθηλωμένους σε πολυθρόνες.
Αλλά πίσω από το κλάμα και το «γλυκό» σουτ του Χάμες, τον τσαμπουκά και την εκτίναξη του Κρούλ, τον άτυχο  Νειμάρ με το σλάλομ-ποίημα και την επινόηση -μοιρογνωμόνιο του Μέσι, εξακολουθεί ο διχασμός  εγχώριας και διεθνούς διανόησης για το

Τετ α τετ Βενιζέλου - Μπουτάρη

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση, μετά τις

Παναγιωτακόπουλος: H ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγαλύτερος υπονομευτής του

Μύλος γίνεται στο ΠΑΣΟΚ με τις εσωκομματικές φωνές αμφισβήτησης κυρίως στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου να πληθαίνουν καθημερινά. Αυτή τη φορά τα «βέλη» ήρθαν από το μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος με νέα αιχμηρή ανακοίνωση

Τα «τυχερά» της Λούκας Κατσέλη -Πόσο παίρνει για μελέτες

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναλαμβάνει ερευνητικά πρότζεκτ για χάρη ιδιωτών με το αζημίωτο. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε ως επιστημονική υπεύθυνη για λογαριασμό της

Συμπόσιο της Σύμης: Και επιμορφωτικά εργαστήρια νέων για τη δημοκρατία

Με καινοτομίες εμπλουτίζει φέτος τη διοργάνωση του Συμποσίου της Σύμης που θα γίνει στις 14 ως 18 Ιουλίου στις Σπέτσες ο «οικοδεσπότης» Γιώργος Παπανδρέου.Παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης που θα γίνει φέτος στις Σπέτσες απο τις 14 ως τις 18 Ιουλίου θα λειτουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην

Πρόσληψη για 791 παλαιούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Τη διαδικασία πρόσληψης 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, κίνησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γι' αυτόν το λόγο, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αδιορίστων ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτο, στον οποίο παρουσίασε

Ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2009

Ερώτηση για την ύπαρξη απόρρητης Έκθεσης σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε την ύπαρξη «απόρρητης Έκθεσης» στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση του

«Ναι» Βενιζέλου στην πρόταση Κουβέλη για διάλογο

Ναι στο διάλογο που προτείνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω απαντητικής επιστολής που απέστειλε στον Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή εκφράζει την ικανοποίηση του που υπάρχει «συμφωνία στην ανάγκη ενός οργανωμένου θεσμικού

Ενισχύσεις 32,2 εκ ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους για το έτος 2013

Την καταβολή συνολικού ποσού ενισχύσεων 32,2 εκ. ευρώ σε δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ελέγχων για τις πληρωμές των αιτήσεων του 2013, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός

Οκτώ "μνηστήρες" συνεχίζουν για το 67% του ΟΛΘ

Τα οκτώ επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενέκρινε χθες Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ πρόκειται για τα εξής:

Η Άννα οι εκσυγχρονιστές και η συνεργάτης του Γιώργου

Επανεμφάνιση παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οπού το τελευταίο διάστημα είχαν χαθεί από την επικαιρότητα γίνεται μέσω της εκδήλωσης της Άννας Διαμαντόπουλου που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Ο φακός συνελαβε  τον

Αύριο η απάντηση Βενιζέλου στον Φώτη Κουβέλη

Την απάντησή του στην επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για τον διάλογο της κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ έχει

Για σωρεία εγκληματικών πράξεων εγκαλείται από τις αρχές ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο το οποίο φέρνει στη