Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Xρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει


Xρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει

 
  

Με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συμφώνησε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε εκείνος για εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI και πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε πρωτύτερα αναδρομή στην πορεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά και στις παθογένειες του ελληνικού κράτους σε θέματα επενδύσεων.

«Μπορεί να πικράναμε τον λαό αλλά σώσαμε τη χώρα»

Με προσωπικό και συναισθηματικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και, απευθυνόμενος προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, εκθείασε το θάρρος και τη γενναιότητά του για τις αποφάσεις που πήρε.

«Φίλε Γιώργο, σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις, γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό» είπε.

Στην Τουρκία ο Χαβίτο

Στην τουρκική Ουρντουσπόρ ως δανεικός θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χαβίτο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Προπονητής στην Ουρντουσπόρ είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με τον οποίος ο Ισπανός άσος είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Αρη. Μια από τις μεταγραφές που ζήτησε ο Αργεντινός τεχνικός και οι Τούρκοι έσπευσαν να πραγματοποιήσουν ήταν ο Χαβίτο

Βενιζέλος: "Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις σου"

Τι κι αν το 2007 είχαν έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ; Παπανδρέου και Βενιζέλος φαίνεται οτι κρατούν πλέον τις ισορροπίες. "Οι δυο μας έχουμε αποδείξει
πιο πολύ από κάθε άλλον στην πράξη τι σημαίνει πίστη στην ενότητα" ανέφερε για τη σχέση τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μίλησε με ιδιαιτέρως τιμητικά λόγια απευθύνθηκε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Απεβίωσε ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αύριο στις 11.30 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλαμαριάς, θα ψαλλεί εξόδιος ακολουθία, ενώ η κηδεία του θα γίνει με δημοτική δαπάνη στα Κοιμητήρια του δήμου Καλαμαριάς.

Παπανδρέου: Εκλογή νέου αρχηγού το Μάρτιο - Καταγγελίες για εκβιασμούς από εκδότες και τράπεζες


Παπανδρέου: Εκλογή νέου αρχηγού το Μάρτιο - Καταγγελίες για εκβιασμούς από εκδότες και τράπεζες
 
  

Απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος κατά την οποία υπερασπίστηκε το κυβερνητικό του έργο, καταγγέλλοντας, μάλιστα, εκβιασμούς από ΜΜΕ και τράπεζες. Εκλογή νέας ηγεσίας τον Μάρτιο είναι η πρόταση του πρώην πρωθυπουργό, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Καρχιμάκης: «Μέγιστη υποχρέωσή μας η ενότητα του ΠΑΣΟΚ».

Καρχιμάκης: «Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του ταυτότητα»

Καρχιμάκης: «Αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του ταυτότητα»Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο βασικός παράγοντας πολιτικής σταθερότητας, ανέφερε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Με την ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση, μετά και την εκλογή του προεδρείου.

Φοιτήτριες πορνοστάρ για λίγα ευρὠ

Φοιτήτριες πορνοστάρ για λίγα ευρὠ
Το σκλόγκαν "το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη", βρίσκει -ελαφρώς παραλλαγμένο- τις ιδανικές συνθήκες εφαρμογής στην Ελλάδα της κρίσης.



Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι πληθώρα νεαρών φοιτητριών καταφεύγει στις εταιρείες παραγωγής ταινιών πορνό, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.

O Bενιζέλος σε πλήρη σύγκρουση με την πρόταση του Γιώργου και ετοιμάζει εκπλήξεις

 



Το λόγο αμέσως μετά τον Γιώργο Παπανδρέου θα ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών θα εκφράσει τη διαφωνία του με την εισήγηση και το χρονοδιάγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή ηγεσίας.

Θα επισημάνει ότι το σωστό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει άμεσα, ώστε ο νέος αρχηγός να έχει χρόνο να προετοιμάσει το κόμμα για τις εκλογές. Από εκεί και πέρα θα αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του.

Η μουσική καταπραΰνει τον πόνο


Η μουσική καταπραΰνει τον πόνο

Μπορεί η κατάλληλη σονάτα να «μαλακώσει» τον πόνο μιας ιατρικής επέμβασης;

Ολοένα περισσότεροι γιατροί πιστεύουν πως ναι – και έτσι βάζουν μουσική στις ιατρικές αίθουσες, πιστεύοντας ότι θα ασκήσει αναλγητική δράση στους ασθενείς ή έστω θα αποσπάσει την προσοχή τους από κατά τα άλλα επώδυνες επεμβάσεις.

Οι 7 τύποι γυναικών που δεν αρέσουν στους άντρες!


Οι 7 τύποι γυναικών που δεν αρέσουν στους άντρες!

Όσο περισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα μπορείς να προστατευθείς, να έχεις το νου σου να διορθωθείς. Κι εσύ και η κάθεμιά μας. Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να μας κοστίζουν και να μην το καταλαβαίνουμε... 

Ρωτήσαμε λοιπόν την ειδικό στις σχέσεις, την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη που καθημερινά έρχεται σε επαφή με άντρες και γυναίκες που συζητάνε μαζί της όλα αυτά που τους απασχολούν: τι είναι αυτό που δεν αντέχουν οι άντρες; Ποιοι τύποι γυναικών είναι “απωθητικοί”; Ποιες γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν τα αρσενικά να έχουν δεύτερες σκέψεις ή να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση; 

Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλοι στο ΠΑΣΟΚ


Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλοι στο ΠΑΣΟΚ
Στο Εθνικό Συμβούλιο σήμερα κρίνεται η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για εκλογή αρχηγού πριν από τις εθνικές εκλογές. Απέφυγαν να τοποθετηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο τα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευ. Βενιζέλο
Κορυφαίο «κρας τεστ» για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του, τη στιγμή που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την προτεραιότητά της για τη διάσωση της χώρας, αποτελεί το σημερινό «γήπεδο» του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που τα κορυφαία στελέχη καλούνται να πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι» στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου.

Χρυσό η Μιλλούση στο Λονδίνο


Το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας κατέκτησε η 27άχρονη γυμνάστρια, Βάσω Μιλλούση, στο προολυμπιακό τουρνουά, στην North Greenwich Arena του Λονδίνου.
Η Μιλλούση συγκέντρωσε 14,500 βαθμούς και μοιράστηκε το πρώτο σκαλί στο βάθρο με την ιταλίδα, Καρλότα Φερλίτο.

Τρεις οι ύποπτοι για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη


Τεράστια αμοιβή για τα κλεμμένα έργα τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκηςπροσφέρει η Ελληνική αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι σπάνιοι πίνακες και να συλληφθούν οι δράστες.
Όπως αναφέρει το "Βήμα", τρεις είναι οι ύποπτοι που εξετάζονται από τις αρχές. Πρόκειται για σεσημασμένους διαρρήκτες για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής και σε άλλες διαρρήξεις σε κατοικίες ή γκαλερί με στόχους πίνακες μικρότερης αξίας.

Τρεις νεκροί σε προσάραξη κρουαζιερόπλοιου κοντά στην Τοσκάνη


Στο Costa Concordia επέβαιναν περίπου 4.200 άτομα

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη. 

Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Η χώρα δεν πατάει σε στέρεο έδαφος»



Όχι σε περαιτέρω μειώσεις μισθών το 2013, είπε ο Λουκάς Παπαδήμος σε μια βαρυσήμαντη ομιλία στο ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο με θέμα «το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η πρόκληση της προσαρμογής».

Στον καιάδα έριξε 9 χώρες ο S&P's


REUTERS
Μετά από θρίλερ αρκετών ωρών, όπου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διεθνή ΜΜΕ είχαν προαναγγείλει τις υποβαθμίσεις χωρών της Ευρωζώνης, ο οίκος αξιολόγησης S&P's, έβγαλε και τις σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα οι χώρες που υποβαθμίζονται είναι:

Γαλλία: υποβιβάστηκε κατά 1 μονάδα από ΑΑΑ σε ΑΑ+
Ισπανία: κατά 2 μονάδες, από ΑΑ- σε Α
Ιταλία: κατά 2 μονάδες, από Α σε ΒΒΒ+
Πορτογαλία: κατά 2 μονάδες, από ΒΒΒ- σε ΒΒ
Κύπρος: κατά 2 μονάδες, από ΒΒΒ σε ΒΒ+

Προλάβετε τον καρκίνο του παχέως εντέρου

Η πρόληψη σώζει ζωές. Εάν είστε γύρω στα πενήντα, θα πρέπει να βάλετε έναν στόχο αυτήν τη χρονιά. Να υποβληθείτε σε κολονοσκόπηση.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, είναι από τους πιο ευγενείς καρκίνους, και όσο πιο νωρίς το ανακαλύψετε τόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζεται.

Επτά τροφές για να χορταίνετε χωρίς να παχαίνετε!

Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή «ενίσχυση»: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες
Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια

Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο «δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν

Το μυστήριο του δαμασκηνού σπαθιού


 
Τι κοινό έχουν ο Μεγαλέξανδρος, ο Σαλαντίν, ο «χαμένος παράδεισος» και η Οθωμανική Αυτοκρατορία με έναν μετεωρίτη; Ενα μυστικό 2.500 χρόνων, αφού και η Ανατολή έχει το δικό της Εξκάλιμπερ...
Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ένα οικοδόμημα στηριγμένο σε μεταλλεία. H ανακάλυψη των μεθόδων κατεργασίας του σιδήρου θεωρείται ο καταλύτης της ραγδαίας ανάπτυξης του τεχνολογικού μας πολιτισμού. Αρκεί να θυμηθούμε τη συμμετοχή των μεταλλείων του Λαυρίου στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή για να δεχθούμε το αδιαμφισβήτητο του πράγματος.

ΣΟΚ: Ιερέας ομολόγησε πως κακοποιούσε σεξουαλικά νήπια!


Ένας καθολικός ιερέας παραδέχθηκε
σε γερμανικό δικαστήριο ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς τρία αγόρια για περισσότερα από οκτώ χρόνια, μεταξύ των οποίων ένα αγόρι, το οποίο προετοίμαζε για την πρώτη του Θεία Κοινωνία και δύο αδέλφια, κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε διάφορα μέρη, όπως η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι.

Τέλος στο ".com"!


Αλλαγή - έκπληξη στο Διαδίκτυο - Τέλος στο ".com"!

Ο οργανισμός ICANN ο οποίος είναι υπεύθυνος για το παγκόσμιο διαδίκτυο επιφύλασσε στους χρήστες μια ομογολουμένως πολύ μεγάλη έκπληξη. Μια σημαντική αλλαγή στο Ίντερνετ την οποία και οριστικά αποφάσισε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου: να βάλει πλέον τέλος στην κυριαρχία του «.com». 

Κινητικότητα στο στρατόπεδο Βενιζέλου


Photo for this article
Συνάντηση με τα στελέχη του κόμματος που τον στηρίζουν, είχε απόψε ο Βενιζέλος, για να εξετάσουν την τακτική τους εν όψη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνάντηση με το κ. Βενιζέλο παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου,

Παπαδήμος: Η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά


Photo for this article
Η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα παραμένει ανοικτή και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής μετά τις «διακοπή για προβληματισμό» στην οποία αναφέρθηκε ο Τσαρλς Νταλάρα του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Η εξουσία χαρίζει... ύψος Οι ισχυροί υπερτιμούν το φυσικό ανάστημά τους ζώντας το «μεγαλείο» κυριολεκτικά στο πετσί τους


Η εξουσία χαρίζει... ύψος
Αν και το ύψος του έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο σαρκασμού, ο Νικολά Σαρκοζίείναι πιθανόν να πιστεύει ότι είναι ψηλότερος από ό,τι στην πραγματικότητα και αυτό όχι χάρη στα ειδικά τακούνια του. Κάτι τέτοιο διαφαίνεται από μια νέα μελέτη η οποία διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι που έχουν εξουσία νομίζουν ότι έχουν και υψηλότερο – φυσικό και όχι απαραίτητα ηθικό – ανάστημα.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση «Psychological Science», είναι η πρώτη η οποία διερευνά τις «απτές» ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξουσία στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κάποιος τη σωματική του διάπλαση.

Τρία βίντεο με ufo και μία αλήθεια που ΔΕΝ θα αρέσει σε όλους!


Προεπισκόπηση
 Ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει τα παρακάτω βίντεο, καθώς και δεκάδες άλλα, είναι γνωστός στο διαδίκτυο ως The Faking Hoaxer, ή για συντομία TFH! Το... ταλέντο του; Να δημιουργεί τα πιο "αληθινά" βίντεο-φάρσες με ufo και σκηνές καταστροφής!

  Το μυστικό του, είναι ότι δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου εφέ! Με τεχνικές και μεθόδους που θεωρούνται πλέον τεχνολογικά ξεπερασμένες, καταφέρνει να προκαλέσει αναστάτωση! Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο aol.news, ο "δημιουργός" αποκάλυψε ότι όλα ξεκινούν από το σενάριο:

Απίστευτο χαμένο ντοκουμέντο βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης (1922)


Ένα ξεχασμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, κινηματογραφήθηκε με κάμερα 35mm σε Σμύρνη, Αθήνα και Πειραιά και βρήκε νέα ψηφιακή ζωή το 2008.
Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων, ΧΑΝΘ για τη Θεσσαλονίκη, γνωστή ως YMCA, Young Men Christian Association και ΧΕΝ=Χριστιανική Ένωσις Νεανίδων, YWCA, Young Women Christian Association το γυναικείο τμήμα).