Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

O "Ήλιος" φέρνει λεφτά και θέσεις εργασίας

Περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και 15 δισ. ευρώ θα φέρει στην Ελλάδα το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας "Ήλιος". Τουλάχιστον αυτό εκτιμά.
ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

ΠΑΟΚ: Απ' τον Μπατατούδη, στον Γούμενο και μετά στον Σαχπατζίδη

Τα τελευταία 15 χρόνια δεν είναι λίγοι οι παράγοντες του ΠΑΟΚ που είχαν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Με αφορμή την ιστορία του παράγοντα του Δικεφάλου...
Γιώργου Σαπχατζίδη, το gazzetta.gr θυμίζει τις περιπτώσεις των δυο πρώην προέδρων του ΠΑΟΚ, Γιώργου Μπατατούδη και Γιάννη Γούμενου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ

Επιστολή Βενιζέλου σε Μπαρόζο

Πέντε σημεία περιείχε η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Κομισιόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άντρες θα έχουν και τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ μετά από πρωτοβουλία του Ζοσέ Μπαρόζο.
«Περιμένω την αντίδραση της ευρωπαϊκής επιτροπής» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να μειωθεί η ανεργία. Χρειάζεται δουλειά και σχέδιο για να τα καταφέρουμε».

Τα πέντε ζητήματα όπως αναφέρονται στην επιστολή:

Σταθερό προβάδισμα ο Ολάντ



Μια βδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, ενδέχεται να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας.
Με 28% των ψήφων βρίσκεται στην πρώτη θέση ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο τωρινός Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, κατέχει το 26%.
Ήδη τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται σε μια πιθανή επόμενη

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα



Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα
«Σαφάρι» κατά των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων, με αυστηρές ποινές και «τσουχτερά» πρόστιμα, φέρονται να ετοιμάζουν οι ελεγκτικές αρχές καθώς η οικονομική αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ασφάλιστρα, έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς νομική κάλυψη.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Μεσσηνία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επικέντρο ήταν 31χλμ νοτιοδυτικά της Πύλου σε εστιακό βάθος 34  χιλιομέτρων. Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν

ΞΕΝΑ ΜΜΕ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ

Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών λόγω έλλειψης πλειοψηφίας αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο σύμφωνα με τον ξένο τύπο. Η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα προσελκύει και σήμερα το ενδιαφέρον των γερμανών δημοσιογράφων κυρίως...
μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα δύο μεγάλα κόμματα να μη συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο Γ. Μπουτάρης αποκαλύπτει: Πως θα γίνει η Θεσσαλονίκη δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Τα σχέδιά του που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη και θα την καταστήσουν δημοφιλή τουριστικό προορισμό αποκαλύπτει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα»
Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται λόγος για αλλαγή σελίδας στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την εκλογή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη, αντίστοιχα.

“One man show” από τον Βενιζέλο Στoν πρόεδρο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων «ποντάρουν» στην Ιπποκράτους.

“One man show” από τον Βενιζέλο


“One man show” από τον Βενιζέλο
Τον προεκλογικό αγώνα σηκώνει μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες.
Με αυτήν την επιλογή το κόμμα, στο οποίο ηγείται θα φτάσει στις εκλογές.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που έχουν στα χέρια τους στην Ιπποκράτους, παρότι τα ποσοτικά αποτελέσματα δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «χτυπιέται στα ίσια» με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις εκλογές στην Ελλάδα



Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις εκλογές στην Ελλάδα
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο εκλογικός νόμος, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης και τα λάθη πιθανοτήτων στις δημοσκοπήσεις καθιστούν αδύνατη μια ριζική αλλαγή στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η Εκκλησία θα κατασκευάσει σταθμό παραγωγής ενέργειας!

Την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τεραστίων διαστάσεων, ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Θα πρόκειται, όπως είπε σε σημερινές δηλώσεις του, για τον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό που θα κατασκευασθεί στην Κύπρο και θα ανταγωνίζεται την Αρχή Ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις πρόνοιες περί ανταγωνισμού που επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.