Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Την Τρίτη τελικά η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πριν από λίγο ότι η ανακοίνωση για τον υποψήφιο για την προεδρία παραπέμπεται την Τρίτη, την Τετάρτη η ψηφοφορία. 
Το χρονικό ρεπορτάζ σε εξέλιξη
Eνα θρίλερ εκτυλίσσεται στο Μαξίμου σχετικά με την

Eμπλοκή με την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Σε μίνι ανατροπή κατέληξε τελικά ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέβη εν τέλει σε διάγγελμα. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να ανακοινώσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε προφανώς λόγω εμπλοκής και αντιδράσεων στο όνομα του Δημήτρη

Μαξίμου: Δύσκολη συμφωνία αύριο, πάμε προς νέο Eurogroup - Εκτακτη σύσκεψη Τσίπρα, Δραγασάκη, Βαρουφάκη

Την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει τελική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας διατυπώνουν επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και

Δ. Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν νέο μνημόνιο

Ετοιμάζεται το νέο «μνημόνιο» ως κατάληξη της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «εταίρους», υποστηρίζει με άρθρο του στην εφημερίδα RealNews o γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Προσθέτει ότι η διαπραγμάτευση διεξάγεται εντός των κανόνων της ΕΕ «που είναι το «κοινό σπίτι» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τα οποία μπορεί να ανταγωνίζονται για

Λοβέρδος: Αυτές είναι οι πρώτες «επιτυχίες» της νέας κυβέρνησης

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΡΙΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» με τη Μάριον Μιχελιδάκη και τη Βάλια Πετούρη παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, Ο κ. Λοβέρδος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της πλειοψηφίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει

Μπακογιάννη: Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει «αβλαβώς»

«Στην κρίσιμη αυτή ώρα, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να συνθέσει και να πείσει. Να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης, που αλλάζει, όχι το παράδειγμα προς αποφυγή», τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα RealNews, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, με αφορμή το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνει:

Βενιζέλος: Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως να ξέρουμε την οριστική και ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης, που εκφράζει διεθνώς όλους τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφισαν» τονίζει ο Ευάγγελος Βειζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα RealNews.

Γιούνκερ: «Δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες κάθε φορά που έχουμε εκλογές»

Σε δηλώσεις για τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αν αύριο οι

Σακελλαρίδης: Aργά το βράδυ η ανακοίνωση του νέου ΠτΔ

Αργά απόψε Κυριακή θα ανακοινωθεί το όνομα του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο»
Πάντως, σύμφωνα με τα σενάρια επικρατέστερος υποψήφιος είναι

Reuters: Οι Ελληνες ακτινοβολούν από υπερηφάνεια ενώ η χώρα παραπαίει στην κόψη

Ως ένα λαό που χαίρεται και ακτινοβολεί από υπερηφάνεια την ώρα που έρχεται κατά πάνω του η απόλυτη καταστροφή παρουσιάζει το Reuters τους Ελληνες, σε ένα άρθρο για το πώς έχουν γίνει δεκτές στη χώρα οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.
«Για πάνω από δύο εβδομάδες, η μοναδική

Σε θυρίδες και σεντούκια 10 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες

Εντός της χώρας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που οι φορολογούμενοι απέσυραν από τις τράπεζες, καθώς εκτιμάται ότι το 20% αυτών έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την «Kαθημερινή», τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως αν η κυβέρνηση πετύχει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους την ερχόμενη

Οι πέντε "ανατροπές" στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  1. Πέντε ριζικές αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, επιστρατεύοντας μέχρι και «κούρεμα» προστίμων έως και κατά 50%, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αυξήσει την ελκυστικότητα της ρύθμισης και συνακόλουθα τις εισπράξεις εσόδων με φόντο τα άδεια ταμεία του δημοσίου.

Τσίπρας: «Ατυχές» το σκίτσο με θέμα τον Σόιμπλε

Αποστάσεις από το περιεχόμενο της γελοιογραφίας που είχε ως θέμα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λαμβάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Stern».
Η γελοιογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή», ενώ σύμφωνα με

Λαφαζάνης: Αν οι εταίροι επιμείνουν στην παράταση, συμφωνία δεν θα υπάρξει

«Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Κρούγκμαν: Υπέρμετρη επιβάρυνση τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα

«Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής κρίσης;» διερωτάται για την Ελλάδα με νέο του άρθρο στην εφημερίδα «Νew York Times» ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, απαντώντας ο ίδιος στο ερώτημά του: «Δεν έχω ιδέα, ή εν πάση περιπτώσει δεν γνωρίζω παραπάνω πέρα από τον οποιοδήποτε επιμελή αναγνώστη δημοσιευμάτων. Έχω,

Ορφανός: Σε λίγες μέρες πληρωμές σε δραχμές

Ένα αιχμηρό σχόλιο για το μέλλον της Έλλαδας έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός.
Με εμφανή την καυστική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση και τις κινήσεις που ακολουθεί στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο βουλευτής έγραψε

Στα άδυτα του Βερολίνου: Συμβιβασμός η σύγκρουση;

Την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες η τεχνική συζήτηση για τις αποκλίσεις ανάμεσα στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και το ισχύον πρόγραμμα που τερματίζεται σε ακριβώς δύο εβδομάδες, η Γερμανική ηγεσία εξετάζει τις δικές της επιλογές.

Περιθώριο υποχωρήσεων

Στυλιανίδης: Πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

«Ένα καίριο λάθος είναι η μετατόπισή μας από την «ήπια προσαρμογή» του Κώστα Καραμανλή στο «δόγμα σοκ» του Αντώνη Σαμαρά» δηλώνει ο πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης στην εφημερίδα «RealNews» για την τακτική της ΝΔ.
Ζητά να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο έως την άνοιξη και σημειώνει πως