Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οδ.Κωνσταντινόπουλος: «Ο Τσίπρας ξέχασε ότι κρυβόταν πίσω από τις υπογραφές άλλων»

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος με αφορμή πληροφορίες που διέρρευσαν, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους

Παραίτηση Ρούντι Ρινάλτι από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑυπέβαλε ο Ρούντι Ρινάλντι, κάνοντας λόγο για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το τρίτο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit», σημειώνει στη δήλωσή του

Έξαλλος ο Τσίπρας: Μην κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου

Μιλώντας σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σκληρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους

Του Γ. Λακόπουλου : Ποιος φοβάται τις πρόωρες εκλογές;

 Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τον ελληνικό ουρανό, ίσως και πάνω από τον ευρωπαϊκό: το φάντασμα των πρόωρων εκλογών. Όλοι τις ξορκίζουν, αλλά ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Άλλοι γιατί διαβλέπουν ότι μια εκλογική διαδικασία σ’ αυτή τη φάση που διέρχεται η χώρα  συνιστά αυτοκτονία της. Και

Γεννηματά: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος του Grexit

Για πραξικόπημα, στραγγαλισμό της δημοκρατίας και αμφισβήτηση του αυτεξούσιου της Βουλής έκανε λόγο η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» αλλά και της διαδικασίας ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων.
Η Πρόεδρος της Βουλής προαναγγέλλει μάλιστα κινήσεις για την εμπόδιση αυτού του

H EKT αποδέχεται το Σχέδιο Εξυγίανσης των τραπεζών -Διασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

To πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήρε το σχέδιο Νόμου για την εξυγίανση των τραπεζών που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή η Κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο στηρίζεται στην Κοινοτική Οδηγία BRRD και διασφαλίζει τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

Την Τετάρτη «κλειδώνουν» τα μέτρα και στις 20 Αυγούστου το Μνημόνιο

Αύριο στη Βουλή θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβέρνηση και θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία για την Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η

Οι 7 προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα

Επτά προτάσεις έκανε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι προτάσεις αυτές είναι:

35 απλήρωτοι εργαζόμενοι της Βουλής καταγγέλουν τη Ζωή για εργασιακή ομηρία

Πέντε εργαζόμενοι της Βουλής στέλνουν επιστολή «απόγνωσης» στην οποία αναφέρουν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας, το οποίο τους έχει επιβάλει η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Αναλυτικά, όλη η επιστολή έχει ως εξής:

«Τριβές» στην αριστερή πλατφόρμα

Ενωμένη προσπαθεί να κρατηθεί η «ομάδα Λαφαζάνη» ώστε συντεταγμένα να καταψηφίσουν αύριο το βράδυ. Πάντως, οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας μετράνε ήδη τρεις απώλειες.
Ο βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού εξωτερικών , ο Νίκος Χουντής έβαλε πλώρη για την

Βαρουφάκης: Είχαμε σχέδιο Β υπό την εποπτεία Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στο CNN αποκαλύπτει την ύπαρξη σχέδιου Β της κυβέρνησης και σχολιάζει την συμφωνία που τελικά επετεύχθει μεταξύ των δύο πλευρών.
«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε ένα σχέδιο Β. Είχαμε σχέδιο Β. Αναπτύχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, ο οποίος μας έδωσε εντολή να το συντάξουμε, ακόμη και πριν έρθουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Καρχιμάκης: Επιτακτικός ο εκσυγχρονισμός του μοντέλου απονομής δικαιοσύνης

«Μια από τις αναγκαίες κι επείγουσες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση καλείται από τους εταίρους να υλοποιήσει άμεσα, ως προαπαιτούμενο στοιχείο απόδειξης της καλής της θέλησης, να προβεί σε αξιόπιστη διαπραγμάτευση, αποτελεί η νομοθέτηση διαδικασιών για την επιτάχυνση της απονομής της

Πόσο θα μείνει ο Μεϊμαράκης στο τιμόνι της ΝΔ; Ποιοι θέλουν να μείνει και ποιοι να αποχωρήσει

Το αν θα συνεχίσει στο τιμόνι της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και μέχρι πότε, θα κρίνει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ η οποία αναμένεται να συγκληθεί την Παρασκευή.
Ο ίδιος ο Β. Μεϊμαράκης δείχνει επίσης να επιθυμεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το ενδεχόμενο εκλογών. Οπως