Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Ρέσλερ - Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε στο Βερολίνο ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και την επανάκαμψη της οικονομίας μέσω επενδύσεων, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περιθώριο του συνεδρίου που πραγματοποιείται για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» και οργανώθηκε από την

Μέρκελ: Η Γερμανία θέλει ισχυρή Ελλάδα εντός ευρωζώνης




Τη στήριξή της στην Ελλάδα παρείχε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
«Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα εντός ευρωζώνης και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε αυτό το σκοπό» τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού έδειξαν ότι δεν είναι μόνον η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα συνδικάτα και οι βιομήχανοι που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Με 155 «ναι» εγκρίθηκε το «χαράτσι» στα ακίνητα



Χωρίς καμία διαρροή από το κυβερνητικό στρατόπεδο και με την θετική ψήφο της Έλσας Παπαδημητρίου εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ειδικό τέλος των ακινήτων, που θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
«Ναι» στο ειδικό τέλος ψήφισαν 155 βουλευτές, 142 ψήφισαν «όχι» και 3 βουλευτές ήταν απόντες.
Με επιστολική ψήφο ενέκριναν το νέο φόρο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται

Σφοδρή Επίθεση Κουκουλεκίδη στη διοίκηση Ψωμιάδη!


Άστραψε και βρόντηξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας και Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης  καταγγέλοντας στη Μητροπολιτική Επιτροπή ότι πετάχτηκαν τσάμπα περίπου 15.000.000 ευρώ στο ρέμα του Μελισσουργού στο Δήμο Βόλβης απο τη διοίκηση Ψωμιάδη!

«Αφροδίτη» γιοκ


Κατά το «Μάλτα γιοκ», τη γνωστή φράση που εκστόμισε ο Οθωμανός ναύαρχος, όταν αντελήφθη πως ο στόλος του έχασε το νησί της Μάλτας, η εποποιία του «Πίρι Ρέις», νότια - νοτιοανατολικά της Κύπρου, αποτελεί από σήμερα πεδίον δόξης λαμπρόν για τους Τούρκους γελοιογράφους.

Συγκεκριμένα, το «Πίρι Ρέις» εστάλη στην Ανατολική Μεσόγειο ως αντίβαρο στο γεωτρύπανο το οποίο επιχειρεί για λογαριασμό της Κύπρου και του Ισραήλ στον τομέα «Αφροδίτη» νότια της Μεγαλονήσου.

Έκανε τον αστυνομικό για να βάζει τζάμπα βενζίνη

Ο λόγος για έναν 32χρονο που συνελήφθη στην Πάτρα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, αντιποίηση της Αρχής και για παράνομη λειτουργία ασυρμάτου.

Τι έκανε; Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο πήγαινε σε βενζινάδικο της Πάτρας, γέμιζε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του και έλεγε στον ιδιοκτήτη ότι είναι αστυνομικός, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να μπορεί να... τον φέσωνει . Συνολικά, του χρωστάει 1.800 ευρώ!

Φταίνε τα γονίδια τελικα...


politiki-geliografia.blogspot.com

Όταν ο Γιώργος συνάντησε την 'Ανγκελα - ΦΩΤΟ



Ο Γιώργος και η 'Ανγκελα είδαν ο ένας τον άλλο τελευταία φορά μέσα από μια ψυχρή οθόνη. Σήμερα, ήρθαν πιο κοντά το πρωί στην συγκέντρωση των γερμανών βιομηχάνων στο Βερολίνο, ενώ το βράδυ θα έρθουν ακόμα πιο κοντά αφού η Ανγκελα τον έχει προσκαλέσει για δείπνο...

Κλήσεις σε απολογία για τα «στημένα»


Οι πρώτες κλήσεις για απολογία σε ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα για τον δεύτερο κύκλο διώξεων για την υπόθεση των "στημένων" παιχνιδιών, στάλθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.


Την προσεχή Παρασκευή θα πρέπει να παρουσιαστούν για στην εν λόγω Επιτροπή ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Το σχηματισμό κυβέρνησης 2ετούς θητείας ζητά η Μπακογιάννη


Τη σύγκληση συμβουλίου, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών και πρώην πρωθυπουργών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης με ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη.


"H κυβένρηση αυτή θα αναλάβει στα επόμενα δύο χρόνια να βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε η Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η λύση αυτή είναι μονόδρομος. "Η Ελλάδα είναι στην κυριολεξία μέσα στο γκρεμό και δεν έχει περιθώρια για μπαχαλοποίηση, ή για να κάνει κανένας απλώς το δικό του κομματικό καθήκον", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πλωτή πολιτεία του μέλλοντος


Η πλωτή πολιτεία του μέλλοντος (1)
Μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία του James Bond, αλλά στην πραγματικότητα είναι το «όραμα» μιας βρετανικής εταιρείας, η οποία πιστεύει ότι αυτό το πλωτό κτίσμα είναι το… μέλλον!
Διαθέτει 11 καταστρώματα, θέα 360 μοιρών, τέσσερα ελικοδρόμια, δική του αποβάθρα, πολλές πισίνες και… θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν πρόκειται για πλοίο αλλά για μια ολόκληρη πόλη!

Δίαιτα για απώλεια βάρους στην περιοχή της κοιλιάς


Αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν περιττό λίπος από την κοιλιά, καθώς στηρίζεται σε συνδυασμούς τροφών που ευνοούν τη μείωση των λιποκυττάρων αργού μεταβολισμού που συγκεντρώνονται συνήθως στην περιοχή αυτή.

Η συσσώρευση του κοιλιακού λίπους δεν σχετίζεται με την παχυσαρκία. Αυξημένο κοιλιακό λίπος μπορεί να έχουν τόσο τα υπέρβαρα άτομα όσο και τα αδύνατα.

Καταδίκες για την υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ από τη Βέροια

  
Καταδίκες για την υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ από τη Βέροια
Ποινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Μ. Ανδρουλάκης: «Είχαν μεθύσει προεκλογικά τον Παπανδρέου»


Καυστικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ fm ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε το παράπονό του για τον Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι «Προεκλογικά είχαν

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013"

Το Επιμελητήριο Πέλλας μέλος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική αρμοδιότητα τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη παρατείνεται η διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα:

Αναδρομική η μείωση του αφορολόγητου

Αναδρομική ισχύ από 1ης/1/2011 θα έχουν όλα τα νέα φορολογικά μέτρα τα όποια όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, θα έχουν ψηφιστεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Στα 9.500 ευρώ το αφορολόγητο για συνταξιούχους άνω των 65 ετών και νέους κάτω των 30 ετών, μειώσεις φοροαπαλλαγών από τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κτλ. Αλλάζει και το σύστημα συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Σ. Δανιηλίδης: Δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι αλλά αποτελεσματικοί

Σε τέσσερις άξονες θα επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ΠΕΔ ο Σίμος Δανιηλίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την πρώτη συνάντηση
του σώματος. Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι προτεραιότητα θα αποτελέσουν η λειτουργία της διοίκησης, η οργάνωση υπηρεσιών, η υλοποίηση νέων πολιτικών για την αυτοδιοίκηση και οι πρωτοβουλίες για την τοπική και κοινωνική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ανέφερε ότι η λειτουργία της Ένωσης «πρέπει να λειτουργεί στη βάση σταθερών και αδιαπραγμάτευτων αρχών, όπως είναι η σύγχρονη δημοκρατική

«Νέες ελπίδες για την επίλυση της κρίσης χρέους»

Εκ νέου ελπίδες γεννούν οι εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τη FXCM.
Στο απογευματινό της σχόλιο, αναφέρει τα εξής:

«Οι αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη, καθώς υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα καταφέρουν να θέσουν το σωστό πλαίσιο, για να αντιμετωπίσουν τη κρίση χρέους.


Σε αυτό περιλαμβάνεται η επέκταση του μηχανισμού σταθερότητας (EFSF), η μόχλευσή του, δηλαδή η δυνατότητα να δανεισθεί επιπλέον κεφάλαια από τις τράπεζες, και η μετατροπή του σε Όχημα

Προφυλακίζεται ο Ψωμιάδης

Την προφυλάκιση του βασικού υπόπτου στην υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη διέταξε το συμβούλιο πλημμελειοδικών μετά τη συνεδριάση της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγο το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας Αθήνα Θεοδωροπούλου, που είχε διαφωνήσει με τον ένατο τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων, μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου


Photo for this article
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η "αλαζονεία", η "αναξιοπιστία" και η "απροθυμία να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος", είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

«Θα πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα»


Την ανάγκη υπερπροσπάθειας ώστε να εκπληρώσει η χώρα τους στόχους που έχουν τεθεί υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας. Όπως είπε, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τους προϋπολογισμούς τους 2011 και του 2012, ενώ απομένουν κάποια συμπληρωματικά μέτρα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.

Μανώλης: Καταγγέλλει εφεδρεία με κομματικά κριτήρια

Μανώλης: Καταγγέλλει εφεδρεία με κομματικά κριτήρια
Βολές κατά της κυβέρνησης ότι προωθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας βάσει κομματικών κριτήριων εξαπέλυσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

Μάλιστα ανέφερε την περίπτωση 160 εργαζομένων του ΟΣΕ που -όπως είπε- μετατάχθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου μετάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, συνταξιοδοτήθηκε και λίγους μήνες μετά προσελήφθη εκ νέου στην ίδια θέση.

Καστανίδης: Όχι σε πρόωρες εκλογές, ναι σε δημοψήφισμα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης
Όχι στις πρόωρες εκλογές, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, επιμένοντας στην επιλογή του δημοψηφίσματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει τη βούλησή του.

«Η συνεννόηση δεν προϋποθέτει κυβέρνηση συνεργασίας. Η συνεννόηση είναι θέμα εθνικού καθήκοντος - δεν γίνονται με μεζούρα αυτά», τόνισε.

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις, κάτω από συνθήκες μεγάλης ψυχολογικής πίεσης.

Σκοτσέζος ψαράς ισχυρίζεται οτι είδε το τέρας του Λοχ Νες!


Ένας Σκωτσέζος ιχθυοκαλλιεργητής πιστεύει ότι έχει συλλάβει  το τέρας του Λοχ Νες με τον φωτογραφικό του φακό!

Ο 30χρονος Jon Rowe εντόπισε δύο εξογκώματα να εξέχουν ελάχιστα  από την επιφάνεια της περιβόητης λίμνης Λοχ Νες στη Σκοτία.

Οι αμφιβολίες υποχωρούν... Δομικοί λίθοι του DNA βρέθηκαν σε μετεωρίτες

Τα συστατικά της ζωής δεν αποκλείεται να έφτασαν στη Γη με πέτρες από το Διάστημα (εικόνα αρχείου)
Νέα χημική ανάλυση σε 12 μετεωρίτες δείχνει να ενισχύει τη θεωρία ότι οι δομικοί λίθοι της ζωής έπεσαν στη Γη από τον ουρανό: οι ερευνητές ανίχνευσαν νουκλεοτίδια, τα μόρια από τα οποία συναρμολογείται η διπλή έλικα του DNA.

Ανάλογοι ισχυρισμοί εμφανίζονται κατά καιρούς στην επιστημονική βιβλιογραφία από τη δεκαετία του 1960. Πάντα όμως γίνονταν δεκτοί με σκεπτικισμό, καθώς πάντα υπήρχε πιθανότητα να είχαν μολυνθεί τα δείγματα από το DNA γήινων οργανισμών.

Το Facebook γίνεται συνδρομητικό;


Πριν λίγες μέρες το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, παρουσίασε το «Timeline» το οποίο έφερε αλλαγές στο σχεδιασμό καθώς και σε διάφορες λειτουργίες στο προφίλ του χρήστη.

Μετά τις αλλαγές αυτές, άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες που θέλουν το Facebook να γίνεται συνδρομητικό, πράγμα που σίγουρα θα έκανα πάρα πολλούς χρήστες  να διαγράψουν το λογαριασμό τους από εκεί.

Μπακογιάννη: "Μεγάλο πρόβλημα η μηδενική αξιοπιστία της κυβέρνησης"

Μπακογιάννη: "Μεγάλο πρόβλημα η μηδενική αξιοπιστία της κυβέρνησης"
Ως το «μεγάλο πρόβλημα της χώρας» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την «μηδενική αξιοπιστία της κυβέρνησης», όπως υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση   για  αδυναμία  να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που έχει κοστίσει πάρα πολύ στη χώρα.«Δεν τους πιστεύει πια κανείς και το αποτέλεσμα είναι, το χειρότερο το βιώνει ο κάθε Έλληνας, μηδενική προετοιμασία, κανένα σχέδιο, αυτό βεβαίως κάνει τον κόσμο τρελό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα, όχι να επανεκλεγώ


Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα, όχι να επανεκλεγώ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Γερμανών βιομηχάνων, ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά το "εμείς" και όχι το "εγώ", τονίζοντας ότι το πρώτο του μέλημα είναι η διάσωση της χώρας.
«Είμαστε μια xώρα με πολύ καλό μάνατζμεντ αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια. Έχουμε κάνει πλέον όμως όλα τα αναγκαία βήματα στη σωστή κατεύθυνση», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να "ψήσει" τους Γερμανούς βιομήχανους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Μία ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση»


Την πρόθεση του να δώσει «μια ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση», ψηφίζοντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή τη διάταξη για το τέλος ακινήτων, αποσαφηνίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος με γραπτή του δήλωση.
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο βουλευτής, «ψηφίζω από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου. Δίνω μια ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που της έχω προσφέρει.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη από τον ελληνικό τουρισμό


Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι σήμερα 27 Σεπτεμβρίου και ο τουρισμός παραμένει μία από τις βασικές -αν όχι η κύρια- πηγές ανάπτυξης για την Ελλάδα, καθώς σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης καταγράφει διψήφια ποσοστά αύξησης τόσο σε διεθνείς αφίξεις, όσο και σε έσοδα, στηρίζοντας το εσόδημα, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου υπό διαφορετικές συνθήκες θα κυριαρχούσαν η εγκατάλειψη και η ανεργία.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της»

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της»
Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους Γερμανούς Βιομηχάνους στο Βερολίνο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.


Απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η Ελλάδα και οι οποίες, όπως είπε, καθιστούν ευνοϊκότερο το επενδυτικό της περιβάλλον.
Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.

Επένδυσαν 15 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη στον τομέα της υγείας

 

Επένδυση περίπου 15 εκατ. ευρώ έκανε στη Θεσσαλονίκη ο όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας, Βιοϊατρική και αύριο κάνει τα επίσημα εγκαίνια της νέας μονάδας του

Η Βιοϊατρική επένδυσε 15 εκατ. ευρώ για το νέο κεντρικό εργαστήριο του ομίλου στη Θεσσαλονίκη, που στεγάζεται σε ένα ακίνητο οκτώ ορόφων, συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ.
Στο εργαστήριο λειτουργούν πολλά τμήματα, όπως

Οι νέοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις

Οι νέοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις
Ολοένα και περισσότεροι νέοι στον κόσμο συνάπτουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς καμία προφύλαξη και γνωρίζουν όλο και λιγότερα για τις μεθόδους αντισύλληψης, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η μελέτη με τίτλο «Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception», που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (ΠΗΑ) σήμερα, αποκαλύπτει πως ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με έναν νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111% στη Γαλλία, 39% στις Η.Π.Α. και 19% στη Βρετανία, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Google γίνεται 13 χρονών και μας κάνει δώρο το Body Browser


13η επέτειος της Google
13 χρονών γίνεται σήμερα η Google!Το 1998 μπήκε στη ζωή μας και μαζί της ήρθαν και λέξεις τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο(γκουγκλάρω,γκουγκλίζω,κάνω γκουγκλ). Και αφού μας ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη, στα βάθη των ωκεανών και στο Διάστημα, ηGoogle αποφάσισε ότι το επόμενο βήμα είναι η εξερεύνηση του ανθρώπινου σώματος!

Λαμπρινίδης: Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστια προσπάθεια

Σταύρος Λαμπρινίδης
Την «τεράστια προσπάθεια» του ελληνικού λαού και 
την «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε ομιλία του στο World Affairs Council, του Λος Άντζελες.

Ο κ. Λαμπρινίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του εν λόγω φορέα, που θεωρείται από τις πιο σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» για θέματα εξωτερικής πολιτικής στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. 

Ανακοινώνουν μέτρα, έρχεται και η Τρόικα


Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα των επιθεωρητών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ερωτηθείσα αν οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, η πηγή δήλωσε: «Ναι, η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη».

ΔΗ.ΣΥ:«Ναι στην εργασιακή εφεδρεία με αξιοκρατικά κριτήρια»


H Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, αλλά με αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια περιοδείας της τη Δευτέρα στο Αιγάλεω.

«Την ώρα που υπάρχουν εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν είναι δυνατόν να εξωθούνται στην εργασιακή εφεδρεία εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί το 2005», παρατήρησε ενδεικτικά.

Υποσχέσεις ΝΔ για επαναπρόσληψη εφέδρων


Υποσχέσεις ΝΔ για επαναπρόσληψη εφέδρων

Με... μισές υποσχέσεις για επαναπρόσληψη προσπαθεί η ΝΔ να προσεγγίσει όσους υπαλλήλους του Δημοσίου ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ενώ το ζήτημα διχάζει τα αρμόδια στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο απόγευμα στα κεντρικά κομματικά γραφεία, με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ από τους 151 φορείς του Δημοσίου που έχουν προκριθεί για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ο τομεάρχης Απασχόλησης Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας Συνδικαλσιτικού Γιάννης Μανώλης κινήθηκαν σε διαφορετική «γραμμή», προκαλώντας «βραχυκύκλωμα» και στους γαλάζιους συνδικαλιστές.

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:Αγώνας δρόμου για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ


Μέσα στην εβδομάδα είναι εξαιρετικά πιθανό να υπογραφούν οι συμφωνίες για επέκταση των συμβάσεων στον ΟΠΑΠ και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ακολουθούν οι πωλήσεις μετοχών σε ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΛΠ και η διάθεση των κρατικών λαχείων

Στο ...παρά πέντε τρέχει το οικονομικό επιτελείο να ολοκληρώσει αποκρατικοποιήσεις εντός της εβδομάδας ώστε να καλύψει έστω και ετεροχρονισμένα, δηλαδή μέσα στον Οκτώβριο, τον στόχο του Σεπτεμβρίου για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ.

Αυτό θα πει φράχτης


Είναι ένας ατελείωτος φράχτης. Έχει μήκος 1600 μέτρα και ύψος 9 και κατασκευάστηκε το 1850.Για να κλαδευτεί χρειάζονται 3 μήνες! (Pics)
Τα φυτά του φυτεύτηκαν το 1850 και από τότε διατηρείτε χάρη στη φροντίδα των κηπουρών του. Ο λόγος για τον  9 μέτρων ύψους και 1600 μέτρων μήκους φράχτη που για να ανανεωθεί οι τέσσερις κηπουροί του χρειάζονται 3 ολόκληρους μήνες για να τον φροντίσουν.

Θεσσαλονίκη: Έπιναν τζάμπα, τα έσπαγαν, εκβίαζαν και πουλούσαν προστασία!


Ο λόγος για έναν 39χρονο και έναν 48χρονο συνεργό του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και χθες, πήγαιναν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατανάλωναν ποτά χωρίς να πληρώνουν, με την υπόσχεση της παροχής προστασίας.

Ο 39χρονος στις 20 Σεπτεμβρίου, πήγε στο εν λόγω κατάστημα με 3 συνεργούς του, της προκάλεσαν φθορές και στη συνέχεια την εκβίαζε πως αν δεν του έδινε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, θα επέστρεφε με ''άγριες διαθέσεις''.

Η Google ψηφιοποίησε χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας


Η Google ψηφιοποίησε χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας
Η Google ψηφιοποίησε 1.200 κομμάτια, μέρος των χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας και είναι ήδη διαθέσιμα για τους ειδικούς και τον απλό κόσμο.
Τα χειρόγραφα αυτά είναι τα αρχαιότερα σωζόμενα αποσπάσματα από πολλά κείμενα της Βίβλου και πολλά άλλα κείμενα που έχουν να κάνουν με την ζωή στον πρώτο και δεύτερο αιώνα μ.Χ. Ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 1947 και του 1956 μέσα σε έντεκα συνολικά σπηλιές σε ακτή της Νεκράς Θάλασσας, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραηλινό Μουσείο, λοιπόν, στην Ιερουσαλήμ συνεργάστηκε με την Google, για να προσφέρει σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο τα ιστορικά αυτά έγγραφα.

Σαν Σήμερα...




27 Σεπτεμβρίου
Γιορτάζουν: Ζήνων
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
  • Γεγονoτα
1932: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Ολόκληρα χωριά καταστρέφονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται.

Απόψε η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων στη Βουλή

Απόψε η ψηφοφορία για το ειδικός τέλος ακινήτων στη Βουλή
Σε κρίσιμο τεστ αντοχής για τη συνοχή της Κοινοβολευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από πολλούς η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πολλοί προσπάθησαν, κανείς όμως δεν κατάφερε να διαψεύσει τον Αϊνστάιν

O Αϊνστάιν βγάζει τη γλώσσα σε όσους τον αμφισβητούν
Η ανακοίνωση για τον εντοπισμό σωματιδίων που φαίνονται να ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως έκανε αίσθηση την περασμένη εβδομάδα. Αν και μένει να αποδειχθεί αν οι παρατηρήσεις ευσταθούν, η Ιστορία έχει δείξει ότι το να στοιχηματίζει κανείς κατά του Αϊνστάιν είναι σίγουρος τρόπος να χάσει τα λεφτά του.

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, πολλοί προσπάθησαν να βρουν ασυνέπειες στη Γενική και την Ειδική Σχετικότητα -από διάφορους φυσικούς μέχρι το Ναζιστικό Κόμμα της Γερμανίας, το οποίο ενθάρρυνε τη δημοσίευση ενός έργου με τίτλοΕκατό Συγγραφείς Κατά του Αϊνστάιν. Και παρόλο που υπήρξαν πειραματικά αποτελέσματα που έδειχναν στην αρχή να διαψεύδουν τη σχετικότητα, όλα διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν απέκλιναν από τη θεωρία.

787 Dreamliner: Παραδόθηκε το πρώτο «πράσινο» αεροσκάφος της Boeing



Με καθυστέρηση τριών ετών, τα στελέχη της Boeing γιόρτασαν την παράδοση του πρώτου από περίπου 820 «τεμάχια» του Dreamliner στην ιαπωνική All Nippon Airways (ANA). Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δέκα αεροσκαφών το μήνα από το 2013.
Ο αμερικανικός όμιλος - και όχι μόνο- αισιοδοξεί ότι το πρώτο του νέο αεροσκάφος μετά από μία δεκαετία, θα αλλάξει το χάρτη της αεροπλοΐας σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία και σε μια εποχή, κατά την οποία η ενεργειακή αποδοτικότητα έχει αναχθεί σε απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπορική επιτυχία.

Χωρίς άδεια πάνω από το 85% των διαδικτυακών ιστοτόπων για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη


Πάνω από το 85% των ενεργών ιστοτόπων για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη, δεν έχουν σχετική άδεια απαντά ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου έθεσε στο ερώτημα του το θέμα του παράνομου στοιχήματος μέσω διαδικτύου και θέλησε να πληροφορηθεί τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τομέα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρηματικών ποσών και απάτης.

Το Piri Reis άρχισε τις έρευνες για πετρέλαιο ανοιχτά της Κύπρου

Το τουρκικό σκάφος Piri Reis
Το τουρκικό σκάφος ερευνών Piri Reis άρχισε από τη Δευτέρα τις έρευνες του μέσα στη ζώνη που όρισαν από κοινού και παρανόμως η Τουρκία και το καθεστώς των κατεχομένων. 

Σε γραπτή του δήλωση ο ‘πρωθυπουργός’ των κατεχομένων Ιρσέν Κουτσούκ επιβεβαίωσε την έναρξη των σεισμικών ερευνών.


Ο Σίμος Δανιηλίδης πρόεδρος της Π.Ε.Δ! Απείχε η παράταξη Κυρίζογλου!

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών και επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, εκλέχθηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, γραμματέας ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης και μέλη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, όλοι προερχόμενοι από την παράταξη Δανιηλίδη.
Ο κ. Δανιηλίδης πρότεινε στον

Στα χέρια της Λαγκάρντ η επιστολή Βενιζέλου



Στην επικεφαλής του ΔΝΤ οι γραπτές διαβεβαιώσεις για τα μέτρα

Στα χέρια της «σιδηράς κυρίας» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, από χθες το βράδυ (ώρα Αμερικής) η επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει τις γραπτές διαβεβαιώσεις που απαιτούσε το Ταμείο για να επιστρέψει η τρόικα.

Στο κείμενο περιέχονται όλα τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει τις τελευταίες 20 ημέρες, καθώς και αυτά που εξήγγειλε χθες ο κ. Βενιζέλος στο

Βρήκε την ακοή του μετά από σεισμό!


Μπορεί ο σεισμός να τρομάζει και να προκαλεί φόβο στους περισσοτέρους, ωστόσο, για τον Robert Valderzak αποδείχθηκε ιδιαίτερα θεραπευτικός καθώς τον έκανε να ξαναβρεί τη… χαμένη του ακοή!
Ο 75χρονος είχε χάσει την ακοή του πριν λίγους μήνες και την ξαναβρήκε μετά από έναν σεισμό μεγέθους 5.8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.