Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την έντονη ανησυχία της, για την κοινοβουλευτική κρίση στην Τουρκία, μετά την αφαίρεση της έδρας από Κούρδο βουλευτή, εκφράζει η ειδική εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γαλλίδα σοσιαλίστρια βουλευτής..

H αγάπη..όλα τα αλλάζει...

Διάσωση ζώων πριν και μετά (13)Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που θα σας φτιάξει την διάθεση… Δείτε πως ορισμένα άτυχα ζωάκια που βρέθηκαν σε τραγική κατάσταση, μεταμορφώθηκαν κυριολεκτικά με αγάπη και φροντίδα από τους κατάλληλους ανθρώπους...

30+1 πραγματα που συμβαινουν στην καθημερινοτητα μας

Κι' όμως δεν τους δίνουμε σημασία...


  • Κοιτάς το ρολόι σου αλλά μετά δεν ξέρεις τι ώρα είναι, οπότε ξανακοιτάς, αλλά πάλι δεν ξέρεις.
  • Είναι Τετάρτη, αλλά για κάποιο λόγο όλη μέρα είσαι πεπεισμένος ότι είναι Πέμπτη. Και αυτό δε σου περνάει μέχρι να’ ρθεί όντως η Πέμπτη.
  • Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μετά στέκεσαι σαν χαζός επειδή δεν ξέρεις γιατί μπήκες.
  • Μιλάς μόνος σου και κάποιος μπαίνει στο... δωμάτιο, οπότε αρχίζεις να σιγοτραγουδάς για να τον πείσεις ότι τόση ώρα δεν μίλαγες στον εαυτό σου!

Νέο κόμμα ετοιμάζουν Παπαδόπουλος – Φλωρίδης;


Σύμφωνος με την “πρόταση Καρατζαφέρη” εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Αλέκο Παπαδόπουλο…προκειμένου να δεχτεί (!) τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.  «Παραβιάζετε ανοικτές θύρες» είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό αλλά και εκφράζοντας την άποψη ότι… θα πρέπει αν ασκηθεί διακομματική πίεση στον κ. Παπαδόπουλο για να δεχθεί τη
θέση.
Τι μου λές…

Ο φόβος του θανάτου μας ωθεί να πιστεύουμε στην "ανώτερη δύναμη";

Για πολλούς, η θεωρία της Εξέλιξης σκότωσε την πίστη στη μεταθανάτια ζωή και ακύρωσε την αίσθηση του σκοπού και του νοήματος που προσέφερε παραδοσιακά η θρησκεία.


Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα μελέτη, ο φόβος του θανάτου δημιουργεί στους ανθρώπους την τάση να απορρίπτουν την επιστήμη της Εξέλιξης για χάρη του «ευφυούς σχεδιασμού».
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία του σχεδιασμού, τα βιολογικά συστήματα και ορισμένα φαινόμενα του Σύμπαντος είναι τόσο πολύπλοκα ώστε είναι αδύνατο να δημιουργήθηκαν αυθόρμητα -πρέπει δηλαδή να έχουν σχεδιαστεί από κάποια ευφυή δύναμη.

53.000 Έλληνες έκαναν αίτηση εργασίας στις ΗΠΑ!


  
53.000 Έλληνες έκαναν αίτηση εργασίας στις ΗΠΑ!
Ξεσκονίζουν τα διαβατήρια χιλιάδες Έλληνες που ψάχνουν διέξοδο από την ανεργία που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα φτάσει το 17%. Πολλοί νέοι αντιμετωπίζουν τη φυγή στο εξωτερικό ως μονόδρομο στην κρίση που πλήττει τη χώρα και τους ίδιους.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κύκλο διαδοχικών διμερών συναντήσεων με επικεφαλής σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου υποδεχόμενος με μια θερμή χειραψία, τον πρόεδρο του...

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ»



Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της εκφράζει ο οικονομολόγος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt"Πιστεύω ακράδαντα, ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις...

Εστρεψε το όπλο στο μέτωπό του...

Ηταν σαν σήμερα, νωρίς το πρωί, πριν από πενήντα χρόνια: 2 Ιουλίου του 1961, στο Κίτσαμ του Αϊντάχο. Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ σηκώθηκε από το κρεβάτι προσέχοντας να μην ξυπνήσει τη σύζυγό του Μαίρη, πήγε στον οπλοβαστό και πήρε από μέσα το αγαπημένο του δίκαννο.
Περπάτησε μέχρι την μπροστινή είσοδο του σπιτιού του, έβαλε δύο φυσίγγια στη θαλάμη, έσκυψε, στήριξε την άκρη της κάννης στο μέτωπό του και τράβηξε τη σκανδάλη τινάζοντας τα μυαλά του στον αέρα.

Σαν Σήμερα...

2 Ιουλίου

  • Γεγονoτα




963: Ο Νικηφόρος Φωκάς ανακηρύσσεται από τον στρατό αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


1839: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Οθώνειου πανεπιστημίου της Αθήνας, μετέπειτα Εθνικού και Καποδιστριακού.


1916: Αρχίζει το πρώτο «Κόπα Αμέρικα», το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των χωρών της Νοτίου Αμερικής.