Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Γεννηματά: Ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μείνουμε ασφαλείς

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς », σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την εφαρμογή των μέτρων εξόδου από την καραντίνα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η υπεύθυνη ανταπόκριση των πολιτών θα συνεχιστεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους - Για αυτό δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης

Σκληρή κριτική στο "διάγγελμα Μητσοτάκη", ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους ", ενώ καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε την δίμηνη καραντίνα για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Αυτά είναι τα επτά στάδια για την επανεκκίνηση της αγοράς - Ημερομηνίες ανά κλάδο

Τα επτά στάδια για την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός από την επόμενη Δευτέρα η αγορά τίθεται σε επανεκκίνηση.

Χρήστος Παπαστεργίου : Μη χάσουμε και την κοινή λογική...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται
Το 2009, είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Κόντρα σε όλο το καθηγητικό-επιστημονικό ρεύμα της εποχής, αντιταχθήκαμε στον γενικευμένο εμβολιασμό του πληθυσμού και, άρα, στην μαζική αγορά εμβολίων.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων - Τι ανοίγει και πότε - Όλο το χρονοδιάγραμμα

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στέλνοντας το νέο μήνυμα "μένουμε ασφαλείς". Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός: "Εδώ και μήνες η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.

Ειδικός εξηγεί γιατί 10 λεπτά στον ήλιο την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να μην κολλήσουμε κορωνοϊό

Η έκθεση στον ήλιο, έστω και για μόλις 10΄ ημερησίως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσής μας από την Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, υπογραμμίζει ειδικός του τομέα Υγείας στην Αυστραλία.

Le Figaro: Ο Πιερρακάκης έκανε την έκπληξη -Η γραφειοκρατία το πιο εντυπωσιακό θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Για περιορισμό της γραφειοκρατίας, «το πιο εντυπωσιακό θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα» κάνει λόγο στην διαδικτυακή της έκδοση η γαλλική Le Figaro.
Οπως προσθέτει επρόκειτο για «μια Λερναία Υδρα εξαπλωμένη που καθυστερεί

«Αχρείαστο και επικίνδυνο» το άνοιγμα των σχολείων λέει ο Αλ. Χαρίτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας «μη επιστημονικά τεκμηριωμένη,αλλά και εκπαιδευτικά παράλογη» -μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς- «την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να λειτουργήσει κυρίως τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στηρίζουν τον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Τη στήριξή τους στον κρατούμενο φοιτητή, απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη εξέφρασε τόσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης όσο και το ΚΙΝΑΛ.

Παύλος Χρηστίδης : «Υιοθέτησε η χώρα την ανοσία της αγέλης και ανοίγει τα σχολεία;»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και τη στρατηγική της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε:

Πέτσας για σχολεία: «Όσοι λένε να ανοίξουν Σεπτέμβριο θα έχουν την ίδια φοβία με σήμερα»

Για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνοντας μία πρόγευση όσων θα πει το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Τι είπε για σχολεία και εκκλησίες.

Χάρης Καστανίδης: Πανδημία, ελευθερίες και δημοκρατία

«Πίσω από την ανάδειξη της μοναδικότητας των πηγών αυθεντικής πληροφόρησης και γνώσης, κρυβόταν η αφανής στρατηγική της κυβέρνησης να υποδείξει ως μόνες αυθεντικά ορθές πολιτικές τις δικές της πολιτικές, αφού στηριζόταν στις προτάσεις των ειδικών»

“Βόμβα” Κυρανάκη: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

“Βόμβα” έριξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς “δύσκολα πλέον η Νέα Δημοκρατία ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις εκλογές της 7η Ιουλίου”. 

Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» τα κλιμακωτά πρόστιμα – Ποιες είναι οι τέσσερις ευνοϊκές ρυθμίσεις

Χωρίς την ενεργοποίηση των κλιμακωτών προστίμων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους θα συνεχιστεί η διαδικασία συλλογής δηλώσεων του Κτηματολογίου λόγω της πανδημίας

Γερμανία: Χαλάρωσαν τα μέτρα και ο κορονοϊός ξαναχτυπά

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς τον πληθυσμό να παραμείνει σε επιφυλακή απέναντι στην επιδημία Covid-19, εν μέσω της δημόσιας συζήτησης για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και καθώς οι αριθμοί για την εξέλιξη της επιδημίας στην Γερμανία στέλνουν αντιφατικά μηνύματα.

Θετικές στον κορωνοϊό δύο νοσηλεύτριες και μία καθαρίστρια στο ΑΧΕΠΑ

Με κορωνοϊό διαγνώστηκαν τρεις εργαζόμενες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για μία εργαζόμενη σε θάλαμο στον τομέα της καθαριότητας και δύο νοσηλεύτριες.