Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το Σαράγεβο μετά το τέλος της πολιορκίας του και σήμερα.


Sarajevo 1996 και σήμερα (15)
Στις 6 Απριλίου 1992, το Σαράγεβο περικυκλώθηκε από το Γιουγκοσλαβικό Εθνικό Στρατό και, ύστερα, από τον νεοσύστατο Σερβο-βοσνιακό στρατό. Τις δύο αυτές δυνάμεις πλαισίωσαν και ένας αριθμός Σέρβων παραστρατωτικών. Η πολιορκία και ο καθημερινός βομβαρδισμός του Σαράγεβο διήρκεσε μέχρι τον Οκτώβριο του 1995 και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και μετακινήσεις πληθυσμών. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 Βόσνιοι σκοτώθηκαν ή χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, μεταξύ των οποίων 1.500 παιδιά. Επιπλέον, περί τις 56.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15.000 παιδιά.

Εφιάλτες: Τι σημαίνουν για την υγεία μας


Εφιάλτες: Τι σημαίνουν για την υγεία μας
Οι εφιάλτες είναι πολύ δυσάρεστα όνειρα τα οποία προκαλούν τουλάχιστον μερικό ξύπνημα και συνοδεύονται από έντονα αισθήματα φόβου, άγχους, τρόμου, λύπης, κατάθλιψης ή ενοχών. Πρόκειται για μια άσχημη εμπειρία που όλοι οι άνθρωποι βιώνουν κάποτε στη ζωή τους, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Το άτομο που ξυπνά από εφιάλτη μπορεί να αισθάνεται ότι βιώνει διάφορες καταστροφικές καταστάσεις, όπως πτώση από ψηλά, πνιγμό, καταδίωξη, επερχόμενο θάνατο, δάγκωμα φιδιού και άλλα ψυχικά ή σωματικά οδυνηρά γεγονότα.

Τρίξιμο των δοντιών στο ύπνο, που οφείλεται;


Τρίξιμο των δοντιών στο ύπνο, που οφείλεται;
Το τρίξιμο των δοντιών οφείλεται σε έντονο στρες ή θυμό που έχεις βιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν για παράδειγμα είχες έναν έντονο καβγά με τον καλό σου, με μια φίλη ή κάποιον συνάδελφο, τότε πιθανότητα η ένταση να βγει με αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι αν δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο, οποιαδήποτε αγχωτική κατάσταση, όπως για παράδειγμα μια συνέντευξη για εργασία, εξετάσεις ή και η προσμονή για κάτι ευχάριστο, μπορεί να σε κάνουν να δίνεις «συναυλία» εν ώρα ύπνου. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις, η ενοχλητική συνήθεια είναι απλώς κληρονομική και οφείλεται σε γενετική προδιάθεση.

Οι παγίδες της νηστείας!


Οι παγίδες της νηστείας!
Μπορεί οι 40 ημέρες να σου φάνηκαν πολλές, όμως πλησιάζοντας στο Πάσχα το πήρες απόφαση: θα κάνεις νηστεία. Δεν είναι κακό να αποτοξινωθείς για λίγο από το κρέας και τα παχυντικά λιπαρά... Πρόσεξε όμως γιατί ενώ πιστεύεις ότι τώρα που αφαίρεσες το κρέας από τη διατροφή σου θα αδυνατίσεις, μπορεί να έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ η Μ. Ξενογιαννακοπούλου


Γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός και γραμματέας του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρνούμενη να υπερψηφίσει τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου και είχε, εξ αυτού, τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Aνεμοστρόβιλος στον Άρη. Βίντεο


Aνεμοστρόβιλος στον Άρη. Βίντεο : Ανεμοστρόβιλος ύψους 20 χλμ. καταγράφηκε πριν από τρεις εβδομάδες, από τον δορυφόρο MRO στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Υπενθυμίζεται πως ο MRO είναι σε τροχιά
Ανεμοστρόβιλος ύψους 20 χλμ. καταγράφηκε πριν από τρεις εβδομάδες, από τον δορυφόρο MRO στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Υπενθυμίζεται πως ο MRO είναι σε τροχιά γύρω απο τον Αρη

Ο σχηματισμός ανεμοστρόβιλων με μεγάλο ύψος, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον Άρη. Μάλιστα, οι επιστήμονες τους έχουν ονομάσει «λευκά φίδια», καθώς σχηματίζουν στήλες από λευκή άμμο.

Το ντοκιμαντέρ με σκηνές εξορκισμού που έχει προκαλέσει αντιδράσεις...


Το ντοκιμαντέρ με σκηνές εξορκισμού που έχει προκαλέσει αντιδράσεις... : Μια γυναίκα ουρλιάζει και ένας παπάς απαγγέλει ένα απόσπασμα από την Βίβλο στην προσπάθειά του να εξορκίσει τον δαίμονα που έχει «κυριεύσει» εδώ και 15
Μια γυναίκα ουρλιάζει και ένας παπάς απαγγέλει ένα απόσπασμα από την Βίβλο στην προσπάθειά του να εξορκίσει τον δαίμονα που έχει «κυριεύσει» εδώ και 15 χρόνια

Όχι, δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία τρόμου αλλά για μια σκηνή βγαλμένη από ένα ντοκιμαντέρ το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση και δείχνει την δουλειά του μοναδικού στην Ευρώπη εξορκιστή που έχει πάρει την άδεια του Βατικανού.

Κηδεύτηκε ο Ισαάκ Ισαάκ



Τελέσθηκε το απόγευμα από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου η κηδεία του Ισαάκ Ισαάκ. Πρόκειται για τον πατέρα του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Τούρκους σε αντικατοχική εκδήλωση κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iPhone


Ένας έφηβος από τη νότια Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του ώστε, με τα χρήματα που θα λάμβανε, να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα". 

Οι αρχές έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος πέντε ατόμων με την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικών βλαβών στον ανήλικο.

Δημοκρατική Συμμαχία: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ


Για «ρεσιτάλ υποκρισίας» και «συγκάλυψη των ευθυνών των συναδέλφων του» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Φωτόπουλος.

"ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ.Ασυμβίβαστο έθεσε το ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες


Ο Βαγγέλης Αργύρης ενημέρωσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ
Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει των εκλογών.
Τη βασική αυτή οδηγία διαβίβασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλης Αργύρης, μετά την ομιλία του Προέδρου του Κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Προς επιστράτευση των ναυτεργατών κινείται το υπ. Ανάπτυξης


Αυστηρό μήνυμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός κάλεσε για άλλη μία φορά τους συνδικαλιστές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΛΑΟΣ: "Τα όρια μεταξύ απεργίας και εκβιασμού η ΠΝΟ τα καθιστά δυσδιάκριτα"



Περιοδεία στην Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


Ο κ. Καρατζαφέρης στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης σε φίλους του κόμματος, ενώ νωρίτερα (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά γραφεία του ΛΑΟΣ.

Παπαρήγα: Συμφορά για το λαό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ



Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «αντιπροσωπεύουν συμφορά για το λαό» τόνισε από την Κοζάνη η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις επερχόμενες εκλογές. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPIEGEL Βενιζέλος: «Δεν αποκλείονται νέες περικοπές»


Βενιζέλος: «Δεν αποκλείονται νέες περικοπές»
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην οποία χαρακτηρίζει «φίλο» του τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε και σημειώνει ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση».
Με τον τίτλο «Το παιγνίδι δεν τελείωσε» το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει μακροσκελή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Εμείς, τα παιδιά του πολέμου»


Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια σερβoβόσνιοι ακροβολιστές πυροβόλησαν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο για την ειρήνη στο Σεράγεβο. Το γεγονός σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του πολέμου στη χώρα. 


Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι πληγές που άφησε ο πόλεμος δεν μπόρεσαν εντελώς να επουλωθούν. Βόσνιοι μουσουλμάνοι, Σέρβοι και Κροάτες δυσκολεύονται να μοιραστούν την καθημερινότητα. 

Στη φυλακή 49χρονη που για 7 χρόνια έπαιρνε παράνομα επιδόματα


Στη φυλακή για 18 μήνες κατέληξε χθες η 49χρονη Βρετανίδα πρώην κομμώτρια Ντέμπρα Αλεν, η οποία συστηματικά επί 7 ολόκληρα χρόνια έκλεβε το βρετανικό Δημόσιο λαμβάνοντας επιδόματα συνολικού ύψους 121.174 ευρώ (100.000 λίρες), τα οποία ουδέποτε δικαιούνταν! Ανά διαστήματα λάμβανε επίδομα χαμηλού εισοδήματος, επίδομα αναπηρίας, επίδομα αποκλειστικής νοσοκόμας, επίδομα ανεργίας και επίδομα για την αποπληρωμή των λογαριασμών της.

Φόβοι για την εμφάνιση κατά συρροή δολοφόνου στο Παρίσι


Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της γαλλικής αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Η γαλλική αστυνομία εκφράζει φόβους για την παρουσία ενός μοναχικού κατά συρροή δολοφόνου στα νότια προάστια του Παρισιού, μετά το φόνο μιας 47χρονης στο Γκρινί την Πέμπτη, ο οποίος ενδέχεται να έχει σχέση με τρία ακόμη εγκλήματα του ίδιου είδους που είχαν διαπραχθεί το Νοέμβριο.

Μ. Καρχιμάκης: Το Κίνημα είναι η μόνη αξιόπιστη λύση


«Μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να προτάξουμε τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία μας, τη δυναμική για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα και την ταχύτητα για ανθρωποκεντρικές λύσεις, που έχει ανάγκη η κοινωνία, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και οι μεγάλες πατριωτικές μάχες και του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης.

Γαλάζιο σχέδιο για την αυτοδυναμία


Γαλάζιο σχέδιο για την αυτοδυναμία : Σχέδιο «κουρέματος» των δανείων των ιδιωτών επεξεργάζεται η Νέα  Δημοκρατία, το οποίο και θα αποτελέσει την αιχμή της προεκλογικής  εκστρατείας του κόμματος, με
Σχέδιο «κουρέματος» των δανείων των ιδιωτών επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία, το οποίο και θα αποτελέσει την αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, με στόχο φυσικά την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Συγκίνηση από τον πρωθυπουργό στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα “Φυλακισμένα Μνήματα”


Tον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο, με τη γιγαντιαία σημαία του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, μέρος της κατεχόμενης Λευκωσίας, και το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που ισοπεδώθηκε από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς του 1974, ατένισε με μάτια δακρυσμένα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Ευ. Βενιζέλος: Ευρώπη ή «τυφλή» πορεία


Το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, που όπως είπε έγκειται στο δίλημμα, «Ευρώπη ή τυφλή πορεία προς κάπου αλλού», πρόταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.


«Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία που προσφέρει ασφαλή οδό -παρά τις δυσκολίες- για την επάνοδο στην οικονομική σταθερότητα, ή θα ακολουθήσει μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, που κανείς δεν λέει ποια είναι, ποιος είναι ο στόχος και ποιές είναι οι εγγυήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές «πρέπει να είναι η αρχή της οριστικής εξόδου από την κρίση».

Συμπιλιδης: Βοηθω απο …οποιαδηποτε θεση



«Γνωρίζετε ότι είμαι πολύ δεμένος με την ιατρική. Θέλω όμως να βοηθήσω και να στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, όπως και τις προθέσεις του, στην κρίσιμη εκλογική μάχη από οποιαδήποτε θέση. Είμαι στη διάθεσή του». Η δήλωση είναι του Γ. Συμπιλίδη και έγινε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Νέους πολιτικούς σχηματισμούς «βλέπει» ο κ. Γ. Φλωρίδης. Εκδήλωση του Κοινωνικού συνδέσμου παρουσία του κ. Κ. Σημίτη

Παρουσία του κ. Κ. Σημίτη και στελεχών των κυβερνήσεών του, όπως ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, κ.ά, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Σύνδεσμος, σε συνεργασία με την εφημερίδα Free Sunday.
Οι πολιτικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γ. Φλωρίδης, ο κ. Α. Λοβέρδος, ο κ. Θ. Μαργαρίτης από την

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Δυο άτομα συνελήφθησαν πριν απο λίγο έξω απο το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
στην Ευκαρπία, ύστερα απο μήνυση που υπέβαλαν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου. Οι δυο κάτοικοι της περιοχής κατηγορούνται για παρεμπόδιση των εργασιών στον ΣΜΑ. Αυτή τη στιγμή κάτοικοι διαμαρτύρονται στο ΑΤ Πολίχνης όπου μεταφέρθηκαν οι

Ισραηλινοί και Τούρκοι "σώζουν" τη Θεσσαλονίκη

Οι τουρίστες από το Ισραήλ αλλά και την Τουρκία φαίνεται πως έσωσαν την "παρτίδα" για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης από τις αρχές του 2011. Φαίνεται ότι τόσο η έντονη
εβραϊκή αλλά και οθωμανική παρουσία στις γειτονιές της πόλης αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους τελευταίους

Ν. Αλευράς: «Οχι» σε πρόσθετη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα


Ν. Αλευράς: «Οχι» σε πρόσθετη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα
Yπέρ της διόρθωσης του μισθολογικού κόστους, λόγω του ανταγωνισμού από γειτονικές χώρες τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αλευράς, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει ήδη γίνει σημαντικό βήμα και δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση.
Ο κ. Αλευράς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι «αν θέλουμε να μιλάμε για επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, νομίζω ότι έπρεπε να γίνει διόρθωση στο μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα.

Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας :''Δεν θα μπαίνει στη Γερμανία όποιος έρχεται από Ελλάδα''



Ο ίδιος προσθέτει : ''Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορα της τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία.Δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου λαθρομεταναστών'' - Ήδη στα γερμανικά αεροδρόμια αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά τους επιβάτες από Ελλάδα, αποκαλύπτει η Deutsche Welle! - Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε πρώτος ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ

Η Ελλάδα πωλείται στο e-bay!Κακόγουστο ελληνικό χιούμορ.


Απίστευτη πρόκληση! Η Ελλάδα πωλείται στο e-bay! : Στο e-bay προς πώληση βγήκε η… Ελλάδα!  Το προκλητικό δημοσίευμα, που ξεκίνησε από Έλληνα, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα

Στο e-bay προς πώληση βγήκε η… Ελλάδα!  Το προκλητικό δημοσίευμα, που ξεκίνησε από Έλληνα, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 1.525 δολάρια, ενώ από τις 34 προσφορές η «καλύτερη» ήταν στα 77.000 δολάρια… Τόσα «έπιασε» στις λίγες ώρες που κράτησε η δημοπρασία. Στην συνέχεια «κατέβηκε» μετά από παρέμβαση των υπευθύνων.

"Οικογενειακές ιστορίες" με φόντο τη ΝΔ!


"Οικογενειακές ιστορίες" με φόντο τη ΝΔ! : «H Nτόρα Μπακογιάννη, θα ήθελα να είχε αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών

«H Nτόρα Μπακογιάννη, θα ήθελα να είχε αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών απλών νεοδημοκρατών που θεωρούν ότι θα ήταν καλό να πετύχει η ΝΔ μία τέτοια διεύρυνση.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.



Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, που είχαν στην Ιπποκράτους. Είναι ο δέκατος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που λαμβάνει τέτοια απόφαση.

"Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία πληγή και η Ισπανία όγκος"


"Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία πληγή και η Ισπανία όγκος" : «Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος»! Με την… λιτή αυτή δήλωση περιέγραψε την κατάσταση της ευρωζώνης ο επικεφαλής

«Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος»! Με την… λιτή αυτή δήλωση περιέγραψε την κατάσταση της ευρωζώνης ο επικεφαλής της Pimco, Bill Gross.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τη νέα άνοδο στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε το 5,85%, επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Αγροτική Αγορά στις 8 Απριλίου στην Κουλούρα Ημαθίας


Κεντρική Μακεδονία Αγροτική Αγορά στις 8 Απριλίου στην Κουλούρα Ημαθίας

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας προσκαλεί όλους σε μια πειραματική προσπάθεια  προσέγγισης των αγροτών-παραγωγών με τους καταναλωτές, σε μια ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΩΝ στην ΚουλούραΗμαθίας (από Θεσσαλονίκη, πριν την έξοδο Βεροίας, στην έξοδο Κούλουρας της Εγνατίας οδού) την Κυριακή8 Απρ 2012, από τις08.00 έως 12.00.

Ελαιόλαδο και Ρύζι την Κυριακή σε πολίτες της Νάουσας


Κεντρική Μακεδονία Ελαιόλαδο και Ρύζι την Κυριακή σε πολίτες της Νάουσας

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών του Διευρυμένου Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το ΚΕΠΚΑ Νάουσας, ανακοινώνεται ότι, η διάθεση ελαιολάδου και ρυζιού από τους παραγωγούς στους πολίτες που έχουν κάνει σχετική δήλωση στη Νάουσα (Κτίριο ΚΑΠΗ Νάουσας), θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων

(8/4)  στο χώρο έξω από το Δημοτικό Στάδιο (Οδός Εθνικής Αντιστάσεως), τις ώρες από 8:00 έως 13:00.

Το πασχαλινό ωράριο στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Το πασχαλινό ωράριο στις Σέρρες

Ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών το ωράριο της Μ.Εβδομάδας. Από τη Μ.Δευτέρα έως και την Μ.Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ.Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το Μ.Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα συνεχώς.

Bazaar των Γιατρών του κόσμου στα Ν.Μουδανιά


Κεντρική Μακεδονία Bazaar των Γιατρών του κόσμου στα  Ν.Μουδανιά

Τα μέλη των Γιατρών του Κόσμου, στα πλαίσια των πολλαπλών δράσεων τους, θα πραγματοποιήσουν bazaar σε Ν. Μουδανιά και Ν. Τρίγλια.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν φάρμακα για τους ανέργους, ανασφαλίστους ή απόρους συμπολίτες μας.

Θα μας βοηθήσετε αν μας φέρετε οποιοδήποτε φάρμακο που έχετε στο σπίτι, αρκεί να μην έχει λήξει ή και με την οικονομική σας συμμετοχή, αν το επιθυμείτε.

Παράταση στην αγωνία χιλιάδων επιβατών



Συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα .

Η απόφαση αναστολής της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Μ. Τρίτη και την Μ.Τετάρτη οι ναυτεργάτες, φαίνεται προς το παρόν απίθανο σενάριο καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από την χθεσινή συνάντηση με την υπουργό.

Δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών - Το πολύ να μετατεθούν μια εβδομάδα πίσω



Μέχρι τώρα είχε “δέσει” η 6η Μαϊου, όμως η κυβέρνηση επέμενε να απαντά ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος δήλωνε στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών.

Τα σενάρια φούντωσαν μετά τις δηλώσεις Παπαδήμου από την Κύπρο ότι ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου. 

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

648 π.Χ: Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες έκλειψη Ηλίου.
1793: Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, εγκαινιάζοντας την περίοδο της Τρομοκρατίας.

Τρίωρη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογική στρατηγική

Τρίωρη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογική στρατηγική
Στη σύσκεψη ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος αντάλλαξε απόψεις με κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, που συγκροτούν τη στενή εκλογική επιτροπή. Συμμετείχαν οι υπουργοί Ανδ. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης, Μιλτ. Παπαϊώαννου και Α. Διαμαντοπούλου, οι βουλευτές Χρ. Παπουτσής και Μ. Ανδρουλάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π. Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαπας και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.