Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο απόγευμα του Σαββάτου


Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο απόγευμα του Σαββάτου

 
  

Με τις πιέσεις της τρόικας να έχουν γίνει αφόρητες, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν το απόγευμα του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στόχος της κρίσιμης σύσκεψης είναι να επιτευχθεί η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα και κυρίως στα όσα θέτουν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές για να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI

Την πεποίθησή του πως οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκονται πια μιαν ανάσα από το αίσιο τέλος τους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την Τρόικα. Νωρίτερα Έλληνας αξιωματούχος δήλωνε στο Reuters πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία για το PSI "επί της αρχής" έως την Κυριακή το απόγευμα, κάτι που επί της ουσίας επιβεβαίωσε ο υπουργός.
Χαρακτηριστικά κύριος Βενιζέλος δήλωσε πως:

Οι ιθαγενείς της Αμερικής κατάγονται από το Αλτάι της Σιβηρίας! Ανακαλύφθηκαν γενετικοί δείκτες που συνδέουν τους ινδιάνους με τους κατοίκους της μικρής περιοχής στη Ρωσία


Οι ιθαγενείς της Αμερικής κατάγονται από το Αλτάι της Σιβηρίας!
Η Δημοκρατία των Αλτάι στη νότια Σιβηρία ανήκει στην Ομοσπονδία της Ρωσίας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο – συγκεκριμένα στα σύνορα της χώρας με το Καζακστάν, την Κίνα και τη Μογγολία. Η μικροσκοπική όμως αυτή ορεινή περιοχή αποκτά τώρα έναν νέο, ενδιαφέροντα χαρακτήρα αφού, όπως δείχνει μια νέα γενετική μελέτη, αποτελεί τη «γενέτειρα» των ιθαγενών της Αμερικής.

Συλλήψεις πέντε (5) ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Πέλλα



Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων χθες (26.01.2012) το πρωί συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών με τη συνδρομή Αστυνομικών και λοιπών Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, πέντε ημεδαποί ηλικίας 24 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. 

Βρήκε τσάντα με 13.800 ευρώ και την παρέδωσε



Χθες (26.01.2012) το απόγευμα 47χρονη υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Βέροια παρέδωσε στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (13.800) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Από την έρευνα προέκυψε ότι κάτοχος της τσάντας είναι ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος την ξέχασε εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καψής: Θα έχουμε μπροστά 10 δύσκολα χρόνια


Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το "κούρεμα" των ομολόγων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώτας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
"Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόοδος και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να τελειώσουμε- το περίγραμμα ίσως, ήδη, έχει μορφοποιηθεί. Ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί. Το ζήτημα είναι να ολοκληρωθεί, η συμφωνία, να κλείσει". 

Μπαρόζο: "Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα"


Μπαρόζο: "Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα"

«Όσοι μιλούν για χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ξέρουν τι λένε», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά τη συνάντησή που είχε στις Βρυξέλλες με το Βέλγο πρωθυπουργό Ελιο Ντι Ρούπο. Ο Ζ. Μπαρόζο τόνισε ότι «εφόσον οι φίλοι μας Έλληνες πράξουν όσα τους αναλογούν, οφείλουμε να τους στηρίξουμε, καθώς ενδεχόμενη χρεοκοπία θα ήταν επώδυνη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη».

Ποιές είναι οι παροχές στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ποιές είναι οι παροχές στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Οδηγίες για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών σε
είδος και χρήμα στα 9,5 εκατομμύρια των ασφαλισμένων του, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σε έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, αναφέρονται όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για το θέμα της πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής φροντίδας.

Ο Χρυσός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Διάλεξη για με θέμα "Ο Χρυσός στη  Μακεδονία και Θράκη. Μία ιστορική διαδρομή", θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Μιχάλης...
Βαβελίδης. Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 11:00 στο Μετεωροσκοπείο του Α.Π.Θ.

ΚΕΔΕ: Σε κρίσιμη καμπή η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η έντονη κριτική στην «κεντρική διοίκηση», η ανησυχία για τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν μειωθεί κατά 50% την τελευταία τριετία και η έντονη αγωνία για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα που καλεί τους δημάρχους να «εφεύρουν» δίκτυο προστασίας για όσους πλήττονται από την κρίση, χαρακτήρισαν τις πρωινές ομιλίες ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο, στην Κομοτηνή.

Επανακαταθέτει τη διάταξη για τα φαρμακεία

Τη διάταξη για τα φαρμακεία, η οποία καταψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη, επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του Κ.Κ.Ε. για την πολιτική των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα, υπεραμυνόμενος των απόψεών του. «Αν υποχωρούσα σε καθετί που μου έλεγαν να πάρω πίσω, δεν θα ήμουν εδώ τώρα» τόνισε, προσθέτοντας πως σέβεται μεν τις

Τον έδερναν αλύπητα αν κι είχε πεθάνει!



Στο «σκαμνί» τρεις ειδικοί φρουροί κι ένας αστυφύλακας - ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρή εικόνα

Αντιμέτωποι με βαριές ευθύνες για τον θάνατο του 24χρονου, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και αθλητή κολύμβησης, Νικόλαου Σακελίωνα, τον Μάιο του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, έρχονται τρεις ειδικοί φρουροί και ένας αστυφύλακας - ανάμεσά τους και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ δύο από αυτούς θα δικαστούν και για ψευδορκία, καθώς εκτός των άλλων φέρονται ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις πράξεις τους.

Διεθνής έρευνα στο Αιγαίο για τα αρχαιότερα ναυάγια του κόσμου


Oι Μινωίτες, δεινοί θαλασσοπόροι, εξαφανίστηκαν μυστυριωδώς πριν από περίπου 3.500 χρόνια
Σε συνεργασία με το διάσημο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Γουντς Χολ στη Μασαχουσέτη, ερευνητές της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων αναζητούν στο Αιγαίο το πρώτο μινωικό ναυάγιο, που θα ήταν πιθανότατα και το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου.

Ο φιλόδοξος στόχος τους για τον εντοπισμό ναυαγίων της Εποχής του Χαλκού παραμένει προς το άπιαστος -ορισμένοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι θα παραμείνει για πάντα ευσεβής πόθος. 

Κόβουν τις πιστωτικές οι Έλληνες


Κόβουν τις πιστωτικές οι Έλληνες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Visa, ο συνολικός αριθμός καρτών (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές) παρέμεινε κατά την περυσινή χρονιά στα ίδια επίπεδα με το 2010, αγγίζοντας τα 8,6 εκατομμύρια.
Ολοένα και αυξάνεται η τάση των πολιτών να παραδίδουν τις πιστωτικές τους κάρτες επειδή εμφανίζουν αδυναμία στο να της συντηρήσουν, με τους καταναλωτές ωστόσο να «νυκοκυρεύουν» τα έξοδά τους προς τις τράπεζες και κάνουν στροφή προς τις χρεωστικές κάρτες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Παπουτσής


Παπουτσής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

To ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επισημαίνοντας με νόημα ότι «αυτά θα τα δούμε, όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες…».

Έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να προκαλέσει η δριμεία κριτική του Χρήστου Παπουτσή, σε εκείνα τα στελέχη του κόμματος που μίλησαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σέρρες: Πήραν το νόμο στα χέρια τους...στο Σκούταρι


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Πήραν το νόμο στα χέρια τους...στο Σκούταρι

Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει «κόκκινο», στο Σκούταρι του δήμου Σερρών οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους, το θέμα της ασφάλειάς των εαυτών τους και των περιουσιών τους, περιπολώντας με … βάρδιες, μόλις σκοτεινιάσει και μέχρι το ξημέρωμα.

Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, η πρωτοβουλία τους δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει το έργο της αστυνομίας, αλλά να συνδράμουν στο έργο της, ενημερώνοντας άμεσα την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, μόλις δουν κάποια ύποπτη κίνηση.

Αντωνιάδης: "Σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορούν μόνο...κάρα στην πόλη του Κιλκίς !



Εντυπωσιακά στοιχεία από Δ/νση Συγκοινωνιών και ΔΟΥ Κιλκίς

Η φράση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Κιλκίς είναι χαρακτηριστική: “σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορούν κάρα και θα σπέρνουμε με άλογα και βόδια!”

Είναι ίσως, υπερβολή, αλλά τα στοιχεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, όπως και της Εφορίας είναι συγκλονιστικά. Ο λόγος για την ακινητοποίηση των αυτοκινήτων μέσω της παράδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ. Θερμό ραντεβού με τον Πούτιν


Σαμαράς και Πούτιν συναντήθηκαν τυπικά ως αρχηγοί των κομμάτων τους
Επαναφέρει στο προσκήνιο η Ρωσία τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα. Ζητούν ακόμα να βοηθήσει η Ελλάδα στην κατάργηση της βίζας για την ΕΕ
Στο προσωπικό γραφείο του Ρώσου πρωθυπουργού, μπροστά στο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα και μακριά από πρωτόκολλα έγινε χθες το απόγευμα στη Μόσχα η συνάντηση Πούτιν - Σαμαρά. Οι δύο άνδρες, τυπικά, συναντήθηκαν ως αρχηγοί των κομμάτων τους, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς.

Παπαδήμος: "Είναι μεγάλη η πίεση. Κρίνεται η χρηματοδότηση"


Παπαδήμος: "Είναι μεγάλη η πίεση. Κρίνεται η χρηματοδότηση"
Μια νέα μείωση των δαπανών κατά 2 δισ. θα είναι η προσφορά για τον εξευμενισμό της τρόικας κατά τη σημερινή κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Οπως αποφασίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια 5ωρης ευρείας υπουργικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, τα 2 δισ. της μείωσης των δαπανών θα προέλθουν από μειώσεις των αμυντικών δαπανών, περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και από την άμεση συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με τη σχετική επεξεργασία που έχει κάνει η υπό τον Θ. Πάγκαλο αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Σύσκεψη Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Σύσκεψη Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τη στάση του Κινήματος στη Βουλή και στις κρίσιμες ψηφοφορίες που προγραμματίζονται, έχει συγκαλέσει για σήμερα, Παρασκευή, ο Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης.

Γιούνκερ: Να συμμετάσχουν και τα κράτη της ευρωζώνης στην απομείωση του χρέους


Σε συνέντευξή του προς την αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο πρόεδρος του Eurogroup προβαίνει στην εκτίμηση ότι στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα «επιτευχθεί πλήρως» ο στόχος που έχει τεθεί. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Γιούνκερ καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους επί της Ελλάδας προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Σαν Σήμερα...


27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1593: Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.
1827: Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Παναγιώτη Νοταρά και Ιωάννη Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολούθησε έπεσε ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.

Δεν βρίσκετε τα κλειδιά σας; Ο εγκέφαλός σας είναι ασυγχρόνιστος! Το κινητικό σύστημα προηγείται και το οπτικό δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις


Δεν βρίσκετε τα κλειδιά σας; Ο εγκέφαλός σας είναι ασυγχρόνιστος!
Εχετε αργήσει στη δουλειά και ψάχνετε σαν τρελοί το κλειδί του αυτοκινήτου σας μέσα στο σπίτι. Το χειρότερο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι ενώ συνεχίζετε να ψάχνετε σαν τρελοί, έχετε βρει τα κλειδιά εδώ και ώρα και τα κρατάτε στο χέρι σας χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει. Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά πιστεύουν τώρα ότι έχουν την απάντηση.
Όπως λένε, το σουρεαλιστικό αυτό «κυνήγι» κρυμμένων… θησαυρών που βρίσκονται όμως μπροστά στα μάτια μας, οφείλεται στο ότι τα συστήματα του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη διαδικασία της αναζήτησης λειτουργούν σε διαφορετικές ταχύτητες.

Ποια είναι η πραγματική σχέση σας με τα "πνεύματα" και την επικοινωνία με τον "άλλο κόσμο";


Το ερώτημα "υπαρχει μετά θάνατον ζωή" αλλά και η δυνατότητα ή μη επικοινωνίας των νεκρών με τον κόσμο των ζωντανών, αποτελούν δύο από τα πιο συζητημένα και αμφισβητούμενα ζητήματα.
  Οι απαντήσεις και στα δύο αυτά θέματα, είναι σε μεγάλον βαθμό υποκειμενικές και έχουν άμεση σχέση με την ανάγκη του καθενός από εμάς να πιστεύει ότι οι δικοί του άνθρωποι δεν χάνονται για πάντα ή ότι έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί μας ακόμη και μετά τον θάνατό τους.

Διάσημα μεταφυσικά φαινόμενα και η εξήγηση τους


Διάσημα μεταφυσικά φαινόμενα και η εξήγηση τους (2)
Με αφορμή την πρώτη ημερίδα μεταφυσικής στην Αθήνα το Σάββατο που μας έρχεται, δείτε τις απαντήσεις σε διάφορα μεταφυσικά ερωτήματα.
Η μεταφυσική έχει χαρακτηριστεί και ως “φυσική του αύριο”. Πολλά από τα φαινόμενα που ερευνά, θυμίζουν σενάρια από ταινίες φαντασίες, όμως ίσως στο μέλλον να αποτελούν το καθημερινό και το συνηθισμένο.
Ο Νικόλαος Κουμαρτζής, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και υποψήφιος Διδάκτορας Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας βοήθησε να καταλάβουμε μερικά από αυτά.

Τις προφητείες Παϊσιου μελετά η CIA


Τις προφητείες Παϊσιου μελετά η CIA
Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα τους μάλιστα είναι και ο Γέροντας Παΐσιος.
Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ολόκληρο αναλυτικό τμήμα της μυστικής υπηρεσίας, το οποίο ασχολείται με ό,τι θεωρείται απόκρυφο ή μυστικιστικό, και προσπαθεί να «δέσει» το παζλ διαφόρων προφητικών παραδόσεων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, προκειμένου να τα εντάξει στη δική της αναλυτική διαδικασία. Πόσω μάλλον όταν και η ίδια η CIA γνωρίζει ότι σύντομα θα έρθει «κάτι μεγάλο» που θα ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα του παλνήτη.