Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση της Ελλάδος στην Άγκυρα για την ΑΟΖ της Κύπρου

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο θα κρίνει τόσο την ευρωπαϊκή της πορεία όσο και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ όπου γίνεται λόγος για αξιοποίηση της υφαλοκρηπίδας και της

Απο ποιές κατηγορίες εργαζομένων θα προκύψουν οι απολύσεις στο δημόσιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ικανοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης απέναντι στην τρόικα για την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, η οποία πρέπει να επιτευχθεί έως το τέλος του 2014. Ένας αριθμός 9.500 απομακρύνσεων έχει συμπληρωθεί έως σήμερα. Εντός των επόμενων μηνών, την πόρτα της εξόδου

Τι κατεβάζει το Ποτάμι ;

Συζητά σε ίση βάση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και θα μας ανακοινώσει σε ποιο «πόλο» του μικρού διπολισμού θα γείρει !
Στις Βρυξέλλες έχει ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΣΚ, αλλά στην Ελλάδα δηλώνει «ριζοσπαστικό κέντρο» και εμφανίζεται ως συνέχεια του κ. Τζήμερου !
Είναι κατά των παλιών κομμάτων και των παλιών πολιτικών, αλλά

Νίκος Ανδρουλάκης: Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για όλα χωρίς κραυγές

Σημαντική παρέμβαση στα τεκταινόμενα στη Δημοκρατική Παράταξη κάνει ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνοντας «το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί συντεταγμένα σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, όπου θα κληθούν να δώσουν δυναμικό “παρών” όλες του οι κοινωνικές δυνάμεις» και στο οποίο θα συζητηθούν με ψυχραιμία και χωρίς

ΔΗΜΑΡ-Επανεξελέγη πρόεδρος ο Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πριν από λίγα λεπτά, με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Έλαβε, συγκεκριμένα, 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή

Το κρυφό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας το 2010 και γιατί ναυάγησε: Ο Παπανδρέου, η Deutsche Bank και η Μέρκελ

Το γαλλογερμανικό σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας πριν από τον αποκλεισμό της από τις αγορές και τις αιτίες του ναυαγίου αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γιόζεφ Ακερμαν.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank μιλάει για όλο το παρασκήνιο και το πως οι

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου.
Αρχικά προβλήθηκε βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκαν όλοι οι

Οι υπουργοί του Αλ. Τσίπρα

Υπουργικά κουστούμια φέρεται να ράβουν στην Κουμουνδούρου ενόψει εκλογών και πιθανής ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρασκηνιακές διεργασίες για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τους υπουργικούς θώκους εντείνονται αν και από το στρατηγείο του Αλέξη Τσίπρα γίνεται

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ

Λίγο πριν τις 11 άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ. Υποψήφιοι είναι εκ νέου ο Φώτης Κουβέλης και ο Δημήτρης Λουκάς.
Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα. Παράλληλα γίνεται και η ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική

Βομβαρδισμένο τοπίο η Εγνατία από τρελή πορεία νταλίκας

Tραγωδία στην Εγνατία Οδό. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τεράστιας καραμπόλας  30 -35 περίπου αυτοκινήτων που σημειώθηκε το πρωί όταν νταλίκα έπεσε σε ΙΧ που έπιασε φωτιά.
Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αν δεν υπάρξουν πρόωρες εκλογές δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

Αν αποφευχθούν πρόωρες εκλογές το Μάρτιο, η χώρα θα αλλάξει σελίδα και δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και νέα τρόικα, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι με βάση το κυβερνητικό σχέδιο σε σχέση

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3,7% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας E-VOICE, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».
Ειδικότερα, στην ερώτηση «αν την Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 21,2% των ερωτηθέντων