Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Παρών» δηλώνει από τις Σπέτσες ο Γ. Παπανδρέου

Η Δημοκρατία θα είναι το πολιτικό διακύβευμα για τις επόμενες δεκαετίες, επισήμανε στην παρουσίαση των συμπερασμάτων του 15ου Συμποσίου της Σύμης ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο λόγω της εγκληματικής δημοσιονομικής διαχείρισης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι λόγοι για τους οποίος η χώρα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : Πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα



Πρόσθετα μέτρα-κίνητρα για τη βελτίωση της λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης επενδύσεων, που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και

Αιχμηρή κριτική της Μεταρρυθμιστικής Τάσης στον Φώτη Κουβέλη

Νέα αιχμηρή κριτική στις πολιτικές πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ ασκεί η Μεταρρυθμιστική Τάση του κόμματος, με αφορμή αυτή τη φορά το προσκλητήριο που απεύθυνε ο Φώτης Κουβέλης σε πολιτικές δυνάμεις για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.
Σε ανακοίνωση της η Μεταρρυθμιστική Τάση επικρίνει την επιλογή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ » να στείλει δύο επιστολές

Σε δέκα ημέρες η πληρωμή των ζημιών - Ολες οι αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ

Δέκα αλλαγές στη νομοθεσία για την υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων κάνουν πιο αυστηρό το πλαίσιο για τους ανασφάλιστους οδηγούς, αλλά και φέρνουν πιο γρήγορα, σε 10 ημέρες, τις πληρωμές των ζημιών στο ΙΧ.
Οι κυριότερες αλλαγές είναι:

3% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΗΣ Χ.Α. Με διαφορά 3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24% έναντι 21% της ΝΔ σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για το bankingnews.gr με άκρως ενδιαφέροντα εξαγόμενα συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας, την εκλογή

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Καταβάλλεται σήμερα από τον ΟΓΑ η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.
Η πληρωμή αφορά στους 449.384 δικαιούχους που θα λάβουν την

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Μαγκριώτης, Γρηγόρης Τσόκας (καθηγητής ΑΠΘ), Χρόνης Μακρίδης (Γραμματέας Α΄θεσνίκης), Γιάννης Κυανίδης (Γραμματέας Β Θεσνίκης) και Βασίλης Λάζαρης (Χημικός Μηχανικός) συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Λακασά.

Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Κατ' αρχήν συμφωνία για την αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών επιτεύχθηκε στην χτεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες βάση της συζήτησης αποτέλεσε η

Παπανδρέου: Η ΝΔ ευθύνεται για το μνημόνιο

Τη ΝΔ «έδειξε» ως υπεύθυνη για την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Συμπόσιο της Σύμης, που φέτος γίνεται στις Σπέτσες, με θέμα «Επανεφευρίσκοντας τη Δημοκρατία».
Ο κ. Παπανδρέου της καταλόγισε «εγκληματική δημοσιονομική διαχείριση» και  «διατήρηση των χρόνιων παθογενειών του

Τσίπρας-Κουβέλης: πού συμφωνούν και πού διαφωνούν

Η απαντητική επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς εκείνη του Φ. Κουβέλη λίγες ημέρες πριν, συνιστά παράθυρο συνεννόησης με την ΔΗΜΑΡ: αυτή είναι η προσέγγιση κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατ’ αρχήν θετική ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, υπό την έννοια ότι διαπιστώνεται η

Πλακάτ για τον τερματισμό της κατοχής στην Παλιστίνη σήκωσε ο Μ. Γλέζος στην Ευρωβουλή

Μαζί με αρκετούς άλλους ευρωβουλευτές, ο Μανώλης Γλέζος και η Μαρία Σακοράφα σήκωσαν πλάκατ υπέρ της Παλαιστινής. Τα πλακάτ που κρατούσαν οι ευρωβουλευτές έγραφαν μεταξύ άλλων «Όχι στην στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη», «Τερματίστε την κατοχή της Παλαιστίνης» και «Τιμωρία στα μαζικά

Την Τρίτη η συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Δημοκρατική Αριστερά για έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.