Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το εκλογικο κέντρο του υποψήφιου βουλευτή Λεωνίδα Δημητριάδη


Απο τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα μπορείτε να επισκέπτεστε το πολιτικό μου γραφείο.Παπαθεοφίλου 3, 1ος όροφος.Πίσω απο το Δημαρχείο Κιλκίς.

Της αφαίρεσαν διδακτορικό τίτλο για "λογοκλοπή"


Της αφαίρεσαν διδακτορικό τίτλο για "λογοκλοπή"
Η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου παύθηκε από διδάκτωρ των πολιτικών επιστημών - προς το παρόν τουλάχιστον. Το πανεπιστήμιο της Βόννης ακύρωσε τον ακαδημαϊκό την τίτλο με το αιτιολογικό της λογοκλοπής. Η ίδια η θιγόμενη δήλωσε πάντως ότι δεν αποδέχεται την απόφαση και ότι θα την προσβάλλει δικαστικά.

Εκεί που η Γη θυμίζει άλλο πλανήτη…


Εικόνες από μέρη που θυμίζουν άλλους πλανήτες, αλλά βρίσκονται στη γη και σχηματίστηκαν από διάφορα φυσικά φαινόμενα και μετά από πολλά χρόνια, περιγράφονται παρακάτω μας προκαλούν να τα επισκεφτούμε…
«Κάστρο από βαμβάκι», το «Μάτι της Σαχάρας», η «κοιλάδα του φεγγαριού» και «πέτρινο δάσος» είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν δοθεί σε περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης, για να καταδείξουν την ιδιαιτερότητά τους.

Γιορτές τέλος! Τώρα δίαιτα;


scale 1
Οι γιορτές πέρασαν, ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα απ' τη καθημερινότητα. Τις μέρες κατάνυξης , νηστείας και προσευχής ακολούθησε η γιορτή, το γλέντι, το πολύ φαγητό και το ποτό. Ο οβελίας, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, τα μπιφτέκια και τα σουβλάκια είχαν τη τιμητική τους, ενώ απ' τη άλλη το κρασί έρεε άφθονο ενισχύοντας το κέφι και τη χαρά της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Θήκη από άθραυστο γυαλί


Στο εμπόριο μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες θήκες για το iPhone. Άλλες έξυπνες, άλλες πρωτότυπες και άλλες χαριτωμένες. Καμιά όμως από αυτές δεν συνδυάζει την απλότητα αλλά και την ευχρηστία του Steinheil GLAS.t

Βρήκαν τα τέσσερα γονίδια του χρόνου!


Βρήκαν τα τέσσερα γονίδια του χρόνου! : Τέσσερα γονίδια του χρόνου που καθορίζουν πόσο γρήγορα θα γεράσουμε εντόπισε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Τα γονίδια αυτά ελέγχονται από παράγοντες του τρόπου ζωής και «προγραμματίζονται»

Τέσσερα γονίδια του χρόνου που καθορίζουν πόσο γρήγορα θα γεράσουμε εντόπισε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Τα γονίδια αυτά ελέγχονται από παράγοντες του τρόπου ζωής και «προγραμματίζονται» σε μικρή ηλικία.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως κατανοώντας πως ενεργοποιούνται ή αδρανοποιούνται τα γονίδια αυτά, θα ανοίξουν το δρόμο για την επινόηση νέας γενιάς αντιγηραντικών φαρμάκων.

Τα σινεμά ρίχνουν τις τιμές των εισιτηρίων


Παρακολουθώντας την κρίση να μειώνει όλο και περισσότερο τον αριθμό των εισιτηρίων, οι κινηματογράφοι άρχισαν -επιτέλους- ο ένας μετά τον άλλο να ρίχνουν τις τιμές, ξανασυστήνοντας έτσι το σινεμά ως τη φτηνή διασκέδαση που ήταν πάντα.

Εισιτήρια των 6 και των 7 ευρώ, προσφορές, δύο εισιτήρια δώρο στην τιμή του ενός, ειδικές τιμές για φοιτητές και οικογένειες. Οι αιθουσάρχες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που ακόμα και το να δεις μια ταινία σε αίθουσα μοιάζει με πολυτέλεια.

Το τσουνάμι τους έσωσε από τους Πέρσες



Η Ποτίδαια, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, σώθηκε από τους Πέρσες εισβολείς τον χειμώνα του 479 π.Χ. χάρη σε ένα... τσουνάμι, υποστηρίζεται σε μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στις ΗΠΑ και η οποία προειδοποιεί για το σεισμικό κίνδυνο που υπάρχει στην περιοχή αυτή και για την πιθανότητα να επαναληφθεί το φαινόμενο.

Ποινή φυλάκισης 123 ετών για την τραγωδία της «Ήλιος»



Συνολική ποινή 123 χρόνων επιβλήθηκε στα τέσσερα στελέχη της εταιρείας «Ήλιος», τα οποία το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχα χωρίς ελαφρυντικά για την υπόθεση της συντριβής αεροσκάφους, τον Αύγουστο του 2005, στο Γραμματικό Αττικής.

Φρίκη στη Ν. Αφρική για τον ομαδικό βιασμό 17χρονης με πνευματική αναπηρία


φωτό: Getty Images
Φρίκη και οργή έχει προκαλέσει στη Νότιο Αφρική ο ομαδικός βιασμός 17χρονης με πνευματική αναπηρία, ο οποίος καταγράφηκε στο βίντεο και έκανε το γύρο της χώρας. Οχτώ κατηγορούμενοι 14-20 ετών οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο, ενώ το έγκλημα έχει φέρει στο προσκήνιο τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο στην αφρικανική χώρα, όπου πάνω από 25% των ανδρών ομολογούν ότι έχουν βιάσει κάποια γυναίκα.

Οι περιοδείες του Υποψηφίου Βουλευτή Β'Θεσσαλονίκης Παντελή Κουκουλεκίδη


Τις Δημοτικές Ενότητες Αξιού και Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, Παντελής Κουκουλεκίδης.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18:00 με επίσκεψη στο Δ.Δ. Ανατολικού. Στις 19:00 θα επισκεφθεί το Δ.Δ. Χαλάστρας. Στις 20:30 θα επισκεφθεί το Δ.Δ. Μαλγάρων ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο Δ.Δ. Κυμίνων στις 21:30.

«Ναι» σε συγκυβέρνηση, «όχι» στη δραχμή



Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές τάσσονται έξι στους δέκα ψηφοφόρους, ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Οι ψηφοφόροι έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία, εξού και το ποσοστό της στην παράσταση νίκης φτάνει το 70%. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό της αντιφατικότητας των διαθέσεων της κοινής γνώμης το γεγονός ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται καθαρά της ΝΔ στην εκλογική προτίμηση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος διατηρεί – ελαφρύ – προβάδισμα έναντι του Αντώνη Σαμαρά ως προς την καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού. 

Παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του ο Γ. Συμπιλίδης



Την παραίτησή του από την υποψηφιότητά του στο Κιλκίς ανακοίνωσε ο Γιώργος Συμπιλίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι παραμένει στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
Υπενθυμίζεται ότι η συμπερίληψη του κ. Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΝΔ, με αποτέλεσμα σήμερα ο υποψήφιος στο νομό Κιλκίς να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη.

Άνοιγμα Βενιζέλου στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ


Άνοιγμα Βενιζέλου στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ
Σε νέα τροχιά έβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την στάση που πρόκειται να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στην χθεσινή του ομιλία στο κλειστό στάδιο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.
Ο κ. Βενιζέλος για πρώτη φορά υπογράμμισε με έμφαση πως η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ, που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της λογοτεχνίας.
1914: Η Σφαγή του Λάντλοου. Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας.

Πρωτιά στις εκλογές για οριστική υπέρβαση της κρίσης ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Πρωτιά στις εκλογές, η οποία θα φέρει οριστική υπέρβαση της κρίσης, ζήτησε στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στο γυμναστήριο του "Μίλωνα" στη Νέα Σμύρνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
"Πρέπει να αποφύγουμε επανάληψη του πολιτικού σκηνικού της δεκαετίας του '30. Το πρώτο που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός είναι ο εκφασισμός της πολιτικής σκηνής. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να πει το όνομα του, δεν φοβάται να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό" ανέφερε κατά την