Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Γεννηματά: Τα λάθη και οι καθυστερήσεις κυβέρνησης αύξησαν το κόστος

«Ο ελληνικός λαός επιθυμεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «σε αυτή την ευθύνη δεν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση».
Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, την

Αυτοί ΔΕΝ ψηφίζουν την συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος που διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή είναι ο εργατολόγος και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος δήλωσε στη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου πως  «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή»

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Έσκασε η φούσκα των ψεμάτων του κ. Τσίπρα

Στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη «Άπλετο Φως» στον ρ/σ  «Αθήνα 984» βρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που είπε πως: «Μετά από πέντε μήνες “σκληρής διαπραγμάτευσης”, έσκασε η φούσκα των ψεμάτων του κ.Τσίπρα. Σήμερα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, πιθανότατα με ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο και με τη

ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εβγαλαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ -«Εποχή»(Τσίπρας) κατηγορεί Iskra (Λαφαζάνης) ως «μεγαλομανείς μπολσεβίκ»

Η επικείμενη συμφωνία θα έχει συνέπειες στην κυβερνώσα Αριστερά. Αυτό δείχνει και η βαριά σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και την εφημερίδα «Εποχή» που ανήκει στην εκδοτική ομπρέλα του

Οι δανειστές δεν δέχτηκαν υπογραφή Βαρουφάκη -Απαίτησαν υπογραφή Τσίπρα

Έντονο και ταπεινωτικό για τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν το παρασκήνιο της αποστολής της ελληνικής αντιπρότασης τα ξημερώματα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.
Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, ώστε να αποσταλεί μια πρόταση στις

Δήλωση Φώφης Γεννηματά για τα 19 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχει παντού. Ζει μέσα μας, στην καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, γιατί οι ιδέες του δικαιώθηκαν από την ιστορία και το έργο του αναγνωρίστηκε από την κοινωνία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές μπροστά από την

Κυριάκος Πιερρακάκης : Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη.

«Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, “Θεός της Ελλάδος”. Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα.

Ανδρέας Παπανδρέου 1995... στιγμές ειλικρίνειας...




Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο πρωθυπουργός Ανδρέας Γ. Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) έφευγε από τη ζωή.

Βενιζέλος: Είμαστε στο μνημόνιο 2,5 και πάμε για το μνημόνιο 3

Για πολύ μεγάλη πολιτική στροφή του Τσίπρα και της κυβέρνησης έκανε μεταξύ άλλων λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή εκτιμώντας παράλληλα ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο λογαριασμός.
«Φοβούμαι ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο λογαριασμός διότι εδώ δεν πληρώνουμε μόνο τον λογαριασμό του χαμένου 5μήνου, αλλά πληρώνουμε και τον λογαριασμό της αντιμνημονιακής

Λαπαβίτσας: Πώς θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες;

Αποκαλυπτικός για μια ακόμη φορά για το περιεχόμενο τηςεπικείμενης συμφωνίας με τους δανειστές, είναι ο οικονομολόγος και βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.
Ο κ. Λαπαβίτσας, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα

10 έως 40 βουλευτές θα χάσει στη ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ

Θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τον πρωθυπουργό να καταφέρει να περάσει την πιθανή συμφωνία από το κοινοβούλιο υποστηρίζει η Deutsche Bank σε ανάλυσή της που υπογράφει ο Γιώργος Σαραβέλος.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg η Deutsche Bank τονίζει ότι το ποιες θα είναι πολιτικές

Νέα Δημοκρατία: Τα μέτρα οδηγούν σε νέα ύφεση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις ελληνικές προτάσεις προς τους δανειστές.
«Χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Καραγκούνη:

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνει η αντιπολίτευση

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνουν σήμερα και αύριο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μία ημέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής που απ' ό,τι φαίνεται θα «κλειδώσει» τη συμφωνία Ελλάδας δανειστών.
Συγκεκριμένα, Αντώνης Σαμαράς, Σταύρος Θεοδωράκης καιΦώφη Γεννηματά επισκέπτονται

Μιχάλης Καρχιμάκης: Για τα 19 χρόνια από τον θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Aποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Μεγάλο απόντα , στον χαρισματικό εθνικό και λαϊκό ηγέτη με την ανεπανάληπτη ακτινοβολία , στον Άνθρωπο , που οδήγησε τη Δημοκρατική , Προοδευτική Παράταξη σε μια ανεπανάληπτη ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία και έδωσε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. νέα πνοή, σιγουριά

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2015- 2016...

Σοκ και δέος στην αγορά από τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Και ενώ ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ...
υποτίθεται πως μειώνεται από 3% σε 1% του ΑΕΠ, για να καλύψει τις συνέπειες της καταστροφής στην οικονομία, η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει 5πλάσια ή και 10πλάσια μέτρα

Σφοδρή αντίδραση Μητρόπουλου: Δεν ψηφίζονται τέτοια μέτρα

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Πιστεύω ότι στο τέλος αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή. Είναι ακραία και

«Αντάρτικο» Μιχελογιαννάκη: Δεν ψηφίζω αυτή την συμφωνία

Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης «είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα» και δεν πρόκειται να περάσει απ” τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει

Σκληρά μέτρα 8 δισ στη νέα πρόταση της Αθήνας στην Ε.Ε

Σκληρά μέτρα ύψους 8 δισ ευρώ για το  2015 και 2016 περιλαμβάνει η νέα ελληνική πρόταση  που κατέθεσε η Αθήνα στις Βρυξέλλες.
Αναλυτικά ο πίνακας με τις αυξήσεις στους φόρους και τις μειώσεις στις συντάξεις είναι ο εξής:  

Oλα τα βλέμματα στραμμένα στη Σύνοδο για την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30 ώρα Ελλάδας η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Εν αναμονή των δηλώσεων του έλληνα Αλέξη Τσίπρα αλλά και των δηλώσεων του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που μεταδίδει το