Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα


  
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Συνελλήφθη ο επιχειρηματίας Γ. Πετζετάκις για χρέη 2 εκ. ευρώ στο δημόσιο

Συνελλήφθη ο επιχειρηματίας Γ. Πετζετάκις για χρέη 2 εκ. ευρώ στο δημόσιο
Στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Πετζετάκιςγια χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν
 οι οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος Γ. Α. Πετζετάκις, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας πλαστικών σωλήνων, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Βούλα. Οι οφειλές του ανέρχονται σε 2.300.000 ευρώ.

Οι 3 τύποι των υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν. Σας ενδιαφέρει


Οι 3 τύποι των υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν. Σας ενδιαφέρει

Διαβάστε τι πρέπει να αλλάξετε για να μην καταλήξετε στην ουρά για επίδομα ανεργίας.

''Μακριά από τα ''θύματα, τους απαισιόδοξους και τους ξερόλες'' είναι η ουσία των πρακτικών συμβουλών που ανήκουν στους Raphael Louis Viton και G. Michael Maddock, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα καινοτομίας που βοηθά τους πελάτες της στο να εφευρίσκουν, τυποποιούν και τοποθετούν στην αγορά νέα προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα.

Η 9η Συμφωνία του… οργασμού! Ταινία του γυναικείου εγκεφάλου σε οργασμό δημιούργησαν οι ειδικοί


Η 9η Συμφωνία του… οργασμού!
Την πρώτη «ταινία» του γυναικείου εγκεφάλου σε οργασμό, κατάφεραν να δημιουργήσουν αμερικανοί επιστήμονες με τη βοήθεια εικόνων μαγνητικής τομογραφίας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Rutgers, στο Νιου Τζέρσει, η σύντομη ταινία διάρκειας πέντε λεπτών, αποκαλύπτει την σταθερή κορύφωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, μέσα από την ενεργοποίηση ξεχωριστών περιοχών που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εντυπωσιακό κρεσέντο.

Τρελή φωτογράφιση γάμου στην Ουκρανία


Τρελή φωτογράφιση γάμου στην Ουκρανία (18)
Δείτε την πιο ασυνήθιστη γαμήλια φωτογράφιση, από ένα θεότρελο ευτυχισμένο ζευγάρι από την Ουκρανία.

Παπανδρέου: Η χώρα στάθηκε όρθια - Επιμένει στο δημοψήφισμα


Παπανδρέου: Η χώρα στάθηκε όρθια - Επιμένει στο δημοψήφισμα
Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στις δύσκολες αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση, «κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. 

Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο


Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο
Για κυβέρνηση με συγκρικριμένης διάρκειας θητεία, αλλά με ιστορικό ρόλο μίλησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.


Το πολιτικό σύστημα έφτασε σε οριακό σημείο, ανέφερε μεταξύ άλλων αναλύοντας τη σημασία για τον πολιτικό πολιτισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, που όπως είπε δημιούργησε ανακούφιση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προβληματισμός υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, ο οποίος δήλωσε επισήμως και σήμερα ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Σκεπτικισμός υπάρχει όμως και για τις έντονες δηλώσεις του βουλευτή. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει επισήμως
επιβάλλει κομματική πειθαρχία στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ωστόσο κάλεσε τους βουλευτές του από το

"Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία", δήλωσε η Aννα Διαμαντοπούλου



"Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη", ανέφερε η υπουργός Παιδείας, 'Αννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

    "Είναι θέμα της Βουλής και προφανώς των αρχηγών των κομμάτων, να διαπιστώσουν λήξη συναγερμού για την επιστροφή στα δεδομένα της κανονικής πολιτικής ζωής", συμπλήρωσε. 

Υπάρχει ο φύλακας – άγγελός μας;


 
Σαν φύλακες – άγγελοι θεωρούνται εκείνα τα πνευματικά όντα που σκοπό έχουν να «παρακολουθούν» και να βοηθούν τους ανθρώπους εδώ στη Γη.
 Η κυρία Diana Cooper είναι συγγραφέας για την αγγελική καθοδήγηση και υποστηρίζει ότι επικοινωνεί με αγγέλους. Θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν φύλακες άγγελοι, και εξηγεί στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, ποια μορφή έχουνε και γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τους αντιληφθούμε.

Γιατι κάποιοι λένε πως βλέπουν τους αγγέλους;

Les Echos: «Οι πρώτες δυσκολίες για τον Παπαδήμο»


Το άρθρο της εφημερίδας Les Echos
Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα με αντιδράσεις μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, έχει σήμερα η οικονομική εφημερίδα Les Echos. "Ελλάδα, ο Λουκάς Παπαδήμος αντιμέτωπος με τις πρώτες δυσκολίες" είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από συνεντεύξεις των επικεφαλής του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση είχε διάρκεια μόνο 48 ώρες".

ΔΗΣΥ: "Να απαγορευτεί ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων"


ΔΗΔΥ: "Να απαγορευτεί ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων"
Την απαγόρευση του δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες, με εγγύηση τη μελλοντική χρηματοδότηση των κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία με ανακοίνωσή της.
«Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται, πέρα από κάθε κανόνα διαφάνειας, με εγγύηση πιθανές μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις από το τραπεζικό σύστημα»  αναφέρει η ΔΗΣΥ στην ανακοίνωση, που καλεί  την κυβέρνηση να απαντήσει αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε δανεισμός κομμάτων.

Σημίτης στη Le Monde: "H Ελλάδα δεν εξαπάτησε"


Σημίτης στη Le Monde: "H Ελλάδα δεν εξαπάτησε"

Mε τίτλο «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντά μέσω της εφημερίδας Le Monde στις πρόσφατες δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί ότι η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία.

Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη βάσει των στοιχείων του 1999, ενώ η κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία το 2004 (του Κ.Καραμανλή) άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των στρατιωτικών δαπανών, πράγμα που τελικά «φούσκωσε» τα στοιχεία των επόμενων ετών.

Δείτε τo Βόρειο Σέλας υπό τροχιά (video)


Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός της NASA δημοσιοποιεί εικόνες της γης από το διάστημα. Το τελευταίο, όμως, υψηλής ευκρίνειας (HD) βίντεο που αποτελείται από καρέ συνεχών γυρισμάτων και φωτογραφικών κλικ σε βάθος χρόνου, εντυπωσιάζει και τους πιο αδιάφορους.

Το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε στο διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου του 2011 από τους Ron Garan, Satoshi Furukawa και το πλήρωμα των αποστολών 28 και 29. Μάλιστα, μετά από καλή επεξεργασία, «ντύθηκε» μουσικά από δημιουργίες του Jan Jelinek. 

Φράκταλ στον άνεμο. Γιατί το σχήμα των δέντρων υπακούει σε εξίσωση του Ντα Βίντσι


Τα δέντρα μελετήθηκαν ως φράκταλ που αντιστέκονται στον άνεμο -εικονογράφηση αρχείου

Οι προγραμματιστές που θέλουν να δημιουργήσουν ρεαλιστικά μοντέλα δέντρων χρησιμοποιούν συχνά μια εξίσωση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η οποία αφορά το πάχος των κλαδιών. Τα δέντρα, δείχνει νέα μελέτη, ακολουθούν τον χρυσό κανόνα του Ντα Βίντσι επειδή αυτό τους επιτρέπει να αντέχουν στον άνεμο.

H πολυμαθής μεγαλοφυία της ιταλικής Αναγέννησης είχε παρατηρήσει ότι, σε οποιοδήποτε ύψος ενός δέντρου, η συνολική επιφάνεια των κλαδιών σε κάθετη τομή ισούται με τη συνολική επιφάνεια του κορμού σε κάθετη τομή. Με άλλα λόγια, αν ο κορμός χωρίζεται σε δύο κεντρικά κλαδιά, η επιφάνεια καθενός από αυτά τα κλαδιά σε εγκάρσια τομή θα είναι η μισή από τη διατομή του κορμού. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα κλαδιά που χωρίζονται σε κλαδάκια.

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία…



«Ξέρετε τι έκανα πριν παντρευτώ; Ότι γούσταρα!»

Γνωριμία
«Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε…» Χαραγμένο στο μνημείο του Αγνωστου Συζύγου.

Απιστία
«Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει» Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι «η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από μια άπιστη σύζυγο.»

Επιστολή 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο για το τέλος στα ακίνητα


Την απαλλαγή εκείνων των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν «προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επι συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας εως του εμβαδού των 80 τμ και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της

Απίθανο κρουαζιερόπλοιο - ξενοδοχείο!!



Αν σας αρέσει πολύ η θάλασσα αλλά δεν μπορείτε να ζείτε κοντά σε αυτήν π.χ. σε κάποιο γιωτ δεν πρέπει να απογοητεύεστε.


Για να ζήσετε και να ευχαριστηθείτε αυτήν την εμπειρία μπορείτε να κλείσετε στο πολυτελές ξενοδοχείο που ονομάζεται Morphotel το οποίο θα πραγματοποιήσει ταξίδι σε όλο τον κόσμο.
Δημιουργήθηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Gianluca Santosuosso.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξηλώνουν τον Παπανδρέου
Με επιστολή τους 100 στελέχη του Κινήματος, ανάμεσα τους και μέλη από το Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και τη Νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και πραξικοπηματικές ενέργειες που καταδικάζουν το λαό σε αργό οικονομικό θάνατο.
Τα στελέχη κάνουν λόγο για δραματική συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά των Ευρωπαίων εταίρων, τονίζοντας ότι είναι «αδιανόητο τυχόν

Η Μεγαλύτερη Ελληνική Λέξη Έχει 172 Γράμματα!!!


Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο…έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξενοδοχείο Ανοιχτό Από Το 717 Μ.Χ Μέχρι Σήμερα!


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Υπάρχει ξενοδοχείο που λειτουργεί συνέχεια από την ημέρα της ίδρυσης του , το 717 μ.Χ μέχρι σήμερα, από γενιά σε γενιά.
Το ξενοδοχείο «Ryokan Hoshi» για… 46 γενιές παραμένει ανοιχτό, ενώ σήμερα διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 450 επισκέπτες.
Η ιστορία του ξενοδοχείου «Ryokan Hoshi» ξεκίνησε το 717 μ.Χ., όταν ο Taicho Daishi, ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους… Βουδισμού στην ιστορία της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκε στο όρος Hakusan για τις εκπαιδευτικές ασκήσεις του.

Χωρισμός μέσω… Facebook!


Χωρισμός μέσω… Facebook!
Οι νέες τεχνολογίες μπορεί να έχουν διευκολύνει την καθημερινότητά μας τονώνοντας την επικοινωνία, στην περίπτωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων όμως μάλλον έχουν περιπλέξει έως… ισοπεδώσει τα πράγματα.
Ο λόγος για μια ανατρεπτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Lab42 Market Research και από την οποία φάνηκε ότι τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές παίζουν πλέον τον ρόλο του «προσωπείου» σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.

Όνειρα: Της μέρα τα καμώματα έρχονται στον ύπνο μας


Όνειρα: Της μέρα τα καμώματα έρχονται στον ύπνο μας
Μία νεά μελέτη για την σημασία των ονείρων, δημοσίευσε η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς»,  αναφέροντας ότι μερικά γεγονότα της καθημερινότητάς μας μπορούν να ενσωματωθούν στα όνειρα μας.
Αυτό γίνεται με δύο τρόπους:
Ο πρώτος είναι το "υπολειμματικό στάδιο της ημέρας". Σε αυτό, τα γεγονότα της ημέρας που μας προκαλούν έντονα συναισθήματα βρίσκουν τον τρόπο να "περάσουν" το βράδυ στα όνειρά μας.

Γονίδιο της κοινωνικότητας «διακρίνεται στους ανθρώπους με μια ματιά»



Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουμε για έναν άγνωστο μπορεί πράγματι να σημαίνει πολλά: Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, δείχνουν τα τελευταία πειράματα στις ΗΠΑ, μπορούμε να αναγνωρίζουμε σχετικά εύκολα τους φορείς ενός γονιδίου που ευνοεί την κοινωνικότητα και την καλοσύνη.

Πρόκειται για το γονίδιο του υποδοχέα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που είναι τεκμηριωμένο ότι σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, τη συναισθηματική ταύτιση και γενικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις -κατά περίπτωση αποκαλείται ορμόνη «της αγκαλιάς», «της εμπιστοσύνης» ή «της κοινωνικότητας».

OI ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ


Τέσσερα μοιραία πρόσωπα (Νίκος Κοτζιάς, Χάρης Παμπούκης, Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Ελενόπουλος) είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, μαζί φυσικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια σε μια οπερετική διακυβέρνηση που λίγο έλειψε να τη διαλύσουν. Οι τέσσερις αυτοί συνεργάτες του Παπανδρέου που εκμεταλλεύθηκαν το χαμηλό πολιτικό του κριτήριο και το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής διαίσθησης, τον οδήγησαν με τις επιλογές τους στον όλεθρο και λίγο έλλειψαν να συμπαρασύρουν και την ίδια την χώρα στην καταστροφή. Οι δύο από αυτούς, ο

Σ. Χατζηγάκης: Xαρακτήρισα "ακροδεξιά σταγονίδια" στενούς συνεργάτες του Σαμαρά



Στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, δήλωσε ότι χαρακτήρισε ως "ακροδεξιά σταγονίδια" ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του. 

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ δήλωσε:

    "Αυτή η διαγραφή δεν με αγγίζει καθόλου, μα καθόλου. Η ιστορία και οι αγώνες μου είναι γνωστοί και για την ιστορία και για το λαό και κανένας δεν μπορεί να με διαγράψει. Και σήμερα η διαφωνία μου δεν είναι ξαφνική.

Εκδηλώσεις από το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Αριδαία στις 26/11

Το Σάββατο 26/11 διοργανώνονται εκδηλώσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας για τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού συλλόγου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9.00 με παζάρι για μικρούς και μεγάλους στη Λέσχη Αξιωματικών Αριδαίας όπου θα διανέμονται κατασκευές και τοπικά προϊόντα από Συλλόγους και Σχολεία της περιοχής καθώς και προϊόντα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας με τη συμμετοχή των εξής συλλόγων:

Εκλογές τον Φεβρουάριο


Παρά τα όσα λέγονται και παρά τις πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς, από κάποιους Ευρωπαίους αξιωματούχους, η απόφασή του για εκλογές είναι αμετάκλητη, όπως λένε στενοί του συνεργάτες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ το επανέλαβε και χθες μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές

Μετά την 6η δόση οι εσωκομματικές διεργασίες


Μετά την 6η δόση οι εσωκομματικές διεργασίες
Την ανάγκη η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ να γίνει με "νηφάλιο και θεσμικό" τρόπο και αφού προηγουμένως έχει διασφαλιστεί η 6η δόση επεσήμαναν σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας τις όποιες εσωκομματικές διεργασίες μετά την εκταμίευσή της.
Αυτό που προέχει είναι να πατήσει στα πόδια της σταθερά η κυβέρνηση και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Μετά να ανοίξει "νηφάλια και θεσμικά" η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα".

Αρχιεπίσκοπος:«Ωραία η κομματική συναίνεση, αλλά δεν έχει διάρκεια»



«Ο τόπος μας, ιδιαίτερα σήμερα, χρειάζεται τη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, χθες το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή εγκαινίων του εκκλησιαστικού λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. «Πρέπει», υπογράμμισε, «η Εκκλησία να υπερβεί τις δυσκολίες και να σταθεί πλάι στην Πολιτεία και η Πολιτεία να μη βάλει στο περιθώριο, ούτε να εξοστρακίζει τις παραδόσεις και την εκκλησιαστική ζωή».

Και συνέχισε: «Θα πω μια σκέψη που πρέπει ιδιαίτερα να καλλιεργηθεί τον καιρό αυτό. Δεν θα πολιτικολογήσω. Παρακολουθήσαμε τα γεγονότα και τις προσπάθειες που έγιναν για συναίνεση, ένα αίτημα που ακουγόταν από παντού. Μα δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάτσουν όλοι μαζί να βρουν μία λύση και να προχωρήσουμε; Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα. Η Εκκλησία έχει εδώ πέρα έναν ουσιαστικό λόγο».

Για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Ε. Βενιζέλος


Για τις προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στις 20.00, στο ξενοδοχείο «Hyatt», στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν από κοινού το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε



Είστε από αυτούς που η δουλειά σας επιβάλει να χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον ηλεκτρονική υπολογιστή και γυρνώντας στο σπίτι χαλαρώνετε σερφάροντας στο διαδίκτυο;


Όσοι χρησιμοποιούν πολύ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει να μάθουν να πληκτρολογούν και με τα δέκα δάκτυλα, συμβουλεύει ο Λαρς Αντολφ, ειδικός Εργονομίας στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία.

“Είναι πιο λογικό γιατί κάνει οικονομία στην ενέργεια και είναι γρηγορότερο,” λέει και προσθέτει ότι αξίζουν τον κόπο ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται για την εκμάθηση.

Οι κακοποιημένες γυναίκες θα έχουν το δικό τους σπίτι!


Οι κακοποιημένες γυναίκες θα έχουν το δικό τους σπίτι!
Τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας θέλει να περιθάλψει ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρώντας στη δημιουργία ξενώνα για τη φιλοξενία τους. Το έργο είναι προϋπολογισμού...
700.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με το συντονισμό της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) ενώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013".

Μακελειό στο Ριζοχώρι Πέλλας, με ένα 47χρονο νεκρό


Μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (15/11) στο Ριζοχώρι Πέλλας, μέσα σε καφενείο, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας συνεπλάκη με τρία άτομα ελληνικής καταγωγής και έναν αλλοδαπό, τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν 47χρονο έλληνα, κάτοικο Ριζοχωρίου.

Κρήτη:Στο "σκαμνί" οι γονείς που εξέδιδαν το παιδί τους


Στο "σκαμνί" οι γονείς που εξέδιδαν το παιδί τους

Η ιστορία ενός ανήλικου κοριτσιού από την Βουλγαρία, το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία είχε γίνει - με τις «ευλογίες» των γονιών του - αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2010 και η ιστορία του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Στην κατάθεση του το ανήλικο κορίτσι περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη μαρτυρική ζωή που βίωνε με ευθύνη των γονιών της, ενός θείου της και ενός 60χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται - σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί - να είχε αναλάβει «εργολαβικά» την ανήλικη με αντάλλαγμα χρήματα και τρόφιμα. 

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν συμμορία 9 Γεωργιανών για 23 διαρρήξεις!



Οι διαρρήξεις έγιναν σε διαμαρίσματα, το διάστημα από τις αρχές Μαΐου μέχρι τη σύλληψή τους. Αναζητούνται άλλα 4 άτομα...


Οι τρεις από αυτούς, εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια. 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και ένας γεμιστήρας πιστολιού με 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. 

Πόλεμος στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Χατζηγάκη


Πόλεμος στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Χατζηγάκη

Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

"Είχα προτείνει τη λύση Παπαδήμου στον Καραμανλή"


Ήμουν αποφασισμένος για τον Παπαδήμο, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στους "Νέους Φακέλους".
Την εκτίμηση ότι εάν ο Λουκάς Παπαδήμος είχε αναλάβει νωρίτερα τα ηνία της χώρας, τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει μέχρι εδώ που έφτασαν εξέφρασε στους "Νέους Φακέλους" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε πως από τον Φεβρουάριο του 2009 είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή τη λύση Παπαδήμου κάτι που επανέλαβε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κ. Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί.

Παπανδρέου: "Να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση με κάθε τρόπο"


Παπανδρέου: "Να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση με κάθε τρόπο"

Ηχηρό «παρών» έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλώντας σύσκεψη των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση με κάθε τρόπο» ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

Τι κοινό έχουν Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Ντράγκι;


Τι κοινό έχουν Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Ντράγκι;

Ένα δημοσίευμα - αφιέρωμα σε τρία πρόσωπα "κλειδιά" που ανέλαβαν πρόσφατα κρίσιμους ρόλους στα ευρωπαϊκά πράγματα κάνει η εφημερίαδα Le Monde.

H γαλλική Monde βάζει στο μικροσκόπιο με δύο Ιταλούς και έναν Έλληνα. Ο λόγος για τον Μάριο Ντράγκι, τον Μάριο Μόντι και τον -δικό μας- Λουκά Παπαδήμο και αναφέρεται κοινό τους σημείο: Τo πέρασμά τους από την Goldman Sachs.

Κύπρος: 28 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους


Mε στρατιωτική παρέλαση κορυφώνονται την Τρίτη οι εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από τους Τούρκους κυπριακά εδάφη.
Σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους που αναγνωρίζεται μόνον από την Τουρκία.

Σαν Σήμερα...


15 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.
1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις.

Με το θάνατό της έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους

Ζωή σε τρεις ανθρώπους έδωσε μία 61χρονη δότρια οργάνων από τη Θεσσαλονίκη, που κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Η γυναίκα κατέληξε την περασμένη Παρασκευή από υπαραχνοειδή αιμορραγία. Την ίδια ημέρα έγινε το χειρουργείο από την ομάδα της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου για τους νεφρούς και το ήπαρ, ενώ οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από την κλινική μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς του ΑΧΕΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει πρόνοια του μεταρρυθμιστικού νόμου για την υγεία

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να εξετάσει έφεση σε κύρια πρόνοια του νομοσχεδίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Προέδρου Ομπάμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα εξετάσει την συνταγματικότητα της πρόνοιας του νόμου που προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή όλων των αμερικανών στο σύστημα υγειονομικής ασφάλισης, αλλιώς προβλέπεται πρόστιμο γι’ αυτούς που θα επιλέξουν να μην

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο - Τι αλλάζει από 1η Δεκεμβρίου - Η εγκύκλιος

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο - Τι αλλάζει από 1η Δεκεμβρίου - Η εγκύκλιος
Στα επίπεδα του 2008, χωρίς τα επιδόματα και με "κουτσουρεμένο" το
13ο και 14ο μισθό προσγειώνονται οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων. 

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου υλοποιείται με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και οι νέοι μισθοί θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου. 

Με την εγκύκλιο που αλλάζει κατ΄ουσίαν τα πάντα στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων επέρχονται οι εξής αλλαγές: 

«Μια λεσβία με προκλητικά αντιδραστικές θέσεις για τους ομοφυλόφιλους»

«Μια λεσβία με προκλητικά αντιδραστικές θέσεις για τους ομοφυλόφιλους»
Λίγο μετά την πρόσφατη περιπέτεια του με τη δικαιοσύνη και λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μιλάει στην iefimerida.gr για την εμπειρία του στα κρατητήρια, τη Λιάνα Κανέλλη, τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, την πολιτική και τις "ακολασίες". Συνέντευξη στον

Έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που συγκλήθηκε το απόγευμα με τα μέλη του κόμματός του που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο τέως πρωθυπουργός αναρωτήθηκε μήπως τώρα είναι ευνοϊκό το κλίμα για να κινηθεί η διαδικασία να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού

Απούσα η Έλενα Ράπτη από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ



 
  
Απούσα η Έλενα Ράπτη από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
Επιστολή προς τον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Τασούλα έστειλε η Έλενα Ράπτη, ενημερώνοντας ότι θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση του κόμματος το μεσημέρι στη Βουλή.

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΕ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΑΝ

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σωτήρης ΧατζηγάκηςΜιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής λίγο μετά τη διαγραφή του ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε: "Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό

Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Λίγο μετά τις 22.55, στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια.

Άγνωστοι που είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην πολυκατοικία της οδού Σόλωνος 46, έφτασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο της κας Ξενογιαννακοπούλου και τοποθέτησαν έξω από την πόρτα τον μηχανισμό.