Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιατί όταν πίνουμε, είναι όλοι κούκλοι/ες;


 
 Σας έχει τύχει, μετά από μια βραδιά όπου το αλκοόλ έρεε άφθoνα, να ξυπνήσετε και να αντικρίσετε έναν άνθρωπο που δεν ταιριάζει στην αισθητική σας εικόνα; Μην ντρέπεστε! Ομολογείστε  άφοβα! Δεν είστε μόνοι!

  Το φαινόμενο μάλιστα είναι τόσο συχνό, που για το λόγο αυτό αποφάσισε η επιστημονική κοινότητα να ασχοληθεί και με αυτή την ανθρώπινη ατασθαλεία. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, το αλκοόλ που εμπεριέχεται  στα οινοπνευματώδη ποτά, όταν υπερβαίνει τη επιτρεπτή ποσότητα πόσης, εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες που έχει στον οργανισμό , αλλάζει και τον τρόπο μέσα από τον οποίο βλέπουμε τους ενδιαφέροντες και μη στόχους!

Ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές του 11μηνού του 2011


Ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η συνολική αξία των εξαγωγών για τον μήνα Νοέμβριο του 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.727,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.709,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας

«Η γεωργία το μέλλον της Ελλάδας»

Η οικονομική κρίση οδηγεί αρκετούς Έλληνες στην επαρχία και στην αγροτική ενασχόληση. Οι New York Times, με ανταπόκριση από τη Χίο, προβάλλουν το φαινόμενο που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας, με αύξηση του αριθμού των πολιτών που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα λόγω της ανεργίας, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Πλωτές πόλεις, θα μας σώσουν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες;


Μια μητρόπολη, σύγχρονη Κιβωτός του Νώε, που επιπλέει στο νερό μπορεί να γίνει η λύση για πόλεις που απειλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτή η περίεργη μητρόπολη που επιπλέει στο νερό μπορεί να γίνει η λύση για πόλεις που απειλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
  Με κτίρια που υψώνονται εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού, η πόλη θα εκτείνεται σε 30 εκατ. τετραγωνικά και θα μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 κατοίκους και τις ανάγκες τους -θα υπάρχουν σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία, μαγαζιά, ακόμη και καζίνο.

Αηδιαστικα απίστευτο!!!Tρώει σκορπιούς, ποντίκια και αράχνες (pics)



Θα σιχαθούμε με τον Λούις Κόουλ 
 ο οποίος αντί για κρέας τρέφεται με έντομα και τρωκτικά.


Έχει ανεβάσει βίντεο στα οποία τρώει ζωντανές καραβίδες, ταραντούλες και ακρίδες αλλά και ποντίκια. Σύντομα όμως αναμένεται να έχει προβλήματα καθώς οι φιλοζωικές οργανώσεις είναι έτοιμες να τον κυνηγήσουν.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέλαβε τα ηνία της προεδρίας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, λαμβάνοντας τη θέση του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Chipita Α.Ε., ο οποίος αναδείχθηκε ως ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της

Tα 30 πιο όμορφα πράγματα του Κόσμου (pics)



Ποιος πίνακας ζωγραφικής θα μπορούσε να θεωρηθεί... ο ωραιότερος του κόσμου; Ποια παραλία, ποιο άγαλμα, ποιο… νεκροταφείο; Βρεθήκαμε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση:


Να περιορίσουμε τα αμέτρητα πράγματα που έχουμε δει στα ταξίδια μας στα 30 πιο ωραία. Πρέπει να παραδεχτούμε πως...ίσως δεν είμαστε δίκαιοι. Έχουμε κάνει ταξίδια στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, και ίσως συμβουλευτήκαμε δεκάδες έρευνες, γκάλοπ, ιστορικούς τέχνης κι άλλους ειδικούς για να συνθέσουμε τη λίστα μας.

Τα θιβετιανά κύπελλα διαλογισμού και τα επιστημονικά παράδοξα


Οι βουδιστές μοναχοί χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην αρχή και το τέλος κάθε συνεδρίας διαλογισμού, τα "θιβετιανά μουσικά κύπελλα" (στη φωτογραφία).
Προέρχονται από την προ- βουδιστική περιοχή των Ιμαλαϊων στο Θιβέτ όπου αναφέρονταν ως "gong σε λανθάνουσα κατάσταση". Τώρα, τα μουσικά κύπελλα του Θιβέτ γίνονται επιστημονικό εργαλείο για τη μελέτη της φυσικής ρευστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT).

Το τέλος της τρόικας του ΠΑΣΟΚ!


Το τέλος της τρόικας του ΠΑΣΟΚ!
Όπως όλα δείχνουν, η τρόικα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον… παρελθόν.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες:
1. Η Άννα Διαμαντοπούλου σκέφτεται να κατέβει αυτόνομα, εκτός εάν πει το ναι στο έντονο φλερτ με τον Βενιζέλο.
2. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακολουθεί μοναχικό δρόμο και σκέφτεται τον… δεύτερο γύρο μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά



Περισσότερο από 90 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα, στις 6 και αποχώρησε λίγο μετά τις 7.30.

"Σημαντικότερες οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο από τη φοροδιαφυγή"


"Σημαντικότερες οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο από τη φοροδιαφυγή"

Οι νόμιμες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο είναι σημαντικότερο πρόβλημα από τη φοροδιαφυγή, στην οποία αποδίδει την κρίση η προπαγάνδα των κυβερνήσεων, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα έπειτα από συνάντησή της τη Δευτέρα με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε μάλιστα από τους υπαλλήλους της Εφορίας να γίνουν «οι άνθρωποι που θα διαφωτίσουν το λαό για το πού βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημα.

Δ. Ρέππας: Στόχος η μείωση 150.000 θέσεων στο δημόσιο από 2010 έως 2015


Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας

Επαναβεβαιώθηκε ο στόχος για μείωση κατά 150 χιλιάδες του προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα την περίοδο 2010- 2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανόμενων. 

Αυτό δήλωσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μετά την συνάντηση του με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τραα. 

Επιστήμονες δημιούργησαν γιγαντιαία μυρμήγκια


Επιστήμονες δημιούργησαν γιγαντιαία μυρμήγκια (1)
Μια φυλή μεταλλαγμένων μυρμηγκιών με γιγαντιαία κεφάλια και τεράστια πηγούνια δημιούργησαν επιστήμονες ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια στα έντομα.
Οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ χορήγησαν σε προνύμφες μυρμηγκιών μια ειδική ορμόνη μέσω της οποίας κατάφεραν να εξελιχθούν σε μυρμήγκια «υπερ- στρατιώτες».

Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και το «ζεύγος» στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ


Εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ φιλοδοξεί να κάνει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ τους ηγέτες που θα υπογράψουν συμφωνία για το Κυπριακό-αυτό τουλάχιστον του αποδίδει ως δήλωση η  Hurriyet .
Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο δείπνο Χριστόφια-Ερογλου – Ντάουνερ στην Πύλα και γράφει ότι ο κ Ντάουνερ είπε επί λέξει : « Το μεγαλύτερο όραμά μου είναι οι ηγέτες που θα υπογράψουν συμφωνία ειρήνης στην Κύπρο να γίνουν εξώφυλλο στο περιοδικό «ΤΙΜΕ»» .

Στον "πάγο" οι διοικητές των νοσοκομείων

Καμία απόφαση δεν μπορούν να λάβουν πλέον όπως φαίνεται οι διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας. Ο λόγος είναι ότι η θητεία...

των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων έχει λήξει από τις 3 Δεκεμβρίου 2011 και το υπουργείο Υγείας δεν προχωρεί σε τοποθέτηση νέων.

Δεκατριάχρονος πέθανε καθώς πανηγύριζε το γκολ του


Δεκατριάχρονος πέθανε καθώς πανηγύριζε το γκολ του

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα 13χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που πανηγύριζε γιατί είχε πετύχει το πέμπτο τέρμα της ομάδας του.

Ο Liam Wood αγωνιζόταν με την ομάδα του την AFC Saints, εναντίον της Stafford Falcons, για το παιδικό πρωτάθλημα στην περιοχή του Νewcastle. Ο 13χρονος σημείωσε το γκολ και ενώ γιόρταζε για το τέρμα του, έπεσε νεκρός μπροστά τα μάτια της οικογένειάς του που βρισκόταν στις κερκίδες. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο University Hospital of North Staffordshire, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

ΝΔ: «Οχι» σε νέα μέτρα το 2012


Στις θέσεις της παραμένει η ΝΔ, τασσόμενη κατά της λήψης νέων μέτρων για το 2012, όπως προκύπτει από πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά τη σύσκεψη στα Γραφείο του κόμματος, υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, εν όψει τις έλευσης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο.

Εισαγγελέας προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε συνέντευξη Τύπου. Βίντεο


Εισαγγελέας προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε συνέντευξη Τύπου. Βίντεο
Δεν άντεξε το βάρος των κατηγοριών και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ο λόγος για έναν Πολωνό στρατιωτικό εισαγγελέα, που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του, κατά την διάρκεια διαλείμματος της συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Πριζμπουλ έδινε εξηγήσεις για την υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δημοσιογράφων που έκαναν έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι στη Ρωσία στις 10 Απριλίου 2010 από τη στρατιωτική εισαγγελία του Πόζναν.

H ιστορία του προφυλακτικού



Η αρχαιότερη αναπαράσταση χρήσης προφυλακτικού από άνδρα κατά 

τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής χρονολογείται περίπου 12.000 με 15.000 χρόνια πριν, σε σπήλαιο στη Γαλλία. Το αρχαιότερο προφυλακτικό που έχει βρεθεί είναι του 17ου αιώνα, από εντόσθια ζώου, στο Κάστρο του Dudley στην Αγγλία.


Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι χρησιμοποιείτο κυρίως ως ασπίδα από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από τους στρατιώτες. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο εμπόριο υπάρχουν ακόμη προφυλακτικά από εντόσθια.

Επίθεση Κουλούρη στον Παπουτσή


Επίθεση Κουλούρη στον Παπουτσή
Επίθεση με υπόνοιες εξαπέλυσε σήμερα μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνας Κουλούρης, κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ τον έκανα άνθρωπο».
«Κάλεσε, πληροφορήθηκα, να δώσει συγχαρητήρια, σε αστυνομικούς οι οποίοι έναν πολίτη, άσε τον πολιτικό, έναν πολίτη, μπροστά στο παιδί του τον τραβούσαν έξω από το αυτοκίνητό του, και έδωσε συγχαρητήρια ο κ. Παπουτσής.

Πώς χάνουμε τον χρόνο. (Kαι πώς να τον ξανακερδίσουμε.)


Μετάβαση στο Post

Για κάθε μικρή διακοπή που κάνει κανείς όσο προσπαθεί να ολοκληρώσει μια δουλειά, το μυαλό επανέρχεται στο βαθμό απόδοσης που είχε σταματήσει δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά μετά την επανεκκίνηση. Αρκεί να προσθέσουμε τα τόσα χαμένα 15λεπτα, για να μισήσουμε κάθε ανόητη δική μας διακοπή!

Facebook, Twitter και Google απειλούν με black-out!


Facebook, Twitter και Google απειλούν με black-out!
Μπορεί κανείς να φανταστεί μια μέρα στο διαδίκτυο δίχως Google, Twitter και Facebook;
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τα μεγαλύτερα sites του κόσμου, προσανατολίζονται σε ένα συγχρονισμένο ''πυρηνικό blackout'' για άγνωστο χρονικό διάστημα, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το S.O.P.A. (Stop Online Priacy Act) και την PROTECT-IP.

Άφαντοι τρεις πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη


Άφαντοι τρεις πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη
Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η πρωτοφανής διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Εθνική Βιβλιοθήκη!
 Το έργο «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο και ένας πίνακας που φέρεται να υπογράφει ο ολλανδικής καταγωγής ζωγράφος Πιτ Μοντριάν βρίσκονται πλέον στα χέρια των «ποντικών» που «τρύπωσαν» σε έναν από τους πλέον φυλασσόμενους χώρους (τουλάχιστον στα χαρτιά)...

Οι ορμόνες και ο ρόλος τους στην επιλόχειο κατάθλιψη


Οι ορμόνες και ο ρόλος τους  επιλόχειο  κατάθλιψη

Η απότομη πτώση των ορμονών μετά τον τοκετό μπορεί να οδηγήσει σε επιλόχειο κατάθλιψη. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν αρκετές γυναίκες. Τα νερά έρχονται, όμως, να αναταράξουν πρόσφατες μελέτες, που αποδεικνύουν ότι αιτία μπορεί να μην είναι οι ορμόνες, αλλά η ίδια η εγκυμοσύνη, που αποτελεί συχνά ένα εξαιρετικά στρεσογόνο γεγονός.

Ελληνική τεχνολογία για το αρσενικό στο νερό



Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας έχει προκαλέσει μια πατέντα που αναπτύχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει το αρσενικό από το νερό και να προστατεύει τη δημόσια υγεία. 

Φακοί επαφής για διαβητικούς


Οι ηλεκτρονικοί φακοί επαφής για διαβητικούς αποτελούν ένα project το οποίο αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και την Microsoft Research. (video)

H εταιρία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα ασύρματο σύστημα παρακολούθησης του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα των χρηστών.

Νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη



Το <<πράσινο φως>> για την κατασκευή 4+1 νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη άναψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Βουλή: Νομοσχέδιο για αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια χρήση ναρκωτικών



Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση, αλλά και αυστηρότερες ποινές για οργανωμένες μορφές διακίνησης, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές όσων έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της πραγματικής ποινής τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τον «Κώδικα Ναρκωτικών». 

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, τονίζεται ότι «η μεταρρύθμιση του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά εμφανίζεται αναγκαία στις εξής κατευθύνσεις: 

Παπαδήμος: "Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι"

Παπαδήμος: "Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι" 
«Δεν πρέπει να μπουν άλλοι φόροι» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων,  παρουσία των υπουργών Επικρατείας κ. Γιώργου Σταυρόπουλου και Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ακόμα «αισιόδοξος για την πορεία της χώρας» , ενώ έδειξε συγκατάβαση για τα ειδικά μισθολόγια και τις μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί οι δικαστικοί.

Παπούλιας - Καρατζαφέρης: Διάλογος με αρχαιοελληνικές ρήσεις


Παπούλιας - Καρατζαφέρης: Διάλογος με αρχαιοελληνικές ρήσεις

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ.Καρατζαφέρης έχει στείλει επιστολή με την οποία ζητάει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για να συζητηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Για νέες εξηγήσεις κλήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς


Για τρίτη φορά θα περάσουν την πόρτα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Και πάλι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις «ενοχλήσεις» που δέχθηκαν στο έργο τους, θα διευκρινίσουν εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Έσπασε το σχοινί του bungee jumping, έπεσε σε ποτάμι με κροκόδειλους και σώθηκε! ΦΩΤΟ και VIDEO


Η Erin Langworthy βρέθηκε για διακοπές στη Ζάμπια. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποφάσισε να δοκιμάσει μια εμπειρία ζωής: να κάνει bungee jumping στους καταρράκτες της Βικτωρία, στον ποταμό Ζαμβέζη. Δε φανταζόταν τι επρόκειτο να ζήσει... 

Ομόλογα με αρνητική απόδοση διέθεσε η Γερμανία



Η Γερμανία διέθεσε 6μηνα ομόλογα αξίας 3,9 δισ. ευρώ με αρνητική απόδοση 0,0122%, δηλαδή οι τράπεζες που αγόρασαν τα ομόλογα θα πληρώσουν ουσιαστικά για να τη δανείσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε πρωτογενή διάθεση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, κάτι που αποδίδεται στην αναζήτηση από τους επενδυτές ασφάλειας για τις τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους.

Θέλουν να κόψουν τον 13ο και να “μοιράσουν” τον 14ο μισθό!



Ψάχνουν ανταλλάγματα στην τρόικα που θέλει μαχαίρι παντού - Τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας - Πως θα μοιραστεί το δώρο Χριστουγέννων - Πάγωμα για τρία χρόνια η πιο ήπια λύση


Το παζάρι είναι άνευ προηγουμένου. Οι απειλές πέφτουν βροχή. Μια συντονισμένη επίθεση αυτή τη φορά έχει στόχο τις μεγαλύτερες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα με τα σενάρια να είναι ίσως τα χειρότερα απ' όσα έχουν ακουστεί ως τώρα.

O Παπουτσής, συνεχάρη τους 4 αστυνομικούς για την υπόθεση Κουλούρη."Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους"


O Παπουτσής, συνεχάρη τους 4 αστυνομικούς για την υπόθεση Κουλούρη
Συγχαρητήρια στους 4 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, για τη στάση που επέδειξαν να τιμήσουν την αποστολή τους, έδωσε ο Χρήστος Παπουτσής.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχθηκε, το πρωί, στο γραφείο του τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που έκαναν έλεγχο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον πρώην υπουργό, Κίμωνα Κουλούρη, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Καρχιμάκης: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τελική, επίσημη και έγγραφη, άρνηση της ΝΔ  να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί βουλευτών στην Ελβετία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κύπρος: «Χρήσιμη» η συζήτηση Αναστασιάδη - Έρογλου



Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μετά το δείπνο στην οικία του δεύτερου στη Λεμεσό, χθες το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι έθεσε ζητήματα σημαντικά για τους Ελληνοκυπρίους, όπως η συνεχιζόμενη ροή εποίκων από την Τουρκία και η τύχη των ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Στ. Χόκινγκ: Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο αποικισμός του διαστήματος



Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ δεν μπόρεσε, για λόγους υγείας, να παραστεί στο διεθνές κοσμολογικό συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ προς τιμήν του με αφορμή τα 70ά γενέθλιά του. Όμως είχε την ευκαιρία, έστω και μέσω της μαγνητοσκοπημένης ομιλίας του, να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα άστρα, καθώς στη Γη αντιμετωπίζει αυξανόμενο κίνδυνο για ένα πυρηνικό ή κλιματικό Αρμαγεδώνα. 

Αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .Δεν θα ψηφίσει περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει ο Δ.Καρύδης



Νέες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συζήτηση για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν επέλθει συμφωνία. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσουν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονη Λογίστρια...για χρέη 10,5 εκ ευρώ( !!! )προς το Δημόσιο


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονη Λογίστρια...για χρέη 10,5 εκ ευρώ !!! προς το Δημόσιο

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ κατηγορείται ότι χρωστάει στο δημόσιο 48χρονη ελεύθερη επαγγελματίας και ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 10.684.236,31 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31-03-2011 ως 31-05-2011.

Οι πιθανοί Υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Πέλλα....


Κεντρική Μακεδονία Οι πιθανοί Υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Πέλλα....

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, φαίνεται πως είναι εδώ και αρκετό πια διάστημα σχεδόν έτοιμα, με τους βουλευτές του κόμματος να καταλαμβάνουν –εφόσον το επιθυμούν- αυτοδικαίως μια θέση στις λίστες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά και «φρέσκα» πρόσωπα, να κατέρχονται επιχειρώντας την είσοδό τους στη Βουλή.

Στο Ν. Πέλλας φαίνεται πως η «μπίλια» έχει κάτσει στα εξής ονόματα, αν και μέχρι την τελική ανακοίνωση όλα είναι ρευστά:

Πνίγηκε 58χρονη στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία Πνίγηκε 58χρονη στη Χαλκιδική

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Κυριακής μία 58χρονη γυναίκα, η οποία πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΦΥΤΟΥ» Χαλκιδικής.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το άψυχο σώμα της αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Α. Λοβέρδος: Δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

«Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι λύση για την Ελλάδα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα απαλλάξει από βάρη αντιθέτως θα αυξήσει το σημερινό επίπεδο ζωής κατά 60%» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία αλλά πολύ δύσκολη χρονιά, λέγοντας ότι αν στο τέλος της άνοιξης έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, έως το τέλος του χρόνου θα μπορούμε να πούμε για ανάκαμψη.

Ελληνικό "άρωμα" σε παγκόσμια έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Ένας Ηρακλειώτης ερευνητής ηγείται της πρώτης παγκόσμιας μελέτης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Διαβάστε αναλυτικά τι έδειξαν τα ευρήματα για τις επιπτώσεις και πόσο διαφέρει από το κανονικό τσιγάρο
Οι συνέπειες του κανονικού τσιγάρου είναι ίδιες με αυτές από το ηλεκτρονικό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Χάρβαρντ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, από το Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΑΣΟΚ:Ολα ανοιχτά για την επόμενη ημέρα


Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Τρία σενάρια για την ηγεσία του Κινήματος, με τα κορυφαία στελέχη και τους βουλευτές να ετοιμάζονται για «αναμέτρηση» στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το προσεχές Σαββατοκύριακο
Εβδομάδα της σύνθεσης ή της «διάλυσης» θα αποδειχτεί η τρέχουσα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ηγεσία του, τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές ετοιμάζονται για την κορυφαία «αναμέτρηση» το προσεχές Σαββατοκύριακο (εκτός απροόπτου) κατά τη συνεδρίαση του 400μελούς Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Π. Καψής: "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση".Εκτιμά ότι τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση



"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή" επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής υπερασπιζόμενος την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι "αν χάσουμε τον έλεγχο θα πάμε σε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές"
 

«Σκληρά εργαζόμενοι οι Έλληνες»



Μπορεί η Ελλάδα να είναι το «κακό παιδί» της Ευρώπης, αλλά αξίζει τη συμπάθεια όλων, παρά την τιμωρία, είναι το μήνυμα που στέλνει ο βρετανός John Humphrys, σε άρθρο του στην εφημερίδα Telegraph.

«Η Ελλάδα είναι ακόμη το κακό παιδί της Ευρώπης», αναφέρει ο Humprys, που εδώ και χρόνια έχει αγοράσει ένα σπίτι στην Πελοπόννησο, ενώ ο γιος του είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και μένει μόνιμα στην Αθήνα.Ο αρθρογράφος εδώ και 20 χρόνια έρχεται στη χώρα μας, κάτι που του επιτρέπει να έχει ξεκάθαρη γνώμη για τα καλά και τα κακά του τόπου. Το πρώτο κακό είναι η διαφθορά, ενώ το δεύτερο είναι η ανικανότητα.

Ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ επιζητά ο Λουκάς Παπαδήμος


Ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ επιζητά ο Λουκάς Παπαδήμος

Το ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ έναντι σειράς «καυτών» θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, επιζητά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντάται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

«Καυτή» εβδομάδα για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα



Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου αναδεικνύεται η απαίτηση της τρόικας για μείωση μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η επόμενη δανειακή σύμβαση. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν εργοδότες και εργαζόμενοι για να καθορίσουν τη θέση τους απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.

Η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων είχε ζητηθεί από τον ΣΕΒ να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο η ΓΣΕΕ ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να συνεδριάσει την Τρίτη.

Σαν Σήμερα...


9 ιανουαριου

Γεγονότα

1349: Επτακόσιοι Εβραίοι καίγονται ζωντανοί στη Βασιλεία της Ελβετίας, επειδή θεωρούνται υπεύθυνοι για τη βουβωνική πανώλη που έπληξε την πόλη.
1438: Αρχίζει στη Φεράρα της Ιταλίας η ομώνυμη σύνοδος των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, με στόχο την άρση του Σχίσματος του 1054. Στη σύνοδο, η οποία αργότερα θα μεταφερθεί στη Φλωρεντία, συμμετέχει και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιωάννης Η'. Αν και αποφασίζεται η ένωση των δύο Εκκλησιών, η ανθενωτική μερίδα της Κωνσταντινούπολης υπερισχύει και τελικά ανατρέπει την αρχική απόφαση.