Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Πέλλας VS Χιόνι....Σημειώσατε 1 !


Κεντρική Μακεδονία Δήμος Πέλλας VS Χιόνι....Σημειώσατε 1 !Οι υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας τέθηκαν σε επιφυλακή από το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
 
Συνεργεία του Δήμου επιδόθηκαν σε 24ωρη βάση στην σάρωση του οδικού δικτύου με αποχιονιστικά μηχανήματα και ρίψη αλατιού, όχι μόνο στις όρια ευθύνης του Δήμου, αλλά και σε περιοχές εκτός αρμοδιότητας του, προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοικτό και να αποκλεισθεί κάθε απρόοπτο γεγονός στη μετακίνηση των πολιτών και στην κίνηση των οχημάτων.

Ο Δ. Δίου-Ολύμπου...."ΞΕΧΑΣΕ" τη Σκοτίνα !



Για πλήρη εγκατάλειψη κατηγορούν τη δημοτική αρχή , κάτοικοι της Σκοτίνας, βλέποντας το χωριό τους να έχει κυριεφθεί κυριολεκτικά από χιόνια..... την ίδια στιγμή, όπως ισχυρίζονται, που ο Δήμος δεν έστειλε ούτε ένα μηχάνημα.....


ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά κλεμμένα χαρτονομίσματα!


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είστε στις συναλλαγές σας για να μην πέσει στα χέρια σας κλεμμένο χαρτονόμισμα

Πως θα τα αναγνωρίσετε και τι πρέπει να κάνετε εάν πέσει στα χέρια σας ένα από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα των 20 ευρώ χρωματισμένα με κόκκινη μπογιά που έριξαν στην αγορά οι επιτήδειοι.



Τα χαρτονομίσματα είναι προϊόν κλοπής από χρηματαποστολή και γέμισαν με χρώμα την ώρα που έσπασε το ειδικό κιβώτιο μεταφορά των χρημάτων με αποτέλεσμα να βάψουν με κόκκινη ανεξίτηλη μπογιά. 

Τι οδηγεί έναν έφηβο σε παραβατική συμπεριφορά;


Τι οδηγεί έναν έφηβο σε παραβατική συμπεριφορά;

Σε πολλές οικογένειες συμβαίνει τα παιδιά να οδηγούνται σε παραβατικές συμπεριφορές. Ποια είναι όμως τα προβλήματα αυτού του φαινομένου; Ποιοι είναι οι λόγοι που οι έφηβοι διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν τέτοιου είδους συμπεριφορές; Η ψυχολόγος Κρίστη Μηλίορδου σου εξηγεί και σε συμβουλεύει...

Οι εκάστοτε έφηβοι αποτελούν την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο, για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς που δεν θα επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων. Αυτή η ελπίδα, όμως, κλονίζεται όταν συναντώνται περιστατικά εφηβικής παραβατικότητας, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν.

BBC:Πώς "εξαφάνισαν" το ελληνικό χρέος λίγο πριν την είσοδο στο ευρώ.


"Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης αλλά μήπως αυτή η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται σε ταχυδακτυλουργικά του παρελθόντος από τους Έλληνες στατιστικολόγους;", διερωτάται το ραδιόφωνο του BBC, σε ρεπορτάζ του.
Το BBC εξετάζει πως το ελληνικό χρέος αφέθηκε να γίνει τόσο μεγάλο ενώ φιλοξενεί την άποψη της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά η οποία αναφέρει ότι ως στέλεχος επενδυτικού οίκου στο Λονδίνο συνήθιζε να χαρακτηρίζει μαζί με τους συναδέλφους της τον επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας "μάγο".

Βοσκός χρωστάει 11 εκ ευρώ



Ένας 65χρονος βοσκός από το Ρουκάνι της Κρήτης, αν και ζει σε καλύβα, το όνομα του βρίσκεται στις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου. 

Ο βοσκός από την Κρήτη φέρεται να χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 11 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρει και ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, η μόνη του περιουσία είναι τα 50 του πρόβατα αλλά και μία καλύβα 20 τετραγωνικών. 

Σώζεται το Δώρο Χριστουγέννων, περικόπτεται ο 14ος μισθός.Τελεσίγραφο αύριο στους αρχηγούς: "Δεχθείτε τα ή πάμε σε εκλογές και χρεοκοπία"



Η αντίστροφη μέτρηση για το συμβούλιο των αρχηγών ξεκίνησε. Λουκάς Παπαδήμος, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης θα συναντηθούν πιθανότατα αύριο το μεσημέρι.

Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και στις λεπτομέρειές τους δύο κείμενα.

Σαν Σήμερα...


3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1488: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Μπαρτολομέου Ντιάζ πατά το πόδι του στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότιο Αφρική και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε τόσο μακριά προς το νότιο ημισφαίριο.
1828: Εκδίδεται ο πρώτος νόμος περί ναυτιλίας από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Διαζύγιο "Κακό" "καλό" ή "φιλικό"


Διαζύγιο "Κακό" "καλό" ή "φιλικό"

«Δεν υπάρχουν «κακά», «καλά» ή «φιλικά» διαζύγια, όταν εμπλέκονται παιδιά». Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει σχετική έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η ανάλυση των στοιχείων, από περίπου 1000 οικογένειες, έδειξε ότι τα παιδιά υποφέρουν όταν ο γάμος των γονιών τους διαλύεται ανεξαρτήτως του αν οι γονείς χωρίζουν φιλικά και πολιτισμένα ή όχι.

ο σωματικό βάρος είναι θέμα χαρακτήρα


Το σωματικό βάρος είναι θέμα χαρακτήρα

Ολο και περισσότερα επιστημονικά ευρήματα συνδέουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και συνήθειες με την παχυσαρκία.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι τα ίδια μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν το στρες και τα συναισθήματα κυβερνούν επίσης την όρεξη, ενώ οι πρώιμες εμπειρίες της ζωής έχει βρεθεί ότι θέτουν το υπόβαθρο της υπερφαγίας αργότερα.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Οι χάκερ Anonymous "κατέλαβαν" το site του


- "Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτό - Σκοτώσατε τη δημοκρατία"
- "Σας παρακολουθούμε, επόμενος στόχος είναι όλα τα ελληνικά ΜΜΕ" γράφουν οι χάκερς της ομάδας Anonymous
- "Αυτή είναι μόνο η αρχή!" λένε
- "Σκλαβώσατε τον ελληνικό λαό, οικονομικά και πολιτικά"

Άφωνοι έμειναν όσοι έτυχε να μπουν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης!

Χαμηλό Ι.Q έχουν οι ρατσιστές



Είναι ηλίθιοι οι ρατσιστές; Μήπως οι συντηρητικοί τείνουν να είναι λιγότερο ευφυείς από τους φιλελεύθερους; Μια νέα έρευνα, που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Brock 
στο Οντάριο του Καναδά απαντά «μάλλον, ναι» και στα δύο ερωτήματα. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science, απέδειξε πως όσοι είχαν χαμηλό σκορ στα τεστ ευφυίας (I.Q tests) όταν ήταν παιδιά, τείνουν να καλλιεργούν προκατειλημμένα πιστεύω και να ακολουθούν πιο συντηρητικές ιδεολογίες ως ενήλικοι.

Αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα με μετάξι αράχνης! (Video)


Αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα με μετάξι αράχνης!
Ερευνητές δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ανθρώπινο δέρμα που είναι αλεξίσφαιρο και δεν το διατρυπούν οι σφαίρες (τουλάχιστον οι αργές!).
Το τεχνητό δέρμα αποτελείται από φυσικό δέρμα ανακατεμένο με γάλα από κατσίκες μεταλλαγμένες έτσι ώστε να παράγουν την ίδια πρωτεΐνη με αυτή που περιέχεται στο σούπερ-ανθεκτικό μετάξι του ιστού της αράχνης, το οποίο είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το υλικό κέβλαρ, που συνήθως χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα προϊόντα.

Σκονάκια: Τα πτυχία copies κτώνται


Σκονάκια: Τα πτυχία copies κτώνται (1)
Για πολλούς αποτελούν βασικό κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης, για άλλους μια φτηνή προσπάθεια αντιγραφής, χαρακτηριστική των αδυναμιών του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα σκονάκια είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με τα σχολικά και φοιτητικά μας χρόνια, όσο ο ήχος τις κιμωλίας στον πίνακα και τα μπουγελώματα τις Παρασκευές.

«Τα ευρωομόλογα μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti δήλωσε σήμερα πως είναι ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που πιστεύουν πως τα ευρωομολόγα μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ευρώ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, που πιστεύουν πως θα είναι επιζήμια.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 γα γίνει ο αναβληθείς ετήσιος χορός του Κιλκισιακού



Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ενημερώνει ότι ο ετήσιος χορός που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 το βράδυ, στο κέντρο «Θέατρο» αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων


Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κιλκίς, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής "Συζήτηση περί του τρέχοντος δημοσίου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την Εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές

Το «μεγάλο Σάββατο» θα κριθεί αν θα παραιτηθεί τη Δευτέρα ο Παπαδήμος...


Το «μεγάλο Σάββατο» θα κριθεί αν θα  παραιτηθεί τη Δευτέρα ο Παπαδήμος...
  

Το Σαββατοκύριακο έρχεται  στην Αθήνα ο Νταλάρα για το PSI. Αυτή τη φορά θα τον συνοδεύει και ο Άκερμαν της Deutsche Bank. Για τους τραπεζικούς κύκλους, η συμφωνία για το κούρεμα έχει κλείσει, απομένει το τυπικό μέρος, δηλαδή η ανακοίνωση της.  

Καστίγιο: «Να πάμε τον Άρη εκεί που πρέπει…»


Καστίγιο: «Να πάμε τον Άρη εκεί που πρέπει…»

 
  

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να βοηθήσει τον Άρη να αναρριχηθεί κι άλλο στη βαθμολογία δήλωσε ο Νέρι Καστίγιο κατά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος παίκτης της 19ης αγωνιστικής. Το βραβείο στον Μεξικανό μεσοεπιθετικό παρέδωσε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξη στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ομάδα.

Βενιζέλος σε Τσίπρα: "Είσαι όργανο των κερδοσκόπων"

Σφοδρότατη σύγκρουση είχαν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με το πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά
τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ως φυσικό αυτουργό της καταστροφής της χώρας και αναρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αν αντικαταστήσει στην ηγεσία του τον ηθικό αυτουργό, υπονοώντας τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε ο πρόεδρος

Ανακωχή τέλος στο ΑΠΘ!

Η ανακωχή ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και την οργανωτική επιτροπή των εκλογών κράτησε μόλις λίγες ημέρες. Τη λήξη της σήμανε η μεταξύ τους συνάντηση. Από τη μια το πρυτανικό συμβούλιο
με επικεφαλής τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και από την άλλη η επιτροπή με πρόεδρο τον πρώην πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο και μέλος την Αθανασία Τσατσάκου. Στη συνάντηση οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επιχειρήματα και αιχμές, που

Νέες κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχωρά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, την επόμενη Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία των γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τη μείωση των μισθών τους και για τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

H έκρηξη της Θήρας και τα "υπερηφαίστεια"


Περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά τη βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε το νησί της Σαντορίνης στο Αιγαίο, την Εποχή του Χαλκού, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα "υπερηφαίστεια" μπορούν να ξυπνήσουν μέσα σε μόλις μερικές δεκαετίες, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στην δημοσιότητα.


Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, γύρω στο έτος 1630 π.Χ., που ακολουθήθηκε από ένα γιγαντιαίο τσουνάμι, θα μπορούσε να είναι η πηγή του μύθου της Ατλαντίδας, σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες.

Σπίτι... τσέπης!


Θα θυμάστε το βαλιτσάκι του Sport Billy από την παιδική σας ηλικία, ωστόσο, η ιδέα του σχεδιαστή Martin Azura φαίνεται ότι το ξεπερνάει...
Κι αυτό γιατί κατάφερε να δημιουργήσει ένα «σπίτι», που μπορεί να χωρέσει στην τσέπη. Ναι, ναι, διαβάσατε καλά.

Μιχελακης: "Καταστραφηκε η χώρα" κατά την τελευταία διετία


Σκληρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε, δια του εκπροσώπου, της η ΝΔ. 
Απαντώντας στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης του καταλογίζει την "καταστροφή της χώρας" την τελευταία διετία.

Μπακογιάννη : "Ο Παπαδήμος μάχεται και οι 49 υπουργοί κάθονται"


Μπακογιάννη : "Ο Παπαδήμος μάχεται και οι 49 υπουργοί κάθονται" : «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, θα χρεοκοπήσουμε, κι αν χρεοκοπήσουμε τότε αυτή η

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, θα χρεοκοπήσουμε, κι αν χρεοκοπήσουμε τότε αυτή η πολιτική ηγεσία θα έχει οδηγήσει τρεις γενιές Ελλήνων στην καταστροφή» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου περιοδεύει.

Υποψήφιος μόνο ο Βενιζέλος με εκλογή από το συνέδριο

Υποψήφιος μόνο ο Βενιζέλος με εκλογή από το συνέδριο
Ένα νέο, τελείως διαφορετικό, πλαίσιο για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε εφαρμογή. Η συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου φέρνει νέα δεδομένα ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί και η σιωπηλή συναίνεση του κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο χθες το βράδυ  ενώ το πρωΐ συναντήθηκε με τον  κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Φέρεται να έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά του και δεν θα αποχωρήσει ταπεινωμένος από την ηγεσία