Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ελληνίδα, η πιο σέξι γυναίκα ποδοσφαιριστή του Euro!

Το μοντέλο Αλεξάνδρα Λοϊζου είναι η πιο σέξι WAG του Euro 2012, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο
Είναι η πιο «καυτή» σύντροφος ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που εξελίσσεται ακόμη στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Ποιος είναι όμως ο τυχερός ποδοσφαιριστής και σύντροφος της Αλεξάνδρας; Ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει τελειώσει

Συνέντευξη για τα οικονομικά δρώμενα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, παραχώρησε στο ABC (BBC της Αυστραλίας), ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πως μπορεί να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, απάντησε: «Δεν μπορούν να διορθώσουν την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία έχει

Τροφές για κάψιμο λίπους


Τροφές για κάψιμο λίπους

Κανένα τρόφιμο δεν «κάνει θαύματα» ως προς την επιθυμία κάποιου να χάσει βάρος.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες τροφές που έχουν λιποδιαλυτική ιδιότητα.
Αυτές σε συνδυασμό με γυμναστική αλλά και κατάλληλη διατροφή μπορούν όντως να κάνουν τη διαφορά.

Αναλυτικά:

1. Γαλακτοκομικά: Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών μειωμένων λιπαρών και επίσης χαμηλών σε νάτριο συμβάλει στην προστασία του μυϊκού ιστού και στην αναλογικά μεγαλύτερη απώλεια λίπους.

Φωτογραφίες υψηλής ταχύτητας


Φωτογραφίες υψηλής ταχύτητας (1)
Μια συλλογή εκπληκτικών φωτογραφιών από τον Edward Horsford, ο οποίος χρησιμοποίησε μπαλόνια γεμάτα νερό για να δημιουργήσει εντυπωσιακές λήψεις.

Σαν σήμερα 27 Ιουνίου


Γεγονότα
1822: Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, επικεφαλής μικρής δύναμης Μανιατών, και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας με Μεσολογγίτες (όλοι μαζί περίπου 600 άνδρες) αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές, με σκοπό να ενισχύσουν τους στενά πολιορκημένους στην Κιάφα Σουλιώτες.
1912: Με την εγκύκλιο 1262/9890 «Περί εξομοιώσεως των γυμναστών προς τους λοιπούς λειτουργούς μέσης εκπαιδεύσεως» επιχειρείται η αύξηση του κύρους της γυμναστικής, αφού σύμφωνα με τον Ιωάννη Χρυσάφη ούτε 500 μαθητές από τους 30.000 δεν πηγαίνουν στα γυμναστήρια.

Συλλυπητήρια απο τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για τον θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κιλκίς και Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνου Τριαρίδη. Ο Κώστας Τριαρίδης ήταν ένας γνήσιος δημοκράτης και ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έχαιρε του σεβασμού και της αναγνώρισης από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Γιατί οι απατημένοι άντρες ονομάζονται κερατάδες;


κερατάς

Ξέρετε γιατί οι απατημένοι σύζυγοι και για την ακρίβεια οι άντρες, ονομάζονται κερατάδες; Τι είναι ο κερατάς και γιατί του αποδόθηκε αυτός ο τίτλος;


Το ψευδώνυμο κερατάς, συνήθως αποδίδεται σε κάποιον, ο οποίος έχει απατηθεί από την γυναίκα του. 

Το αναφέρουμε συχνά, ακόμα και για πλάκα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την ουσία της συγκεκριμένης λέξης. 

Πνίγηκε 14χρονη μαθήτρια για να σώσει τα δύο πορτρέτα!


Πνίγηκε 14χρονη μαθήτρια για να σώσει τα δύο πορτρέτα!

Μία 14χρονη μαθήτρια από την Κορέα πνίγηκε στην προσπάθειά της να διασώσει τα πορτρέτα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ – Ουν.

Για την ηρωική αυτή πράξη η κυβερνητική εφημερίδα Ροντόνγκ ανέφερε ότι θα παρασημοφορήσουν την Χαν Χιον Γκιονγκ με το παράσημο Τιμής της Νεολαίας Κιμ Γιονγκ Ιλ, όπως επίσης το σχολείο της θα φέρει το όνομά της.

Χάστε κιλά με γνώμονα την υγεία σας!



Η διαδικασία αύξησης βάρους μπορεί να διαρκέσει από μήνες έως και χρόνια. Οι περισσότεροι όμως από εμάς, επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ελένη Φουσέκα, θέλουμε και προσπαθούμε να χάσουμε τα περιττά μας κιλά μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες ή λίγους μήνες. 

Πόσες φορές δεν σας έχει δελεάσει η δίαιτα κάποιου περιοδικού που υπόσχετε γρήγορη απώλεια βάρους ή δεν έχετε μπει στον πειρασμό να ακολουθήσετε μια πολύ υπό-θερμιδική δίαιτα/διατροφή καταναλώνοντας ελάχιστα μόνο τρόφιμα και μένοντας νηστικοί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα για να χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά σας κιλά; Καταλήγοντας να μην αντέξετε τη μεγάλη στέρηση για πολλές μέρες ή ακόμα και αν έχετε το πείσμα και την υπομονή να συνεχίσετε, η απώλεια βάρους να είναι συνήθως παροδική. Η αλήθεια είναι μία, δεν υπάρχει αργή και γρήγορη απώλεια βάρους παρά μόνο υγιής και μη υγιής απώλεια.

Γιατί οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες όχι;


γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα

Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες όχι; Τι διαφορετικό υπάρχει μεταξύ τους και τι συμβαίνει τελικά;
Στην πραγματικότητα, μπορεί να τύχει και στους άντρες να έχουνε κυτταρίτιδα, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις γυναίκες, καθώς επίσης, το πιο πιθανό είναι να φαίνεται λιγότερο. 

Οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα λοιπόν, λόγω "διαφορετικής κατασκευής" από τους άντρες. 

Γαλαξιακό ουράνιο τόξο Καταπληκτική φωτογραφία του σπειροειδή βραχίονα Ωρίωνα να «αγκαλιάζει» μια λίμνη


Γαλαξιακό ουράνιο τόξο

Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών o Γάλλος αστροφωτογράφος Λυκ Περό κατάφερε να αποτυπώσει στον φακό του τον σπειροειδή βραχίονα του Ωρίωνα, τον βραχίονα στον οποίο βρίσκεται το ηλιακό μας σύστημα. 

Ο Περό τράβηξε μια καταπληκτική φωτογραφία στη λίμνη Πιτόν ντε Λ'ό στο νησί Reunion που βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Στην φωτογραφία ο βραχίονας εμφανίζεται στον νυκτερινό ουρανό πάνω από τη λίμνη μοιάζοντας ως ένα κοσμικό ουράνιο τόξο.

Το Facebook επιτρέπει την επεξεργασία σχολίων


Όλο και κάποιος από τους φίλους σας στοfacebook "ανέβασε" κάτι στη σελίδα του κι αφού το σχολιάσατε θέλατε να αλλάξετε το σχόλιό σας...

Μέχρι σήμερα, αυτό που μπορούσατε να κάνετε, ήταν να σβήσετε το σχόλιο και να το γράψετε ξανά από την αρχή.

Μέχρι σήμερα όμως, αφού η εταιρεία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες ναεπεξεργαστούν το περιεχόμενο των σχολίων τους, αλλάζοντάς τα χωρίς να τα σβήνουν.

Γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο; Η βρετανική Βασιλική Εταιρεία Χημείας προσφέρει 1250 ευρώ σε όποιον βρει την απάντηση


Γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο;
Η Βασιλική Εταιρεία Χημείας της Βρετανίας αποφάσισε να προσφέρει χρηματικό έπαθλο σε όποιον καταφέρει να δώσει απάντηση σε μια από τις παλαιότερες «σπαζοκεφαλιές»: γιατί το ζεστό νερό παγώνει ταχύτερα από το κρύο; Το φαινόμενο απασχολεί εδώ και αιώνες επιστήμονες ακόμη και φιλοσόφους χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η απάντηση. Οποιος καταφέρει να απαντήσει πειστικά θα λάβει 1250 ευρώ.
Το φαινόμενο
Αν τοποθετήσουμε σε ένα ψυγείο δύο δοχεία με ίση ποσότητα νερού το ένα εκ των οποίων έχει θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου και το άλλο 100 βαθμών Κελσίου θα διαπιστώσουμε ότι αυτό που θα παγώσει πρώτο είναι το νερό των 100 βαθμών Κελσίου.

Γίνε αγρότης... χωρίς κτήματα και χωρίς να καλλιεργείς!


Θέλετε φρέσκα λαχανικά και φρούτα άριστης ποιότητας από το δικό σας κτήμα αλλά δεν είστε αγρότες; Μπορείτε μέσω της online κοινωνικής επιχείρησης «Γίνε Αγρότης» (gineagrotis.gr) να αποκτήσετε με ενοίκιο το δικό σας αγρόκτημα και να έχετε τη δική σας συγκομιδή με ό,τι προϊόντα επιλέγετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και γρήγορη αφού με ένα «κλικ» μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μπει στη σελίδα «gineagrotis.gr» να επιλέξει από το σχετικό κατάλογο τη δική του αγροτική έκταση και με ενοίκιο που ξεκινά από 14,20 ευρώ και φθάνει έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του εδάφους και τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού, να έχει στο δικό του σπίτι το καλάθι με φρούτα και λαχανικά εποχής. 

Καύσωνας και μωράκια: στους πόσους βαθμούς να είναι το κλιματιστικό;


Ο καύσωνας δειλά δειλά, αλλά σταθερά, κάνει πλέον την εμφάνιση του στη χώρα. Το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες αρχίζουν να “κοκκινίζουν”, και ήρθε η ώρα να βρούμε τρόπους να ανακουφιστούμε και να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε νεογέννητα, ή βρέφη μικρής ηλικίας; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών σας. Με τον ήλιο και τη ζέστη δεν κάνει να παίζουμε...

Έγραφαν συνταγές για Viagra σε 10χρονα και ορμόνες σε παπάδες!


Φαρμακείο της Κέρκυρας "πρωταθλητής" σε εκτέλεση συνταγών 
Τους… πρωταθλητές της συνταγογράφησης θα κληθεί πολύ σύντομα να εντοπίσει ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς οι «γαλαντόμοι» γιατροί υπογράφουν τόσες συνταγές που βγάζουν μάτι ακόμη και στον πιο άπειρο της υγείας.
Πολύ περισσότερο, φυσικά, στους ελεγκτές της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ήδη τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στον νέο υπουργό Υγείας  , ενώ στη συνέχεια –κατά τη συνήθη διαδικασία- οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Βενιζέλος: «Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»

Βενιζέλος: «Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»


Τις ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τονίζοντας παράλληλα τον διαχωρισμό της θέσης του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ παρά την συνεργασία τους στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. 


Αναφερόμενος στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «οι εκλογές αυτές σηματοδότησαν το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε ότι «όλοι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

Άρης: Με Ζαμπέτα και Αθανασιάδη στη μάχη



Ο Αντώνης Ζαμπέτας και ο Θανάσης Αθανασιάδης θα εκπροσωπήσουν την ΠΑΕ Άρης στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League. Η απόφαση ελήφθη...
μετά την συνάντηση των μελών της διοίκησης του Άρη από την οποία προέκυψε ότι ο Παναγιώτης Στεφανίδης δεν θα βρεθεί τελικά την Αθήνα.

Θερινό Σινεμά Κιλκίς “Δημήτριος Ζωηρός” (Πρόγραμμα)


Κεντρική Μακεδονία Θερινό Σινεμά Κιλκίς “Δημήτριος Ζωηρός” (Πρόγραμμα)

Το πρόγραμμα

- 3, 4 και 5 Ιουλίου: Οι Αθικτοι.

- 6, 7 και 8 Ιουλίου: Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας.

- 13, 14 και 15 Ιουλίου: Εχουμε Πάπα!

- 17, 18 και 19 Ιουλίου:  Υπηρέτριες.

- 20, 21 και 22 Ιουλίου: Η Μπλε Ταινία.

- 24, 25 και 26 Ιουλίου: Ρίο.

- 27, 28 και 29 Ιουλίου: In Time.

Βενιζέλος για Τριαρίδη: Έδωσε τη μάχη υπερήφανος κι αυθεντικός

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του πρώην
Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, Ντίνου Τριαρίδη. «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, λαμπρού στελέχους της δημοκρατικής παράταξης, εκλεκτού επιστήμονα και πολύ αγαπητού φίλου. Έδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα,

Κύπρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσφύγει στο Μηχανισμό


Κύπρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσφύγει στο Μηχανισμό
Ο κ. Χριστόφιας πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κυπριακών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη, μετά την αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό και 24 ώρες πριν από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι το θέμα διακρατικών δανείων από Ρωσία και Κίνα είναι ανοικτό και σε περίπτωση θετικής εξέλιξης δεν αποκλείει ακόμα και στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τον Μηχανισμό.

Βερνίκος: Εγώ φταίω...



Μόνο "να'ναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ" δεν είπε ο Γιώργος Βερνίκος για την ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι κάτοχος offshore, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του.


Είπε ότι ήταν λάθος η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης του υφυπουργού Ναυτιλίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Α989, ο παραιτηθείς υφυπουργός Ναυτιλίας είπε: «Έκανε σωστές επισημάνσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε συνειδητοποίησα τα πράγματα και αποφάσισα ότι πρέπει να παραιτηθώ».

Ευ. Βενιζέλος: Συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ


«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λησμονεί την τεράστια ευθύνη της ΝΔ για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, καταλογίζοντάς της ότι «οδήγησε τυφλά, χωρίς επίγνωση, τη χώρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στη συνέχεια τροφοδότησε την πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ».

Επιστολή Σαμαρά στους εταίρους να βάλουν "πλάτη"


Επιστολή Σαμαρά στους εταίρους να βάλουν "πλάτη"

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μία κουστωδία υπουργών, η ελληνική αντιπροσωπεία ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες σε μία κρισιμότατη Σύνοδο Κορυφής, καλούμενη να αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους υπόλοιπους αρχηγούς των ξένων χωρών.

Δίχως να προλάβει να εγκλιματιστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα μετέχει στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι ελλιπής, άνευρη και η σύνθεσή της εντελώς αλλιώτικη από τις προηγούμενες φορές.

Πυρετός συσκέψεων ενόψει Συνόδου Κορυφής


Πυρετός συσκέψεων ενόψει Συνόδου Κορυφής

Συσκέψεις εν όψει της μετάβασής του το απόγευμα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα, στις 11.30 ο κ. Παπούλιας θα έχει νέα σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι τάσεις των βάσεων 2012


Θεωρητική Κατεύθυνση
Όσον αφορά την Θεωρητική κατεύθυνση η δυσκολία που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι, όπως φαίνεται από τους πίνακες κλιμάκωσης βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, εστιάζεται στα μαθήματα της Βιολογίας γενικής παιδείας και των Μαθηματικών γενικής παιδείας όπου υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντιθέτως απέδωσαν καλύτερα στα Αρχαία, την Λογοτεχνία και την Ιστορία κατεύθυνσης. Κατόπιν τούτων οι υψηλές βάσεις του 1ου επιστημονικού πεδίου κινούνται ανοδικά, οι μεσαίες να κινούνται ελαφρά ανοδικά και οι χαμηλές στα περσινά επίπεδα, χωρίς να αποκλείεται να παρατηρηθεί και πτώση, κυρίως στις χαμηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών πανεπιστημίων.

Τα πρώτα κυβερνητικά παρατράγουδα



Οι πρώτες μέρες της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά δεν άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο και ο εκνευρισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πλέον διάχυτος. «Το κακό τρίτωσε. Δεν επιτρέπονται άλλα λάθη» τόνιζε στο Real.gr συνεργάτης του Πρωθυπουργού μεταφέροντας και το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά. 

Χαρακτηριστικός είναι ο λόγος που οδήγησε στην παραίτηση του Γ. Βερνίκου δείχνοντας την προχειρότητα κατά την οποία επελέγησαν τα πρόσωπα που στελεχώνουν το νέο κυβερνητικό κλίμα.

"Έφυγε" ο Κώστας Τριαρίδης



Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Τριαρίδης. 
Είχε διατελέσει στέλεχος της ΕΔΗΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης. 

Μετρήστε το δείκτη νοημοσύνης σας - Το Raven IQ Test



Το τεστ νοημοσύνης RAVEN (iq-test), κατέχει μία ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στιςδοκιμασίες ευφυΐας, λόγω ορισμένων ιδιομορφιών του. Το βασικό πλεονέκτημα τής "Νοομετρικής Προϊούσης Δυσχερείας Κλίμακας τού Raνen", όπως ονομάζεται, είναι ότι πρόκειται για ένα τεστ πού μπορεί..
να δοθεί σε άτομα διαφορετικών κοινωνικοπολιτιστικών συστημάτων χωρίς να υπάρχουν σημαντικά σφάλματα κατά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων (δηλαδή σφάλματα που να οφείλονται στη διαφορετική επίδραση πού ασκούν οι ποικίλες μορφές τού πολιτισμού στην εξέλιξη της ευφυΐας του άτόμου). Στον τομέα αυτό, φαίνεται ότι η κλίμακα Raνen υπερτερεί πράγματι έναντι των περισσότερων I.Q. τεστ. Οι δοκιμασίες αυτές, άλλωστε, μπορούν να δοθούν και σε άτομα αγράμματα, η ακόμα και σε άτομα πού παρουσιάζουν δυσκολίες στην ομιλία η την ακοή, αφού πρόκειται για ένα τεστ στο οποίο οι προφορικές οδηγίες περιορίζονται στο ελάχιστο.

Ινδία: Τούς απαγόρευσαν να... γελούν «Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε»


«Κάθε μέλος ενθαρρύνει τους άλλους να γελούν με την καρδιά τους»

Να σταματήσουν... πάραυτα τους γέλωτες διέταξαν οι ινδικές αρχές μια ομάδα «γιόγκα γέλιου» στην Βομβάη, καθώς τα δυνατά χαχανητά κατά τη διάρκεια συνεδρίας νωρίς το πρωί δεν ήταν καθόλου αστεία υπόθεση για έναν αγουροξυπνημένο γείτονα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βομβάης, διέταξε την αστυνομία να... σταματήσουν τα γέλια των μελών της ομάδας, όταν ο 78χρονος παραπονέθηκε ότι προκαλούν «ψυχική αγωνία, πόνο και δημόσια όχληση» σύμφωνα με δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας DNA.

Πώς να κάνετε το laptop σας να επιλέγει ένα δίκτυο με καλώδιο (wired network) αντί για ένα ασύρματο. wireless



Έχετε συνδέσει ποτέ τον laptop σας με μία ενσύρματη σύνδεση και τελικά την προτιμάτε από την ασύρματη αλλά το laptop σας προτιμά μόνο του την ασύρματη? 
Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να το διορθώσετε.

Στη φυλακή με βαριές ποινές τρείς πρυτάνεις του Παντείου



Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και έξι ακόμα μέλη του διοικητικού προσωπικού, μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, το οποίο τους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως. 

Το δικαστήριο μετά από 18 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλλε στους καταδικασθέντες ποινές από 10 έως 31 χρόνια, για υπεξαίρεση περίπου 8 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του Παντείου πανεπιστημίου, αλλά κατέληξαν να γίνουν πολυτελή αντικείμενα στην ιδιοκτησία των κατηγορουμένων (ακριβά μάρμαρα σε οικίες, Φεράρι κτλ). 

Γιατί στο ασανσέρ κοιτάμε την οροφή ή το πάτωμα;



Συνήθως όταν μπαίνουμε στο ασανσέρ και έχει πολύ κόσμο κοιτάζουμε επίμονα την οροφή, το δάπεδο ή... το κουμπί.

Ακόμα και όταν βρεθούν δυο άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, στέκονται όσο το δυνατό πιο μακριά ο ένας από τον άλλον, σχεδόν ακίνητοι.Έχετε σκεφτεί γιατί συμβαίνει;
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι μια αυτόματη ενστικτώδης αντίδραση προς μια απειλή και λειτουργούμε σαν να πρέπει να αμυνθούμε σε κάτι, προστατεύοντας τον εαυτό μας.

Αυτά είναι τα παλάτια που βγάζουν στο σφυρί οι Ελληνες πρώην κροίσοι



Φτώχεια καταραμένη...φτώχεια. Ελληνες κροίσοι, γόνοι βαθύπλουτων οικογενειών, σταρ του καλλιτεχνικού στερεώματος και καλοπληρωμένοι αθλητές είπαν να ξεφορτωθούν μερικά από τα παλάτια τους τους είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε λόγω της υψηλής φορολογίας, είτε γιατί απλώς τα βαρέθηκαν. 


Με μια φράση...φάτε μάτια ψάρια...