Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Διαψεύδει την αποχώρησή της



Διαψεύδει δημοσιεύματα που την ήθελαν να αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κιλκίς, Άννα-Μαρία Γιάντση.
"Οι γελοιότητες πρέπει να σταματήσουν εδώ. Όπως είχα δηλώσει λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είμαι με τους Ανεξάρτητους  Έλληνες. Προφανώς έχουν σκοπό να πληγεί  η

Τσίπρας ή Μερκελ, ποιος θα πατήσει το κουμπί για την Grexit;


Η Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά κεντρικό θέμα στο Economist. Το πρωτοσέλιδο μας το… κλέβει η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά τη θέση μας στο περιοδικό, δεν την έχουμε χάσει.

My big fat Greek divorce (εμπνευσμένο από την ταινία My big fat greek wedding) είναι ο τίτλος του άρθρου και ο υπότιτλος αναφέρει: «πως και αν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ είναι μεγαλύτερη αβεβαιότητα».

«Όλα τα λεφτά», όμως, είναι η φωτογραφία: από τη μια ο Αλέξης Τσιπρας και απέναντί του η Άγκελα Μέρκελ. Στέκονται πάνω από ένα κουτί σε χρώμα γαλάζιο που γράφει τη... μαγική λέξη €XIT. Έχουν τα χέρια τους πάνω σε ένα πορτοκαλί κουμπί... Ποιος άραγε θα το πατήσει; 

Βρέθηκαν δύο σκελετοί «βαμπίρ» στη Βουλγαρία



Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν δύο σκελετούς του μεσαίωνα, στους οποίους είχαν καρφωθεί στο στήθος σιδερένια καρφιά, με σκοπό να σταματήσουν την μετατροπή των νεκρών σε βαμπίρ.


Όπως σημειώνουν οι ιστορικοί τα ευρήματα αποκαλύπτουν μία παγανιστική νοοτροπία που επικρατούσε σε ορισμένα χωριά  τους προηγούμενους αιώνες. Πολλοί πίστευαν πως οι «κακοί άνθρωποι» κατά τη διάρκεια τη ζωής τους θα γινόντουσαν βρικόλακες μετά τον θάνατό τους και θα επέστρεφαν στη ζωή.
 

«Ασπίδα» κατά της Αλτσχάιμερ ο καφές.Μερικά φλιτζάνια την ημέρα φάνηκε να προστατεύουν από την εμφάνιση της νόσου


«Ασπίδα» κατά της Αλτσχάιμερ ο καφές

Καλά τα νέα για τους λάτρεις του καφέ, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη των ειδικών των πανεπιστημίων της Νότιας Φλόριδας και του Μαιάμι, στις ΗΠΑ, τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης στο αίμα προσφέρουν προστασία ενάντια στην εμφάνιση αλλά και στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Βουτιά» στον εγκέφαλο
Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 124 άτομα ηλικίας από 65 έως 88 ετών. Για ένα διάστημα από δύο έως τεσσάρων ετών, οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα επίπεδα καφεΐνης – με κύρια πηγή τον καφέ - στο αίμα των εθελοντών αλλά και τη νοητική τους υγεία.

«Γεννήθηκε» ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα


«Γεννήθηκε» ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα
Ένα λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα δημιούργησαν ιάπωνες ερευνητές γεννώντας ελπίδες για την «κατασκευή» οργάνων… εργαστηρίου τα οποία αναμένεται να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων.
Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα μεταμόσχευσαν ανθρώπινα κύτταρα iPS (induced pluripotent stem cells, κύτταρα με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών τα οποία προκύπτουν από μετατροπή ενηλίκων κυττάρων) στο σώμα ενός ποντικού. Όπως προέκυψε τα κύτταρα δημιούργησαν ένα μικρό αλλά πλήρως λειτουργικό ήπαρ, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Yomiuri Shimbun».

Αγορά εφαρμογών εγκαινίασε η Facebook


Σε τροχιά σύγκρουσης με Apple και Google μπαίνει η Facebook, για τα «μάτια» των apps.
Δυναμική είσοδο στην αγορά των εφαρμογών (apps) επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Facebook, εγκαινιάζοντας ένα νέο σύστημα αγοράς εφαρμογών για τους χρήστες που επισκέπτονται το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μέσω φορητών συσκευών.

Η υπηρεσία, που αποκαλείται App Center, ενεργοποιήθηκε εχθές, 7 Ιουνίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε άλλες περιοχές κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Διαθέτει 600 εφαρμογές, περιλαμβανομένων apps που έχουν αποδειχτεί εντυπωσιακά επιτυχημένες σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Zynga και το Draw Something, και έρχεται να ανταγωνιστεί τα iTunes της Apple και το Android marketplace της Google.

Σαν Σήμερα 8 Ιουνίου


Σαν σήμερα 8 Ιουνίου

Γεγονότα

1637: Ο Καρτέσιος εκδίδει το βιβλίο του Λόγος περί μεθόδου για την ορθή καθοδήγηση του Λογισμού και την αναζήτηση της αλήθειας δια μέσου των επιστημών, που θεωρείται ένα από σπουδαιότερα έργα των μαθηματικών και γενικότερα της επιστήμης.

1777: Ολοκληρώνεται η τείχιση της Αθήνας, που άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Αυτό το τείχος έμεινε στην ιστορία ως το τείχος του Χατζή Αλή Χασεκή, από το όνομα του Οθωμανού διοικητή της πόλης, που έδωσε την εντολή για την κατασκευή του, προκειμένου να προστατέψει την Αθήνα από τις επιδρομές ληστών.

«Να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά»



Να σταματήσουν κάποιοι να «παίζουν με τη φωτιά», δηλαδή την κρίση με την Ε.Ε., και με «σοφίσματα» να «δηλητηριάζουν» και να «διασπούν» την κοινή γνώμη, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την αγροτική πολιτική, στη διάρκεια συγκέντρωσης του συνεταιρισμού «Venus» στη Βέροια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έκκληση υπέρ της Ελλάδας


Ιταλοί πολιτικοί και διανοούμενοι απευθύνουν έκκληση για διαφορετική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Κατά τη γνώμη τους, η αναθεώρηση των μνημονίων δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού.
«Υπάρχει μια χώρα που υποφέρει. Μια χώρα, η Ελλάδα, που βρίσκεται μπροστά στο οικονομικό βάραθρο και είναι ανθρώπινα αποπροσανατολισμένη». Με τα λόγια αυτά αρχίζει η έκκληση Ιταλών πολιτικών και διανοουμένων για μια διαφορετική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Κ. Παπούλιας: Έξω από την Ελλάδα οι Έλληνες δημιουργούν


Oι κ. Παπούλιας και Φεροκάλ (Δ)

«Η ψυχή του Έλληνα είναι η ελπίδα μας ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, καθώς βλέπετε ότι έξω από την Ελλάδα οι Έλληνες δημιουργούν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρντινέλι Φεροκάλ κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε τη συνεργασία των δύο χωρών ιδιαίτερα στο ναυτιλιακό τομέα, τονίζοντας ότι έξω από την Ελλάδα οι Έλληνες δημιουργούν και δίνουν ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

ΠΑΡΤΑ ΣΥΡΙΖΑ! - Αρνητική διαφήμιση της ΟΝΝΕΔ με 2 βίντεο



Δυο νέα σποτάκια και τα δυο αρνητική διαφήμιση για το ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή της ΟΝΝΕΔ έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο διαδίκτυο.


Στο πρώτο, η ιστορία εξελίσσεται σε ένα κομμωτήριο όπου ένας νέος με μακρύ μαλλί αποφασίζει να κουρευτεί και λέει στο κομμωτή «Πάρτα ΣΥΡΙΖΑ». Αμέσως μετά το μετανιώνει.

Τσίπρας: "Οι πιο κρίσιμες εκλογές του τόπου, στις 17 Ιουνίου"


Τσίπρας: "Οι πιο κρίσιμες εκλογές του τόπου, στις 17 Ιουνίου" : «Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι οι πιο κρίσιμες που είχε ποτέ ο τόπος», τόνισε σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος,

«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι οι πιο κρίσιμες που είχε ποτέ ο τόπος», τόνισε σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «στις 17 θα σταματήσουν να γράφουν μνημόνια και θα γράψει ιστορία ο λαός μας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κουφάρι", για μια νεκρή ζώνη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επισήμανε ότι στις επικείμενες εκλογές «το δίλημμα είναι ή ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή».

Το μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook


Το μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook : Μέσω … Facebook έδωσε σημεία ζωής ο Ηλίας Κασιδιάρης, που αναζητείται μετά το χθεσινό περιστατικό στο πλατό του «Πρωινό ΑΝΤ1».Στη σελίδα του 32χρονου στο γνωστό

Μέσω … Facebook έδωσε σημεία ζωής ο Ηλίας Κασιδιάρης, που αναζητείται μετά το χθεσινό περιστατικό στο πλατό του «Πρωινό ΑΝΤ1».

Στη σελίδα του 32χρονου στο γνωστό site -η οποία το απόγευμα της Πέμπτης έκλεισε αλλά επανήλθε- εμφανίστηκε πριν από μερικές ώρες και, συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της νύχτας, το μήνυμα «ευχαριστώ όσους με στηρίζουν».

Το προφίλ του Τσίπρα σκιαγραφείται σε ένθετο της La Repubblica



Το προφίλ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξη Τσίπρα σκιαγραφείται σήμερα στο ένθετο Venerdi της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

«Ήρεμος, με πάθος, αλλά ψυχρός στις δύσκολες στιγμές, κατάφερε να διατηρήσει ατσάλινα νεύρα στη θαλασσοταραχή της ελληνικής Αριστεράς», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Ματτέο Νούτσι.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι «ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Η λύση αυτή, δεν βρίσκεται στη δραματική οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων».

Το ηλεκτρονικό καλάθι της νοικοκυράς



της Ηρώς Κουνάδη

«Ξέρεις γιατί οι μαμάδες μας μαγείρευαν καλύτερα από εμάς; Γιατί είχαν καλύτερα υλικά. Εγώ που φεύγω κάθε μέρα στις 8.00 απ’ το γραφείο, και φτάνω τρέχοντας στο σούπερ μάρκετ ένα τέταρτο πριν κλείσει, σιγά μη βρω ντομάτες ή κρέατα της προκοπής» μου έλεγε πρόσφατα μια φίλη που έχει αναγάγει την μαγειρική σε αγαπημένο χόμπι. Ως γνωστόν, οι εξελίξεις στην Ελλάδα αργούν να ακολουθήσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής –και κάπως έτσι, οι λαϊκές και λοιπές αγορές απευθύνονται πλέον αποκλειστικά σε ανέργους και συνταξιούχους. Οι υπόλοιποι είμαστε για πάντα καταδικασμένοι στη μαναβική του σούπερ μάρκετ. Ή μήπως όχι; 


«Και νεκρούς ανασταίνουν» στο Γενικό Λογιστήριο!



Δύο υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «δείχνει» ως ύποπτους η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το πώς πληρώνονταν συντάξεις και αναδρομικά στο όνομα υπαλλήλων του δημοσίου, των οποίων η συνταξιοδότηση είχε διακοπεί επειδή... πέθαναν.

Τώρα-Ο Ομπάμα για την Ελλάδα



"Η Ελλάδα χρειάζεται να αναγνωρίσει ότι εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη, οι δυσκολίες είναι πιθανόν να είναι χειρότερες", δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου. 

Εισαγγελέας στο ΑΧΕΠΑ



Εντολή για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διά της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Ιωάννας Κατσή, μετά από μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης του «ΑΧΕΠΑ», λόγω ελλείψεων που παρατηρούνται στο νοσοκομείο σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη



Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη. Αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας. Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες της περιοχής σας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.

Ελληνικη πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία



Το πρώτο βραβείο στον τομέα της σχεδίασης κατέκτησε η ελληνική ομάδα του ΤΕΙ Σερρών στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στη Γερμανία. Τι λέει στο Newsit o Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών. Ελληνόπουλα με κοφτερό μυαλό και θέληση αποδεικνύουν ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που μπορεί, θέλει και...διαπρέπει.
Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας Χρήστος Καλέμος και Κώστας Παρασκευαϊδης και ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής Στέργιος Μαριάς με τη βοήθεια του καθηγητή τους Δημήτρη Σαγρή συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στο Πανεπιστήμιο Jade Hochshule στη Γερμανία.


Προεκλογική εξόρμηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς




Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς αποτελούμενο από τους τρείς υποψήφιους βουλευτές, Θόδωρο Παραστατίδη, Λεωνίδα Δημητριάδη και Γιώργο Φραγγίδη, καθώς και τους Χρήστο Ανθρακίδη Περιφερειακό Σύμβουλο Κιλκίς, Γιώργο Παναγιωτίδη, Φίλιππο Κοτανίδη Πρόεδρο Κοινότητας Χέρσου,Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου,

Έλενα Παπαρίζου: «Δεν μπορώ να εμπιστευτώ άνδρα»

Για το τέλος του γάμου της με τον Τόνι Μαυρίδη και το πώς αντιμετωπίζει τον χαμό του πατέρα της μίλησε η Έλενα Παπαρίζου στην εκπομπή «Βράδυ», που θα μεταδοθεί σήμερα από τον

Διεθνή βοήθεια αναμένεται να ζητήσει το Σαββατοκύριακο η ισπανική κυβέρνηση


Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει επισήμως αυτό το Σαββατοκύριακο διεθνή βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου της χώρας, σύμφωνα με δύο ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Reuters, η μία εκ των οποίων είναι  γερμανική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Σάββατο θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης.

Νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκε σήμερα ο καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης επιβατηγών αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν πιάτσες ταξί στα σημεία :

Στην οδό Μητροπόλεως, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Βενιζέλου στην πλευρά των μονών οικοδομικών αριθμών για δέκα οχήματα

Στην οδό Βενιζέλου, από τη Λ. Νίκης έως την οδό Μητροπόλεως στην πλευρά των μονών οικοδομικών αριθμών, για δέκα οχήματα

1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία 1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στις Σέρρες 
Σε δώδεκα Δήμους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως θα κατανεμηθούν οι 1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μέσω του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Δήμος Σερρών, 270 θέσεις,

Δήμος Σιντίκης, 135 θέσεις,

Δήμος Βισαλτίας, 110 θέσεις,

Δήμος Ηράκλειας Σερρών, 120 θέσεις, και

Δήμος Εμμανουήλ Παππά, 100 θέσεις.

Θερινοί αγώνες κολύμβησης στη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Θερινοί αγώνες κολύμβησης στη Νάουσα
Οι θερινοί αγώνες κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας των προαγωνιστικών κατηγοριών θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότερα από 320 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών από 12 συλλόγους (Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Γρεβενά, Κοζάνη, Κατερίνη), ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχουν 15 αθλητές του νεοσύστατου συλλόγου της Νάουσας «Κολυμβητική Ακαδημία ΝΑΟΥΣΑ».

Χωρίς Ασθενοφόρα το καλοκαίρι η Χαλκιδική !



Εφιαλτικό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα, και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάνουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι που ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Χαλκιδικής να εύχονται να μηναρρωστήσουν.

Παπαδήμος: "Οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες"


Παπαδήμος: "Οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες" : Αυστηρές προειδοποιήσεις για καταστροφικές συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απήυθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της

Αυστηρές προειδοποιήσεις για καταστροφικές συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απήυθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή -για να χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη- καταστροφικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος σε ομιλία του στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, IIF στην Κοπεγχάγη, μιλώντας ανοικτά για «εθνική ήττα».

Την Τρίτη η διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα



Την Τρίτη, 12 Ιουνίου, θα δώσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα.

Κανέλλη: Τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ



«Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη ένα 24ωρο μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.


«Η χώρα έχει εκπαιδευτεί από τη μεταπολίτευση και μετά να δέχεται τέτοια φαινόμενα ως χαρτομαγκιές», επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. 

«Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ. Θυμηθείτε πόσοι επίχαιραν με κάτι γιαουρτώματα», πρόσθεσε.

Ευρώπη δύο ταχυτήτων και σε όποιον αρέσει.Πολιτική ένωση ζήτησε η Μέρκελ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Κάμερον



Με φυγή προς τα εμπρός και την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης απαντά η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο σφυροκόπημα που δέχεται τελευταία από το εξωτερικό και το εσωτερικό της Γερμανίας. Ομπάμα και Κάμερον ζητούν μέτρα άμεσης δράσης για την κρίση στην ευρωζώνη, αλλά η Μέρκελ αντιπροτείνει ένα «σχέδιο εργασίας» με στόχο την πολιτική ένωση της ΕΕ. 

Ταυτόχρονα κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Ενας... μαχητής του δρόμου που δέρνει γυναίκες


Ενας... μαχητής του δρόμου που δέρνει γυναίκες
Αν κάποιος είχε διαβάσει τα κείμενα του Ηλία Κασιδιάρη στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής και το λογοτεχνικό του πόνημα «Τομέας Χ», δεν θα είχε εκπλαγεί από όσα συνέβησαν στο πλατό της τηλεόρασης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που επέλεξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για να γίνει το κοινωνικά αποδεκτό «πρόσωπο» της οργάνωσης στα ΜΜΕ. Ατυχώς για τον ίδιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ήταν αυτός που αποκάλυψε σε ζωντανή μετάδοση το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Αν, ωστόσο, κάποιος είχε διαβάσει τα κείμενά του στο περιοδικό της οργάνωσης, δεν θα είχε εκπλαγεί από αυτά που είδε στην τηλεόραση. «Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου», έγραφε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κουλούρης: «Βλέπω πολύ θετικά τον Αλέξη Τσίπρα»


Ο Κουλούρης στηρίζει Τσίπρα: «Τον βλέπω πολύ θετικά»
Το δικό του παρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δίνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνας Κουλούρης, που σύμφωνα με δηλώσεις του βλέπει «πολύ θετικά» τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, μιλώντας στο axiaplus.gr, ο Κίμωνας Κουλούρης, φέρεται να δήλωσε:
«Βλέπω πολύ θετικά τον Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουλούρης συμμετέχει στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, ωστόσο φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επικρατήσει:

Τα ζώδια της νέας εβδομάδας



…από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή


ΚΡΙΟΣ (21/3-19/4): Αρχίζουν κι απασχολούν περισσότερο θέματα σπιτιού / οικογένειας / προσωπικής ζωής, ενώ δεν αποκλείονται εύφλεκτες καταστάσεις ή σημαντικές αλλαγές σχετικώς, αν  γεννηθήκατε γύρω στις  29/3.

Κίνδυνος εξόδου από Σένγκεν



Την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα κράτους-μέλους της ζώνης Σένγκεν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., προτείνουν η Κομισιόν και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Το πρόγραμμα του Βενιζέλου



Αγρότες, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, νεολαίοι είναι οι τρεις ομάδες πολιτών, στις οποίες στοχεύει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των επαναληπτικών εκλογών.
Γι αυτό σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος «ανεβαίνει» στη Βέροια, όπου θα  μιλήσει για την αγροτική πολιτική στον συνεταιρισμό Venus, ενώ