Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό


Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα στην Εγνατία Οδό.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 17:00 όταν ένα τσέχικο λεωφορείο επιχείρησε να κάνει προσπέλαση στο ύψος των Γρεβενών στο ρεύμα προς Ιωάννινα. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα τζιπ και στη συνέχεια να...

Οι Θρύλοι του Kung Fu στη Θεσσαλονίκη!


Για άλλη μια φορά η ομάδα μοναχών «Shaolin» επισκέπτεται τη χώρα μας, αυτή τη φορά στο πλαίσιο περιοδείας τους θα επισκεφτούν την πόλη μας και θα βρίσκονται στις 22 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών για άλλη μια μοναδική παράσταση με τίτλο «Shaolin Legend» προκειμένου να «μαγέψουν» ξανά κοινό και κριτικούς...

Τι αποφάσισαν Μέρκελ - Σαρκοζί - Παπανδρέου


Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου επεσήμαναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης η Άγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο.
Και οι τρεις πλευρές τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης», ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε για τη βούληση της Αθήνας να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της...

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα σχολικά βιβλία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η δίωξη θα ασκηθεί, πρώτον για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Στο κόκκινο η φτώχεια στις ΗΠΑ


Στο κόκκινο η φτώχεια στις ΗΠΑ
Μπορεί να αποτελούν υπερδύναμη, δεν παύουν όμως οι ΗΠΑ να διαθέτουν άπειρα "τρωτά σημεία', όπως τα στοιχεία-ρεκόρ για την αύξηση της φτώχειας στη χώρα.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη (13/09) ποσοστά που σοκάρουν, καθώς 46 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό που ανέρχεται στο 15,1%.

Το ζευγάρι που είναι παντρεμένο 82 χρόνια!


Το ζευγάρι που είναι παντρεμένο 82 χρόνια!

Ένα ζευγάρι στο Βιετνάμ επιδιώκει να σπάσει ρεκόρ για τον μακροβιότερο γάμο στον κόσμο, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι.
Ο Χουΐν Βαν Λακ, 110 ετών, και η σύζυγός Νγκουγιέν Θι Λαν, 106, κατέρριψαν το εθνικό ρεκόρ με τον γάμο τους που την περασμένη εβδομάδα συμπλήρωσε τα 82 χρόνια, ανακοίνωσε ο Λε Τραν Τρουόνγκ Αν, διευθυντής του Κέντρου Βιβλίων των Ρεκόρ του Βιετνάμ.

Να προσέχουν τα λόγια τους ζήτησε ο Βενιζέλος από τους υπουργούς - Ποιούς "φωτογράφισε"


Για μέλη της κυβέρνησης που αναπαράγουν φήμες, βλαπτικές για τη χώρα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στην κυβερνητική επιτροπή και ζήτησε να προσέχουν τι λένε!

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αναπαραγωγή των φημών και των στερεοτύπων που ανακυκλώνονται περί δήθεν διακοπής των συζητήσεων με την τρόικα, ενώ επρόκειτο για προγραμματισμένη διαδικασία» και γι' αυτό και ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να είναι προσεκτικοί με τις δηλώσεις τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 60% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 60% θα επιφέρει η διατήρηση του σημερινού αδιεξόδου στη λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Αυτό υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καθώς διακρίνουν ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το Επικουρικό Κεφάλαιο να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και διακοπή της λειτουργίας του...

Καρατζαφέρης: Καταθέτει κυβερνητική πρόταση - Προειδοποιεί για «Οθωμανική Αυτοκρατορία



«Εγώ θα στήριζα μία κυβέρνηση των δύο  κομμάτων, χωρίς να συμμετέχω, και θα ήταν ευρύτατη και καλύτερη από αυτό που έχουμε σήμερα. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα και η στιγμή ο δικομματισμός να καμφθεί ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να υποβάλει τη δική του κυβερνητική πρόταση». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εφ΄όλης της ύλης που έδωσε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη ΔΕΘ.  Στη συνέντευξή του, έδωσε έμφαση στο θέμα των ΑΟΖ και τις απειλές της Τουρκίας προς το Ισραήλ τονίζοντας ότι « ήδη είμαστε εις την εμπλοκή μιας συρράξεως στην περιοχή, που δεν ξέρω αν θα κρατήσει μια ώρα, μια ημέρα ή μια εβδομάδα».

Επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων προανήγγειλε ο Λοβέρδος








  
Επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων προανήγγειλε ο Λοβέρδος
Να επιταχυνθεί ο ενδελεχής έλεγχος των αναπηρικών συντάξεων και να επανεξεταστούν όλα τα προνοιακά επιδόματα, αλλά και όσοι δικαιούνται να τα εισπράττουν, αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη....

6 μήνες μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία..τί έχουν καταφέρει οι Ιάπωνες?


Ιαπωνία 6 μήνες μετά το τσουνάμι (1)
Όλοι θυμόμαστε τις τρομάκτικές εικόνες που μας ήρθαν απο την Ιαπωνία,όταν μετά απο έναν πολύ μεγάλο σεισμό,το τσουνάμι που προκλήθηκε...σάρωσε τα πάντα!Όταν όμως ένα κράτος είναι οργανωμένο και οι πολίτες του αγαπούν τη χώρα τους και δουλεύουν με φιλότιμο...γίνονται θαύματα!Αν μια παρόμοια καταστροφή χτυπούσε τη χώρα μας (Μακριά από εμάς βέβαια)...μετά από πόσο καιρό θα μπορούσε να στρώσει, έστω και λίγο, η κατάσταση?Ας δούμε τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα στην Ιαπωνία...

«Ναι» στην ΕΕ, «όχι» στο ευρώ λέει η πλειοψηφία των Ευρωπαίων

Οι Ευρωπαίοι αξιολογούν την Ένωση θετικότερα από το ευρώ
Το να είσαι μέλος της ΕΕ είναι καλό πράγμα για τη χώρα σου, όμως το ευρώ δεν έχει τα αναμενόμενα οφέλη, κρίνει πλειοψηφία των Ευρωπαίων που ερωτήθηκε σε δημοσκόπηση του German Marshall Funds (GMF).

Η ετήσια δημοσκόπηση Transatlantic Trends γίνεται από το 2002 από το GMF, αμερικανικό ινστιτούτο προώθησης των διατλαντικών σχέσεων.

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν. Με συντελεστή από 3 έως 16 ευρώ το τετραγωνικό το νέο ειδικό τέλος ακινήτων(Αναλυτικός Πίνακας)


Με συντελεστή από 3 έως και 16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα επιβάλλεται το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους 0,50 ευρώ το τετραγωνικό.

Λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος ακίνητης περιουσίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.

Κατάπιε διαμάντι για να μην συλληφθεί


Κατάπιε διαμάντι για να μην συλληφθεί

Κατάπιε τα κλοπιμαία του σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη από την ισπανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δύο καλοντυμένοι άνδρες μπήκαν σε εστιατόριο στην Ισπανία, και ο ένας κάθισε στο μπαρ ενώ ο άλλος έπιασε τραπέζι.

Ποιος είναι ο πιο πλούσιος λαός του κόσμου;


Η αύξηση του πλούτου είναι μεγαλύτερη στις αναδυόμενες οικονομίες, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν πλέον στην μεσαία τάξη, σύμφωνα με έρευνα.

Οι Ελβετοί είχαν το 2010 κατά κεφαλήν περιουσία 207.393 ευρώ, δηλαδή σημειώνουν μία αύξηση της τάξεως του 4,2%.

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Νετανιάχου


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να έχει ο  πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη με τους Νικολά Σαρκοζι και Άνγκελα Μέρκελ.

Δικαίωση απολυμένης υπαλλήλου


Δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο υπάλληλος, η οποία απολύθηκε για λόγους εμπάθειας, επειδή απέκρουσε τις συνεχείς παρενοχλήσεις του διευθυντή προσωπικού οινοποιίας, που άγγιζαν τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης. Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας κρίθηκε άκυρη από τους αρεοπαγίτες, οι οποίοι ανέτρεψαν αντίθετη εφετειακή απόφαση.

Ερντογάν: Το παιδί του λαού που θέλει να γίνει το αστέρι της Μ.Ανατολής


H πρόσφατη σκληρή στάση του απέναντι στο Ισραήλ και ο ρόλος που αναλαμβάνει ως ηγέτης των δικαιωμάτων Μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής δεν είναι τυχαία.


Πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η Τουρκία θα μπορούσε να «σηκώσει κεφάλι» στο Ισραήλ, και ούτε να μην ακούει τις υποδείξεις των ΗΠΑ. Η ότι θα είναι η δεύτερη σε ανάπτυξη χώρα του κόσμου.

Με Σέρβο δήμαρχο συναντήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Τον Δήμαρχο της Σερβικής πόλης Νις, Μίλος Σιμόνοβιτς υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ο Σέρβος Δήμαρχος...
βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις εκδηλώσεις της 76ης ΔΕΘ, στο πλαίσιο της οποίας η Σερβία είναι η τιμώμενη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αδελφοποίησης των...

Ανησυχεί τη Β. Ελλάδα η καταναλωτική μετανάστευση


Ψώνια με διασκέδαση στη γειτονική Βουλγαρία και τα Σκόπια συνδυάζουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών της βόρειας Ελλάδας αυξάνοντας κατακόρυφα την καταναλωτική μετανάστευση. Οι Ελληνες της Μακεδονίας και της...

ΓΚΑΪΤΝΕΡ : ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει τα προβλήματά της αν και αυτή είναι μια δική της πρόκληση και διαθέτει την οικονομική και πολιτική ικανότητα να την αντιμετωπίσει, πρόσθεσε ο Γκάιτνερ, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι παρατηρείται μια μεγάλη πολιτική δυσλειτουργία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που αφήνει τον υπόλοιπο κόσμο να αναρωτιέται αν το πολιτικό σύστημα έχει την ικανότητα να πράξει το σωστό. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει "καμία πιθανότητα" οι...

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πολίτες της διπλανής πόρτας, φίλοι μας, γνωστοί μας, οι συγγενείς μας, εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε καθημερινά με την αγωνία της ανεργίας, της αβεβαιότητας και της έλλειψης προοπτικής.  Πολλοί γνωστοί μας ήδη «στοιβάζονται» στις λίστες της ανεργίας, ενώ αγωνιούν για το αν και πότε θα μπορέσουν να εργασθούν ξανά.
Ο κίνδυνος της περιθωριοποίησης είναι πραγματικά μεγάλος. Τα στοιχεία που

έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ανεργία στους νέους ανθρώπους είναι συγκλονιστικά. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, εγκλωβισμένοι σε ένα αβέβαιο μέλλον, ψάχνουν διεξόδους σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
Δυστυχώς αυτή είναι και η εικόνα που βλέπω...

Η Αρβανιτάκη σήμερα στη ΔΕΘ

Τη μοναδική φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα το βράδυ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εξαιρετική καλλιτέχνιδα παραλαμβάνει
τη σκυτάλη στο «Disc Festival» της 76ης ΔΕΘ και θα ερμηνεύσει μοναδικές επιτυχίες της μουσικής της διαδρομής. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00. Μαζί της θα εμφανιστούν οι μουσικοί...

Χυμός Λεμονιού: "10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία"

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα.
Σας το μεταφέρω απλά.

Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν.

Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα...

"Θα τοποθετηθούν 300 παγκάκια σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης"

Τριακόσια παγκάκια, δέντρα, βρύσες και συντριβάνια θα κάνουν την εμφάνιση τους από τις επόμενες ημέρες έως το τέλος του χρόνου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης
μεταξύ των οποίων η Τσιμισκή και η Μητροπόλεως, σε μια προσπάθεια να καταστεί η πόλη φιλικότερη προς τους πολίτες και τους επισκέπτες.Τα πρώτα παγκάκια θα τοποθετηθούν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη...


ΟΗΕ: Παράνομος ο αποκλεισμός της Γάζας Κατάφωρη η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λέει η επιτροπή


ΟΗΕ: Παράνομος ο αποκλεισμός της Γάζας
Η έκθεση Πάλμερ για την ισραηλινή επιδρομή στo «Mavi Marmara» (φωτό) αμφισβητείται από τη νεώτερη έκθεση του ΟΗΕ, καθώς στο πόρισμα εκείνο ο ναυτικός αποκλεισμός είχε κριθεί νόμιμος...

Άστεγοι.H νέα "γενιά" των Ελλήνων.


Μαρίνα Χατζηδημητρίου
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της κρίσης και των περικοπών. Δραματική η αύξηση των αστέγων στη χώρα μας. Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας χάνουν τα πάντα.
Δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι" οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Σαρκοζί


ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟ!!
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο απηύθυνε τη ρητή δέσμευσή του πως η χώρα του θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο κύριος Σαρκοζί ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν σκοπεύει να.....

Φάρσα για βόμβα στη ΔΕΥΑ Κιλκις!


Συνέβη κι αυτό στο Κιλκίς! Άγνωστος έκανε χθες (Τρίτη) το πρωί τηλεφωνική φάρσα για δήθεν βόμβα που τοποθέτησε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ), με στόχο την αναβολή διαγωνισμού για την ανάληψη έργου.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία εκκένωσε τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες από τους εκπαιδευμένους σκύλους της ΕΛΑΣ.

Η χώρα έχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος


Του Νίκου Κοτζιά
Ο Ρόμπερτ Μίχελς το 1907 έκανε μια από τις καλύτερες αναλύσεις του 20ου αιώνα για τους θεσμούς της νεωτερικότητας, όπως είναι τα κόμματα και τα συνδικάτα.
Έδειξε ότι στους μεγάλους μαζικούς οργανισμούς υπάρχει η κυρίαρχη τάση, εκείνος την χαρακτήρισε μάλιστα ως σιδερένιο νόμο, άπαξ και μια ηγετική ομάδα σταθεροποιήσει τη θέση της ως επικεφαλής ενός θεσμού να μην την εγκαταλείπει, παρά μόνο μετά από καταστροφές. Έδειξε, επίσης, ότι αυτές οι ηγετικές ομάδες...

ΑΣΕΠ αξιοκρατίας στο Δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης


Στο Δήμο Πεύκων (Ρετζίκι), σε αντίθεση με όλη την Ελλάδα, τα πράγματα κυλούν πολύ γρήγορα. Στις 26 Αυγούστου (Παρασκευή) πήρε έγκριση η υπ' αριθμόν 2/2011 132/18-7-2011 προκήρυξη για 10 θέσης βρεφονηπιοκόμων (ΣΟΧ) και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπαλλήλου του Δήμου, αναρτήθηκε από τον φορέα την επόμενη ημέρα (Σάββατο!!!) οπότε και άρχισε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων. Συνήθως, σε περιπτώσεις που η έγκριση γίνεται Παρασκευή, η διαδικασία ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα κ.Σ., δηλαδή 29 Αυγούστου και διαρκεί 10 ημέρες μέχρι 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα πάλι με την υπάλληλο του...

Eξωφρενικό: 19μελες Δ.Σ σε Οργανισμό του Δημοσίου με μόλις 3 εργαζόμενους!


Στο ερώτημα εάν χρειάζεται να υπάρχουν τόσα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελευθέριος Ιακώβου απάντησε στο Νewsit "με δική μας πρωτοβουλία στείλαμε πρόταση στο εποπτεύων υπουργείο από τον Ιουνιο να περιοριστούν τα άτομα που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και να είναι επταμελές και μόνο. Να μην υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη.

Υπόθεση κατασκοπείας στην ΕΥΠ. Συνδέεται με Καραμανλή;


Υπόθεση κατασκοπείας στην ΕΥΠ. Συνδέεται με Καραμανλή;Υπόθεση κατασκοπείας συγκλονίζει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με αποτέλεσμα μάλιστα ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει  δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας ο οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της περιώνυμης ομάδας «OLAF», της ομάδας δηλαδή που χειρίζεται το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτει το «Βήμα», ήδη υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Ισραηλινός «τσαμπουκάς» στους Τούρκους


Ισραηλινός «τσαμπουκάς» στους Τούρκους
Σκηνικό έντασης διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε χθες να απαντήσει σε διαφορετικό ύφος στις τουρκικές απειλές, ότι πολεμικά της πλοία θα συνοδέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Γάζας....

Αλ. Παπαρήγα: Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού


Σε οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων κάλεσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για «σχέδιο χρεοκοπίας του λαού».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η χρεοκοπία για το λαό δεν είναι ίδια με τη μερική χρεοκοπία του κεφαλαίου», σημειώνοντας πως «το κεφάλαιο αντιδρά με συγχωνεύσεις και συμπράξεις».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σειρά συναντήσεων με Γερμανούς υπουργούς και με την ηγεσία του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI έχει σήμερα, Τετάρτη, στο Βερολίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο κ. Παπακωσταντίνου θα συναντηθεί με τον υπoυργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υφυπουργό Οικονομίας, υπεύθυνο για. θέματα Ενέργειας κ. Χόμαν, και τον ομόλογό του υπουργό Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν. Επίσης, θα έχει συνάντηση με το γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας BDI Μάρκους Κέρμπερ. Ο Σύνδεσμος...

Σταφύλια ! Έξι λόγοι που πρέπει να τα τρως


Σταφύλια! Ήρθε ο καιρός τους. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και συνομωτούν κατά της κυτταρίτιδας. Παράλληλα, ακονίζουν το μυαλό σου...

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς, σου προτείνει να το βάλεις στην καθημερινότητά σου... 

-Για να έχεις ενέργεια
Είναι από τα πιο γλυκά φρούτα που μπορείς να επιλέξεις, ειδικά αν είσαι fan της ξανθιάς σταφίδας. Αυτό βέβαια οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα φυσικών σακχάρων που περιέχει. Και φυσικά σάκχαρα σημαίνουν ενέργεια και αντοχή.

Μ. Καρχιμάκης: Πάγια θέση μου η δημοσιοποίηση πόθεν έσχες


Άπάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί με αφορμή το αίτημά του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έδωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε πυρά τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και εκ των έσω[Βλέπε άρθρο] , για την παρέμβασή του αυτήν όσον αφορά την καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων.

Απιστία: Το τέλος μιας σχέσης ;


Απιστία: Το τέλος μιας σχέσης ;Η απιστία είναι κάτι που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα σε μια σχέση, κυρίως αν γίνει γνωστή αλλά συχνά ακόμα και αν δεν γίνει, αφού είναι πολύ πιθανό να προκαλεί τύψεις και ενοχές στο μέλος εκείνο του ζευγαριού που τη διέπραξε, με αποτέλεσμα να φέρεται διαφορετικά στο/στη σύντροφό του/της. 
Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι τόσο εύκολο να την αποκηρύξουμε, καθώς δεν είναι σπάνιο να τη σκεφτούμε, να φτάσουμε ένα βήμα πριν υποκύψουμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε τον απαγορευμένο καρπό, το φλερτ, την ερωτική συνεύρεση ή ακόμα και τη δημιουργία μιας παράλληλης σχέσης με έναν άλλον άνθρωπο. 

Στέλιος Καζαντζίδης: 10 χρόνια πριν, στον βρετανικό «Guardian»


Πέρασαν 10 χρόνια από το βιολογικό τέλος του Στέλιου Καζαντζίδη. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, κατέληξε στο δωμάτιο 918 του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Όπως ήταν φυσικό να συμβεί, ο θάνατός του Στέλιου Καζαντζίδη, ως είδηση, ξεπέρασε τα ελλαδικά σύνορα. Δεν ήταν λίγες οι αναφορές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, μα και οι διεξοδικές.....

Πόσες φορές κάνει κακάκια ένα φυσιολογικό νεογνό;


Πόσες φορές κάνει κακάκια ένα  φυσιολογικό νεογνό;Ένα από τα πρώτα θέματα που αντιμετωπίζει η καινούρια μανούλα είναι τα κακά του μωρού της, πότε θα κάνει κακά και πως είναι αυτές οι κενώσεις. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης γράφει για όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να προσέξεις...

Το πρώτο 24ωρο της ζωής του το μωρό έχει κενώσεις μαύρες σαν πίσσα οι οποίες λέγονται μηκώνιο και όταν το βλέπει η καινούρια μαμά ανησυχεί γιατί είναι κάτι που δεν το έχει ξαναδεί.

Τα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν την μνήμη


Τα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν την μνήμηΤα αντισυλληπτικά χάπια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο θυμόμαστε διάφορα γεγονότα, δίνοντας έμφαση στην συναισθηματική πλευρά τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Έρβαϊν.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια θυμούνταν διαφορετικές πλευρές ενός γεγονότος σε σύγκριση με εθελόντριες που δεν έπαιρναν χάπια.

Πολύ κοντά στο επεισόδιο Ισραήλ με Τουρκία


Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στη «γειτονιά» της Ν.Α Μεσογείου, με τον Ερντογάν, την στιγμή που ήδη βρίσκεται στην Αίγυπτο, να κυκλοφορούν δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, που όχι μόνο επαληθεύουν τις προθέσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, που....

Τι μεγαλώνει 3 φορές στο αντρικό σώμα, στη θέα μιας γυναίκας;

Τι μεγαλώνει 3 φορές στο αντρικό σώμα, στη θέα μιας γυναίκας;
Αν και είμαστε σίγουροι οτι όλοι νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση, ας δούμε τι λέει η επιστήμη για το θέμα: το μέρος του ανδρικού σώματος που μπορεί να να γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο όταν ο άνδρας βρεθεί με μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει, είναι...οι κόρες των ματιών του!!
Το πείραμα
Την ανακάλυψη έκανε πρώτος ο Eckhard Hess, καθηγητής βιοψυχολογίας στο University of Chicago, όταν το 1975 πραγματοποίησε μια σειρά πειραματικών ερευνών με αντικείμενο τις κόρες των ματιών.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: δράσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης


«Χρυσός συμμέτοχος» στηνΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας επιδιώκει να αναδειχθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκηςμε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις, χαριστικό παζάρι και μουσικά δρώμενα, δράσεις που θα πραγματοποιηθούν όχι μόνον στο κέντρο της πόλης, αλλά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 19 έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Αμερικανικοί έπαινοι σε Ελλάδα για τις θρησκευτικές ελευθερίες

Αμερικανικοί έπαινοι σε Ελλάδα για τις θρησκευτικές ελευθερίες
Στο σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο σε τυπικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, αναφέρεται μεταξύ άλλων η έκθεση του State Department για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλον τον κόσμο.
Η έκθεση, που αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 και υποβάλλεται στο Κογκρέσσο, καταγράφει ως "θετικές εξελίξεις" για τη χώρα μας, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2006 η κυβέρνηση εξέδωσε δέκα άδειες λειτουργίας τόπων λατρείας, κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Ήττα - μήνυμα για τον Ομπάμα


Ήττα - μήνυμα για τον ΟμπάμαΣε εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται δημοψήφισμα για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν σημαντική έδρα στη Νέα Υόρκη, η οποία θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μπομπ Τέρνερ κέρδισε την έδρα του πρώην βουλευτή Αντονι Γουέινερ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο μετά από «ροζ» σκάνδαλο.

Στο νομό Γρεβενών ο Οικουμενικός Πατριάρχης



Επίσημη επίσκεψη στο Νομό Γρεβενών θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά το χρονικό διάστημα από
την Παρασκευή 23/9  έως και τη Δευτέρα  26/9/2011, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο δήμος και η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών...

Πληθώρα επενδυτικών προτάσεων


Σε 43.800 ανέρχονται οι επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προσανατολισμένων στο περιβάλλον και στην καινοτομία.

«Βέλη» ΔΗ.ΣΥ. κατά του Αντώνη Σαμαρά


Πυρά εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα η Δημοκρατική συμμαχία, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής των ιδιοκτητών ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

«Ο “φίλος Θύμιος” του κ. Σαμαρά που “στοχοποιεί” την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων βουλευτών είναι μεγαλοπαράγοντας της Ν.Δ.. Στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ότι διαγράφει άμεσα βουλευτές και στελέχη που διαφωνούν μαζί του.