Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πώς χτίστηκε ο πύργος του Άιφελ



Είναι ένα από τα διασημότερα και αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως. Το σύμβολο της Γαλλίας ολοκληρώθηκε το 1889 και μέχρι το 1930 ήταν το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Έχει ύφος 300 μέτρα και ζυγίζει 10000 τόνους! 


Μερικά χρήσιμα στοιχεία:


300 εργάτες δουλέψανε για 2 χρόνια για να κατασκευαστεί ο πύργος
Χρειάστηκαν 15000 σιδερένια τμήματα και 2,5 εκ. πριτσίνια
Αποκλίνει το πολύ 12 εκατοστά στη διάρκεια ισχυρών ανέμων
Το ύψος του διαφοροποιείται εώς και 15 εκατοστά ανάλογα με τη θερμοκρασία
Η βαφή του απαιτεί 40 τόνους χρώμα!

Το καθαρότερο μετρό στον κόσμο!


perierga.gr - Το καθαρότερο μετρό στον κόσμο!
To ολοκαίνουργιο μετρό στην πόλη Almaty του Καζακστάν αποζημίωσε τους επιβάτες άμα τη εμφανίσει του, παρόλη τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατασκευή του, η οποία κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 23 ολόκληρα χρόνια.


Από το 1988 που ξεκίνησαν οι ενέργειες για τη δημιουργία του, η ολοκλήρωση φαίνεται ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση, εξαιτίας της αλλαγής του πολιτικού καθεστώτος στη χώρα και της παύσης της χρηματοδότησης.

Η Ελλάδα παρέδωσε την Ιερή Φλόγα στο Λονδίνο (video)



Σε μια σεμνή, αλλά και επιβλητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκειά της υπό βροχή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παραδόθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η Ιερή Φλόγα στην οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα.


Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, στην οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου και η Πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

To Who is Who του νέου Πρωθυπουργού


Ανώτατος δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις 16 Μαΐου 2012.


Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1945 στην Αθήνα και κατάγεται από παλαιά οικογένεια των Πατρών. Ο παππούς του, Τάκης Πικραμμένος, με καταγωγή από την Ηλεία, ήταν έμπορος σταφίδας και ξυλείας. Το 1920 ίδρυσε στην Αθήνα την «Εταιρία Ελληνικού και Ξένου Τύπου», την οποία συνέχισε, μετά τον θάνατό του, ο γιος του Όθων Πικραμμένος (συμμαθητής και φίλος του Παναγιώτη Κανελλόπουλου), πατέρας του Παναγιώτη (Τάκη) Πικραμμένου.

Εκτόξευση το Σάββατο Πώς θα εξελιχθεί η πρώτη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


To Dragon θα μεταφέρει στον ISS σχεδόν μισό τόνο προμηθειών
Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό, το Σάββατο θα είναι ημέρα-ορόσημο στην ιστορία των διαστημικών επιχειρήσεων: η εταιρεία SpaceX εκτοξεύει το Dragon, το πρώτο ιδιωτικό σκάφος για τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Έφυγε από τη ζωή στα 63 της η βασίλισσα της disco Donna Summer


Έφυγε από τη ζωή στα 63 της η βασίλισσα της disco Donna Summer Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών η "βασίλισσα της disco", Donna Summer, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η Summer έχει κερδίσει 5 Γκράμι και έχει βάλει τη σφραγίδα της στα 70's με τα τραγούδια "Last Dance", Hot Stuff" και "Bad Girls".

Όταν η μέρα συναντά τη νύχτα σε μια φωτογραφία


Όταν η μέρα συναντά τη νύχτα σε μια φωτογραφία (5)
Η συλλογή φωτογραφιών «Day to Night» του φωτογράφου Stephen Wilkes ενώνει σε μία φωτογραφία την ημέρα και τη νύχτα στη Νέα Υόρκη. Δύο κόσμοι, δύο περιβάλλοντα που διασταυρώνονται και αλληλοκαλύπτονται παρουσιάζοντας με πρωτότυπο τρόπο την πόλη.
Για τη δημιουργία κάθε τελικής εικόνας, έγιναν από το ίδιο σημείο πολλές λήψεις και στη συνέχεια ενώθηκαν ψηφιακά για να συνθέσουν ένα αποτέλεσμα στα όρια του σουρεαλισμού!

Πόσο συνηθισμένη είναι η ημερομηνία γενεθλίων σας;


Γενέθλια (1)
Η εφημερίδα New York Times έδωσε στη δημοσιότητα έναν πίνακα που παρουσιάζει πόσο συνηθισμένη είναι η ημερομηνία γενεθλίων για κάθε μέρα του χρόνου, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε από τις γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε ημερομηνία την περίοδο 1973-1999.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η πιο συνηθισμένη ημερομηνία γενεθλίων είναι η 16η Σεπτεμβρίου ενώ η 29η Φεβρουαρίου αποτελεί φυσικά την πιο σπάνια. Δείτε τον πίνακα και ανακαλύψτε το πόσο συνηθισμένα είναι τα δικά σας γενέθλια.

Γυναικεία τριχόπτωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Γυναικεία τριχόπτωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας τα πλούσια, φροντισμένα και καλοχτενισμένα μαλλιά αποτελούν κόσμημα της γυναίκας, αλλά και ειδοποιό διαφορά της από τον άντρα. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες πανικοβάλλονται μόλις δουν κάποιες τρίχες να πέφτουν με την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών τους.
Δυστυχώς αυτός ο φόβος δεν είναι αβάσιμος, γιατί κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που αντιμετωπίζουν σοβαρή τριχόπτωση και μάλιστα σε όλο και νεαρότερες ηλικίες. Μόνο το 40% των γυναικών που πάσχουν από τριχόπτωση είναι πάνω από 40 ετών. Οι συναισθηματικές συνέπειες από αυτό το φαινόμενο είναι πολλές, όπως κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος κ.ά. Ευτυχώς με την πρόοδο της επιστήμης έχουμε σήμερα περισσότερες πιθανότητες να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

Δυσλεξία: Βοηθάει η άσκηση με γυαλόχαρτο


Δυσλεξία: Βοηθάει η άσκηση με γυαλόχαρτο
Η βιωματική και πολυαισθητηριακή προσέγγιση της γραφής και της εκμάθησης των γραμμάτων σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, δυσλεξία αποτελεί απαραίτητη συνθήκη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς σε ένα δυσλεκτικό παιδί πρέπει να παίρνουν μέρος στην μαθησιακή διαδικασία περισσότερες από μια αισθήσεις. Στα πλαίσια αυτού του τρόπου εκμάθησης των γραμμάτων γίνεται και η παρακάτω άσκηση.

Παίρνουμε γυαλόχαρτα και τα κόβουμε στα γράμματα της αλφαβήτας ή στα γράμματα που δυσκολεύουν το παιδί π.χ. το ξ και το ζ. Ζητάμε από το παιδί να διατρέξει κάθε γράμμα με κλειστά μάτια με τα δυο του δάχτυλα και ταυτόχρονα να λέει ποιο είναι.

Τα σπερματοζωάρια κάνουν υπολογισμούς για να βρουν το ωάριο!


Τα σπερματοζωάρια κάνουν υπολογισμούς για να βρουν το ωάριο!
Τα σπερματοζωάρια έχουν μόνο ένα σκοπό: να βρουν το ωάριο. Το ωάριο βοηθά την αποστολή των σπερματοζωαρίων απελευθερώνοντας ουσίες που προκαλούν αλλαγές στα επίπεδα ασβεστίου που υπάρχουν μέσα στο σπέρμα. Τα ιόντα ασβεστίου καθορίζουν το μοτίβο κίνησης της «ουράς» του σπερματοζωαρίου, η οποία το βοηθά να κατευθυνθεί προς το στόχο.

Μια ομάδα ερευνητών από τη Βόννη βρήκε ότι τα σπερματοζωάρια αντιδρούν μόνο σε αλλαγές στη συγκέντρωση του ασβεστίου και όχι στην ίδια τη συγκέντρωση του ασβεστίου. Συμπέρανε λοιπόν πως τα σπερματοζωάρια μπορούν να υπολογίζουν την αλλαγή στη συγκέντρωση έτσι ώστε να είναι ικανά για ελιγμούς, ακόμα και κατά την παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων ασβεστίου.

Διαδεδομένο αντιβιοτικό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.Η αζιθρομυκίνη συνδέεται με σοβαρές καρδιακές επιπλοκές


Διαδεδομένο αντιβιοτικό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου
Μια νέα μελέτη συνδέει ένα από τα πλέον διαδεδομένα αντιβιοτικά με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις και αύξηση του κινδύνου θανάτου όσων το λαμβάνουν.
Το αντιβιοτικό
Η αζιθρομυκίνη ανήκει στις μακρολίδες, μια κατηγορία αντιβιοτικών οποία περιλαμβάνει επίσης τα αντιβιοτικά ερυθρομυκίνη και κλαριθρομυκίνη. Είναι ένα από τα πλέον συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά στον κόσμο επειδή έχει ένα ευρύ φάσμα δράσης ενώ παράλληλα απαιτείται η χορήγηση λιγότερων δόσεων σε σύγκριση με άλλα αντιβιοτικά. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας, της πνευμονίας, λοιμώξεων των αφτιών αλλά και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Οι φάλαινες «ρυθμίζουν» την ακοή τους.Αυξομειώνουν την ευαισθησία της προκειμένου να προστατευθούν από εκκωφαντικούς ήχους


Οι φάλαινες «ρυθμίζουν» την ακοή τους
Ο κόσμος των δελφινιών και των φαλαινών περιστρέφεται γύρω από τον ήχο. Τα εντυπωσιακά θαλάσσια θηλαστικά ακολουθούν την ηχώ μέσα στο νερό για να προσανατολίζονται και να εντοπίζουν το θήραμά τους.
Κάτι τέτοιο, απαιτεί ιδιαίτερα ευαίσθητη ακοή. Όπως όμως έδειξε νέα μελέτη, οι φάλαινες όχι μόνο διαθέτουν υπερ-εκλεπτυσμένη ακοή, αλλά μπορούν και να τη «ρυθμίζουν» όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Σαν Σήμερα


17 Μαϊου

Γεγονότα

1792: Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.
1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν Ηλεκτρικός) στην Πλατεία Ομονοίας, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς. Αποτελεί τμήμα της προέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 1.465 μέτρων, από τα οποία τα 660 μ. αποτελούν θολωτή σήραγγα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1889.

Όσο χαμηλότερα, τόσο καλύτερα Φάρμακα κατά της χοληστερόλης σε όλους, προτείνουν ερευνητές της Οξφόρδης


Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι στατίνες πρέπει να χορηγούνται σε όλα τα άτομα άνω των 50
Πολλά καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια θα μπορούσαν να προληφθούν εάν οι στατίνες, τα ευρέως χορηγούμενα φάρμακα για τη χοληστερόλη, συνταγογραφούνταν σε περισσότερα άτομα.

Και για τα άτομα χαμηλού κινδύνου

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «The Lancet». Οι επιστήμονες μελέτησαν 175.000 ασθενείς και είδαν ότι ακόμη και τα άτομα χαμηλού κινδύνου για καρδιαγγειακό επεισόδιο μπορούν να έχουν οφέλη από τη λήψη των συγκεκριμένων φαρμάκων.

Επαναστατική θεραπεία αναπήρων με μπαϊπάς!


Επαναστατική θεραπεία αναπήρων με μπαϊπάς! : Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης της κίνησης σε ασθενή με παραλυσία πραγματοποίησαν με επιτυχία χειρουργοί της Ιατρικής Σχολής του Washington University ανοίγοντας τον δρόμο για μια επανάσταση
Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης της κίνησης σε ασθενή με παραλυσία πραγματοποίησαν με επιτυχία χειρουργοί της Ιατρικής Σχολής του Washington University ανοίγοντας τον δρόμο για μια επανάσταση στον τομέα.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 71χρονο ασθενή, ο οποίος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το 2008. Ενας τραυματισμός στον αυχένα είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει στα πόδια και να χάσει την ικανότητα πιασίματος και τσιμπήματος και στις δύο παλάμες, ωστόσο μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του.

Μετά τα Angry Birds, ο Amazing Alex



Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Angry Birds, η φινλανδική εταιρεία παραγωγής του δημοφιλούς παιχνιδιού, Rovio, ετοιμάζει ακόμη ένα παιχνίδι που θα ξεχωρίσει, τον"Amazing Alex".

Όπως αναφέρει το CNN, πρόκειται για μία μετάλλαξη του άλλου δημοφιλούς παιχνιδιού"Casey's Contraptions", το οποίο αγόρασε ηRovio από τους κατασκευαστές του, Νόελ Λόπις και Μιγκέλ Α. Φίνιγκαν πριν λίγες ημέρες.

Γ. Φλωρίδης: «Ολο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ»


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
«Όλη η παρασιτική αντίληψη έχει βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, σημειώνοντας ότι «εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεωκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρώτη αυστηρή διάψευση του νέου πρωθυπουργού



Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, διευκρινίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.


Για «διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή αναρτήσεις σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες περί απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου για εσπευσμένη αποστολή των σημειωμάτων καταβολής του ΕΤΑΚ, προκειμένου να περιοριστεί η υποχώρηση των εσόδων του δημοσίου.

Με γερμανικό σταυρό στο χέρι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου


Με γερμανικό σταυρό στο χέρι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η εικόνα της συζύγου του Μιχαλολιάκου, η οποία κατά την άφιξή της στη Βουλή, φορούσε στο αριστερό της χέρι ένα ευμέγεθες δαχτυλίδι με μαύρο σταυρό, γνωστό και ως «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών».


Το συγκεκριμένο έμβλημα έχουμε δει πολλές φορές ραμμένο πάνω σε στολές των SS, αλλά και σε αρκετές σημαίες νεοναζί ενώ ακόμα και σήμερα «κοσμεί» τα Γερμανικά άρματα μάχης.

Βενιζέλος: Κυβέρνηση με κορμό την Κεντροαριστερά, μέτωπο κατά της Δεξιάς


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Την άποψη ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην εκλογή μίας κυβέρνησης με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον όλων των πολιτικών παρατάξεων κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Προτείνουμε στον ελληνικό λαό μια κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΔΗΣΥ: "Σύντομα η συμφωνία με τη ΝΔ"


ΔΗΣΥ: "Σύντομα η συμφωνία με τη ΝΔ" : «Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, θέλω να πιστεύω ότι οι συνομιλίες, που έχουν ξεκινήσει, σύντομα θα καταλήξουν. Δεν έχουμε περιθώριο να βάζουμε τα

«Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, θέλω να πιστεύω ότι οι συνομιλίες, που έχουν ξεκινήσει, σύντομα θα καταλήξουν. Δεν έχουμε περιθώριο να βάζουμε τα οποιαδήποτε προσωπικά πάνω από το εθνικό συμφέρον. Και αυτήν τη στιγμή, προέχει το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με το ενδεχόμενο επανασυσπείρωσης της ΔΗΣΥ, στη Νέα Δημοκρατία.

Ολάντ: Μείωσε το μισθό του κατά 30%!


Ολάντ: Μείωσε το μισθό του κατά 30%! : Το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο του Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε σήμερα τη μείωση κατά 30% του μισθού του Γάλλου προέδρου και των υπουργών, ανακοίνωσαν στον Τύπο διάφορα

Το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο του Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε σήμερα τη μείωση κατά 30% του μισθού του Γάλλου προέδρου και των υπουργών, ανακοίνωσαν στον Τύπο διάφορα μέλη της κυβέρνησης μετά το Συμβούλιο.

Μπροστά η ΝΔ σε νεα δημοσκόπηση! - Αύξηση ποσοστού για το ΠΑΣΟΚ



Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για νέα προσφυγή σε εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,1% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%. 

«Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας»


Καταλύτη χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε κολλημένοι στην εξουσία, δεν θέλουμε να σηκώνουμε συνέχεια το σταυρό, χωρίς το ΠΑΣΟΚ όμως δεν μπορεί να δοθεί λύση. Μετά τις επόμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει περιφέρεια χωρίς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ».


«Οι μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές και μετά, και ιδίως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ανέδειξαν την πραγματική φυσιογνωμία των κομμάτων σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά [...[ Το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αυτή ανεδείχθη ως η μόνη δύναμη υπευθυνότητας», πρόσθεσε.

Η αβεβαιότητα διώχνει τους τουρίστες Καταρρέει μετά τις εκλογές ο τουρισμός



Ο πρώτος απολογισμός για τον τουρισμό μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και την αβεβαιότητα που έχει προκύψει  είναι απογοητευτικός . 

Σύμφωνα με την Πανελληνία Ομοσπονδία ξενοδόχων αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Κέρκυρα, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων έφθασε  στο  50%, στην Κρήτη η μείωση του ρυθμού των κρατήσεων είναι επίσης στο 50%.

Μέχρι τον Ιούνιο επαρκούν τα χρήματα για πληρωμή συντάξεων

Σήμα κινδύνου για τα ταμειακά διαθέσιμα εξέπεμψε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους συναδέλφους του ότι τα ταμειακά διαθέσιμα για την

Σε επιφυλακή ο Δήμος Λαγκαδά ενόψει έκτακτων καιρικών φαινομένων

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, Παρασκευή 18/05 στην περιοχή, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δεν συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, διαμαρτυρόμενος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, ο κ. Ανδρουλάκης παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του

Την Δευτέρα η συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη

Την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαΐου θα συνεχιστεί η συνέλευση της 4ης Μαΐου της Κοινωνίας Μελών Άρης, η οποία είχε διακοπεί. Η συνέλευση θα συνεχιστεί με την έγγριση
κατάθεση προτάσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, ενώ μεταξύ άλλων επιβεβαιώνεται και η κατάθεση πρότασης απ' την ΠΑΕ και την διοίκηση Αθανασιάδη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Υστερα από πολύωρες διαβουλεύσεις ανακοινώθηκε σήμερα τα ξημερώματα η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί. Η

ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα οικονομικά των δήμων σε όλη τη χώρα με τους δημάρχους να επισημαίνουν ότι οι ΟΤΑ κινδυνεύουν με μπλακ άουτ, εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι δήμαρχοι