Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τα γεγονότα στον Έβρο

Να ενημερώσει άμεσα η κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει,

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για το θέμα του νοτίου Έβρου

Περιοχή στον Έβρο - Φωτό αρχείουΗ Τουρκία εκμεταλλεύεται την αλλαγή της κοίτης του ποταμού στη θέση Μελισσοκομείο προκειμένου να διεκδικήσει περιοχή έκτασης 16 στρεμμάτων.
Σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προέβη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν εντολής του

Πανεπιστήμια: Έτσι θα επαναλειτουργήσουν από Δευτέρα - Πώς θα γίνει η εξεταστική

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά μόνο για να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το εξάμηνο. Παράλληλα,, από 1-15 Ιουνίου θα ξεκινήσει και η θερινή εξεταστική περίοδος.

Αχτσιόγλου: Πέρυσι τέτοιες μέρες οι συνταξιούχοι λάμβαναν τη μόνιμη 13η σύνταξη

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι πέρυσι έλαβαν τη μόνιμη 13η σύνταξη σε αντίθεση με φέτος, με ανακοίνωση της καυτηριάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων.

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Σακελλαροπούλου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης παρά τη βαθιά ύφεση

«Στις εργασιακές σχέσεις βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νέο κόμμα στα σκαριά μέσα από τα σπλάχνα της ΝΔ;

«Δημοκράτες» είναι το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα που κυοφορείται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού έχει ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή.

Ποια όπλα θέλει η Ελλάδα από την Αμερική

Για τον Ιούλιο προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού, προκειμένου να συναντήσει τον ομόλογό του Μαρκ Έσπερ και να επιδιωχθεί η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Πληροφορίες για τουλάχιστον δύο επιζώντες

Ελπίδα μέσα στα συντρίμμια, καθώς αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο Καράτσι,σύμφωνα με το AP.

Σούπερ μάρκετ: Πότε θα "πέφτουν" πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ

Πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ θα πληρώνουν τα σούπερ μάρκετ εάν δεν ενημερώνουν την ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων "e - Καταναλωτής" για τις τιμές των βασικών αγαθών τους, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση.

Συντάξεις Ιουνίου: Χαμός από καταγγελίες συνταξιούχων που έλαβαν λιγότερα χρήματα

Μειωμένα ποσά είδαν πολλοί συνταξιούχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και πιστώθηκαν τα χρήματα, καθώς άρχισε η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου.

ΚΙΝΑΛ: Συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων διόρισε ο Μηταράκης σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

Επίθεση στο Νότη Μηταράκη κάνει το ΚΙΝΑΛ για την επιλογή του να διορίσει διοικητή δομής φιλοξενίας , αιτούντων άσυλο στον Πύργο,συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων. Καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τον διορισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής προσφύγων στον Πύργο -Eχει ισλαμοφοβικές αντιλήψεις

Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Πύργο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.Με δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις».