Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Κυριάκος Πιερρακάκης : Η ανάγνωση του Κρούγκμαν είναι εντυπωσιακά λάθος.

Μερικές ενδεικτικές σκέψεις:
1) Η νομισματική μετάβαση δεν έχει καμία σχέση με το να αποσυνδέσεις την ισοτιμία του νομίσματός σου. Άλλο το peg της Αργεντινής και άλλο η Ευρωζώνη, δεν έχουν καμία συσχέτιση. Η πιο κοντινή περίπτωση είναι η ΕΣΣΔ με το Ρούβλι 1992-1993, η διάλυση της Αυστροουγγαρίας το 1918 κλπ.

Μεϊμαράκης: Να συμφωνήσει ο Τσίπρας με τους εταίρους

«Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους οτι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.

Πιτέλα: Είναι ανεύθυνος ο Σόιμπλε

Ανεύθυνο χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, μέσω ανάρτησης του στο twitter:

Γεννηματά: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι φίλοι μας

«Ο Πρόεδρος Ολάντ και όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές Ηγέτες, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, πήραν μία ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ακραίες απόψεις που απειλούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, οδηγούν σε grexit και απειλούν τελικά την ίδια την Ευρώπη», δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Aρχίζει η Σύνοδος με την απειλή του Grexit να αιωρείται

Στίγμα προθέσεων και μια πρώτη γεύση γι αυτό που θ' ακολουθήσει στην πιο κρίσιμη Σύνοδο στην ιστορία της Ευρωζώνης για την συνοχή της Ευρώπης και πρωτίστως για το μέλλον της Ελλάδας, έδωσαν προσερχόμενοι οι ηγέτες των «18».
Μια Σύνοδος που θα κρίνει μεταξύ άλλων και τις ισορροπίες στις σχέσεις του

Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει ότι είναι δυνατό για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Θέλω να μάθω πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες σήμερα. Πρέπει να σηματοδοτήσουμε ποιά είναι η γενική μας θεώρηση για την Ευρώπη. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να έχουμε συμφωνία απόψε. Υπάρχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.
Εντός, υπό αίρεση, δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η ανάγκη για μια νέα εθνική συμφωνία

Μια Εθνική Στρατηγική με ορατά αποτελέσματα είναι ανάγκη να  περνάει πρωτίστως από την ωρίμανση του πολιτικού συστήματος και την αποδοχή από μέρους του, της ιστορικής ευθύνης, όχι να κυβερνήσει η μια ή η άλλη συνιστώσα του, αλλά να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα.

Αφορά , όλα αυτά τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως συστατικά

Κυριάκος Πιερρακάκης : Μόνο έτσι σώζεται και η παρτίδα και η πατρίδα.

Δεν είναι η ώρα της ειρωνίας και του "εμείς τα λέγαμε". Όλοι φέρουμε - διαβαθμισμένες - ευθύνες. Τώρα είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί και να στηρίξουμε την όποια κυβέρνηση προκύψει η οποία θα βρίσκεται σε αυτή την

Στις Βρυξέλλες Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Γεννηματά

Οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά και την επικοινωνία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, για τα νομοσχέδια - εξπρές, καθώς και ενημέρωση για τις επαφές και τις συζητήσεις, ενώ το κρίσιμο Eurogroup είναι σε εξέλιξη, μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός για

Ματέο Ρέντσι: «Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα»

«Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές αξίες και χωρίς τον τρόπο ζωής της» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Reuters: Αυτά είναι τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα -Το προσχέδιο του Eurogroup

Σκληρές μεταρρυθμίσεις και μέτρα ζήτησαν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα. Το Reuters αποκάλυψε μέρος του προσχεδίου της ανακοίνωσης του Eurogroup που συζητήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών το Σάββατο.
Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν ότι είναι πιθανό να

Γιατί ο Τσίπρας λέει «ναι» σε περισσότερη λιτότητα – Ανάλυση της Telegraph

Με 7 καυτά ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση, η βρετανική Telegraph εξηγεί γιατί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται μία λιτότητα που έρχεται σε αντίθεση με την αντιμνημονιακή του πολιτική.
Γιατί οι Eλληνες υπογράφουν σκληρότερη λιτότητα;
Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει μία συμφωνία με τους πιστωτές προκειμένου

Επιμένει το ΔΝΤ στην επιμήκυνση του χρέους στα 60 από τα 30 έτη

Το ΔΝΤ πιέζει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιμηκύνουν την ωρίμανση των δανείων, του χρέους, προς την Ελλάδα στα 60 από τα 30 έτη, γράφει το Reuters. Το συνολικό πακέτο ανέρχεται στα 74 δισ. ευρώ, ανέφεραν oι πηγές. Από αυτά κάποια θα προέλθουν από το ΔΝΤ, ενώ μπορεί να χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα 8 δισ. ευρώ μέχρι να

Ώρα αποφάσεων για τον Αλ. Τσίπρα: Τι θα κάνει με τους «αποστάτες»;

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Mega, το Σάββατο το βράδυ έκανε λόγο για ανασχηματισμό και παραιτήσεις βουλευτών μετά την ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία της Παρασκευής.
Ο κ.Σταθάκης υποστήριξε πως «λογικά θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις υπουργών».

Ξένος Τύπος: Μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί την Ελλάδα;

Τα ερωτήματα για την αξιοπιστία της Ελλάδας, οι επιφυλάξεις για την επίτευξη συμφωνίας και  οι τριβές ακόμη και μεταξύ των Ευρωπαίων είναι τα στοιχεία που δεσπόζουν στα ρεπορτάζ τόσο του γερμανικού όσο και του αγγλόφωνου διεθνούς Τύπου για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από το μεσημέρι του Σαββάτου στις Βρυξέλλες.

Αγριος καυγάς Σόιμπλε-Ντράγκι για την Ελλάδα στο Eurogroup -«Μην με περνάς για ανόητο»

Εντονοι διάλογοι, σφοδρές διαφωνίες και ένα κοινό ισχυρό μέτωπο ενάντια στις ελληνικές προτάσεις, για το νέο δάνειο. Αυτό ήταν το κλίμα στις εννέα ώρες της τεταμένης συνεδρίασης στο Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση.

«Πίσω από την κυβέρνηση υπάρχει ολόκληρος ο ελληνικός λαός» - Βενιζέλος: Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Eurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι δεν είναι καλό σενάριο να πάει το ελληνικό ζήτημα σε Σύνοδο Κορυφής,την Κυριακή

Σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στο Mega, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τέως του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε τη δική του εκτίμηση για τις πολιτικές

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Οργιο φημών: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και εκλογές τον Σεπτέμβριο

Οικουμενική κυβέρνηση, ανασχηματισμός και εκλογές, μετά την απώλεια της δεδηλωμένης από την ψηφοφορία στη βουλή δείχνουν τα πιθανότερα σενάρια αυτή τη στιγμή.
Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida ανέφεραν ότι 
«Η δημιουργία κυβέρνησης ειδικού δεν είναι ΣΗΜΕΡΑ στο τραπέζι, αλλά αυτό το σενάριο

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε στη 1 το πρωί της Κυριακής η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Προηγήθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να εξασφαλίσει την αποδοχή των προτάσεων της έχοντας την