Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

H εμμονή του Χίτλερ με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.



Η ιστορία της Σινδόνης του Τορίνο, καλύπτεται από ένα μυστήριο και έχει κάποιες σκοτεινές πλευρές στις οποίες ο μοναχός Andrea Cardin, του τάγματος του Άγιου Βενεδίκτου, έρχεται να φωτίσει.


Τι αποκαλύπτει ο πατέρας Andrea Cardin

  Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης της μονής των Βενεδικτίνων, πατέρας Andrea Cardin αποκαλύπτει ότι το ιερό σάβανο με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού φυλασσόταν σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πάουλ Φον Ρόιτερ (1816 – 1899)


Βρετανός δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων «Reuters».
Γεννήθηκε ως Ίσραελ Μπερ Γιοσαφάτ στις 21 Ιουλίου 1816 στο Κάσελ του Εκλεκτοράτου της Έσης (σήμερα στην Γερμανία) και ήταν γιος ραβίνου. Το 1840 άρχισε να εργάζεται σε μια μικρή εκδοτική επιχείρηση στο Βερολίνο. Κάποια φυλλάδια με φιλελεύθερο περιεχόμενο που εξέδωσε ενόχλησαν τις αρχές και τον ανάγκασαν να μετακομίσει στο Λονδίνο στις 29 Οκτωβρίου 1845 με το όνομα Γιόσεφ Γιοσαφάτ.

Ιστοσελίδα για τα δικαιώματα του Παιδιού


Μία νέα ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.0-18.gr/rotao, θα λειτουργήσει πιλοτικά στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Πολίτη και μέσω αυτής οι ανήλικοι θα θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις προβλέψεις της λοιπής νομοθεσίας, αλλά και τις υπάρχουσες δομές, υπηρεσίες και πρακτικές.

Τις απαντήσεις θα δίνουν επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη, ειδικευμένοι σε θέματα προάσπισης Δικαιωμάτων του Παιδιού. 

Άνδρες. Πολύ σκληροί για να εξαφανιστούν!



Οι άνδρες αποδεικνύονται πολύ σκληροί για να πεθάνουν, καθώς σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα που αναιρεί προηγούμενες, το ανδρικό χρωμόσωμα Υ δεν εξαφανίζεται σιγά-σιγά. 

Προηγούμενες έρευνες έδειχναν ότι το εν λόγω χρωμόσωμα, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους, φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου συνεχώς και μάλιστα τόσο γρήγορα, που θα έχει εξαφανιστεί σε πέντε εκατομμύρια χρόνια. 

Κατατέθηκαν 365.000 πινακίδες κυκλοφορίας

Κατατέθηκαν 365.000 πινακίδες κυκλοφορίας

Ο λόγος που τους ανάγκασε να προβούν σε αυτή την ενέργεια είναι φυσικά η ελάφρυνση  από τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης, σύμφωνα με την Ημερησία .
Οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας σημειώσαν αύξηση  114% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 όταν κατατέθηκαν 170.000 πινακίδες.

Διαβάστε σε ποιά ομάδα- έκπληξη αναλαμβάνει πόστο ο Γιόχαν Κρόιφ!



Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν σταματάει να προκαλεί έκπληξη με τις αποφάσεις... καριέρας στις οποίες προβαίνει! Αυτή τη φορά...
αποδέχθηε πρόταση ν' αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, σκορπώντας ενθουσιασμό στο Μεξικό! 

Λίστα-φωτιά με πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη για τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ και που ακόμα αναζητούν ποιος είναι. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ζήτησε εξηγήσεις στην

Κάνουν δουλείες φορώντας μόνο τα εσώρουχα


Λογιστές, άνδρες και γυναίκες οικιακοί βοηθοί, πληροφορικάριοι, υδραυλικοί που εργάζονται με την πλέον λιτή περιβολή μπορούν να έρθουν στο χώρο σας για να σας παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Μια εταιρία στη Νότια Αφρική καυχιέται ότι είναι η μόνη εταιρία παροχής «ολόγυμνων υπηρεσιών στον

Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς μέσω Twitter!


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια ομάδα γιατρών  από το Memorial Hermann Northwest Hospital του Χιούστον, πόσταραν tweets, φωτογραφίες και videoclips κατά την διάρκεια εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς το πρωί της Τρίτης.


Το περισσότερο υλικό τραβήχτηκε από τον γιατρό Michael Macris, ο οποίος καθοδηγούσε την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε έναν 57χρονο άνδρα.

Ημικρανία η μαμά, μωρό με κολικό ;


Ημικρανία η μαμά, μωρό με κολικό ;

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Κέντρο Κεφαλαλγίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, φαίνεται ότι υπάρχει ένας συσχετισμός ανάμεσα στις μητέρες με ημικρανίες και στα μωρά με κολικούς (ο κολικός παρουσιάζεται στα νεογνά και χαρακτηρίζεται από δυνατό πόνο στην κοιλιά και έντονο κλάμα).

Οι ερευνητές ζήτησαν από 154 μητέρες να συμπληρώσουν ειδικά διαμορφωμένα ερωτηματολόγια που σκοπό είχαν να αναγνωρίσουν τις γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με ημικρανίες και τα μωρά με κολικούς.

Τα 6 μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών


Τα 6 μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών
1 φορά την εβδομάδα σεξ; Νέα επιστημονικά δεδομένα για να διατηρήσεις τη σχέση σου δυνατή για πάντα.
1. Γίνε η πεντάμορφη του τέρατος

Το ζευγάρωμα με έναν συνηθισμένο εμφανισιακά τύπο (με κοιλίτσα) μπορεί να είναι το μυστικό για τη μακροχρόνια αγάπη, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Family Psychology. Το πραγματικό μυστικό για την επιτυχία; Η υποστήριξη. Είτε σε παροτρύνει ένα όμορφο πρόσωπο είτε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό, τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν μακροχρόνια ευτυχία όταν επενδύει ο ένας στην ευημερία του άλλου.

Ο αιφνίδιος θάνατος "χτυπά" συνήθως πρωί ή απόγευμα


Ο αιφνίδιος θάνατος "χτυπά" συνήθως πρωί ή απόγευμα

Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να «ξεκλειδώσουν» το βιολογικό ρολόι της καρδιακής αρρυθμίας, εντοπίζοντας την αιτία για την οποία πρωί και απόγευμα είναι υψηλότερος ο κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου.

Η σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», υποδηλώνει ότι διακύμανση του κινδύνου οφείλεται στην ανάλογη διαφοροποίηση των επιπέδων μίας πρωτεΐνης η οποία ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό.

Τιμώρησαν μέχρι θανάτου 9χρονη γιατί έφαγε σοκολάτα


Τιμώρησαν μέχρι θανάτου 9χρονη γιατί έφαγε σοκολάτα 
Απίστευτο και συγκλονιστικό ανάγκασαν εννιάχρονο παιδί να τρέχει για τρεις ολόκληρες ώρες μέσα στο σπίτι. Αποτέλεσμα ήταν ο οργανισμός του παιδιού να εξαντληθεί, να πάθει αφυδάτωση και να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Το κοριτσάκι είχε φάει πρίν μια σοκολάτα χωρίς να τις ρωτήσει.Την σκληρή τιμωρία στο κορίτσι επέβαλαν η γιαγιά και η μητριά.

Σκόπια: Κυκολοφόρησαν πινακίδες με την ένδειξη "ΜΚ"!


Σκόπια: Κυκολοφόρησαν πινακίδες με την ένδειξη "ΜΚ"! : Από σήμερα, Παρασκευή, άρχισε η διάθεση των νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στην ΠΓΔΜ οι οποίες φέρουν την ένδειξη «ΜΚ».Οι νέες πινακίδες διατίθενται για τα οχήματα

Από σήμερα, Παρασκευή, άρχισε η διάθεση των νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στην ΠΓΔΜ οι οποίες φέρουν την ένδειξη «ΜΚ».

Οι νέες πινακίδες διατίθενται για τα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά, ενώ οι κάτοχοι οχημάτων που φέρουν τις υπάρχουσες πινακίδες δεν υποχρεούνται να τις αντικαταστήσουν. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος, οι πινακίδες κυκλοφορίες στην ΠΓΔΜ δεν είχαν την ένδειξη «ΜΚ».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Παπαδήμου



Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά, νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν η προετοιμασία της επικείμενης συνόδου

Γάτος έσωσε την αφεντικίνα του!


Γάτος έσωσε την αφεντικίνα του! : Ένας τετραπέρατος και πανέμορφος γάτος είναι ο πρωταγωνιστής της αυτής της απίθανης και ταυτόχρονα συγκινητικής ιστορίας, που διαδραματίστηκε στο Wisconsin  των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αφεντικίνα

Ένας τετραπέρατος και πανέμορφος γάτος είναι ο πρωταγωνιστής της αυτής της απίθανης και ταυτόχρονα συγκινητικής ιστορίας, που διαδραματίστηκε στο Wisconsin  των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αφεντικίνα του η Amy Jung και ο γιος της Ethan, ούτε που φαντάζονταν ότι ο κανελής Pudding θα έπαιζε μοιραίο ρόλο στην ζωή τους, όταν τον υιοθετούσαν μαζί με τον φίλο του Wimsy, από ένα καταφύγιο ζώων.

Βρέθηκαν σε μοναστήρι οι χαμένοι πίνακες της συλλογής του Χίτλερ



Επτά πίνακες που κάποτε περιλαμβάνονταν στη συλλογή έργων τέχνης του Αδόλφου Χίτλερ και οι οποίοι θεωρούνταν χαμένοι, βρέθηκαν σε ένα τσεχικό μοναστήρι, όπως ανακοίνωσε σήμερα από την Πράγα ο συγγραφέας Γίρι Κούτσαρ, ο οποίος τους ανακάλυψε.

Ο Κούτσαρ, ο οποίος έχει γράψει δύο βιβλία για τη συλλογή του Χίτλερ, διευκρίνισε ότι βρήκε τα έργα στο μοναστήρι του Ντόκσανι, που απέχει 50 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Η αξία τους υπολογίζεται ότι φτάνει τα 50 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ).

“Τα βάζουν” με τον Λοβέρδο για την δήλωση περί συνεργασίας με τη ΝΔ



Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου άφησαν χαραμάδα μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά η πλευρά Βενιζέλου σπεύδει να κλείσει την πόρτα!


Μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, ο υπουργός επανήλθε στο ζήτημα σήμερα το απόγευμα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι "πρέπει όλοι να αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές τακτικές".

    Ο ίδιος, νωρίτερα σήμερα, επαναλάμβανε  στο “Ράδιο 9” τη συγκεκριμένη προοπτική και επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα εκτιμήσει τα δεδομένα μετά το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Κατατέθηκε τροπολογία που αποσυνδέει παροχές και επιδόματα από τη μείωση του κατώτερου μισθού



Τροπολογία για την αποσύνδεση επιδομάτων που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%, κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη. 

    Σύμφωνα με την τροπολογία, μια σειρά παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, θα υπολογίζονται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. 

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Νέα δομή υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ


Τροπολογία με την οποία ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος.

Τα σύννεφα χαμήλωσαν την τελευταία δεκαετία, αποκαλύπτει δορυφόρος της NASA


Σύννεφα στον Ινδικό Ωκεανό σε εικόνα από τον δορυφόρο Terra

Το μέσο ύψος στο οποίο κινούνται τα σύννεφα έχει μειωθεί κατά 30 με 40 μέτρα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δείχνουν τα δεδομένα του δορυφόρου Terra της NASA. Η μείωση ακούγεται μικρή, δεν αποκλείεται όμως να επηρεάζει το κλίμα επιβραδύνοντας την παγκόσμια θέρμανση.

Το φασματοραδιόμετρο του Terra χρησιμοποιεί εννέα κάμερες που κοιτάζουν προς τη Γη υπό διαφορετικές γωνίες, προκειμένου να δώσουν μια στερεοσκοπική εικόνα των νεφών, από την οποία υπολογίζεται το ύψος και η κίνησή τους.

Έδεσσα: 1.500.000 ευρώ για την Αποχέτευση στο Ριζάρι


Κεντρική Μακεδονία Έδεσσα: 1.500.000 ευρώ για την Αποχέτευση στο Ριζάρι

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση της πράξης «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ. Ριζαρίου», μετά από την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης και ολοκληρωμένου φακέλου από τη ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.472.000 € και αφορά την κατασκευή του δικτύου βασικών και δευτερευόντων αγωγών, αλλά και των κυρίων συλλεκτήριων αγωγών που θα οδηγούν τα λύματα στον σταθμό βιολογικού καθαρισμού Έδεσσας.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας


Κεντρική Μακεδονία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στην 9η διοργάνωση. Στην επερχόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο διάστημα από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να φιλοξενηθούν ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους και να υλοποιηθούν σπουδαίες ιδέες επιβεβαιώνοντας πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία. 

Θεσσαλονίκη: Ξενώνας φιλοξενίας για θύματα οικογενειακής βίας


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Ξενώνας φιλοξενίας για θύματα οικογενειακής βίας

Στη φάση υλοποίησης εισέρχεται ο ξενώνας φιλοξενίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα οικογενειακής βίας. Το έργο μετά από πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Πράσινο φως» από την Ε.Σ.Α.Λ. για το νέο λιμάνι του Ν.Μαρμαρά


Κεντρική Μακεδονία «Πράσινο φως» από την Ε.Σ.Α.Λ. για το νέο λιμάνι του Ν.Μαρμαρά

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) η μελέτη του Δήμου Σιθωνίας για την κατασκευή του νέου λιμανιού του Ν.Μαρμαρά.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας και ο προϋπολογισμός του αναμένεται να φθάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμος Σιθωνίας, μετά την έγκριση της Ε.Σ.Α.Λ. θα οριστικοποιήσει τη μελέτη του έργου και μετά την ωρίμανση του φακέλου θα υποβάλλει το έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Τα μυστικά του πυρετού


Πυρετός
Ο πυρετός είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που συναντάται στην κλινική ιατρική πράξη και πρακτικά σημαίνει την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.
«Η κεντρική θερμοκρασία του σώματος (θερμοκρασία πυρήνα) στον άνθρωπο παραμένει σχεδόν σταθερή με μικρές διακυμάνσεις, παρά τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα (ομοιοστασία) και η ομαλή λειτουργία των κυττάρων και των ιστών»

Τα πιο «πράσινα» κτίρια του 2011


Τα πιο «πράσινα» κτίρια του 2011 (5)
Μερικά από αυτά φιλοξενούν σημαντικές συναντήσεις, ενώ άλλα είναι απλές μονοκατοικίες. Κάποια έχουν κατασκευαστεί για να φιλοξενήσουν αθλητές και άλλα είναι σχολεία.
Όλα όμως έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Το 2011 απέσπασαν σημαντικά βραβεία αρχιτεκτονικής για τον καινοτόμο σχεδιασμό και τις πρωτοποριακές κατασκευαστικές μεθόδους που προωθούν την αειφορία.

Τα 10 πιο… καρναβαλικά μέρη του πλανήτη


Καρναβάλι
Η αποκριάτικη περίοδος πλησιάζει στην κορύφωσή της και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στήνονται σε όλο τους το πολύχρωμο μεγαλείο σε όλο τον πλανήτη. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Cheapflights δημιούργησε το δικό της top 10 προορισμών για τους mainstream αλλά και τους εναλλακτικούς καρναβαλιστές κι εμείς σας μεταφέρουμε την λίστα και… χαζεύουμε τις φιέστες ανά την υφήλιο.

Ο «παλμός» της Γης οδηγεί σε μαζικές εξαφανίσεις ειδών.Κάνει τα νερά των θαλασσών πιο ρηχά με αποτέλεσμα να μειώνεται η θαλάσσια βιοποικιλότητα.


Ο «παλμός» της Γης οδηγεί σε μαζικές εξαφανίσεις ειδών

Ενας μυστηριώδης κύκλος αύξησης και μείωσης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας ο οποίος παρατηρείται τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια πιθανότατα οφείλεται στον «παλμό της Γης» - ένα φαινόμενο που οδηγεί στην περιοδική «ανύψωση» των ηπείρων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι θάλασσες να γίνονται πολύ ρηχές με αποτέλεσμα πολλά θαλάσσια είδη να μην μπορούν να επιβιώσουν σε αυτές.

Γκέιτς: Η τεχνολογία θα μειώσει την φτώχεια


Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς τάχθηκε υπέρ μιας "ψηφιακής επανάστασης" για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο, ενισχύοντας την παραγωγικότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τη βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων, της τεχνολογίας των βίντεο ή της επιλογής των σπόρων.

"Πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθούμε από την ψηφιακή επανάσταση για να καταλήξουμε σε καινοτομίες και στην κτηνοτροφία", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Ταμείου για τη Γεωργική Ανάπτυξη (FIDA), η οποία είναι υπηρεσία του ΟΗΕ.

Έρχεται το Google SeaView!


Σε νέα... βάθη ετοιμάζεται να μας «ταξιδέψει» η Google, μέσω του νέου της πρότζεκτ Catlin Seaview Survey.
Πρόκειται για προέκταση του Google Earth, μόνο που αυτή τη φορά θα δίνει τη δυνατότητα ξενάγησης στον υποθαλάσσιο κόσμο! Οι κάμερες βρίσκονται στην Αυστραλία, στο Great Barrier Reef, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα στο κόσμο και ένα από πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη.

Pirate Bay: Θα προσαρμοστούμε στο νόμο


Το Pirate Bay, το γνωστό file sharing site, ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει να προσαρμοστεί αντί να «πεθάνει», καθώς έρχεται αντιμέτωπο με νομικά πλαίσια αποκλεισμού στη Μ. Βρετανία.

Τη Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το site προωθεί την παραβίαση copyright. Τον Ιούνιο θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με το αν οι ISP θα μπλοκάρουν την πρόσβαση στη σελίδα σε χρήστες οι οποίοι βρίσκονται εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυξάνονται στις ΗΠΑ τα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπείες αλλαγής φύλου


Κάποια παιδιά αρνούνται να συμμορφωθούν με τους ρόλους που υπαγορεύει το φύλο τους
Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός παιδιών και εφήβων που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν με το λάθος φύλο βρίσκουν τη στήριξη των γονιών και των γιατρών τους και υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες αλλαγής φύλου.

Τρεις μελέτες για το θέμα που δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στην επιθεώρηση Pediatrics δείχνουν να διχάζουν τους ειδικούς.

Χωρίζετε; Αποφύγετε τα γραπτά μηνύματα!


Τα ζευγάρια που οδεύουν προς έναν κακό χωρισμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων γιατί αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εις βάρος τους για το διαζύγιο.

Ποσοστό υψηλότερο του 90% των διασημότερων δικηγόρων για διαζύγια στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν παρατηρήσει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των υποθέσεων στις οποίες χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία μηνύματα από iPhones και άλλαsmartphones, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δικηγόρων Διαζυγίων.

Να αναρτηθούν οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" όλων των πολιτικών


 

Να αναρτηθούν μόνιμα στο διαδίκτυο το τελευταίο "πόθεν έσχες" όλων των βουλευτών και των μελών της κυβέρνησης και οι σχετικές δηλώσεις της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο κοινοβούλιο ή σε υπουργικά καθήκοντα, ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία. 

Ο μπατζανάκης του Σαμαρά μετακομίζει στον Πάνο Καμμένο



Ο γαμπρός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός από την υπόθεση SIEMENS, Ευάγγελος Σέκερης, με προσωπικές του «εξομολογήσεις» στο Facebook στηρίζει το εγχείρημα του επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες», η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ξανά βοήθεια


Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ξανά βοήθεια
Επιστολή προς τους γερμανούς βουλευτές με την οποία τους ζητά να στηρίξουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, απέστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις κατά πόσον και το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα για τη χώρα μας θα πετύχει. Τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις και πάλι παλιοί απόφοιτοι



Δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα  έχουν όσοι πήραν μέρος στις Πανελλαδικές τα δύο προηγούμενα έτη ενώ  μέχρι τις 2 Μαρτίου  είναι η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης από τους υποψηφίους. 

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας , για ακόμη δύο χρόνια θα ισχύει η δυνατότητα για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση.

Το ''κίνημα της πατάτας'' οδηγός για να πέσουν οι τιμές σε όλα τα προϊόντα!




Κινηματικό χαρακτήρα αποκτά η πρωτοβουλία εθελοντών να καταργήσει τους μεσάζοντες με στόχο να βοηθήσει από τη μια τους Ελληνες παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους και από την άλλη τους καταναλωτές να τα προμηθευτούν σε χαμηλές τιμές...

Η ιδέα γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, όταν πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι μοίρασαν δωρεάν στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, 10 τόνους πατάτες. Εθελοντές σκέφτηκαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και να βοηθήσουν παραγωγούς και καταναλωτές. Τι έκαναν;

Σαν Σήμερα...


24 φεβρουαριου

Γεγονότα

303: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός εκδίδει το πρώτο έδικτο κατά των Χριστιανών.
391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776

E. Βενιζέλος: Είναι πολλοί αυτοί που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί εντός αλλά και εκτός βουλής, για τον βουλευτή ο οποίος φρόντισε να "ασφαλίσει" στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών
έριξε άλλη μία "βόμβα", λέγοντας ότι είναι πολλά τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία πέρυσι φρόντισαν να φυγαδεύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πανελλαδικές- θα κρατούν μέχρι το 2013 τους βαθμούς

Την παράταση κατά ακόμα δυο χρόνια (2012 και 2013) του δικαιώματος για εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012 όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της εποπτείας στην ιδιωτική ασφάλιση

Την συνεργασία εποπτικής αρχής με τους φορείς της ασφαλιστικής αγοράς για κεφαλαιακά ισχυρότερες και οργανωτικά αναβαθμισμένες εταιρίες, με την ένταξη στον νέο καθεστώς Solvency ΙΙ, επισήμανε ο κ. Χαράλαμπος Βογιατζής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αναφέροντας μια σειρά παρεμβάσεων και ρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα της ασφαλιστικής αγοράς

Ποιοι γυρνούν στο «μαντρί» και ποιοι μένουν εκτός από τους διαγραφέντες της ΝΔ



Ποιοι γυρνούν στο «μαντρί» και ποιοι μένουν εκτός από τους διαγραφέντες της ΝΔ
Στενεύει ο κλοιός της πίεσης στους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ λόγω των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί από τους όρους επιστροφής τους στο «κομματικό μαντρί», όπως τους αποσαφήνισε ο Α. Σαμαράς, μεταθέτωντας επί της ουσίας όλο το βάρος και την ευθύνη της απόφασης, στους ώμους εκείνων που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση την περασμένη Κυριακή.

Αλουμύλ και Kleemann επεκτείνονται στο εξωτερικό

Η εταιρεία αλουμινίου Αλουμύλ «ανοίγεται» στην Κεντρική Αφρική, ενώ η Kleemann διαπρέπει στην Τουρκία. Εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τολμηρές επενδύσεις και συνεργασίες προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση
Ο όμιλος Αλουμύλ εντός του 2012 αναμένεται να «κλείσει» συμφωνίες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσωρινή ανάληψη του μάνατζμεντ εργοστασίων συστημάτων

Επιστολή Παπαδήμου στην Κομισιόν για την αξιοποίηση κονδυλίων


Επιστολή Παπαδήμου στην Κομισιόν για την αξιοποίηση κονδυλίων
Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρουν έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ επεσημαίνει σε επιστολή προς την Κομισιόν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ο κ. Παπαδήμος παραδέχεται τις καθυστερήσεις των προηγούμενων χρόνων στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ενώ παράλληλα ενημερώνει τις Βρυξέλλες για τα σχέδια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια σε 8 τομείς.

Εκλογή προέδρου στην Εθνική Συνδιάσκεψη ζητούν οι «επτά»



Σαφή θέση για την εκλογή προέδρου αναμένεται να πάρει, μέσω επιστολής, τις επόμενες ώρες η ομάδα της κίνησης των «επτά» του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιοποιήσουν κείμενο με το οποίο θα ζητούν η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος να μετατραπεί σε διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. 

Ανεξάρτητοι Ελληνες» το όνομα του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου



«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το όνομα του νέου κόμματος του Πάνου Καμμένου
Την ίδρυση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το σήμα του κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Οι τράπεζες ρυθμίζουν τα δάνεια ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων. Στόχος είναι να μειωθούν οι δόσεις, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να είναι συνεπή στην αποπληρωμή τους. Και αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά