Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αυτή είναι η λίστα με τους 300 βουλευτές

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, η κυβέρνηση σχηματίστηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού με πολιτικό όρκο και αυτοί είναι οι 300 βουλευτές που θα εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες στο Κοινοβούλιο.
Δείτε αναλυτικά από κάθε περιφέρεια ποιοι βουλευτές εκλέχτηκαν:

Αυτοί είναι όλοι οι βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με την ενσωμάτωση στο 99,26%% στην Α' Θεσσαλονίκης και στο 98,98% στη Β' Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται η εικόνα για τους βουλευτές που εκλέγονται στον Νομό Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 7 έδρες στην Α' Θεσσαλονίκης, η ΝΔ 4 και Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ από μία. Στη Β' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταλαμβάνουν από 2 έδρες και όλα τα υπόλοιπα από μία. 

Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα: Το ΠΑΣΟΚ έχει επωμιστεί ένα ιστορικό βάρος

Για ψήφο διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας και ιστορικό βάρος στις «πλάτες» του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ, μετά τις εκλογές της Ελλάδας που ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι η παρουσία του στο Κοινοβούλιο θα

Ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο ο Αλέξης Τσίπρας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας με πολιτικό όρκο ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαίωσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους», είπε ο κ. Τσίπρας κατά την ορκωμοσία του.  Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά την πολιτική ορκωμοσία του

Tην Πρωτιά για το ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς ο Θόδωρος Παραστατίδης

Για την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, η μάχη που φαίνονταν στην αρχή ότι θα δοθεί μεταξύ του Θόδωρου Παραστατίδη και της Ειρήνης Αγαθοπούλου κατέληξε σε νίκη του πρώτου με μια μη ευκαταφρόνητη διαφορά γύρω στις

Αυτά είναι τα ονόματα των υπουργών του Τσίπρα

Εκπλήξεις έχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή και εξωκομματικών προσωπικοτήτων.
Η πρώτη έκπληξη αφορά ένα... στανταράκι, τον Πάνο Σκουρλέτη, αφού παρά τις εκτιμήσεις όλων δεν θα είναι

"Έφυγε" από τη ζωή ο Ντέμης Ρούσσος

Την είδηση για τον χαμό του θρύλου της μουσικής, Ντέμη Ρούσσου, σε ηλικία 69 ετών μεταδίδει και η εφημερίδα Le Figaro, η οποία αναφέρει πως η κόρη του Ντέμη Ρούσσου επιβεβαιώνει τον θάνατο του πατέρα της. Η είδηση αρχικά έγινε γνωστή σήμερα από τον Νίκο Αλιάγα, με μήνυμά του

Τα τελικά αποτελέσματα στη Β' Θεσσαλονίκης (100% ενσωμάτωση)

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων και στην Β' Θεσσαλονίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει και εδώ την πρώτη θέση αλλά σαφώς πιο δύσκολα απ'ότι στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Δείτε τα τελικά αποτελέσματα στο 100% της ενσωμάτωσης:

Στις 16.00 η πολιτική ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 14.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αναμένεται να τον ενημερώσει ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα είναι πολιτική.
Ο κ. Τσίπρας κατά την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή δεν έκανε καμία

Τατσόπουλος, αποσύρεται από την πολιτική

Εκτός Βουλής ο γνωστός συγγραφεάς Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μέσω Facebook ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική και την επιστροφή του στη συγγραφή.
«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με τη ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στις Σέρρες

Δύο έδρες καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες, σύμφωνα με το AΠΕ. Την πρωτιά στη σταυροδοσία παίρνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέα, με 20.130 ψήφους, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή, με 14.725 ψήφους.

Αυτοί εκλέγονται βουλευτές στην Α' Θεσσαλονίκης

Δείτε ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α' Θεσσαλονίκης, από όλα τα κόμματα που κατάφεραν να καταλάβουν έδρες στη Βουλή. Με έντονο χρώμα είναι τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέγονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 7 έδρες στην Α' Θεσσαλονίκης, η ΝΔ 4, και Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ από μία.

Ραγδαίες εξελίξεις: «Κλείδωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν επικοινωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας και «έδωσαν τα

Καμμένος vs Θεοδωράκη: Εγώ σε κυβέρνηση με το Ποτάμι δεν συμμετέχω

Σε ορκισμένους εχθρούς φαίνεται ότι εξελίσσονται το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που φέρνει και τα δύο κόμματα στη νεά Βουλή.
Πεδίο κόντρας των δύο κομμάτων αποτελεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε

Μαρίζα Ματίας: Η γυναίκα που πανηγύρισε με τον Τσίπρα

Τη λένε Μαρίζα, είναι 38 χρόνων, ταξίδεψε για να βρεθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα την κρίσιμη ημέρα των εκλογών και είναι αυτή που μαζί του παρακολούθησε τα πρώτα αποτελέσματα στο γραφείο του. 

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Ποιοι μένουν εκτός.

Με βάση τα ποσοστά που λαμβάνουν μεχρι στιγμής τα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές από την λίστα Επικρατείας, η ΝΔ τέσσερις και από έναν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν κανέναν βουλευτή επικρατείας.
Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Παπούλια με τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Α.Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε καθαρή ισχυρή αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, το φόβο και τον αυταρχισμό, μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης, υπογράμμισε μιλώντας σε συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του

Βενιζέλος: «Για ένα καπρίτσιο χάσαμε την τρίτη θέση»

«Συγχαίρω τον ΣΥΡΙΖΑ, εύχομαι να πετύχει για το καλό της χώρας. Έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος. «Στην δύσκολη εποχή μας ωστόσο, απαιτείται κοινωνική συναίνεση» πρόσθεσε.
«Το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΠαΣοΚ είναι μικρό και ανεπαρκές. Δεν