Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Καταδίκη πρώην διευθυντή τράπεζας για υπεξαίρεση στη Θεσσαλονίκη


 
  
Καταδίκη πρώην διευθυντή τράπεζας για υπεξαίρεση στη Θεσσαλονίκη
Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ως διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Ζαγκλιβερίου της Θεσσαλονίκης, χορηγούσε επί πέντε χρόνια, παράτυπως, δάνεια σε πελάτες. Μέρος δε αυτών κατηγορείτο ότι τα ιδιοποιούνταν.

Παπαδήμος: "Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουμε πάρει την 6η δόση"

Παπαδήμος: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουμε πάρει την 6η δόση
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ανακοινώνει στη Βουλή ο νέος πρωθυπουργός
Λουκάς Παπαδήμος, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων. Το απόγευμα της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ήδη λάβει τα σημειώματα με τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε την απόφαση των τριών

Δήμαρχοι κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

Το ειδικό τέλος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, καθώς το ζήτημα προκαλεί την αντίδραση ολοένα και περισσότερων δημάρχων, που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους.

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής

Οι χώρες με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες



Είστε δυσαρεστημένοι με την καθημερινότητα σας και θέλετε να γνωρίσετε τόπους όπου θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Το περιοδικό «National Geographic» έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα χωρών όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν μια υψηλής ποιότητας ζωής καθώς έχουν πρόσβαση σε αγαθά όπως η δωρεάν παιδεία και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην αντεπίθεση ο Χατζηγάκης μετά την διαγραφή


Στην αντεπίθεση ο Χατζηγάκης μετά την διαγραφή
Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού.

Νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων 100% για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις

Ξεκινάει από αύριο 15/11/2011 η υποβολή των προτάσεων για τη νέα Δράση «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της.επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης» που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους

Έτοιμο προς κατανάλωση το κρέας του σωλήνα


Έτοιμο προς κατανάλωση το κρέας του σωλήνα

Σουβλάκι ή χάμπουργκερ φτιαγμένα από «κρέας του σωλήνα» θα τρώμε στο μέλλον. Η στιγμή που περίμεναν φιλόζωοι ανά τον κόσμο πλησιάζει, καθώς οι επιστήμονες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη δημιουργία κρέατος εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο. 

Αν και πρόκειται για ένα εγχείρημα κόστους περίπου 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Ολλανδό βιολόγο Μαρκ Ποστ, πρόκειται για ανακάλυψη που θα φανεί χρήσιμη σε όλη την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον. 

Ενίσχυση του σήματος του wi fi με... ταψί!



Ψάχνετε τρόπο για να ενισχύσετε το αδύναμο σήμα από το router σας; Η λύση έρχεται από την... κουζίνα και δεν είναι άλλη από ένα ταψί!

Ο Peter Cochrane ανακάλυψε έναν πρωτότυπο τρόπο για να ενισχύσει ένα αδύνατο σήμα, το οποίο αποτελεί συχνό φαινόμενο εντός των κτιρίων. Χρησιμοποίησε ένα απλό ταψί τοποθετώντας το πίσω από τοrouter του. 

Ο οδοντίατρος μας προστατεύει από.... έμφραγμα και εγκεφαλικό!


Ο οδοντίατρος μας προστατεύει από.... έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Μια ή δύο επισκέψεις στον οδοντίατρο το χρόνο για καθαρισμό και άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στα δόντια, μπορεί να μας προστατεύσουν από το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, ακόμα και με μία επίσκεψη μειώνεται ο κίνδυνος εμφράγματος κατά 24%, ενώ μειώνεται και κατά 13% ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πως να γίνεις επιδέξιος εραστής


Πως να γίνεις  επιδέξιος εραστής
Πολλοί άνδρες κάθε άλλο παρά επιδέξιοι εραστές είναι. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι μόνιμο παράπονο των γυναικών είναι ότι οι σύντροφοί τους δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά χάδια. Οι περισσότερες σεξουαλικές σχέσεις έχουν θεμελιωθεί σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση και αναπτύχθηκαν, για ένα διάστημα, σε φιλικές βάσεις. Στο διάστημα αυτό κάθε παρτενέρ προσπαθεί να ευχαριστήσει τον άλλο. Ανακαλύπτουν ότι επικοινωνούν θαυμάσια, γιατί τα μηνύματα είναι σημαντικά και πρέπει να αποκωδικοποιηθούν.

Tα νέα επτά θαύματα της φύσης


Η ψήφος εκατομμυρίων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο ανέδειξε, ανάμεσα σε 28 υποψηφιότητες, τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης». 

Όπως σε πολλούς αγώνες, ωστόσο, δεν έλειψαν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, με κάποιους αξιωματούχους να κατηγορούν τους διοργανωτές ακόμη και για εκβιασμό, προκειμένου να συμπεριλάβουν ή να αποκλείσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τη λίστα.

Γυναικεία κατάθλιψη: ναι στην άσκηση όχι στην τηλεόραση


Γυναικεία κατάθλιψη: ναι στην άσκηση όχι στην τηλεόραση

Τα ευρήματα μιας μεγάλης έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ σε 50.000 γυναίκες δείχνει ότι η έλλειψη σωματικής άσκησης και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης μετά την ηλικία των 45 ετών αποτελούν παράγοντες που πιθανώς συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης. 

Η έρευνα

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν δεδομένα από τη γνωστή μεγάλη έρευνα υγείας «Nurses' Health Study» στην οποία πήραν μέρος για δεκαετίες χιλιάδες νοσοκόμες στις ΗΠΑ. Η έρευνα αυτή έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά ευρήματα σε πολλούς τομείς. 

Για να μειωθούν οι πυρκαγιές, τα τσιγάρα στην ΕΕ σβήνουν μόνα τους.Νέες προδιαγραφές πυρασφάλειας


Τα νέα τσιγάρα σβήνουν αν μείνουν ώρα στο τασάκι

Από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, όλα τα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην ΕΕ θα πρέπει να συμμορφώνονται με νέες προδιαγραφές ώστε να σβήνουν μόνα τους αν εγκαταλειφθούν αναμμένα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα νέα τσιγάρα «μειωμένης ροπής ανάφλεξης», η RIP, έχουν στόχο να μειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς από αμέλεια -σύμφωνα με στοιχεία των χωρών-μελών, τα αναμμένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυματισμούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δορυφόροι - φωτοβολταϊκά στο Διάστημα!


Δορυφόροι - φωτοβολταϊκά στο Διάστημα!
Δίκτυα δορυφόρων που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια και την ακτινοβολούν στη Γη θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα, εφόσον οι κυβερνήσεις διαθέσουν τα απαραίτητα κονδύλια.
Αυτό είναι το συμπέρασμα διετούς μελέτης για λογαριασμό της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής, ενός οργανισμού με έδρα στο Παρίσι που συγκεντρώνει σημαντικά στελέχη της διαστημικής βιομηχανίας. Η μελέτη περιήλθε στην κατοχή του Reuters ενόψει της δημοσιοποίησής της στην Ουάσινγκτον.

Aπό το Κιλκίς στην Α' Θεσσαλονίκης «μετακόμισε» ο Κιλτίδης


Aπό το Κιλκίς στην Α' Θεσσαλονίκης «μετακόμισε» ο Κιλτίδης
'Αλλαξε εκλογική περιφέρεια ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης, αφού από το Κιλκίς θα κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης.

Από την ώρα που αποχώρησε από την ΝΔ δεν μπορούσε να συνεχίσει να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, επισήμανε στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, δείχνουν ότι οι πολιτικοί της υποτέλειας και των μνημονίων, τρομοκρατημένοι από την αντίσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας, έτρεξαν πανικόβλητοι να συγκροτήσουν κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» που αποστολή έχει τη «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στο άρμα των μνημονίων, της κηδεμονίας και της λεηλασίας του Εθνικού πλούτου.
Θέλουν να μας «σώσουν» με τη διασφάλιση της άμεσης και απαρέγκλιτης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα δανειακή Σύμβαση και νέο πιο σκληρό μνημόνιο

ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!

ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ Κ.Ο. Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
Τον διέγραψαν τον Χατζηγάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Όπως μετέδωσε το Mega, ο Χατζηγάκης διεγράφη γι αυτά που είπε το πρωί για "απομεινάρια της Χούντας"! Ήταν δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός με αυτά που έλεγε θα

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Πρόστιμα και στους καταναλωτές ύψους 100 ευρώ θα επιβάλει η εφορία σε περίπτωση που δεν παίρνουν αποδείξεις με τις αγορές τους. Για τον σκοπό αυτό θα συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα φορολογικά τους συστήματα εξακολουθούν να βελτιώνουν οι κυβερνήσεις, σε μία προσπάθειά τους να ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μειώσουν τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης. Συνολικά, 123 οικονομίες από τις 183 χώρες που εξετάστηκαν, στο πλαίσιο μελέτης με τίτλο «Paying Taxes 2012» που πραγματοποιήθηκε από την PricewaterhouseCoopers (PwC), η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Διεθνής Οργανισμός

Προγράμματα για αγροτικά προϊόντα

Σειρά προγραμμάτων για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες ενέκρινε πρόσφατα η Διαχειριστική Επιτροπή της Κοινής Οργάνωσης Γεωργικών Αγορών στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πρόγραμμα προώθησης ευρωπαϊκού ελαιολάδου στη Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Νορβηγία, προϋπολογισμού 5.922.130 ευρώ, αλλά και πρόγραμμα προώθησης

Έργα πρασίνου στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αναμόρφωση πρασίνου στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα (Κ. Τούμπα) από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης.

Τα έργα πρασίνου θα επιθεωρήσει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 10.00, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με στελέχη της υπηρεσίας.


Οι εργασίες που έγιναν στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα περιλαμβάνουν :

Στο 4,8% η ανάπτυξη στη Ρωσία

Με ετήσιο ρυθμό 4,8% - τον υψηλότερο από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 - «έτρεξε» η ρωσική οικονομία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εκτίμηση του ομοσπονδιακού γραφείου στατιστικής είναι μικρότερη από την αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,1% που είχε προβλέψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αντρέι Κλέπαχ τον περασμένο μήνα.

ΠΑΣΟΚ: Μνημείο αντιφάσεων η ομιλία Σαμαρά


ΠΑΣΟΚ: Μνημείο αντιφάσεων η ομιλία ΣαμαράΜνημείο αντιφάσεων χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Είναι προφανές -αναφέρει- ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε σύγχυση, στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της χώρας, αλλά χαρακτηρίζει την συμμετοχή της ΝΔ, συμβολική. Μετέχει με κορυφαία στελέχη του κόμματος του στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν συγκυβερνά! Θέλει η κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της αλλά διαφωνεί με την

Τελεσίγραφο Βενιζέλου: «Ελάτε να πληρώσετε τις οφειλές σας»


Αφορά 6.500 φυσικά πρόσωπα με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Διορία μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να

Καναδικές εταιρίες σκοπεύουν να επενδύσουν στη χώρα μας

Σε επενδύσεις στην Ελλάδα στοχεύουν καναδικές εταιρίες, σύμφωνα με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, τον οποίο δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο...
Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Peck ζήτησε την άποψη του κ. Ψωμιάδη σχετικά με τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα

Είδος προς εξαφάνιση η... ασπιρίνη!

Περισσότερα από 50 φάρμακα λείπουν καθημερινά από τα φαρμακεία της πόλης, ενώ σκευάσματα για την υπέρταση, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την
εξωσωματική γονιμοποίηση, παυσίπονα, αντιισταμινικά, ορμονικά, ακόμη και ψυχιατρικά, αντικαρκινικά διατίθενται πια με το σταγονόμετρο. Επίσης, οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών θεωρείται η έλλειψη συγκεκριμένης κατηγορίας ενέσιμης κορτιζόνης, αλλά και ινσουλίνης που παίρνουν οι διαβητικοί ενώ είδος προς

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑ Η ΚΑΪΛΗ

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, η βουλευτής Εύα Καϊλή. «Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει (το ΠΑΣΟΚ) σε συνέδριο. Αν σε αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος
του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί», τόνισε η κ. Καϊλή, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. 

10 εναλλακτικές θεραπείες κοινών παθήσεων


10 εναλλακτικές θεραπείες κοινών παθήσεων (4)
Ως έθνος έχουμε τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των πραγμάτων που βάζουμε στο σώμα μας και πολλοί από εμάς απαιτούμε πως το φαγητό που τρώμε να είναι είτε οργανικό είτε όσο γίνεται πιο φυσικό. Αλλά τι συμβαίνει με τα φάρμακα που βομβαρδίζουμε τους εαυτούς μας όταν μας χτυπάει μία κοινή ασθένεια;
Ενώ η επιστήμη έχει παράγει πολλά θαυμάσια φάρμακα στο πέρασμα των δεκαετιών, για ορισμένους από εμάς η ιδέα να καταπίνουμε ένα χάπι κάθε φορά που αισθανόμαστε μία ενόχληση είναι δύσκολο να την ξεπεράσουμε.

Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου


Οι 5 πιο περίεργες φοβίες του κόσμου (1)
Γνωρίζατε για την υψοφοβία, την αγοραφοβία και την κλειστοφοβία, αλλά μάλλον για τη… φοβοφοβία και μερικές ακόμα απίστευτες φοβίες, δεν σας είχε μιλήσει κανείς.

Ευρωπαϊκή διάκριση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης


 
  
Ευρωπαϊκή διάκριση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Τη δεύτερη θέση μετά το λιμάνι της Στοκχόλμης, κατέλαβε ο λιμένας Θεσσαλονίκης στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τη σχέση λιμανιού - πόλης, που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της

Προβλέπει πόλεμο στη Μ.Ανατολή, ο σύμβουλος του τουρκικού Επιτελείου!

"Ανάφλεξη" στη Μέση Ανατολή, "βλέπει" με συνέντευξή του στη ΧΟΥΡΙΕΤ, σύμβουλος του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου! Ο καθηγητής Μεσούτ Χακί Τζασίν, ειδικός σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και Ασφάλειας και... σύμβουλος της Τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στηρίζει την άποψή του περί πολέμου λέγοντας ότι "ο Ομπάμα πούλησε όπλα 150 δις. δολαρίων στους Άραβες. Τα ίδια δόθηκαν στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Όλα αυτά δείχνουν ότι θα υπάρξει μια

Mονή του Αγίου Όρους κάνει μεγάλες επενδύσεις σε νησί!


Για αδυσώπητο παιχνίδι τεράστιων οικονομικών συμφερόντων, μιλάει ο ομότιμος καθηγητής Μανώλης Ξανθούλης

Η Μονή Μεγίστης Λαύρας, με κοινοπραξία που έχει συστήσει (95% το μοναστήρι και 5% η εταιρία "ΕΝΤΕΚΑ"), θέλει να εγκαταστήσει εννέα αιολικά πάρκα στη Σκύρο. Θα έχουν συνολική ισχύ 330 MW και θα εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο και ωραιότερο, όπως λένε οι κάτοικοι, βουνό του νησιού. Ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά Μιχάλης Ξανθούλης (ηλεκτρολόγος, μηχανικός), λέει σχετικά:

Τα νέα της εθελοντικής δράσης συγκέντρωσης φαρμάκων του Δήμου Πέλλας

Έπειτα από ένα μήνα περίπου προσπάθειας και εθελοντικής προσφοράς από τους πολίτες του Δήμου Πέλλας, τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν ήταν πραγματικά αρκετά και αφού ταξινομήθηκαν από μέλη του Συλλόγου Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών «ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ», παραδόθηκαν στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης των «Γιατρών του Κόσμου», προκειμένου ν’ ανακουφίσουν συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Κίνδυνος διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ



Σε διάσπαση θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει ο ίδιος το θέμα της διαδοχής του στην ηγεσία του κόμματος προειδοποιεί η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της Ιπποκράτους. 

Ο ίδιος το σκέφτεται: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr, δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει. Στελέχη όπως ο Χάρης Καστανίδης, που πρόσφατα είχε στο γραφείο του σύσκεψη με 17 βουλευτές, η ομάδα του Χρήστου Παπουτσή, αλλά και πολλοί στενοί του συνεργάτες του εκτιμούν ότι πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Άλλοι στενοί του συνεργάτες -μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και η Ρεγγίνα Βάρτζελη- αλλά και (όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στην Realnews της Κυριακής) μέλη της οικογενείας του πιστεύουν ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες. 

Πέερ Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για ανάπτυξη


Νέα παρέμβαση για την ελληνική κρίση από τον αρχηγό των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel», ο πιθανός υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών τονίζει, ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για ανάπτυξη

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ «ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΠΗΡΥΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του στον Τύπο αναφέρει ότι η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σχετικά με το Ιράν «βάζει τον κόσμο στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου, που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το Ισραήλ προετοιμάζουν κατά της χώρας
αυτής». "Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη η ΙΑΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων", γράφει

Σαν Σήμερα...


14 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1851: Ο αμερικάνος συγγραφέας Χέλμαν Μέλβιλ εκδίδει στις ΗΠΑ το μυθιστόρημά τουΜόμπι Ντικ, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Αυτή την αντιδραστική κυβέρνηση ο λαός δεν πρέπει να την ανεχτεί ούτε στιγμή»



ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ
«Αυτή την αντιδραστική κυβέρνηση ο λαός δεν μπορεί να την ανεχτεί ούτε στιγμή», δηλώνει στη Realnews η Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας πως «οι μηχανισμοί του συστήματος θα επιδιώξουν με όλα τα μέσα να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με τη δημιουργία νέων ή με την αναμόρφωση των παλιών κομμάτων. Το πότε θα γίνουν εκλογές, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες», τονίζει η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτά που λέει τώρα η ηγεσία της Ν.Δ. δεν είναι σοβαρά, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα σε Γιώργο Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ζητά αποδέσμευση από την Ε.Ε., με λαϊκή εξουσία.

Καμμένος:"Ο Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και το εξωτερικό"



Αμετακίνητος στις θέσεις του ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο. Έτσι όλα δείχνουν ότι το θερμόμετρο θ' ανέβει πολύ στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ στη μια το μεσημέρι.


Ο κ.Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια και είπε ότι ο κ.Σαμαράς εκβιάστηκε από κάποιους προκειμένου να πει το ναι στην κυβέρνηση συενργασίας. 

Από σύσκεψη σε σύσκεψη ο Βενιζέλος Πυρετός συσκέψεων για προϋπολογισμό, φορολογικό και προγραμματικές δηλώσεις



Αλλεπάλληλες συσκέψεις θα έχει σήμερα Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών θα έχει σύσκεψη για τον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος – εκτός απροόπτου- θα κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη Δευτέρα,

Σαμαράς: “Να γιατί στηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου”



Με σκοπό να περιορίσει τις αντιδράσεις από την συμμετοχή και στήριξη της νέας κυβέρνησης και να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Δευτέρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Παρασκευή μία ομάδα περίπου 30 βουλευτών με ετερόκλητες αφετηρίες και στοχεύσεις εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Μπαράζ επαφών Παπαδήμου.Τι συζήτησε με Μέρκελ και Σαρκοζί


Μέρκελ και Σαρκοζί επεσήμαναν στον Λ. Παπαδήμο την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Οκτωβρίου ώστε να αποδεσμευτεί η 6η δόση
Για την κορυφαία αποστολή διάσωσης της χώρας από τους υψηλούς κινδύνους που διατρέχει αν δεν γίνουν εγκαίρως και συντονισμένα τα αναγκαία βήματα στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό, ξεκινά από σήμερα η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.
Για την κορυφαία αποστολή διάσωσης της χώρας από τους υψηλούς κινδύνους που διατρέχει αν δεν γίνουν εγκαίρως και συντονισμένα τα αναγκαία βήματα στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό, ξεκινά από σήμερα η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Άδωνις Γεωργιάδης: "Παραμένουμε εχθροί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ"


Άδωνις Γεωργιάδης: "Παραμένουμε εχθροί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ"

Για τη θέση του στο νέο κυβερνητικό σχήμα μίλησε το πρωί, ο υφυπουργός -πλέον- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο νέο του πόστο, είπε στον Γ. Παπαδάκη, ότι "θέλει να γυρίσει όλα τα νησιά και αν είναι δυνατό να λύσει από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί". Όσο για τη σχέση του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είπε ότι έχουν πολύ καλή συνεργασία.

Τί δείχνουν τα γκάλοπ.Διακομματική και στο 80% η στήριξη στον πρωθυπουργό


Διακομματική και στο 80% η στήριξη στον πρωθυπουργό
Με θετικές γνώμες που θα ζήλευαν ακόμη και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ξεκινά την πρωθυπουργία του ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στο "Εθνος της Κυριακής" και σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες
Με θετικές γνώμες που θα ζήλευαν ακόμη και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ξεκινά την πρωθυπουργία του ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στο "Εθνος της Κυριακής" και σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες.

Μπεγλίτης: Πολέμησα υποσυστήματα στο ΥΠΕΘΑ από την εποχή Τσοχατζόπουλου - Μεϊμαράκη


Photo for this article
Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, κατήγγειλε συμφέροντα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία όπως είπε πολέμησε.
«Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του στελέχους της ΝΔ και πρώην προέδρου του Ταμείου Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) για την υπόθεση της μίζας 1,8 εκ ευρώ του δομημένου ομολόγου του Ταμείου,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν τα χρήματα των Ταμείων, δηλαδή οι κόποι εργαζομένων και συνταξιούχων φέρει τη σφραγίδα της, θλιβερής για τον τόπο, δεξιάς διακυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Σαμαρά.

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα


Η χειρότερη πηγή ασβεστίου Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο; Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα

Δείπνο Καραμανλή με πέντε βουλευτές της Ν.Δ.

Δείπνο με πέντε (εν ενεργεία) βουλευτές της Ν.Δ. είχε πριν από δύο μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που δείχνει έντονα προβληματισμένος από τις εξελίξεις στο...
κόμμα που ίδρυσε ο θείος του. Για πρώτη φορά από την ημέρα που παρέδωσε τα ηνία του κόμματος στον Αντώνη Σαμαρά, ο Καραμανλής, δείχνει να ανησυχεί για το μέλλον της