Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΟ-Ρεάλ 54-58

Την ήττα με 54-58 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ από την Ρεάλ για την 5η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την πρόκριση. Οι πράσινοι πλήρωσαν το καταστροφικό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου πέτυχαν μόλις πέντε πόντους. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αργύρη

ΠαΣοΚ: Ακατάλληλος για διεθνείς επαφές ο κ. Τσίπρας

ΠαΣοΚ: Ακατάλληλος για διεθνείς επαφές ο κ. ΤσίπραςΕντονη κριτική στις δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και για τα περί περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κάνει με ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ. Συγκεκριμένα η δήλωση αναφέρει:

Βρε Αλέξη... δεν έχει κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ δήλωσε πως η Ελλάδα έκοψε το 13 και 14 μισθό του ιδιωτικού τομέα και αυτό το έπραξε μάλιστα κατά βούληση κι όχι κατά εντολή του ΔΝΤ!
Αγνοεί βέβαια πως δεν έχει κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός του ιδιωτικού τομέα, και πως διασώθηκε παρά τις έντονες πιέσεις του ασκούσε ο κ. Τόμσεν.
Με τα πολλά ταξιδάκια στη Λατινική Αμερική και τις καπιταλιστικές χώρες ξέχασε τι ισχύει στη χώρα μας. Από την άλλη .. γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια: ο Αλέξης Τσίπρας πολύ θα ήθελε να είχε κοπεί το 13ος και ο 14ος μισθός καθώς ποντάρει στην καταστροφή της χώρας για να πάρει εξουσία.

Συγκεκριμένα είπε:

Βαρουφάκης αδειάζει Καμμένο για Ανδρίκο


Σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε αφού σημειώνει ότι από τις καταγγελίες του Π. Καμμένου εναντίον του Α. Παπανδρέου απουσιάζει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, προσθέτει «αν η οικογένεια Παπανδρέου ήθελε να κερδοσκοπήσει, κάνοντας χρήση εσωτερικής πληροφόρησης για την δεινή κατάσταση των δημοσιονομικών της χώρα, ή ακόμα και της πρόθεσης του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα στην πτώχευση ώστε να

«Ο νόμος ισχύει και για τους δικαστές»


«Χθες διάβασα σε κάποια εφημερίδα αθηναϊκή κάτι απίστευτο«, έγραψε στο Facebook. «Απειλώ έλεγε και ασκώ χυδαία πίεση προς τους δικαστές με την επιμονή μου να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών,δηλαδή η δημόσια και διαφανής εικόνα των περιουσιακών στοιχείων τους».
Ο Μιχ. Καρχιμάκης αναρωτήθηκε «από ποτέ η εφαρμογή του νομού και για τους δικαστές συνιστά απειλή» και υπογράμμισε: «Οποίος δεν φοβάται, οποίος δεν έχει κάτι να κρύψει φωνάζει

O Βενιζέλος αλλάζει τους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ...


Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ορίστηκαν νέοι υπεύθυνοι για τους τομείς Πολιτισμού, Παιδείας και Επιστημόνων.
Πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού, ορίστηκε ο  Θανάσης Χειμώνας, υπεύθυνος του τομέα της Παιδείας, ο Δημήτρης Νικηφόρος και υπεύθυνος το τομέα Επιστημόνων, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος αντικαθιστά τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, που λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος απουσιάζει συχνά στο εξωτερικό και ζήτησε την αντικατάστασή του

Αλλάζει σύστημα με Τάτο

 
Η έλευση του Ανδρέα Τάτου λύνει τα χέρια του Λούκας Αλκαράθ που πλέον βλέπει πως μπορεί να αλλάξει το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται ο Άρης. Από την πρώτη -σχεδόν- ημέρα της παρουσίας του στον Άρη ο Λούκας Αλκαράθ έδειξε την προτίμησή του στο 4-4-2.
Ο Ισπανός προπονητής είναι έτοιμος να βάλει «νερό στο κρασί» του

Συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

 
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, θα έχει στις 5:30 μμ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, νωρίτερα σήμερα.

«Σπάει» τη σιωπή της η Άντζελα Γκερέκου


spaei-ti-siopi-tis-i-antzela-gkerekoy«Δεν έχω φύγει από το ΠΑΣΟΚ». Με την δήλωση αυτή η Άντζελα Γκερέκου απάντησε στα σενάρια που την ήθελαν να στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ.

Ικανοποίηση Βενιζέλου για την επαναλειτουργία του Μετρό


ikanopoiisi-venizeloy-gia-tin-epanaleitoyrgia-toy-metro«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Μετρό» αναφέρει ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

Πέθανε η γιαγιά του "Παρά πέντε"

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε η δημοφιλής
ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με

Επιστολή Ευρωπαίων διανοούμενων για την οικονομική κατάρρευση

Επιστολή Ευρωπαίων διανοούμενων για την οικονομική κατάρρευση
Tον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη κρούουν μέσω άρθρου τους, που θα δημοσιευτεί σήμερα το απόγευμα στη γαλλική Le Monde, 12 Ευρωπαίοι συγγραφείς.


Οι διανοούμενοι, ανάμεσα τους ο Ιταλός Ουμπέρτο Έκο, ο Έλληνας Βασίλης Αλεξάκης και ο Βρετανός Αρμάντο Ρουστί, υποστηρίζουν πως χωρίς πολιτική ένωση η Ευρώπη καταρρέει από παντού, με την άνοδο του λαϊκισμού, του σοβινισμού, των ιδεολογιών του μίσους και του αποκλεισμού.

Βέροια: Έκαναν δήθεν έρανο και άδειαζαν τα σπίτια


Βέροια: Έκαναν δήθεν έρανο και άδειαζαν τα σπίτια
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας δύο γυναίκες 41 και 48 ετών για κλοπές και απάτες σε βάρος δύο γυναικών στην πόλη της Βέροιας.

Ειδικότερα, στη Βέροια, η 41χρονη με το πρόσχημα εράνου για  λογαριασμό της εκκλησίας έπεισε 84χρονη να εισέλθει στην οικία της από την οποία αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Φτωχότερα τα ελληνικά νοικοκυριά


Φτωχότερα τα ελληνικά νοικοκυριά
Φτωχότερα έγιναν τα ελληνικά νοικοκυριά το γ΄ τρίμηνο του 2012, καθώς το διαθέσιμο εισόδημά τους μειώθηκε περαιτέρω κατά 10,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σε 33,2 δισ. ευρώ από 37,2 δισ. ευρώ. Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση κατά 11,3% των αποδοχών των εργαζομένων, στη μείωση κατά 10,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 17,7% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Υποψήφια βουλευτής ΝΔ σε σκάνδαλο με λευκούς γάμους


Υποψήφια βουλευτής ΝΔ σε σκάνδαλο με λευκούς γάμους
Της μιλούσαν όλοι με το σεις και με το σας και φρόντιζαν να της δείχνουν πάντα ότι ήταν μία από εκείνες που κρατούσαν τα ηνία του μεγάλου κυκλώματος που έστησε λευκούς γάμους και το οποίο εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η « κυρία Μάρθα», όπως όλοι την αποκαλούσαν, είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις και επαφές, έτσι ώστε να κανονίζει η ίδια από πρώτο χέρι ποιες υποθέσεις και ποια μέρα θα εξεταστούν στην Επιτροπή Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μάλιστα χωρίς να είναι καν υπάλληλός της.

Πλούτισαν γράφοντας πανάκριβα φάρμακα σε νεκρούς


Πλούτισαν γράφοντας πανάκριβα φάρμακα σε νεκρούς
Συνταγές πανάκριβων φαρμάκων και σκευασμάτων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν στο όνομα νεκρών φέρνουν στο φως οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ, μετά τις αποκαλύψεις για χιλιάδες συντάξεις που εισέπρατταν πεθαμένοι.

Το μεγάλο φαγοπότι στον τομέα της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι έχουν εντοπίσει απίστευτες απάτες με τη συμμετοχή γιατρών και φαρμακοποιών σε όλη την Ελλάδα.

Μετά το Harvard, στις έδρες του Columbia



Έτοιμος να διδάξει και στο πανεπιστήμιο Columbia είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις διαλέξεις στο Harvard.
Οι φοιτητές του Columbia στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα όσα έχει να τους διδάξει ο πρώην πρωθυπουργός κατά το εαρινό εξάμηνο του 2013.

Συγκλονιστική φωτογραφία: Κλαίει στον ώμο του εκτελεστή του λίγο πριν την αγχόνη


Σοκαριστικές, απίστευτες σκηνές που θυμίζουν δραματική κινηματογραφική ταινία, όπου ο θάνατος δια αγχόνης ήταν ατιμωτική ποινή που προοριζόταν μόνο σε κατάδικους οι οποίοι προέρχονταν από τις κατώτερες τάξεις και είχαν παραβεί το νόμο. Όμως στο Ιράν ο δημόσιος απαγχονισμός, ενώπιον δε «κοινού», ανήκει στο σήμερα.

Επί 11 χρόνια προσπαθούσαν να διώξουν επίορκη υπάλληλο!


Ναι, αυτή είναι μια (κραυγαλέα) περίπτωση που το κράτος φταίει. Που δε λειτουργεί και αφήνει ατιμώρητους ανθρώπους που παραβαίνουν το νόμο. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό και ελληνικό: επίορκος υπάλληλος του ΙΚΑ έμεινε επί 11 χρόνια στη θέση του... 
Την υπόθεση αποκάλυψε ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπύροπουλος, γράφει το Έθνος. Είναι η (εξοργιστική) υπόθεση μιας υπαλλήλου του Ιδρύματος, που επί 11 χρόνια ζημίωνε το Ίδρυμα, αλλά κανείς δε μπορούσε να την απομακρύνει από τη θέση της! Όλα ξεκινούν το 2001.

Το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Δύο δόσεις ΦΑΠ μέσα στον Ιανουάριο


Τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι στο τέλος Ιανουαρίου. 

Στο τέλος του μήνα λήγει η δεύτερη δόση καταβολής του ΦΑΠ 2010 σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί. Την ίδια ημερομηνία λήγει όμως και η πρώτη δόση λόγω της παρατάτασης που είχε δοθεί στην καταβολή της πρώτης δόσης που έληγε κανονικά στο τέλος Δεκεμβρίου. 

Οι αλλαγές στην φορολογία αυτοκινήτων


Τις αλλαγές που επήλθαν μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την απόσυρση οχημάτων, την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων καθώς και την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο: 

Υπό στενή παρακολούθηση οι εφορίες


Την πορεία είσπραξης του ΦΠΑ, την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, τους τακτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τους ελέγχους αυτοαπασχολούμενων και ατόμων μεγάλου πλούτου, θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση ειδική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει στο Υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Citi: Σε 12-18 μήνες εκτός ευρώ η Ελλάδα


Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τους επόμενους 12 – 18 μήνες προβλέπει η Citi.

Διαφοροποιώντας τη στάση της από το σύνολο εκείνων που παρακολουθούν την ελληνική οικονομία, η τράπεπου εισήγαγε τον όρο GREXIT (δηλαδή Greece exits the eurozone, ή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) προβλέπει πολύ βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα, που θα φτάσει το 2014 ακόμα και στο 11,5%, την ώρα που οι δανειστές της χώρας υπολογίζουν ότι η ύφεση θα ανακοπεί και η Ελλάδα από το επόμενο έτος θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Αδειες για Υπαίθριο εμπόριο στη Σκύδρα


Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ΄αρίθμ. 206/2012 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε προς την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού

αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2013,σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.4038/2012, όπου επήλθε η μεταφορά της αρμοδιότητας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ηλεκτρονικές κλήσεις για παρκάρισμα στην Καλαμαριά !


Κεντρική Μακεδονία Ηλεκτρονικές κλήσεις για παρκάρισμα στην Καλαμαριά !Ένα λευκό χαρτάκι που μοιάζει με απόδειξη ταμειακής μηχανής βρίσκουν πια πάνω στα αυτοκίνητά τους, όσοι σταθμεύουν παράνομα στην Καλαμαριά, αφού τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα.

Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους της Μακεδονίας


Κεντρική Μακεδονία Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους της Μακεδονίας

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ βρίσκονται οι αγρότες στην Μακεδονία, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη. Ήδη στο νομό Ημαθίας,όπου οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τις επιχειρήσεις που αγόρασαν την παραγωγή τους, συγκεντρώθηκαν σε πλατείες και στον κόμβο της Κουλούρας   περισσότερα από 300 τρακτέρ.

Πoιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα κατά 42%


Ελλάδα Πoιοι δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα κατά 42%

Ζήτηση... υψηλών βολτ καταγράφεται στη ΔΕΗ για το κατά 42% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ανοίξει εδώ και οκτώ μέρες στην επιχείρηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έχουν υποβληθεί τηλεφωνικά γύρω στις 14.000 αιτήσεις.

Ο τύπος της Παρασκευής 25/1/2013


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος! Αγρια συνδικαλιστικά φαινόμενα ανάβουν τώρα το φιτίλι της αποσταθεροποίησης
Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η κυβέρνηση παρά τις λεκτικές επιφυλάξεις της ΔΗΜ.ΑΡ. σκληραίνει τη στάση της προχωρώντας σε επιστρατεύσεις, κάποιοι συνεχίζουν να ποντάρουν στο χάος.

Ρίσκο Σαμαρά με επίδειξη πυγμής


«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Με τη φράση αυτή περιέγραφε στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος που είχε άμεση εμπλοκή στην απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση έπειτα και από την προσωπική σφραγίδα που έβαλε ο Πρωθυπουργός στην απόφαση αυτή κάνοντας δηλώσεις έξω από το Μαξίμου… υπό βροχή σε μία προσπάθεια να κόψει τις ορέξεις των συνδικαλιστών του κλάδου αλλά και άλλων ειδικών ομάδων του πληθυσμού (ΠΝΟ, Αγρότες) που ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Βέλη Τσίπρα από τις ΗΠΑ κατά των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών


Τις διαφωνίες του με το ΔΝΤ επιβεβαίωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το «νούμερο 2» του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν. Υποστήριξε όμως ότι «ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο: ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα του χρέους». Σε δηλώσεις του, δε, αμέσως μετά, υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα του 13ου και 14ου μισθού».

Προανακριτική: Ποιους μάρτυρες προτείνουν τα κόμματα


Η Προανακριτική Επιτροπή ξεκινάει το έργο της για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την ερχόμενη Τρίτη
Οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που παρέλαβε από τον κ. Βενιζέλο και παρέδωσε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο το «στικάκι», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, η Ελένη Παπακωνσταντίνου εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι μεταξύ άλλων μερικοί από τους μάρτυρες που τα κόμματα ζητούν να κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή.