Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Παπαχρήστος


Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Υπάρχει και άλλος δρόμος» θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 7.30μμ στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου ως κεντρικού ομιλητή στην πρωτοβουλία διαλόγου για μια άλλη πολιτική εξόδου από την κρίση. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά Νίκος Κοτζιάς και ο καθηγητής ΑΠΘ Άρης Καζάκος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας Κώστας Βελέντζας.

Bήμα-βήμα οι αποκρατικοποιήσεις του Δημοσίου έως το 2015



Σε προγραμματισμό των ιδιωτικοποιήσεων καιαξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου ανά τρίμηνο, από τώρα μέχρι και το τέλος του 2015, έχει προχωρήσει η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχουν στα χέρια τους οι υπουργοί υπάρχει κατάλογος για τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα γίνουν εφέτος (ήδη ξεκίνησαν με την πώληση του 10% του ΟΤΕ) και θα συνεχισθούν με την πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ, αλλά και κατάλογος για τις κινήσεις που θα γίνουν την περίοδο 2012 - 2015 ανά τρίμηνο.Εξάλλου με κοινή απόφαση του υπ. Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπ. Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου ξεκινά άμεσα η στελέχωση της Διεύθυνσης υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Κρατικοποιήσεων με την πρόσληψη σε πρώτη φάση 20 ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ...

Σαν Σήμερα...



9 ioynioy

Γεγονoτα

1815: Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης. Υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

1934: Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».

1967: Τα ισραηλινά στρατεύματα φτάνουν στηδιώρυγα του Σουέζ, κατά τη διάρκεια τουΠολέμου των Έξι Ημερών.

1979: Ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος. Στον τελικό του σταδίου Καραϊσκάκη νικά 3-1 την ΑΕΚ με γκολ των Αναστόπουλου, Παθιακάκη και Λίμα.

1983: Στη Βρετανία, η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές.
1995: Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) με τουρνουά μπάσκετ.

Επιστολή Τζιτζικώστα σε Ρέππα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας απέστειλε σήμερα νέα επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα για το ζήτημα των σιδηροδρομικών δρομολογίων που σταμάτησαν από τη Θεσσαλονίκη προς τις βαλκανικές πόλεις και την Κωνσταντινούπολη και του δρομολογίου της κλινάμαξας στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η απάντηση της προηγούμενης επιστολής που σας είχα αποστείλει, περιλαμβάνει την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, ως το βασικό λόγο για τον οποίο σταμάτησαν τα δρομολόγια και αναφέρεται σε ‘’προσωρινή αναστολή κυκλοφορίας’’ συγκεκριμένων δρομολογίων.

Δεν μπορεί το κορίτσι..

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από τις χθεσινές συνομιλίες Παπακωνσταντίνου με τους "πράσινους" βουλευτές:

 Η κυρία Σοφία Γιαννακά είπε ότι «δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠαΣοΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠαΣοΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία». 

Το ερώτημα δεν είναι προβοκατόρικο: Αφού η κ.Γιαννάκα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ιστορικής συγκυρίας, γιατί δεν πάει στο σπίτι της; Καμιά φορά η παραίτηση είναι η πιο ειλικρινής στάση.

Όποιος δεν μπορεί, ας ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του για την τιμή που του έκαναν κι ας γυρίσει στην προηγούμενη ζωή του.

http://www.parapolitiki.com

Υποσχέθηκε στη μαμά του πως θα χάσει 208 κιλα...και τα κατάφερε!

Πριν η μητέρα του αφήσει τη τελευταία της πνοή από την επάρατο νόσο , ο 23χρονος τώρα Alex Respess της υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να χάσει κιλά και να προσέξει την υγεία του.

Κατάφερε να τα χάσει σε σχεδόν ένα χρόνο, εκπληρώνοντας έτσι την τελευταία επιθυμία της μητέρας του. Στην πρωινή εκπομπή «Good Morning America» του τηλεοπτικού σταθμού ABC, όπου και εμφανίστηκε επέδειξε, την οφθαλμοφανή άλλωστε, αλλαγή του. Στεκούμενος δίπλα σε ένα χάρτινο ομοίωμα, με το πως ήταν πριν αδυνατίσει, άφησε το κοινό με ανοιχτό το στόμα.

Τώρα εξιστορεί εκείνες τις μέρες με τα πολλά παραπανίσια κιλά, όπου ντρεπόταν να βγει για φαγητό έξω σε κάποιο εστιατόριο επειδή μια φορά είχε σπάσει μία καρέκλα. Πλέον όμως έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση να βγει έξω, να μιλήσει σε κάποιον, να έχει μια φυσιολογική κοινωνική ζωή.

Αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα το κατάφερε με τη βοήθεια ειδικών αφού δήλωσε συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο οποίο αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερβαρίας.

http://totefteri.blogspot.com 

Πολύ τυχερός άγγλος πυροσβέστης!Δείτε το!

Φίλε άγγλε Πυροσβέστη...πήγαινε παίξε τζόκερ!Θα σου κάτσει!

Έκανε τατουάζ τους 152 φίλους της στο facebook


Μια γυναίκα στην Ολλανδία κάλυψε το δεξιό της βραχίονα με ένα τατουάζ που περιλαμβάνει τις φωτογραφίες του προφίλ των 152 φίλων της στο facebook.
Ο εθισμός στο ίντερνετ και ειδικά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας τη σύγχρονη εποχή.
Κι αν αλλάξει κάποιος εικόνα προφίλ...τι θα κάνει το κορίτσι???


 

Hawaii 5-0


Αμερικανίδα επαγγελματίας σέρφερ Αλάνα Μπλάνχαρντ, έγινε ευρέως γνωστή φέτος, χάρη στην ταινία «Soul Surfer». 
Στο φιλμ, πρωταγωνιστεί, μέσω της ηθοποιού Λορέιν Νίκολσον, η οποία την υποδύθηκε, σε μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία. Η ταινία έχει σαν βασικό της θέμα το τραγικό περιστατικό πριν από λίγα χρόνια, όταν η καλή της φίλη και συναθλήτρια, Μπέθανι Χάμιλτον, έπεσε θύμα επίθεσης καρχαρία, κάνοντας σέρφ σε παραλία της Χαβάι. Η επίθεση κόστισε στην Χάμιλτον το ένα της χέρι και τρία λίτρα αίμα και δεν θα είχε επιβιώσει, εάν δεν είχε επέμβει άμεσα η Αλάνα, προκειμένου να την σώσει και να την βγάλει στην ακτή.
Η 21χρονη, δαμαστής των κυμάτων, ξεκίνησε να κάνει σέρφινγκ από πολύ μικρή ηλικία και ήδη θεωρείται ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο δροσερό αυτό άθλημα. Έχει κατακτήσει δεκάδες τίτλους, καθώς από το 2005 και μετά συγκεντρώνει μόνο πρώτες και δεύτερες θέσεις στους αγώνες που λαμβάνει μέρος, με σημαντικότερη διάκριση το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικείου σερφ, στην Χαβάι.

Πενιές για τον Strauss Kahn...

Μουσική από μπουζούκι αφιερωμένη σε έναν μπαγλαμά!

Δώρο ζωής από 19χρονο σε 4 ανθρώπους!...

"Χάρισε" ζωή σε 4 ανθρώπους στην Κρήτη, η οικογένεια ενός 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε δυστύχημα το Σάββατο (04/06).
Ο 19χρονος καθώς ήταν κλινικά νεκρός οι οικείοι του πήραν την απόφαση και την Τρίτη (07/06) το βράδυ στήθηκε αερογέφυρα μεταξύ... 


Ηρακλείου και Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκαν τα όργανά του από δύο ιατρικές ομάδες που έφτασαν στην Κρήτη.

Τα νεφρά του μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ η καρδιά του στο Ωνάσειο και το ήπαρ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η επιχείριση μεταφοράς των οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις ήταν απολύτως επιτυχημένες και απομένει τώρα να δούμε την εξέλιξη της υγείας των ληπτών που θα ξαναβρούν στη ζωή χάρη στην προσφορά της οικογένειας του 19χρονου.



www.cosmo.gr

Στήριξαν την Ελλάδα και μετά το γλέντησαν ...


Εκείνη δεν τον είχε αφήσει να µιλήσει στην Πύλη του Βρανδεµβούργου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Εκείνος είχε αρνηθεί την πρόσκλησή της να παραστεί στους εορτασµούς για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Σε... 
δύο κοινές συνεντεύξεις Τύπου το 2009, ούτε µία φορά δεν αποκάλεσαν ο ένας τον άλλο µε το µικρό του/της όνοµα.Την Τρίτη το βράδυ, όµως, η Ανγκελα ήταν καλεσµένη στου Μπαράκ και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και χαµόγελα, παράσηµα και αναµνηστικές φωτογραφίες, υπό τους ήχους ενός τραγουδιού που επελέγη για νατονίσει τον συµβολικό χαρακτήρα τηςεπίσηµη ςεπίσκεψης τηςγερµανίδας καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο. «You’ve got a friend»(«Εχεις ένανφίλο») τραγούδησε ο συνθέτης Τζέιµς Τέιλορ, διευκρινίζονταςότι του «το ζήτησαν πολύ συγκεκριµέναεπειδή, όπως µου είπαν, αυτό ήτανκαι το βασικό θέµα της βραδιάς».

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες πολιτικοί να κάνουν ό,τι και οι Πορτογάλοι...

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε σήμερα από το Πεκίνο όπου βρίσκεται τους Έλληνες πολιτικούς να ενωθούν για να επιλύσουν την κρίση του χρέους ακολουθώντας το... παράδειγμα των Πορτογάλων.
«Μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Πορτογαλίας, που ελπίζω η Ελλάδα θα μπορέσει να μιμηθεί, είναι το γεγονός ότι οι αρχές και τα πολιτικά κόμματα εκεί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργασθούν» τόνισε η Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Πεκίνο για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για την αρχηγία του ΔΝΤ.

Αντίθετα με την Ιρλανδία και την Ελλάδα, στη Πορτογαλία, τα βασικά πολιτικά κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβασθούν αυστηρά τους όρους του δανείου των 78 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να παράσχουν ΕΕ/ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα απαιτητικό πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

Κανάκης:«διαστρέβλωσαν όσα είπα για τους “Αγανακτισμένους”»...

Φανερά ενοχλημένος είναι ο Αντώνης Κανάκης με κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές που θεωρεί ότι διαστρέβλωσαν τα όσα είπε για τους «Αγανακτισμένους» και πρόβαλαν το θέμα με τίτλο: «δεν πηγαίνω στους “Αγανακτισμένους” γιατί μου...ζητάνε αυτόγραφο».

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γιάννη Σερβετά και Χρήστου Κιούση, ο «Mr Ράδιο Αρβύλα» χαρακτήρισε όλα αυτά που συνέβησαν «χαζά και γκομενίστικες βλακείες». Όπως είπε, «βιώνουμε όλοι μας αυτή την τρέλα που υπάρχει στο σύστημα με τη διαστρέβλωση των λεγομένων μας. Είναι μέρος ενός συστήματος που λατρεύει τον αρνητισμό. Εμείς λατρεύουμε την θετική ενέργεια. Είναι αναγκαίο κακό και δεν δίνουμε σημασία».

Κάηκε ολοσχερώς το νυχτερινό κέντρο "VILLA MERCEDES"


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 04:00 στο νυχτερινό μαγαζί "VILLA MERCEDES" που βρίσκεται στο 1ο χιλ. Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.
Η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το νυχτερινό κέντρο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του kilkistoday.gr το συμβάνδεν αποκλείεται να οφείλεται σε εμπρησμό.
Για το λόγο αυτό αυτοψία διενεργεί η Υπηρεσία Κιλκίς και Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Κατέπεσε Μιράζ στο Αιγαίο-Σώοι οι πιλότοι


Σώοι, στα ανοικτά της Σάμου, περισυνελέγησαν οι δυο Έλληνες πιλότοι μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ 2000 που κατέπεσε λίγο πριν τις 13.30 στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Οι δυο πιλότοι...
πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το αυτόματο σύστημα εκτίναξης. Η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε μηχανική βλάβη.


ΠΑΣΟΚ: Η σύγκρουση και η συγγνώμη...

Ενα πρωτοφανούς έντασης φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου κυριάρχησε στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του κομματικού οργάνου του ΠαΣοΚ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα. 
Παρά ταύτα και παρόλη την ένταση της αντιπαράθεσης, από πολιτικής απόψεως το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το σημαντικότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται από στελέχη όπως η κυρία Τόνια Αντωνίου, ο κ. Π. Κουκλουλόπουλος, ο κ. Ν. Σαλαγιάννης κ.ά, είναι το στοχείο που αξιολογείται ως ιδιαίτερης σημασίας από τον κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του, το οποίο...
 συνδυάζει πλέον ευθέως την περίφημη επιστολή των "16" με τα όσα ακούστηκαν στις συνεδριάσεις κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων που ακολούθησαν.